Gortatui atkirtęs Ponitka aiškino, kodėl buvo grįžęs į Rusiją

2022-03-21 16:31
Nuotr.: AFP Scanpix - BNS
Nuotr. AFP Scanpix - BNS

Sankt Peterburgo „Zenit“ galiausiai palikęs Mateušas Ponitka grįžo į Lenkiją ir ten surengė specialią spaudos konferenciją, kur aiškinosi, kodėl buvo grįžęs į Rusiją.

Lenkas Rusijai pradėjus karą Ukrainoje grįžo į gimtinę, tačiau po kurio laiko vėl parvyko į Sankt Peterburgo klubą, o tai iššaukė piktas reakcijas Ponitkos atžvilgiu.

„Esu laimingas, kad esu Lenkijoje, – spaudos konferencijoje kalbėjo Ponitka. – Dėkoju žmonai ir agentui už pagalbą, taip pat „Zenit“ už trejus metus. Nuo karo Ukrainoje pradžios siekiau nutraukti kontraktą, esu prieš karą. Karas yra blogis.

Marcin Gortat

Marcin  Gortat
Pozicija: C
Amžius: 38
Ūgis: 211 cm
Svoris: 109 kg
Gimimo vieta: Lodzė, Lenkija

Kai karas prasidėjo, buvau Rusijoje ir iškart norėjau grįžti namo. Bet mano kontraktas buvo trejų metų, pirmiausia pasirūpinau, kad Rusiją paliktų šeima. Derėjomės dėl sutarties nutraukimo, bet reikėjo sužaisti mačą su CSKA. Po jo vėl su vadovais susėdome kalbėti dėl kontrakto nutraukimo bei pagaliau radome išeitį.“

Kuomet Ponitka grįžo į Rusiją, Lenkijos krepšinio legenda Marcinas Gortatas sukritikavo tokį rinktinės kapitono sprendimą.

„Ponitka visada buvo individualistas, – pradėjo Gortatas. – Jis visada ėjo savais keliais. Tai kartais gerai, kartais – blogai. Jis priėmė tokius sprendimus, kokių iš jo galima tikėtis. Jis galvojo tik apie save. Man čia nėra didelio šoko ar netikėtumo. Liūdna, kad jis yra mūsų komandos kapitonas. Man atrodo, kad daugelis žmonių tikėjosi kitokio sprendimo. Reikia atsiminti, kad kapitono raištį jam įteikė prezidentas. Dėl to jis dabar sulaukia dvigubos kritikos.“

Į tokius ilgamečio NBA žaidėjo žodžius jautriai sureagavo Ponitka, kuris spaudos konferencijoje davė stiprų atsaką.

„Gortatas kalbėjo apie charakterio stoką, bet aš sužaidžiau 126 rungtynes už Lenkijos rintinę. Noriu paklausti pono Gortato, o kur buvo jo charakteris 2013-aisiais, kai jis būdamas Lenkijos kapitonu uždraudė mums kalbėti su žurnalistais. Arba 2011-aisiais, kuomet NBA draudimas buvo svarbesnis už rinktinę“, – piktinosi Ponitka.

„Po jo pasisakymo ne tik aš sulaukiau grasinimų, bet ir mano šeima, o to jau yra per daug, – tęsė Ponitka. – Esu lenkas, kaip ir jis. Manau, kad Marcinas tai pamiršo. Kaip ir visi pamiršo, kad niekada neatsisakiau padėti rinktinei.“



Komentarai:

Nu ir dramos... kaip greitai zmones teisiami ir visi yra greiti, ypac visai nieko nedarydami ir tik veliava feisbuke pasikabine... karas karu, negerai, netgi labai blogai, blogaiu negali buti, ypac paprastiems zmonems. o kurie su tuo nesusije, bando kaip geriau su tuo susijusias problemas isspresti. kartais uztrunka laiko. didele problema? kai lietuviai bei ukrainieciai savo laiku sienavo zydus intensyviau nei kitas su tuo rezimas, tai iki siol dar visiems nedaejo, o kai kurie to iki siol nemato :(
2022-03-21
-9
Atsakyti
Antanas
karma jam atsilygins kad paliko rusija
2022-03-21
-16
Atsakyti
ka jis cia dabar bando isvartyt :D velu jau :))) gudui su kuzia nereikejo kazkodel, kaip ir kitiem :)
2022-03-21
+36
Atsakyti
Anonimas
Tas Ponitka lenku beda.Prie ko cia jus raudat?
2022-03-21
-10
Atsakyti
Aiškiaregis
Gegužės 9 nusimato pergalės paradas Kijeve ir Ponitka vėl galės grįžti į Zenitą.
2022-03-21
-23
Atsakyti
Geriau jau tylėtu protingiau atrodytų o dabar pats sau į kojas šaudo
2022-03-21
+34
Atsakyti
Atsiprašinėkite dabar visi, kurie stūmėte ar kažką blogo pasakė apie Ponitka. Esate skudurai grindims valyti.
2022-03-21
-36
Atsakyti
Anonimas
na ir apgailetini atmazai sito veikejo, didzioji dalis visuomenes jau susidare apie ji nuomone. idomu kodel broliui nereikejo grizt i parma?
2022-03-21
+21
Atsakyti
Tiesa
Paprastai i tolius zmones ziurium kaip i labai atsakingus. Jis turejo sutarti, gryzo ja nutraukti. Dabar visas pasaulis uzpsipuole del jo atsakingumo. Kada, po velniu visi pasiziures i veidrodi ir baigs veidmainiauti? As pries kara, nesugebu suprasti kaip didele dalis rusu vis dar tiki, kad ukrainieciai patys save sprogdinasi, bet nesuprantu ir tu kurie taip greitai teisia zmones nepabuve jubbatuose!
2022-03-21
-6
Atsakyti
A
kuzia, gudas irgi kontraktus turi, bet negryzo su cska suzaist. nepavyko issivartyt. nors del gortato pastaba teisinga is ponitkos puses:)
2022-03-21
+7
Atsakyti
Utke
Gortatas hipo norejo
2022-03-21
-14
Atsakyti
Tadas
saunuolis Ponitka
2022-03-21
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 22

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.