Milijonų suviliotas Donatas Motiejūnas žais Kinijoje

2017-08-08 20:36
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Laisvasis agentas Donatas Motiejūnas galiausiai apsisprendė dėl savo ateities. 24sek.lt skelbia, jog Lietuvos rinktinės puolėjas neatsispyrė kinų pinigams ir karjerą pratęs Šandongo „Golden Stars“ klube.

Abi pusės susitarė dėl vienerių metų sutarties, kurios vertė – 2,5 milijono JAV dolerių. Joje taip pat dar numatyti pusė milijono siekiantys priedai.

„Golden Stars“ ekipoje rungtyniauja buvęs žalgirietis Justinas Dentmonas, o ją treniruoja serbas Aleksandras Kesaras. 

Donatas Motiejūnas

Donatas  Motiejūnas
Donatas  Motiejūnas
MIN: 19.22
PTS: 9 (42.86%)
REB: 6
AS: 1
ST: 1
BS: 1
TO: 2
GM: 1

Sezonas Kinijoje trunka tik šešis mėnesius, tad po jo Motiejūno karjera gali pakrypti į Senąjį žemyną ar NBA.

Ilgai šią vasarą naujosios ekipos ieškojęs Motiejūnas buvo atskleidęs, jog kalbėjosi net su 15 NBA komandų, tačiau jos lietuviui siūlė tik minimalios vertės sutartis, o aukštaūgio tokie pasiūlymai nedomino.

24sek.lt šaltiniai teigia, kad Motiejūnas rimtai svarstė Tel Avivo „Maccabi“ komandos pasiūlytą kontraktą. Tarp besidominčių buvo ir Kauno „Žalgiris“, kurio sporto direktorius Robertas Javtokas buvo susitikęs su Europos čempionatui besiruošiančiu sunkiojo krašto puolėju.

26-erių metų kaunietis pastaruosius penkis sezonus praleido Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA).

Praėjusį sausį prie Naujojo Orleano „Pelicans“ prisijungęs Motiejūnas elitinėse pasaulio pirmenybėse sužaidė 34 rungtynes, per kurias vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 14 minučių, pelnydavo po 4,4 taško, atkovodavo po 3,1 kamuolio ir atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą.



Komentarai:

Zzz
Europoje butu buve panasus pinigai, tikrai minimumas, bet Europoje zaisti reikia va kur problema kai Kinijos lyga tai NBA all stars game kur visi po 47,8point vidurki turi, tai kad Motiejunas aisku vidurki ten gera tures speju 23-28taskus +10+atkovotu kamuoliu, bet tai mazai guodzia, zinant kad Motiejunas sapnavo ir mate kaip kis Rockets budamas gaunas labiausiai patobulejusio zaidejo priza bet deja trauma savo padare. Cia panasiai kaip Rose kuris kelis metus gyveno 2011 prisiminimais, kol i realybe visgi grizo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-09
+5
Atsakyti
Anonimas
Nusipezi, jam dar net 40m. Nėra o kliedi nesamones
2017-08-09
+4
Atsakyti
Ceska
stipriai pervertintas jis, nieko gero neparode per savo karjera, siulo pinigu tiek kiek galimybes leidzia, bet jis pats isivaizduoja, kad yra super zaidejas kazkoks, nu bet akivaizdu kad taip nera.. manau jau jo karjeros pikas buvo NBA, po Kinijos nuses dar Eurolygos vidutinioku klube kokiame nors
2017-08-09
-1
Atsakyti
Anonimas
pamirskite europa, yra niekam jau nebeidomi ta eurolyga ir eurocupai gi patys matote kiek siemet zaideju palieka ta lyga ir varo i kinija pinigu uzdirbt + ten mokesciai neatskaiciuoja nuo algos, taigi ka raso sutartis ta +- i rankas ir gauna.

Jeigu jus galvojat kad kinijoj zaist jau visiskas nusivaziavimas tad saves paklauskite kodel nba duonos ragave zaidejai varo i kinija pazaist kur daugiau jiems moka nei euro + galimybe atgal parvaryt i nba kai kinijoj sezonas yra trumpesnis.
2017-08-09
+5
Atsakyti
Anonimas
Kaip ten sakoma ape gera kokibe produkro made in china tai vat tom ir pasakita koks ten krepsinist. Tik parsidavelei ten eina te kur moka zaist tikrai neeina

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-09
+13
Atsakyti
kunigas
Saunuolis.Jo situacijoje pats geriausias sprendimas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-09
+19
Atsakyti
Tomas
Skrudžas, visada eina ten kur pinigai, o ne perspektyvos. Toks jis visą gyvenimą, dar Žalgirio laikais jis buvo sakęs, - neisiu į Žalgirį, nes lenkai daugiau pinigų pasiūlė :D man jis apgailėtinas ir bjauru, net į tą jo nuskriaustą snukį žiūrėt.

Sakot pas čiurkas gaus daug laiko, pasidarys statistiką :) man atrodo, kad ten pilna savanaudžių metikų kaip Lawson ir Dentmon, tai jie ir rinks taškus, o šitas kadangi toliau savo nosies nemato, tai bus kaip visada, laiko gaus, o statistika bus kokie 8 taškai ir 6 kamuoliai. Tada jau galės eiti į kokią apgailėtiną rusų komandą, kaip Peterburgo Zenit ar Lokomotyvą. Juk ten pinigai "GERI". O kai ir ten susivarys konkurencijos neatlaikęs, nes ruskiai irgi neblogų negrų nusiperka, tada jau galės grįžt į savo mylimą Lenkiją šitas žvaigždūnas.
2017-08-09
-5
Atsakyti
Anonimas
geras sprendimas, ir zaidybine praktika ir normalus pinigai ir po sezono proga sugrizti i Nba ar Europa :)
2017-08-09
-2
Atsakyti
kinija
T. rice'as noretu persikelti i kinija
2017-08-09
+1
Atsakyti
Gales zmogelis bent kiniska tatuske pasidaryti , originalia , pacio kiniecio daryta , ne kokio ten nesuprantancio ka raso :)
2017-08-09
+1
Atsakyti
maurasIdomus cia vaikai renkasi,pasiskaicius komentaru,tai atrodo,visi cia vaikai atsisakytu miliijonu ir ziastu zalgiri is 200 tukst euru.....:PP juokas ima,jei tavo karjera apie 10 metu tik,tu tikrai aukotum metus kad zaistum is centus zalgiri??kai gali gauti milijonus??ok puikus mastymas,matyt del Maximoj dirba dauguma Lietuviu :PP


is kauno mero lupu, krapikas nusprende istot i darbo birza ir dirbt maximoj kasose pardaveju po to kai jis negavo jokio tenkinamo pasiulymo is kito klubo.
2017-08-08
+4
Atsakyti
Ans
Ir ko čia ant mano nuomonės stumt ? Dirbkit toliau už minimumą ;)
2017-08-08
+12
Atsakyti
P.S Bnews pamiršot paminėt, kad tame china klube asistentu dirba ir lietuvis treneris Virginijus Mikalauskas.
2017-08-08
+4
Atsakyti
Anonimas
As tai galvoju, kad jis pasirinko ta kinija su tuo numatymu, kad ji pakvies brooklyn nets, kurie jau jo norejo praeitais metais, bet dabar turi praeiti 1 metai, kad galetu vel pasiulyti kontrakta. O siulyt gales berods nuo gruodzio vidurio ar kada.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-08
+34
Atsakyti
Ko jūs stumiat ant Donces? Gaus žaidybinio laiko, statistiką gerą turės ir dar šaibas neblogas gaus per toki trumpą laiką. Nuo to tik geriau, Europoj jam niekas negali tiek pasiulyt, prasižais, prasijudins ir vel į NBA pakils. Kinijoj tam ir perkami tokie legioneriai, kad padarytų šou ir pakiltų kažkiek krepšinio lygis, nes vietiniai krepšiniai pas mus tik kiemo lygoj galetu žaist.
2017-08-08
-9
Atsakyti
Kurie cia svaigsta kad galejo nba minimuma pasirasyt arba i El eit kazka irodyt tai konkreciai dar tevu kisenej sedit ir normalaus darbo netureja. Noreciau pamatyt nors viena is jusu kuris dirbdamas atsisakytu lengvesnio darbo su didesne alga :D Turi but visisku idiotu. Nieko jam nereikia irodinet, geriau uzsidirbs pinigu ateiciai sau nei kazkokius titulus kurie baigus karjera jokios naudos netures apart lentynoj pasidziaugt.
2017-08-08
+17
Atsakyti
AnsNu nežinau, aš būčiau minimumą pasirašęs, kadangi norėčiau žaist prieš geriausius ir nugalėt geriausius.
Tu cia rimtai ??? Tu bent isivaizduoji, ka reiskia per 6 menesius uzdirbt 3 limonus ??? Kai uzkerta tokie laido riteriai. Jis zais, o ne sedes ant suolo ir gaus tiek, kiek tu per 6 savo gyvenimus neuzdirbtum. Rasimeja cia pievas. Krepsininko karjera gali testis neprognozuojama laiko tarpa. Gali ir tiek, kiek pas Kaukena, ar brolius, bet gali pasibaikt ir su sekanciom rungtynem. Krepsinis jam ne pramoga, o profersija. Pirmoje eileje profesija, o veliau derinami visi kiti dalykai.
2017-08-08
+4
Atsakyti
Ans
Nu nežinau, aš būčiau minimumą pasirašęs, kadangi norėčiau žaist prieš geriausius ir nugalėt geriausius.
2017-08-08
+14
Atsakyti
aaai
jei laimes china champ tai 3 mil vien is klubo kontrakto, plius reklama, tv ir pan. marketingas, tai bus apie bendrai 5 mil per 6 men. +- 800k per menesi. cia gi zverishkos babkes ^^ kinijos rinka zavi.
2017-08-08
Atsakyti
jus tam ekspertui Arturas97 net nekiskit jo nicko, kai jus kalbat, nes jis tiesa sako. net legendinis Arturas Jomantas, nesutikes zaist uz zalgiri, yra padejes dideli spjuvi zalgirio fanam, uz tai kad jo nemegsta tik del to, kad jis tiesiog fenomenalus zaidejas. jo reputacija net Dainius Adomaitis, lietuvos rinktines treneris, bando isvalyt Jomanto reputacija nepakviesdamas jo bent i rinktines stovykla siais metais
2017-08-08
-7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 72

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.