Derbio žaidėjų įvertinimai: saldainis Buvai ir „Žalgirio“ gynėjų vegetacija

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-03-27 22:13

Vilniaus „Rytas“ trečiajame Betsafe-LKL reguliariojo sezono derbyje 87:74 įveikė Kauno „Žalgirį“ ir įgijo pranašumą tarpusavio dvikovose.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Ivanas Buva, kuris per 29 minutes surinko 18 taškų, 5 atkovotus kamuolius ir 20 naudingumo balų.

Svečių gretose naudingiausias buvo rungtynių dėl traumos nebaigęs Edgaras Ulanovas. Puolėjas aikštėje praleido 28 minutes ir per jas pelnė 8 taškus, atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 15 naudingumo balų.

BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino tiek „Ryto“, tiek „Žalgirio“ žaidėjų pasirodymus sostinėje.


„Rytas“

Kennethas Smithas – 9 balai
27 min., 16 tšk. (3/5 dvit., 2/4 trit., 4/6 baud.), 8 rez. perd., 2 kld., 16 naud. balų.

Nuotr. LKL

Speedy atliko pusę komandos rezultatyvių perdavimų ir šiandien matėme geriausią Smitho versiją. Amerikietis išvengė didesnių bangavimų, kontroliavo žaidimą, realizavo tritaškius, o atviroje aikštėje buvo apskritai nesustabdomas. Gynėjas buvo skirtumą darantis žaidėjas ir čia buvo didžiausias šeimininkų pranašumas, matant varžovų perimetro liniją.


Ivanas Buva – 9 balai
29 min., 18 tšk. (7/9 dvit., 0/2 trit., 4/7 baud.), 5 atk. kam., 7 išpr. praž., 20 naud. balų.

Nuotr. LKL

Pastaruoju metu daug kritikos sulaukiantis Buva sužaidė labai solidžias rungtynes. Kroatui tokie varžovai, kaip šį vakarą buvo „Žalgiris“, be veržlių krepšininkų perimetre, yra tikras saldainis, kadangi tuomet gynyboje jo bėdos yra nematomos, o puolime jis – sunkiai stabdomas net Eurolygos aukštaūgių.


Arnas Butkevičius – 8 balai
23 min., 8 tšk. (2/4 dvit., 1/2 trit., 1/2 baud.), 5 atk. kam., 3 rez. perd., 3 per. kam., 4 išpr. praž., 16 naud. balų.

Nuotr. LKL

Kapitonas buvo tie vadinamieji klijai krepšinyje šį vakarą „Rytui“. Arnas abiejose aikštės pusėse darė daug gerų darbų, o gynyboje jautėsi svarbus jo indėlis stabdant Ulanovą ant ūselio. Puolime, kaip ir Smithas, Butkevičius daugiausiai „Rytui“ sukūrė atviroje aikštėje.


Jarvisas Williamsas – 7 balai
19 min., 10 tšk. (4/6 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), 4 atk. kam., 2 per. kam., 8 naud. balai.

Nuotr. LKL

Amerikietis puldamas porą kartų gavo pamokų iš Jankūno, o sykį gavo tokį Nebo bloką, kad būtų galima pagalvoti apie išėjimą į rūbinę. Vis dėlto Jarvisas suteikė „Rytui“ reikalingo fiziškumo ketvirtoje pozicijoje prieš Eurolygos klubą ir tai vilniečiams leido nenusileisti baudos aikštelėje. Williamsas demonstruoja vis geresnį žaidimą ir jo indėlis atkrintamosiose turėtų būti dar didesnis.


Margiris Normantas – 6 balai
19 min., 6 tšk. (2/3 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), 1 rez. perd., 4 išpr. praž., 8 naud. balai.

Nuotr. LKL

Šį sezoną įpratome, kad Margiris derbio dvikovose perdega, bet šį vakarą Vilniuje matėme solidų gynėjo žaidimą. Normantas neskubino įvykių aikštėje, išlaukė savų šansų, o jo fiziškumas darė persvarą prieš šio vakaro varžovų perimetro liniją.


Gytis Radzevičius – 6 balai
17 min., 5 tšk. (1/3 dvit., 1/1 trit.), 5 atk. kam., 8 naud. balai.

Nuotr. BNS

Radzevičius šį vakarą nežaidė įprastų sau minučių, kadangi vilniečiai žaidė aukštais penketais. Vis dėlto per savo minutes Gytis išlaikė sau įprastą agresiją ir nuolat lipo ant lentos.


Mindaugas Girdžiūnas – 5,5 balo
14 min., 6 tšk. (0/1 dvit., 1/2 trit., 3/3 baud.), 7 naud. balai.

Nuotr. LKL

Ketvirtajame kėlinyje Girdžiūnas išprovokavo svarbią pražangą prieš Websterį ir jautėsi, jog būtent prieš zelandą jam žaisti yra patogu. Didelio vaidmens rungtynėse gynėjas nevaidino, tačiau su savo užduotimis susitvarkė gerai.


Vaidas Kariniauskas – 5,5 balo
13 min., 8 tšk. (4/4 dvit., 0/3 trit.), 1 rez. perd., 2 kld., 2 naud. balai.

Nuotr. LKL

Kariniauskas dvikovoje nebuvo pirmo ryškumo žvaigždė, bet jo kitoks žaidimo stilius paįvairino „Ryto“ puolimą. Vaidui priekiu varžovų nepavyko atakuoti, bet nugara į krepšį jis buvo neįmenama mįsle „Žalgiriui“. Taip pat pamatėme įžaidėjo užsibaigimą dešine ranka, o tai yra naujovė lietuvio žaidime.


Evaldas Kairys – 5 balai
9 min., 5 tšk. (5/8 baud.), 2 atk. kam., 3 praž., 4 išpr. praž., 4 naud. balai.

Nuotr. LKL

Kairys turi potencialo iki atkrintamųjų tapti svarbia sostinės klubo dalimi. „Žalgirio“ aukštaūgiams nepavyko užatakuoti Evaldo ir jis pademonstravo, kad turi gerą fiziškumą tvarkytis su varžovų priekine linija. Žinoma, didžioji Kairio problema visą karjerą yra greitai susirenkamos pražangos. Po traumos puolime nematome dar lietuvio greitų pikenrolų, bet tai su laiku turėtų grįžti.


Tanneris Leissneris – 4 balai
21 min., 5 tšk. (1/2 dvit., 1/2 trit.), 3 atk. kam., 4 naud. balai.

Nuotr. LKL

Puolėjas rungtynes pradėjo starto penkete ir buvo momentų, kuomet jis solidžiai sustovėjo su Cavanaugh. Vis dėlto Leissneris pralaimėjo ne vieną mikrodvikovą Jankūnui ir jo pasirodymas tikrai nebuvo kažkuo išsiskiriantis.


Lukas Uleckas aikštėje praleido 7 minutes, bet per jas niekuo neišsiskyrė ir jo žaidimo objektyviai įvertinti neįmanoma.


„Žalgiris“

Edgaras Ulanovas – 8 balai
28 min., 8 tšk. (2/4 dvit., 1/1 trit., 1/3 baud.), 6 atk. kam., 5 rez. perd., 3 kld., 4 išpr. praž., 15 naud. balų.

Nuotr. LKL

Kaip jau tapo įprasta, Ulanovas buvo kertinis „Žalgirio“ žaidėjas iki patirtos traumos, o jam iškritus, svečiai prarado visas viltis pakovoti dėl pergalės. Edgaras buvo universalus ir kūrė žaidimą, bet šį kartą jo žaidimas nugara į krepšį buvo eliminuotas. Belieka tikėtis, jog puolėjas nepatyrė rimtos traumos.


Joshas Nebo – 7,5 balo
22 min., 9 tšk. (4/6 dvit., 1/2 baud.), 4 atk. kam., 2 blk., 10 naud. balų.

Nuotr. LKL

Ne viskas pavyko Nebo šį vakarą, bet jis tryško noru ir juo Jure Zdovcas labiausiai pasitikėjo priekinėje linijoje. Amerikietis buvo provokuojamas metimams iš vidutinio nuotolio, bet iš to vilniečiai kažko labai nelaimėjo. Josho blokas Williamsui – neabejotinai gražiausias rungtynių epizodas.


Paulius Jankūnas – 7 balai
19 min., 4 tšk. (1/2 dvit., 2/2 baud.), 5 atk. kam., 2 rez. perd., 3 kld., 5 išpr. praž., 11 naud. balų.

Nuotr. BNS

Jankūnas pastaruoju metu demonstruoja puikią sportinę formą ir vakaras Vilniuje buvo ne išimtis. Kapitonas laimėjo daug tiesioginių mikrodvikovų, kai atrodydavo, jog oponentas turėdavo aiškų pranašumą. Tiesa, pora Pauliaus klaidų buvo padarytos lygiose vietose.


Joffrey Lauvergne'as – 7 balai
15 min., 10 tšk. (4/5 dvit., 2/2 baud.), 3 atk. kam., 13 naud. balų.

Nuotr. LKL

Šį kartą Lauvergne'as nebuvo skirtumą darantis krepšininkas, kaip yra įprasta LKL kovose. Joffrey nepavyko išnaudoti savo pranašumų baudos aikštelėje ir dėl taškų jam teko gerokai pavargti. Prancūzas nežaidė blogai, bet Zdovcas šiose rungtynėse labiau tikėjo Nebo, o galbūt ir Lauvergne'o sveikatos būklė nėra pati geriausia.


Tyleris Cavanaugh – 6,5 balo
23 min., 12 tšk. (2/4 dvit., 2/4 trit., 2/2 baud.), 2 atk. kam., 2 kld., 2 per. kam., 9 naud. balai.

Nuotr. LKL

Cavanaugh pataikė porą darbinių tritaškių ir buvo rezultatyviausias kauniečių gretose. Vis dėlto be pelnytų taškų amerikietis pernelyg kažko daug į svečių žaidimą nepridėjo, o gynyboje jam dažnai pritrūkdavo kietumo.


Tai Websteris – 4,5 balo
18 min., 10 tšk. (5/6 dvit., 0/1 trit.), 1 rez. perd., 2 kld., 5 praž., 3 naud. balai.

Nuotr. BNS

Zelandas įmetė 10 taškų, bet po kai kurių tikslių jo metimų beliko tik skėsčioti pečiais – jie nebuvo paruošti, bet nugalėtojo teisti negali. Nė su vienu „Žalgirio“ gynėju žaidimas nesiklijavo, jame trūko minties ir Websteris nebuvo išimtis, o jį nuo katastrofiško pasirodymo išgelbėjo tik keli atsitiktiniai metimai. Gynyboje problemų buvo ne ką mažiau ir jo žaidimas buvo baigtas anksčiau laiko.


Karolis Lukošiūnas – 4,5 balo
19 min., 6 tšk. (2/4 trit.), 2 atk. kam., 2 kld., 3 naud. balai.

Nuotr. LKL

Lukošiūnas pataikė du tritaškius, bet šios rungtynės buvo puikus pavyzdys, kad bent jau kol kas lietuvis tik tai ir gali daryti. Karolis bandė varytis kamuolį, bet visa tai baigdavosi klaidomis ir kol kas jis to daryti šiame lygyje negali.


Nielsas Giffey – 4 balai
15 min., 3 tšk. (1/1 dvit., 0/2 trit., 1/2 baud.), 4 atk. kam., 1 rez. perd., 4 naud. balai.

Nuotr. LKL

Giffey pasirodymas nebuvo kažkuo įsimintinas. Puolime vokietis nebuvo išvedamas žaidimui 1x1, o gynyboje jam nebuvo lengva sugaudyti varžovus perimetre.


Artūras Milaknis – 3 balai
20 min., 5 tšk. (1/1 dvit., 1/6 trit.), 3 atk. kam., 2 naud. balai.

Nuotr. BNS

Milaknio tritaškių labai trūko „Žalgiriui“, bet tai nebuvo snaiperio diena ir jis prametė sau įprastus metimus. Pamatėme vieną Artūro sėkmingą prasiveržimą, bet kuomet jis prameta tiek tolimų metimų, jo žaidimas nėra efektyvus.


Janis Strelnieks – 3 balai
22 min., 7 tšk. (2/7 dvit., 1/4 trit.), 3 atk. kam., 2 rez. perd., 3 naud. balai.

Nuotr. LKL

Strelnieks, iškritus Lekavičiui, turėjo būti pagrindinis „Žalgirio“ žmogus sekmadienį, bet akivaizdu, jog šiuo metu jis tokiam vaidmeniui nėra pasiruošęs. Pirma rungtynių pusė latviui buvo apskritai tragiška ir jei trečiajame kėlinyje jautėsi kažkoks pagyvėjimas, jo ilgai išlaikyti nepavyko. 3 iš 11 metimų pasako daug, ypatingai matant, kad dauguma metimų buvo atlikti iš gerų padėčių. Blankūs Janio pasirodymai tęsiasi.



Komentarai:

Aciu Leksai uz pastangas, galejai dar ivertinti komentatoriu pezalus. Buvo graudu nesaliskam klausytis pasak krapo zaide zalgiris ir varzovai, o Karoliui... nereikia atidirbineti uz krapo dovana tau, nes taip jau siandien suzaliavai komentuodamas, kad net koktu buvo klausytis, Ir is viso toks vaizdas kad transliavo kauno televizija... GEDA... sesk 2 :D
2022-03-28
+21
Atsakyti
metimai nebuvo paruosti, bet nugaletojo teisti negali. o tai ne su tokiu tikslu buvo Tai nupirktas?
2022-03-27
+7
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.