Legendų dvikovoje pajėgesni buvo „Žalgirio“ veteranai (foto, video, Sabonio, Jovaišos, Garasto komentarai)

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2012-10-28 11:58

Kauno „Žalgirio“ komandos veteranai įrodė, jog savo sugebėjimų jie dar neprarado. Legendiniai Lietuvos krepšininkai draugiškose rungtynėse namie 46:45 (26:23, 20:22) palaužė savo kolegas iš Maskvos CSKA klubo.

Arvydas Sabonis, Sergejus Tarakanovas, Sergejus Jovaiša ir kitos praeities žvaigždės sekmadienį prieš pagrindinių komandų rungtynes išbėgo į aikštę, prisimindami senąsias tarpusavio kovas. 

Nors mačas vyko taškas į tašką, abiejų ekipų žaidėjų veiduose buvo daugiau šypsenų nei sportinio pykčio. Aikštėje dominavęs Sabonis nušvisdavo ir blokavęs varžovo metimą, ir tada, kai jo tritaškis net neliesdavo lanko.

Iki mačo pabaigos likus žaisti 18 sekundžių minimalų pranašumą dar turėjo svečiai iš Rusijos (44:45), tačiau Vitoldas Masalskis smeigė tolimą dvitaškį ir privertė CSKA prašyti minutės pertraukėlės.

Po pertraukėlės grįžę rusai dar galėjo išplėšti pergalę, bet varžovo metimą blokavo Sabonis, o kitas šūvis nepasiekė tikslo ir istorinę pergalę iškovojo žalgiriečiai.

„Geriausia būtų buvę, jeigu rungtynės būtų pasibaigusios lygiosiomis. Bet teisėjai neskyrė pražangų ir nebuvo galimybės įmesti ar pramesti vieną baudą“, – po dvikovos kalbėjo Sabonis.

48 metų krepšininkas pernai buvo patyręs miokardo infarktą ir dėl jo kurį laiką negalėjo sportuoti. Po dvikovos jis klausimą apie sveikatą nuleido juokais.

„Medikai buvo arenoje. Jeigu neišbėgo ir nesustabdė, vadinasi galiu sportuoti“, – kvatojo Sabonis.

„Žalgirio“ aukštaūgis kelis kartus sudrebino krepšį dėjimais, du kartus pataikė iš toli ir žavėjo savo tradiciniais perdavimais per galvą ar nugarą. Per 17 minučių jis spėjo pelnyti 16 taškų, atkovoti 11 kamuolių ir atlikti 3 rezultatyvius perdavimus.

„Aikštėje turint Sabonį, pralaimėti CSKA komandai negalima“, – šypsojosi Jovaiša, pats pelnęs 9 taškus.

Jovaiša prametė pirmus penkis tolimus metimus, prieš pataikydamas šeštąjį. Rinkimuose dalyvaujantis krepšininkas juokavo, kad mintys apie galimą Seimą atsiliepė jo taiklumui.

„Iš pradžių galvojau apie rinkimus, todėl šaudžiau pro šalį. Paskui nusiraminau ir pataikiau“, – juokavo konservatorių partijai priklausantis Jovaiša.

Rungtynėse buvo žaidžiami du kėliniai po 15 minučių, mačą stebėjo apie 12 tūkst. žiūrovų.

Kaip ir žadėjo, „Žalgirio“ treneris Vladas Garastas į aikštelę išleido Vladimirą Romanovą, kurį sirgaliai pasitiko švilpimu. Tačiau kai laisvas gavo kamuolį prie tritaškio linijos, „Žalgirio“ savininkas šūksniais buvo raginamas mesti, o kai jo metimas tikslo nepasiekė, per areną nuvilnijo atodūsis.

Pirmu numeriu pažymėtais marškinėliais žaidęs Romanovas per 5 minutes taškų nepelnė.

„Jo žaidimą vertinu teigiamai. Minuso neparašysi, – kalbėjo Garastas. – Buvo daug nuomonių apie jo dalyvavimą šiose rungtynėse, tačiau jis išgelbėjo „Žalgirį“. Jeigu jis nebūtų to ėmęsis, kas dabar būtų iš „Žalgirio“? Kad ir koks jis būtų, jis padėjo klubui išlikti“.

„Žalgiris“: Arvydas Sabonis 16 (11 atk. kam.), Vitoldas Masalskis 10, Sergejus Jovaiša 9, Arvydas Venclovas 3, Darius Laskys, Virginijus Jankauskas, Vytenis Urba ir Vytautas Ribinskas po 2.

CSKA: Igoris Kudelinas 19, Sergejus Tarakanovas 11.

„Žalgirio“ marškinėlius vilkėjo Arvydas Sabonis, Sergejus Jovaiša, Vitoldas Masalskis, Mindaugas Arlauskas, kiti žinomi Kauno komandos žaidėjai, o CSKA veteranų gretose buvo Vladimiras Tkačenka, Sergejus Tarakanovas, Anatolijus Myškinas, Heino Endenas, Aleksandras Meleškinas.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Mačo eiga

Prieš rungtynes Arvydas Sabonis ir Vladimiras Tkačenka šoko simbolinį ginčą dėl kamuolio. Sabonis net nepašoko, leidęs Tkačenkai laimėti. Rungtynėse bus žaidžiami du kėliniai po 15 minučių. Rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebi apie 7000 žiūrovų.

4:0, 1 min. Rungtynes pradeda Sabonio perdavimas virš galvos Jovaišai ir šio du taškai. Netrukus Jovaiša prameta iš po krepšio laisvas, tačiau Jankauskas pataiso metimą.

6:6, 4 min. Rusai pelno šešis taškus paeiliui, tačiau jų spurtą sustabdo Sabonio dėjimas greitoje atakoje, sukėlęs ovacijų bangą.

6:13, 9 min. Į aikštelę žengus Vladimirui Romanovui arenoje pasigirdo švilpimas ir nepasitenkinimas, o „Žalgirio“ savininkas iš karto prametė vieną tritaškį.

11:18, 10 min. Varžovai iš Rusijos pataiko tritaškį ir pirmą kartą įgija dviženklę persvarą. Visgi Arvydo Sabonio tolimas šūvis ne tik sukelia žiūrovų ovacijas, bet ir sumažina šį deficitą.

16:18, 11 min. Arvydas Sabonis dar neprarado snaiperio sugebėjimų – smeigia antrą tolimą šūvį ir savo sąskaitoje jau turi 10 taškų.

22:20, 14 min. Arena vis pilnėja, o „Žalgiris“ jau persvėrė rezultatą. Šiuo metu rungtynes stebi apie 10 tūkst. žiūrovų.

26:23, 15 min. Nors besibaigiant pirmajam kėliniui CSKA į „Žalgirio“ krepšį pataikė tritaškį, tačiau pailsėti šeimininkai išeina turėdami trijų taškų pranašumą.

„Žalgiris“: Arvydas Sabonis 12, Sergejus Jovaiša 4.

CSKA: Igoris Kudelinas 8, Sergejus Tarakanovas 8.

30:28, 18 min. Arvydui Saboniui nepataikius dviejų baudų ir tritaškio, varžovai lygina rezultatą, tačiau ne ilgam. Netrukus Sergejaus Jovaišos ir Arvydo Sabonio tandemas pelno dar du taškus.

30:33, 20 min. Iš aikštelės išėjus Arvydui Saboniui, varžovai iš Rusijos spurtuoja 5:0 ir perima iniciatyvą. Tą pamatęs Vladas Garastas nuo atsarginių žaidėjų suolelio pakelia Sabonį.

37:33, 23 min. Arvydas Sabonis „Žalgirio“ arenoje sukelia tikrą garso bangą, kuomet sudrebina krepšį dėjimu ir tuo pačiu išprovokuoja varžovo pražangą.

39:40, 27 min. Rungtynėms artėjant prie pabaigos Garastas nusprendė vėl išleisti į aikštelę Sabonį, kadangi CSKA  ne tik pavojingai priartėjo, bet ir persvėrė rezultatą.



Komentarai:

anonimas
Idomios ir jokingos rungtynes.Ko gero nebeisvisime Sabo ir Jovaisos. O seip patiko varzybos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-01-02
Atsakyti
d
mvp

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-10-30
Atsakyti
d
mvp

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-10-30
-12
Atsakyti
cvvx
Arvydui Saboniui didziausia pagarba :)
2012-10-29
+5
Atsakyti
rytfanis
sveikinu zalius su puikiu zaidimu ir tikiuosi mes atsigausim, o lkl finala matysim ne i vienus vartus, man smagu matyti zaliu zaidima si sezona, nors visada buvau is tokiu kurie norejo ju pralaimejimo, siemet kitaip
2012-10-28
+5
Atsakyti
kestasss seffield
lithuania.tv rodo net 9 lietuviskus kanalus
2012-10-28
-12
Atsakyti
v43Nežinot, gal yra kur nors parsisiųst šias rungtynes? Linkomanijoj ar pas rusus ?--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Paprasciau, radau ikelta i http://www.youtube.com/watch?v=y8SYmdfks...

geros kokybes
2012-10-28
+7
Atsakyti
visa arena skanduojahey hey zalia kurva zalia kurva. nesu girdejes geresnes ir tikslesnes skanduotes


Tai ten tavo is kaladeliu pastatyta arena turbut taip skandavo, o igarsinai pats :) (arba tavo klausos aparatas streikuoja, tokiu atveju uzjauciu)
2012-10-28
-9
Atsakyti
Ne visiska tiesa, kad Romanovas buvo nusvilptas. Tik svilpusieji garsiau girdejosi uz likusius. Nusvilpimas nebuvo vienbalsis.
2012-10-28
+12
Atsakyti
v43
Nežinot, gal yra kur nors parsisiųst šias rungtynes? Linkomanijoj ar pas rusus ?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-10-28
-4
Atsakyti
RYTO FANAS
HEY HEY RYTAS LOPAI RYTAS LOPAI
2012-10-28
+10
Atsakyti
Anonimas
norejau paklausti ar kas zinote ar Rytas.tv isvis rodo pastovei online,,klausimas todel kad givenu uzsenij ir galvojau kad radau pastovei rodanti lietuviska kanala bt kazko neberodo nei serialu nei ziniu,,,o gal kas zinote kita kanala kury galima ziureti online ,,,bet lietuviska ,,,buceu labai dekingas uz pagalba ,,aciu isanksto
2012-10-28
+2
Atsakyti
to tororo
Kas jau kas bet tikrai ne Kaunas juos renka, greiciau tai wilno geda...
2012-10-28
+12
Atsakyti
aras
vel tie zuoko kareivia nusvilpe romanova
2012-10-28
-4
Atsakyti
Gal žinot kur galima but pakartojimą pažiūret?
2012-10-28
-6
Atsakyti
valodiabet zalgirio fanai tai visvien pusgalviai.. Svilpia Romanovui.. ot noreciau kad romanovas spjautu i visa sita reikala ir zalgiris vel pavirstu i toki pati mesla kuriuo buvo pries kokiu 4 metus, kai kovotu su prokom trefl kaip lygus su lygiu, kai jame lostu tokie pirdalai kaip slanina, corey beckas, ir kiti vos pasivelkantis kasiorai.. Zmogus istrauke zalgiri is bankroto ribos, ir nesvarbu kokiais metodais jis ta komanda valdo ir kiek proto pas ji pati yra, bet visgi reiktu parodyt siek tiek pagarbos ir bent jau nesvilpt ant zmogaus kuris istempe komanda i toki lygi, kad jau galima netgi tiketis be didesniu sunkumu patekti antra EL etapa ir ten iskovot daugiau nei 1 pergale.. nu bet nebutu zalgirio fanai.. manau ateis tokie diena kai sitie pusgalviai ir saba nusvilpines.. Kurtinaiciui tai jau kliuvo :)


Ehh del visko sutikciau, jau galvojau pliusa uzdesiu. Bet visgi su kurtinaiciu cia prasovei. Kurtinaitis visai ne be reikalo buvo nusvilptas, todel turetu ir pats nustot verkt. Kas kart po varzybu bandydavo ikast zalgiriui, o su langu uzkalimu isvis persistenge(ypac kaip pats buves zalgirietis). Taip kad kurtinaitis pats nieko negerbia, o tikisi jog ji gerbs visi.
2012-10-28
+3
Atsakyti
top 12
idomuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-10-28
-1
Atsakyti
saumas
idomu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-10-28
-2
Atsakyti
to erving
kas nori ryto naujienos en bc.lrytas.lt

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-10-28
-1
Atsakyti
Jei kas nori, naujienos ir angliškai ;) http://www.lithuaniabasketball.com/news-...
2012-10-28
+10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 209

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.