Krizės pakirsto Prienų klubo rūbinėje – mero vizitas ir konkretumo nedavusi kalba

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2021-05-10 19:17
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Finansinės krizės pakirsto Prienų „CBet“ klubo bazėje suorganizuotas specialus susitikimas. 

Likus pusantros valandos iki LKL dvikovos su Kauno „Žalgiriu“ rūbinėje apsilankė miesto meras Alvydas Vaicekauskas, stojęs kalbėti prieš ilgą laiką atlyginimų nesulaukiančius krepšininkus.

Prienų vadovas konkretumu netryško, bet praėjusią savaitę rungtynes protestu pradėję žaidėjai savo pasiekė – miesto valdžia išgirdo juos ir davė pažadą ieškoti sprendimų.

„Ketvirtadienį išgirdau apie įtampas komandoje ir mes neliekame nuošalyje, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ iškart po susitikimo komentavo Vaicekauskas. – Krepšininkai buvo labai nešnekūs, tiesiog išklausė mano kalbos, o kažkokių klausimų neuždavė.

Pasakiau, jog savivaldybė nepriima sprendimų per dieną-dvi, nes reikia visiems apsitarti, kaip elgsimės, kokios perspektyvos, susiskaičiuoti skolas ir tada priimti galutinius sprendimus.“

Kaip praneša tinklalapio „BasketNews.lt“ šaltiniai, krepšininkams atlyginimai vėluoja skirtingai – nuo dviejų iki net keturių mėnesių. Dalinai su krizine klubo situacija susipažinęs meras tikino, jog pirminėje ataskaitoje matytas didžiausias vėlavimas – apie du mėnesius.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, komandą slegia maždaug 100 tūkst. eurų skolų kupra.

Startui LKL šį sezoną buvo reikalingas mažiausiai 400 tūkst. eurų biudžetas. Prienų savivaldybė 2020-2021 m. LKL kovoms paskyrė 253 tūkst. eurų, o pagrindinis rėmėjas, tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, atriekė apie 100 tūkst. eurų.

Vaicekausko teigimu, klubo biudžeto projekcijoje figūruoja nemažai smulkios paramos davėjų, tačiau pandemijos fone ne visi išpildė savo įsipareigojimus. 

„Visada skiriame dalį savivaldybės biudžeto, bet norime, kad klubas tikrai nebūtų išlaikomas vien savivaldybės, ir taip nebus. Didžiąją dalį klubui reikia susirinkti iš privačių rėmėjų, – tęsė Vaicekauskas. – Situacija nėra beviltiška, tiesiog reikia padirbėti. Direktorius (Adomas Kubilius, – aut. past.) ne viską yra padaręs valdant šitą biudžetą.

Kai viskas buvo atvira (prieš pandemiją – aut. past.), mes nuolat lankydavomės rungtynėse ir kažkaip dažniau pabendraudavome. Kaip treneris (Mantas Šernius – aut. past.) sako, reikia dažnesnio pabendravimo. Taip, tada viskas nesusikauptų iki krizinės situacijos, kai žaidėjams reikia daryti kažkokias akcijas.“

Kokie sprendimai Prienų komandą galėjo priremti prie sienos?

„Sezono eigoje reikėjo daugiau valdyti situaciją. Buvo išvykusių žaidėjų, gal tada reikėjo nesamdyti kitų ir žaisti su tais, ką turime, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo meras. – Kiek metų klubo vadovybei sakau, kad turime gyventi pagal išgales – kiek surenkame pajamų, tiek daryti išlaidų, o ne prisisvajoti.“

Klubo vadovų pažadais ir vėluojančiais atlyginimais nebeapsikentę Prienų krepšininkai ketvirtadienio mačą su Utenos „Juventus“ pradėjo nebyliu maištu, kai po laimėto ginčo kamuolio specialiai nerengė pirmosios atakos.

Pirmadienį „CBet“ maču su „Žalgiriu“ užbaigė pasirodymą LKL reguliariajame sezone, kuriame finišavo skambiai – penktoje pozicijoje. Jau trečiadienį startuos pirmenybių atkrintamosios, o prieš jas, anot mero, nebėra signalų dėl galimo atviro žaidėjų protestavimo.

„Žaidėjai tikrai neužsiminė, kad jie darys kažkokias akcijas ar nežais. Tokių užuominų nebuvo. Pažadėjau, kad atvyksiu į atkrintamąsias, galbūt dar ir papildomai susitiksime. Tai – tikrai ne paskutinis susitikimas“, – žadėjo Vaicekauskas.



Komentarai:

Ziurint i skaicius paduotus
Tai skirtumas nedidelis.
2021-05-11
-9
Atsakyti
AS
Nėra Virgio, nėra tvarkos. Tas tai ir iš lašinių pardavimų, ir iš klebono, ir iš visokių kitų veikėjų surinktų trūkstamą sumą.
2021-05-11
+11
Atsakyti
Daug kas čia rėkauja, kam tas LKL rūpi ir t.t Prienams rūpi ir realūs šansai nukirsti Juventusą ir sužaisti istorinį sezoną, dar su realiai mažiausiu biudžetu lygoje. Sėkmės ir susikaupimo!
2021-05-11
+5
Atsakyti
Fanas
Labai įdomi situacija, kad meras remiamas prie sienos dėl klubo biudžeto, jei savivaldybė savo finansinius įsipareigojimus įvykdė. Manau, kad klubo direktorius turėtų aiškintis kodėl taip yra, kas neatliko savo darbo, arba kas nemoka planuoti ir valdyti biudžeto. Neįvertintos galimos rizikos, prie ko čia savivaldybė ir meras? Gal klubo vadovybė turėtų prisiimti atsakomybes, o dalininkai atsižvelgę į tai padaryti atitinkamus sprendimus. Kažkas kitas turi problemas spręsti, o LKL tyli sugaudę ausis apie tokią situaciją.
2021-05-11
+11
Atsakyti
ATI
Lietuvos vyriausybe privalo gelbet krepsinio klubus, nes "pandemijos" metu leido vykt varzyboms, bet ateme klubu pajamas is ziurovu.
2021-05-11
+5
Atsakyti
Jeigu atvirai, Prienai be Virgio nykuma. Jau geriau Telšiai ar Marijampolė: 1) didesni miestai, 2) iš kitų regionų (dabar bus 3 komandos iš Kauno apskrities).
2021-05-11
-9
Atsakyti
Linas
Hebranepasiduokit ir toliau protestuokit,garantuoju kad jei liksit ant pazadu,tai ir liksit nieko ir nepeše.. Garantuoju 100% kad kai kas is komandos tikrai negaus visu pinigu.. visada taip buvo ir bus..
2021-05-10
+15
Atsakyti
Bulba nukirto Atkoda :-D Tikiuosi jo sezonas jau baigtas.
2021-05-10
+4
Atsakyti
lol
ir kas is tos 5 vietos, kiekn LKL uz ja duos? Ta prasme uz transliacijas gal numes 10k ir tiek. Krepsinio salis ble.
2021-05-10
+7
Atsakyti
Anonimas
Na ir cirkas, issikviete mera i rubine :D o tas tiesiai sviesai ir pasake kad jus chebra tik is savivaldybes pasalpu gyvenat! Komanda kaip paskutiniai parsidaveliai pasivadino lazybu sudkontores pavadinimu, bet nesugeba susirinkt pinigu is remeju. Tegul skambina Lavar Ballui kad jo trecia sunu vel atsiustu i Prienus, surinks jis remeju pinigu.
2021-05-10
+2
Atsakyti
Vasturianas sau
juokiasi pro usa
2021-05-10
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 17

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.