Be problemų: Dončičiaus dvigubas dublis pažymėjo dar vieną galingą slovėnų pasirodymą

2021-07-01 18:07

Dvejos rungtynės – du nuostabūs spektakliai puolime. Slovėnijos vyrų krepšinio rinktinė Kaune vykstančios olimpinės atrankos grupės varžybose pademonstravo savo jėgą.

Antrajame B grupės mače slovėnai 112:77 (29:26, 34:20, 20:14, 29:17) neturėjo problemų su Lenkijos rinktine ir tapo pogrupio nugalėtojais.

Tai reiškia, kad šeštadienį turnyro pusfinalyje slovėnai žais su antrąja A grupes komanda, o lenkai – su pogrupio nugalėtojais. Jeigu Lietuvos rinktinė šį vakarą įveiks Pietų Korėją, lenkai taptų mūsiškių varžovais.

Fotogalerija

Į olimpines žaidynes pateks tik turnyro nugalėtojai.

Po to, kai trečiadienį pirmajame grupės mače į Angolos krepšį per pirmus du kėlinius sumetė 64 taškus, šį kartą slovėnai iki ilgosios pertraukos sukratė 63 taškus. Slovėnijos rinktinė tapo ir vienintele komanda, per abu grupės mačus peržengusia 100 taškų ribą – Angolą ji įveikė 118:68.

Per abejas rungtynes slovėnai įmetė 230 taškų.

Kaip ir pirmajame mače, Aleksandro Sekuličiaus auklėtiniams nė neprireikė ilgai varginti Luka Dončičiaus, kuris per 21,5 min. spėjo surinkti dvigubą dublį – 18 taškų, 10 rezultatyvių perdavimų. Jo sąskaitoje taip pat – 6 atkovoti kamuoliai.

Lukos pasirodymas:

Vyriausiasis slovėnų treneris Sekuličius neslėpė džiaugsmo komandos pasirodymu.

„Žinoma, esu labai patenkintas, ypač, kai matau šitaip žaidžiančius ir kartu besikaunančius vyrukus, – sakė Slovėnijos rinktinės strategas. – Treneriams smagu tai matyti. Labai didžiuojuosi, kaip sužaidėme pirmąsias dvejas rungtynes.“

„Kaip ir sakiau žaidėjams, turime nuostabią vyrukų grupę, žaidžiančią nesavanaudišką krepšinį. Su tokiu žaidimu į ateitį galime žiūrėti su dideliu optimizmu“, – pridėjo Sekuličius.

Nugalėtojams taškus pelnė visi 12 krepšininkų, o nė vienas nerungtyniavo daugiau nei 23 min.

Slovėnai pataikė 18 iš 32 tritaškių (56 proc.), kai lenkai realizavo 13 iš 30 (43 proc.).

Po pralaimėjimo lenkų treneris Mike'as Tayloras nukėlė kepurę prieš dominavusius slovėnus ir pabrėžė, jog jų komanda yra daugiau nei tik žvaigždė Dončičius.

„Sveikinimai Slovėnijai. Šiandien jie žaidė su puikia energija. Reikia atiduoti jiems pagarbą, nes šioje komandoje yra ne tik Dončičius, jie turi daugiau – Klemeną Prepeličių ir kitus. Varžovai puikiai metė tritaškius.

Kaip ir sakiau rūbinėje, šis pralaimėjimas sunkus ir mes šiandien nežaidėme savo geriausio žaidimo, bet mes laukiame pusfinalių. Turime dvi rungtynes iki Tokijo olimpinės svajonės, mes atsitiesime ir laukiame pusfinalio mačo, nepriklausant nuo to, su kuo žaisime“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Lenkijos strategas.

Slovėnijos rinktinė: Luka Dončičius 18 (4/8 trit., 10 rez. perd., 6 atk. kam.), Klemenas Prepeličius 17, Gregoras Hrovatas 16, Zoranas Dragičius ir Jaka Blažičius po 11, Vlatko Čančaras 10, Mike’as Tobey 8 (10 atk. kam.).

Lenkijos rinktinė: Mateuszas Ponitka 16, A.J. Slaughteris ir Aleksanderis Balcerowski po 11.



Komentarai:

Anonimas
80 pries 20 Slovenai I Tokija. Su LTU gal nebus toks easy pasivaiksciojinas, bet laimesim tik dudeles sekmes atveju. Mums truksta lanksrumo. Viskas eina per gimdyma is po krepsio. Su metimais tragedija. Visai kitas vaizdas pas slovenus. Gerbiu musu vyrus, bet deja deja...
2021-07-01
+8
Atsakyti
Anonimas
manau si karta liksim be olimpiados. slovenai gerai atrodo, o mes su lenkais turedim problemum
2021-07-01
-8
Atsakyti
Jau galime ruostis rinktines šermenims. Gal kas kartais geliu parduotuve turit ar seip vainiku pinimu uzsiimat? Padarytumet rinktines fanams gera nuolaida perkant dideli kieki... Galesim visi fanai Maskoliunui kiekvienas nuo saves po vainikeli ir po gera pendeli iteikti po sitos atrankos.
2021-07-01
+1
Atsakyti
tautuva
Krepšinis net šiuo metu vyksta paieškos, kas stabdys Luką. Na, o kas įmes prieš jį bent 2 taškus, niekas neanalizuoja. Juk mūsų Kuzia ir Butkevičius net prieš venesuelą kartu pelnė 0 taškų. Snaiperiai b.... Žvaigždės, o kur dar Masiulis, šitas tai žino visas gynybos schemas. Linksma mūsų komandoje, kai vadovauja Masko-liūnas. Danija ir Belgija tampa super komandomis, o ir visi kiti per jėgą vos aplošiami.
2021-07-01
-16
Atsakyti
nepsimyžkit tik su tais slovėnais, "sirgaliai" jūs bl..
2021-07-01
-8
Atsakyti
tautuva
Nepraeis, tik eidami sumindys kokiais 30 taškų. Kas ta venesuela? Ai, tai tokių žemų ir storų vyrukų kiemo lygio all star žaidimą žaidžianti trupė.
2021-07-01
+12
Atsakyti
Anonimas
Esme kad doncicius yra zvaigzde bet pas slovenus zaidzia visi. O vat pas mus jei bus jv starte tsi viskas nera komandos zais tik per ji. Tiesiog graudus musu noras per prievarta lauzti su jonu.
2021-07-01
+8
Atsakyti
tautuva
Dar pamiršau pasakyti, kad Tado tai tikrai nereikia, viską padarys Bendžius ir Masiulis- mega žvaigždės. Tik vienas nieko nepataiko, o kitas net į krepšį nežiūri. Na, nežiūri ir Butkevičius, ir Kuzminskas. Oi , kaip pavargs Luka juos dengdamas, tiesiog nusivarys nuo kojų vaikydamasis.:)
2021-07-01
+13
Atsakyti
Anonimas
Slovenai nepraeis Venesuelos. Pamatysit
2021-07-01
-15
Atsakyti
tautuva
Na, nieko. Masiulis, Bendžius ir Bukevičius kartu per 40 min. pelnys 3 taškus ir slovėnus uždusys gynyboje. Oi, dar Kuzminskas pridės 0 taškų ir 0 atkovotų kamuolių. Tokia ta statistika su venesuela- kaimo komanda.
2021-07-01
+13
Atsakyti
tx
Labai graziai ziurisi slovenu zaidimas ir dar atmosfera komandoje pasaka. Graziai juda kamuolis ir mazai klaidu daro va tas man patinka :D Pas lietuvius zaidimas toks grazus nebus, nes bus zaidziama per musu bokstus, su jv isvis toks statiskas krepsinis pasidarys. Siaip turetume karaliaut po krepsiu, o ypac atkovoti kamuoliai turetu but musu stiprybe, slovenai kolkas nesusitiko su rimtais, tai jiems po kase lengvai ir lengvai kamuolius nusiimdavo pries lenkus. Lietuva tikrai turi ka pasiulyti jiems, bet kolkas ka matem, tai musu didziausia stiprybe - puolimas, tai stringa labai, o slovenai jei tokiu aukstu pataikymu pries lietuvius metys, tai bus problemu.
2021-07-01
+2
Atsakyti
Bet juk lenkai nėra tokie blogi, ant kiek geri tiesiog yra Slovėnai. Optimizmo beveik nebeliko. Dabar supratau apie ką podcaste Urbonas vis kalbėjo. Makaluotojo galvoj išvis turbūt panika. Gal kaip nors... Bet viltis durniu motina.
2021-07-01
+21
Atsakyti
Anonimas
Man biski baisu darosi. As suprantu, kad pries Lietuva slovenai sitaip neatrodys, bet kartu negali paneigti, kad jie rodo tikrai gerai lygi.
2021-07-01
-2
Atsakyti
alioalio
apie kokias pergalez pries slovenus cia jus snekate..pamatysite sendien pries Koreja smaukysis ir vargiai isbezdes 80 tasku Lietuviai su genijaus strategijomis..
2021-07-01
-1
Atsakyti
Gražu ir tuo pačiu pavydu žiūrėti, kaip slovėnai laisvai žaidžia. Kažkiek net primena mūsų 2010m rinktinę. Laisvas žaidimas, geras kamuolio judėjimas, mėgavimasis žaidimu. Net ir tokie beviltiški žaidėjai kaip Dimec ar ten visokie no name, pakilę nuo suolo vaizdo negadina. Puse rungtynių pagrindiniai žaidėjai jau ant suolo koja ant kojos susidėję sėdėjo ir juokėsi iš lenkų, nes per antra kėlinį jau grajų pilnai uždarę buvo. Visiškai išniekinti lenkai buvo, be jokių prošvaisčių. O didieji sofos egzpertai aiškino, kad prieš lenkus nebus sutriuškinimo. Sėdi dabar tyliai visas makaliaus fan klubas gavę pamoka 112 taškų ir +35. Nes žino kas laukia LT su tokiu neįgaliu žaidimu ir taškų gimdymu per du žaidėjus. Manau šiemet slovėnai gali gerai patriukšmauti olimpiadoje. Įdomu bus stebėti juos. Pribręndo jau laikas ir jiems kokį medaliuką pasikabinti! Sėkmės Lukai ir Co!
2021-07-01
+5
Atsakyti
111
Pažiūrėsim, kaip šiandien lietuviams su Korėja seksis. Su Venesuela persvara neįspūdinga, o štai slovėnai abu varžovus sausai sudaužė. Ar lietuviai pajėgs kovoti su tokia Slovėnijos komanda?
2021-07-01
-13
Atsakyti
cha
slovėnai tai kaip antžmogiai. ir ne vien Doncic, visi žaidžia. Jei vakar buvo bloga nuojauta dėl lietuvių, tai šiandien ji dar blogesnė
2021-07-01
+2
Atsakyti
Anonimas
Atvirai pasakius, kol kas nematau šansų nugalėt Lietuvai Slovėnus.. o tai reiškia, kad Lietuva nepatektu į olimpiada. Slovėnai žaidžia lavai laisva žaidimą, kas leidžia jiems turėti tokius rezultatus, o dar Doncic.... nu vet kokiu atvėju sėkmės Lietuvai ir laikom kumščius !
2021-07-01
-11
Atsakyti
Anonimas
Noreciau,kad pakomentuotu tie snekoriai kurie rase kad Slovenam bus sunku pries Lenkus??Gal pakomentuosit??matem kaip sunku buvo.
2021-07-01
+9
Atsakyti
Anonimas
kolkas Slovėnai labai galingai. ziuriu į sudėtį nieko ypatingo be doncic, bet va ka reiskia vienas super žaidėjas. jei reikėtų statyti babkes prieš LT, šiandien rinkčiausi slovenus, nes LT prie maskoliaus atrodo nelabai
2021-07-01
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 38

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.