Jonas Valančiūnas patvirtino – vasarą žais rinktinėje

2018-05-10 15:00
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

NBA sezoną su Toronto „Raptors“ baigęs Jonas Valančiūnas patvirtino, kad artėjančią vasarą pasaulio čempionato atrankoje apsivilks Lietuvos rinktinės marškinėlius.

„Taip, planuoju prisijungti prie rinktinės. Tai yra numatyta mano vasaros planuose. Apie tai jau kalbėjome su vyriausiuoju treneriu Dainiumi Adomaičiu ir komandos personalo darbuotojais.

Visada, kai esu sveikas, žaidžiu rinktinėje. Man patinka ginti savo šalies garbę, o tai aš darau jau kurį laiką – žaidžiu nuo jaunystės. Tai labai svarbi mano karjeros dalis“, – FIBA svetainei sakė Valančiūnas.

Šį sezoną metamos baudos

75%
14,8
Pataiko: 14,8
Taiklumas: 74,7%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 9
Daugiausia pataiko: Marius Grigonis

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionato atrankoje jau iškovojo keturias pergales iš tiek pat galimų. Vasarą mūsiškiai svečiuose kausis su Lenkijos ir Vengrijos nacionalinėmis komandomis.

„Vyrukai atrankoje atlieka puikų darbą, labai džiaugiuosi, kad esame pirmoje vietoje. Šaunu, jog iškovojome visas 4 pergales. Rodėme nugalėtojų mentalitetą, o tai – labai geras ženklas. Atrankos etapas yra ilgas, bet atliekame puikų darbą tam, kad gautume vietą 2019 metų pasaulio čempionate Kinijoje“, – kalbėjo JV.

2017 metų Europos čempionate uteniškis rodė puikią formą – vidutiniškai per 27 minutes įmesdavo po 15,8 taško, sugriebdavo po 11,8 kamuolio, blokuodavo po 1 metimą ir surinkdavo po 21,7 naudingumo balo.

Šį sezoną NBA Valančiūnas vidutiniškai per 22 minutes pelnydavo po 12,9 taško, atkovodavo po 8,8 kamuolio, atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir blokuodavo po 1 metimą. Jo ginama „Raptors“ NBA Rytų konferencijos pusfinalyje 0-4 neatsilaikė kovoje su Klivlando „Cavaliers“.



Komentarai:

djgaffer
Tai tobulėjimui galės skirti visą liepą ir rugpjūtį.O birželį laisvai galės atžaisti tas dvi rungtynes,kas yra sveikintina.Parodo patriotiškumą ir tai džiugina.Pailsėt taip pat jau laiko turi užtektinai,todėl lauksim rinktinėje.Kiekviena pergalė atrankoje svarbi ir kiekvienas geras žaidėjas reikalingas.Todėl dėkui Jonui už atsidavimą ir rodomą norą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-11
-2
Atsakyti
respect aisku uz toki ryzta.bet komandai tikrai naudingiau butu jei jis vasara paskirtu tobulejimui nes ta atranka praeisim ir be jo,o stai cempionate ar olimpiadoj reikes visai kitokio jono jei norim kovot del medaliu
2018-05-10
+4
Atsakyti
Cercas
Malačius Jonai! TRISPALVĖ!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-10
+5
Atsakyti
Vb
Legend

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-10
-1
Atsakyti
))
kam jam tos pienieriu stovyklos)) ar sportuojant geriasi geriau
2018-05-10
+2
Atsakyti
ed
vel per vasara nepatobules neikiek...
2018-05-10
+2
Atsakyti
Deivis
Pagirtinas poelgis is Jono puses ir vel vasara praleisti su rinktine. Klausimas tik vienas ar gali jis pasiekti aukstensi lygi. Ar kunas jam ta leidzia ir isspausti is jo dar daugiau ar gali jis buti svarbi puzles dalis cempioniskoje komandoje, igyti didesni startini greiti, sprogstamos jegos kas padetu vaikytis siu dienu mobilius aukstaugius/maziukus po issikeitimo ir nebuti atakuojamam oponentu zinant jo silpnybes. Siai dienai Jonas tikras "dinozauras" kaip ir dauglelis kitu tradiciniu centru grimztanciu i seseli. Kaip sakoma turi prisitaikyti arba busi pamirstas ir nugrimsi uzmarstin. Palinkeciau sekmes
2018-05-10
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.