Precedento neturintis atvejis: kodėl Lietuvos rinktinės ir „Žalgirio“ LKL rungtynės vyks tą pačią dieną?

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2021-02-08 16:20

Nuo 2017 metų organizuojami FIBA langai niekada nesikirsdavo su Lietuvos krepšinio lygos rungtynėmis, tačiau per šio mėnesio Europos čempionato atrankos etapą įvyks precedento neturintis atvejis.

Vasario 20 dieną 17.20 val. LKL susitikime Kauno „Žalgiris“ namie priims Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o 19.30 val. Vilniuje kovą pradės Lietuvos rinktinė, kuri susitiks su Čekija.

LKL sprendimo rungtynes žaisti per FIBA langą priežastis – „Žalgirio“ rungtynių skaičius. Kauniečiai yra sužaidę 16 rungtynių ir atsilieka nuo LKL grafiko, pagal kurį, pavyzdžiui, Prienų „CBet“ ir Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ yra sužaidę po 20 rungtynių.

Šiuo metu mažiau LKL mačų už „Žalgirį“ turėjo tik Alytaus „Dzūkija“ (14). 

Pernai prieš vasario FIBA langą „Žalgiris“ buvo pasirodęs 24 LKL mačuose.

„Sprendimas buvo priimtas ne iš gero gyvenimo, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė LKL direktorius Romualdas Brazauskas. – Yra nukeltų rungtynių, o „Žalgiriui“ yra sunkiausia surasti datas rungtynėms, jie turi įtempčiausią tvarkaraštį. Nenorime, kad susidarytų situacija, jog „Žalgiriui“ reikėtų žaisti po trejas rungtynes per savaitę, todėl buvo pasirinkta tokia data. Norime padėkoti Pasvalio klubui už supratingumą, kurie sutiko žaisti per langą.“

Lietuvos rinktinės ir LKL mačų laikas nesikirs. Transliacija Kaune baigsis 19.30 val., o kaip tik tuo metu prasidės dvikova Vilniuje.

Pasvalio klubo žaidėjai per FIBA langą rinktinėse nežais, o iš „Žalgirio“ ekipos du žaidėjai yra įtraukti į Lietuvos nacionalinės komandos išplėstinį kandidatų sąrašą. Tai – jaunieji Rokas Jokubaitis ir Marekas Blaževičius. Nepaisant to, „Žalgiris“ sutiko žaisti per FIBA langą.

„Anksčiau per FIBA langą LKL rungtynių nebūdavo, nes tvarkaraštis yra sudarytas taip, kad tuo metu niekas nežaistų. Mes nedarome rungtynių toms komandoms, kurios turi bent vieną žaidėją rinktinėse, nebent yra tos komandos sutikimas. Šiuo atveju yra „Žalgirio“ sutikimas, jie sutinka tuo metu žaisti LKL, nepaisant to, kiek jų žaidėjų bus pakviesta į rinktinės langą.

Mums į FIBA nereikėjo kreiptis. Mes negalime neišleisti žaidėjų į rinktines, bet jeigu tai nesikerta, tuomet niekam neskauda. Šią situaciją pavadinčiau be pralaimėjusių. Data tiko visiems“, – paaiškino Brazauskas.

„Žalgiris“ vasario antroje pusėje turės itin įtemptą tvarkaraštį. Ekipa vasario 18 dieną svečiuose žais su „Barcelona“, vasario 20 dieną – namuose su „Pieno žvaigždėmis“, vasario 23 dieną – atkeltas rungtynes namuose su Belgrado „Crvena Zvezda“, vasario 25 dieną – svečiuose su Madrido „Real“, o vasario 28 dieną mėnesį užbaigs dvikova Kaune su Klaipėdos „Neptūnu“.

Taip šalies čempionai per 11 dienų sužais 5 rungtynes.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:



Komentarai:

Ritas čilina
O 🤗vat Ritas 3 rungtynės per mėnesį - ir sėdi sau ant pečiaus , kojom tabaluoji - o alga eina -- nu kur rasi geriau. 😛
2021-02-09
+8
Atsakyti
kazkas
Blazeviciu Zalgirio lygio neatitinka, bet va Lietuvos rinktines tai jau taip:) kazkas sako kad Zalgiris svarbiau nei rinktines, tai gal tada tegu ir dalyvauja eurociampuose ar olimpiadoj tie zaidejai kurie iskovojo ta teise, o ne tie kuriem px ant rinktines..... bet nori dalyvauti pvz olimpiadoj . tada bukim biedni , bet teisingi.
2021-02-09
-1
Atsakyti
Taip yra todėl
kad žk yra urodų komanda
2021-02-09
-7
Atsakyti
Ka
Kas cia per nusisnekejimai commentuose. As zalgirio fanas, bet rinktine yra rinktine. Sventas reikalas. Lietuvos krepsinio garbe ant to stovi ir visada stovejo, nuo tarpukario, o ne komerciniu klubu, kurie niekada neprilygs klubams valstybiu su milziniskomis rinkomis
2021-02-08
+1
Atsakyti
x
rinktinė neidomi , bet aimėti prieš danus reikia
2021-02-08
+14
Atsakyti
ulialia
na kai toks ilgas sarasas tai manau ir be Roko gali apsieiti. O marekas tegu varo, jam reikia pajudet.
2021-02-08
+1
Atsakyti
Judelis
O koks skirtumas? Vistiek mazai kam ta rinktine tokio lygio idomi. Dauguma net neabejodami rinksis ziureti zalgiri o ne treciarusia lt rinktine kuri varzysis su krepsinio egzotikomis. Isvis rinktine prarado susidomejima, uz tai padekokime lkf ir fizrukui pablui!
2021-02-08
-20
Atsakyti
x
viskas būtų dzin , bet žinant kad Lukas serga o vasturija izoliuojasi, nemanau kad tokiomis saligomis pamatysime Jokubaitį rinktinėje. Marekas gal būt.
2021-02-08
-5
Atsakyti
Aiškiaregis
savo veikla LKL vadovybė susikompromitavo ir turi atsistatydinti. Tiesiog užveistas chaosas... Žalgiris privalo nuo kito sezono trauktis iš kažkokios degraduojančios LKL lygos.
2021-02-08
-2
Atsakyti
Vaje koks kriminalas TRAGEDIJA MASONŲ SĄMOKSLAS. Pirmą kart sužinojau kad rintkinė žaidžia pažiurėjau tai čia ne rinktinė o B sąstatas kas automatiškai nėra rinktinė tad laba diena kur bėdos?
2021-02-08
+1
Atsakyti
Nematau jokios tragedijos. Is Pasvalio nezaidzia niekas rinktineje, o Zalgiris gali isleisti Jokubaiti ir Blazevic kuris vis tiek nezaidzia i rinktine kur jie bus svarbesni, tuo tarpu i ju vieta paims tuos 17-18 metu kur pries Kedainius ir da kazka ten zaide LKL ir duos jiem daugiau laiko, nereiks lyderiu vargint perdaug ir jaunimas gaus zaist, vis tiek tas macas nieko nereiskia LKL tik suzaist reikia ji, ar Blazevic ar kitas 18metis lakstys ta pati laika. O Jokubaitis jaunas atlaikys ir rinktine ir dviguba EL savaite po to. Nematau cia jokiu problemu, kad reiktu su 8 pagr zaidejais zaist pries Pasvali jo, bet dabar yra jaunimo pilna.
2021-02-08
-6
Atsakyti
...
LKL ne Eurolyga, galėtų jei tik norėtų Žalgiris išleisti pora žaidėjų, gal dėl jų nepasidarys gėdos?
2021-02-08
-5
Atsakyti
Bbjk
Padėkoti, kad sutiko Pasvalys :D kai per savaitę sužaidi tik vienas rungtynes... Tegul nebejuokina su tokiais komentarais. Išvis Žalgiriui vertėtų trauktis iš LKL. Ten lyg kiemo lyga, bet koks begalvis Skučas gali sutraumuoti krepšininką, dėl ko nukentės rezultatai Eurolygoje. Ten pinigai ir lygis visai kitas.
2021-02-08
+7
Atsakyti
djgaffer
Pasikvies Murauską su Rubštavičium,gal dar kokį Kozį ar Bergaudą ir prieš Pasvalį nemanau,kad ten kažkas pavargs.Schilleris juk mato visą tvarkaraštį ir jo intensyvumą,tai paskirstys minutes taip,kad lyderiai pailsėtų.O Jokubaitį ir Mareką į rinktinę siųs,ten jau reikia visų galinčių žaisti,nes šiknos juk dega.
2021-02-08
+4
Atsakyti
hmm
o kur isplestinis treneriu sarasas? is vieno trenerio rinktis nelabai norisi, ypac kai variantas pamakaluotojas. sasha songas jau geriau ar dragunas treniruotu, blogiau vargu ar butu
2021-02-08
+12
Atsakyti
Anonimas
Daug naudingiau butu tiesiog nezaisti ir susimoketi 500 euru ar kokia ten ta bauda. Is lygos Milasius juk neismes. Jeigu Rokas su Mareku zais pries Cekija, Zalgiris tures varginti lyderius pries pat dviguba Eurolygos savaite. Jokios logikos tame nera - cia savizudybe. Ypac jei dar reikes papluseti kovojant del KMT taures.
2021-02-08
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 28

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.