Aukštaūgių dominavimą pamatęs Maksvytis: „Bendras vaizdas džiugina“

2022-08-17 00:04

Lietuvos rinktinė penktąją pergalę paeiliui draugiškų rungtynių maratone iškovojo susitikus su Ispanija, o po mačo mūsiškių vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis džiaugėsi komandos tobulėjimu ir bendru vaizdu aikštėje.

Lietuva Gran Kanarijoje sutiko rimčiausią varžovą ruošiantis Europos čempionatui, pirmą kartą žaidė išvykoje ir šeimininkus įveikė 82:77.

„Pergalė prieš Ispaniją visada yra gerai, – apie rungtynes sakė Maksvytis. – Laimėjome, bet taisytinų dalykų yra. Vienas iš blogesnių dalykų šiandien – puolime atkovoti kamuoliai (pralaimėta 9 prieš 19 – aut. past.). Leidome daug antrųjų šansų, nors atrodo, kad turėjome aukštesnę sudėtį. Kažkiek vienu metu praradome iniciatyva, ją praradome savo blogo puolimo dėka. Tada kelis kartus ispanai užbėgo į greitą puolimą.

Fotogalerija

Iš gerų dalykų – greitajame puolime turėjome tik vieną blogą bangą, ką ir akcentavome, visas rungtynes su tuo neblogai tvarkėmės. Gana gerai sustabdėme jų tritaškius, akcentavome užtvaras be kamuolio. Šiek tiek dar reikėtų pridėti gynybos du prieš du, ispanai tai atakavo ir vienu metu turėjome problemų. Taisytinų dalykų yra, bet bendras vaizdas džiugina, komanda deda žingsnius į priekį ir manau, kad su kitomis rungtynėmis būsime dar geresni.“

Maksvyčio komentarai:

Lietuviai buvo įgiję ir 15 taškų pranašumą, bet galiausiai ketvirtajame kėlinyje ispanai išlygino rezultatą ir viskas sprendėsi lemiamomis minutėmis. Kas lėmė tokį bangavimą?

„Didžiąją rungtynių dalį kontroliavome, susikurdavome pranašumą. Ir pirmoje rungtynių pusėje, ir trečiajame kėlinyje, – atsakė Maksvytis. – To pranašumo neišsaugojome, nes padarėme gana nemažai klaidų, tai ir darė įtaką. Kartais ispanai mus išprovokavo, kartais mes blogai organizavome savo puolimą, nesustodavome į derinį. Pasiruošimas eina į pabaigą ir manau, kad ateityje tų bangavimų pavyks išvengti.“

Lietuvos rinktinės gretose Ignas Brazdeikis su 19 taškų buvo rezultatyviausias, o Maksvytis išskyrė ir aukštaūgių duetą.

Domantas Sabonis aikštėje praleido daugiausiai laiko tarp lietuvių – 26 minutes, o per jas centras įmetė 11 taškų, atkovojo 10 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas bei surinko 21 naudingumo balą.

Jono Valančiūno sąskaitoje per 20,5 min. buvo 10 taškų, 9 sugriebti kamuoliai ir 5 išprovokuotos pražangos. Visgi uteniškis ir pats 4 kartus pažeidė taisykles, todėl momentais buvo tausojamas ant suolo.

„Visų pirma, visi laukėme rungtynių su Ispanija, kad pasitikrintume savo jėgas. Vaizdas buvo geras, matėme, kad mūsų aukšti žmonės gali dominuoti, atkarpomis ir kamuolys gerai judėjo, ir mažiukai neblogai įsidėjo. Kažkiek pasitikrinome savo jėgas, o dabar grįšime ir Vilnių ir tikimės dar šiek tiek pridėti“, – sakė Maksvytis.

Lietuvos ir Ispanijos rinktinės tuo pačiu lėktuvu vyks į Lietuvą ir jau ketvirtadienį (rugpjūčio 18 d.) 19.30 val. svečius priims Vilniuje.



Komentarai:

Na,nepasakyčiau,kad mūsų aukšti dominavo.Taip,Sabonis buvo žvėris,čia net nėra,ką ir šnekėti,tačiau kiti buvo prastoki.Jonas kažkoks perdegęs atrodė,daug pražangų užsidirbo,ne jo diena.O Echodas tai išvis buvo rėtis gynyboje,Willy per jį daug savo taškų ir susirinko,sulaužė grynai mūsiškį.Tai yra kur pasitempti,tikėkimės taip ir įvyks.
2022-08-17
-2
Atsakyti
Tomas
Jau ne pirmus metus kliuva tas JV sužvaigždėjimas. Rankom mosikuoja. Rėkia po tų savo klaidų. Matosi dėl to kiti neatsipalaiduoja ir nežaidžia savo žaidimo kai toks pasikėlęs "disbalansas" išeina į aikštelę. Ypač nauji rinktinės žaidėjai. Jam treneriai turi išaiškinti, kad nesitaškytų tom vaikiškom emocijom. Tipo lyderis ir žvaigždė. Pavyzdį gali imt iš Brazdeikio ir Sabonio, kurie žaidžia geriau ir labiau panašūs į lyderius.
2022-08-17
-6
Atsakyti
deja
kai reikia žaisti oficialias rungtynes, ispanai imasi gynybos, o tada nuo jų beveik visada gaunam
2022-08-17
-4
Atsakyti
Anonimas
dzei vy drama queen
2022-08-17
+2
Atsakyti
Ka tokioje vėlyvoje pasiruošimo stadyjoje vis dar veikia Dimša ? ogi nieko . Žalgiry jis jau kaip komandos dalis ar tikiuos vėl bus skolinamas ?
2022-08-17
-3
Atsakyti
Wang
JV gala atžaidė neprekaištingai su 4iom pražangom, nereikia stumt, ir šiaip momentais pataikė sau nebudingus metimus, kad vos neišsibaudavo nu buna, tokia diena
2022-08-17
+6
Atsakyti
Nera
is valanciau jokio lyderio atvirksciai as manau jis isderina komanda su savo myzciojimais ir ranku kalatavimais tada atsiseda ant suolo ir ten rusiskai keikiasi. jam alaus atneskit kas nors ir keptos duonos tegu sedi ant suolelio ir tyliai buna ten arba geriau isvis tegu toliau kepa mesyte savo sodyboj ir nelenda i ta rinktine
2022-08-17
-12
Atsakyti
Antanas
o as tai pamaciau kad valanciunas yra epizodinis silpnas emociskai zaidejas kuris negali buti lyderiu ir turi buti isleidziamas tik duoti trumpam pailseti saboniui nes daugiau nera kam zaisti po krepsiu. sorry bet jv yra labai silpnas tiek gynyboj tiek puolime jis gali tik ikrauti kai stovi po lanku. is toliau irgi tik netycia pataiko fuksus... as net sakyciau jau geriau Birutis tegu zaidzia pas ji bent noro buvo, o jv tik rankom pamosikuoti eilini karta atvaziavo ir saslyku pavalgyti lietuvon
2022-08-17
+6
Atsakyti
Nera
valanciau cia tu rasai?
2022-08-17
-11
Atsakyti
Anonimas
palaukim slovenijos kai zais - nupus sita medziu lt komanda kaip lapa nupucia ekonovus
2022-08-17
-21
Atsakyti
Anonimas
nemaciau varzybu kaip super star dimsa pataike nors viena metima?
2022-08-17
-21
Atsakyti
Idomu
Krepsinio gerbejai one champ ar ufc nes one sunkiasvoris stipresnis
2022-08-17
-20
Atsakyti
Ka tu
cia parasei bent pats supranti?
2022-08-17
Atsakyti
Dabar nesistebiu kodėl Tarolis į aukštesnį lygį nepakilo, arba Echodas labai riboto talento žaidėjai.
2022-08-17
-9
Atsakyti
Šaras
Hernangomezas buvo JV pavaduotojas NBA,bet šiandien žaidė geriau už direktorių JV. NBA statuso neužtenka,tragedija šiandien.Mokinys pranoko mokytoją...
2022-08-17
-13
Atsakyti
Nera
koki mokytoja jv niekad nebuvo lyderis ir nebebus
2022-08-17
-15
Atsakyti
Serbentautas
visi atakuos mus 2vs2 prieš Roką ir Luką. Lukas žemas o Rokas iš užtvarų neišlenda. Atrodo jam pačiam normalu užstrigt užtvaroje.
2022-08-17
+13
Atsakyti
Serbentautas
Tai Sabas pas mus būna PF. Bet jį išvilioja toliau kitų pataikantis PF. O 2v2 tą ir tuŗiu omenyje, kad vienas bus Lukas ar Rokas, o kitas bus JV arba Sabas. Rokas užtvarose tai žiauriai prastai atrodo. Rimtai atrodė, kad pamato užtvarą, sustoja ir laukia kol jų aukštaūgis pradės leistis ink krepšio, kad atsilaisvinus keliui tada jau galės bėgti vytis savo gynėją. Šiaip tai mūsų lygis aukštesnis tiek ant popieriaus tiek matėm didžiąją dalį rungtynių tai gerai bent tiek. Esam po serbų, frankų ir matyt slovėnų. Dvi iš jų turim grupėj, o ir neprasileist nuo vidutiniokų būtina.
2022-08-17
-1
Atsakyti
Ispanijos priekinė linija, po Estijos ir Suomijos, parodė, kad ir mūsų bokštams būna sunku. Kai mūsų centrai gauna apylygius priešininkus, tada turi gynėjai sužaist - būtent šiandien ir pamatėm kokia universali yra mūsų rinktinė. Pagaliau, po ilgo laiko, nėra vienos pozicijos, kuri keltų galvos skausmą. Gražus krepšinis, laukiam čempionato!
2022-08-17
+25
Atsakyti
Durnelis
ir tiek.
2022-08-17
+13
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 23

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.