Susirūpinęs Žibėnas: „Šiuo metu galime laimėti ir pralaimėti prieš bet ką“

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas
2022-12-17 20:10

Giedriaus Žibėno neramina Vilniaus „Ryto“ gynyba, kuri ypatingai braška pastaruoju metu. Vilniečiai rungtynėse su „Šiauliais“, įskaitant pratęsimą, praleido 101 tašką. Tiek pat trečiadienį FIBA Čempionų lygos mače įmetė Herclijos „Bnei“. Prieš savaitę Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ 45 min. kovoje sumetė 104 taškus.

Vilniaus „Rytui“ išsigelbėjus prieš „Šiaulius“, Giedrius Žibėnas rodė susirūpinimą komandos gynyba.

Namuose prieš „Šiaulius“ per pagrindinį laiką praleista 91 taškas, per 45 minučių kovą – 101.

„Rytas“ ketvirtajame kėlinyje panaikino 12 taškų deficitą ir per pratęsimą laimėjo 107:101.

„Mažai norisi šnekėti apie puolimą. Šiandien kažko nepasiėmėme puolime, bet labai daug davėme gynyboje, – spaudos konferencijoje kalbėjo Žibėnas. – Pasakysiu labai paprastai: galime laimėti prieš bet ką, galime pralaimėti prieš bet ką. Šiuo metu toks yra mūsų statusas.“

„Rytas“ prieš savaitę namų mače su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ per pagrindinį laiką praleido 90 taškų, o įskaitant pratęsimą – 104. Pralaimėtame trečiadienio susitikime Herclijos „Bnei“ „Jeep“ arenoje „Rytui“ per keturis kėlinius atseikėjo 101 tašką. 

„Esame geresni ir galime gintis geriau, – po pergalės prieš „Šiaulius“ sakė Žibėnas. – Reikia pastatyti kūną, padaryti pražangą. Žaisti kartu ne tik puolime.

Šiandien puolime tikrai žaidėme kartu. 23 rezultatyvūs perdavimai. Tikrai judinome kamuolį, suradome metimus. Pritrūko kelių papildomų perdavimų, kas yra normalu. Perfekcija neegzistuoja puolime, bet manau, kad perfekcija egzistuoja gynyboje.“

Vilniečiai šeštadienį sunkia pergale reabilitavosi po skaudaus pralaimėjimo prieš „Bnei“, kas sukomplikavo komandos šansus Čempionų lygoje. Trečiadienį namuose laukia išlikimo mūšis su grupės lydere Tenerifės „Lenovo“.

– Kas padėjo komandai per pratęsimą išgyventi prieš „Šiaulius“?
– Išgyventi padėjo žiūrovai, kurie šiandien nusprendė ateiti į rungtynes. Nedaug kas nusprendė, bet atėję padėjo. Prieš lemiamas rungtynes Čempionų lygoje norisi paraginti juos bent kartą šį sezoną užpildyti visas tribūnas, kad nesimatytų nė vienos raudonos kėdės. Jie tikrai mums padeda sugrįžti į rungtynes, nepasiduoti, kautis iki galo. Netgi didžiausiose rungtynėse šį sezoną mes neturėjome pilnos arenos, užpildytų tribūnų. Norime paraginti. Nežaisime gruodžio 24, 25 ar 26 dieną, žaisime normalią dieną (trečiadienį). Be jokių pasiteisinimų, norime, kad lojaliausi fanai būtų su mumis.

– Atrodė, jog galingai pradėjote rungtynes, bet paskui atidavėte iniciatyvą varžovams.
– Gal galingai pradėjome tik puolime. Susimetėme, bet viską prasileidome gynyboje. Nesusistabdėme varžovų, kada reikėjo to. Paskui atlikome tai, iš rungtynių nesitraukė nei žiūrovai, nei kai kurie žaidėjai. Dėl to pavyko laimėti.

– Antanas Sireika jūsų komandą dėl atakos, kai Marcusas Fosteris prametė baudą, o Margiris Normantas pataikė dvitaškį ir lėmė pratęsimą, pavadino labiau išprususia nei „Šiauliai“. Ar esate atidirbinėję tai, ar tai buvo improvizacija?
– Manau, kad tai lėmė žaidėjų meistriškumas. Ar jie susitarė tuo metu, reikėtų klausti jų pačių.

– Kiek skaudus buvo trečiadienio pralaimėjimas prieš „Bnei“ ir kaip komanda sureagavo?
– Labai skaudus. Buvo daug, kas vyksta po rungtynių už aikštelės ribų tarp žaidėjų, tarp trenerių, tarp žaidėjų ir trenerių, ir panašiai. Bet tai panašiai vyksta kiekvienoje komandoje. Tikrai neviešinsime to. Esmė, kad mes stengiamės eiti į priekį, mokytis iš klaidų, daryti išvadas ir demonstruoti reakciją.



Komentarai:

Anonimas
jauciasi baisiai kietu treneriu o istikruju niekalas
2022-12-18
Atsakyti
Anonimas
tipo net nugaletu Zalgiri? doubt.
2022-12-18
-6
Atsakyti
sff
pižoniškiausias treneris
2022-12-18
+4
Atsakyti
Zibenas
galime laimet pries bet ka, bet pralaimim
2022-12-18
+7
Atsakyti
Vienuole
laikas uzkalinet tvarto langus ir su prienais i nkl
2022-12-17
-23
Atsakyti
:D
Shhh...ar girdi? Ar tai lektuvas? NE! Ar tai Opelis ziema? NE! Zibeno kede brakstelejo.
2022-12-17
+4
Atsakyti
Anonimas
pries zalgiri laimejo tai jau jie gali iveikt bet ka :)
2022-12-17
+3
Atsakyti
Antanas
saunuolis treneris. nusprendė keist komandos stiliu ir tiesiog visa demesi skirt puolimui bei taip sluot varzovus. tai tikrai elitinio trenerio bruozas jog net nesigindamas visus traiskai savo puolimu
2022-12-17
-7
Atsakyti
Ew
ne, Giedriau, laimėti prieš bet ką jūs negalite
2022-12-17
+2
Atsakyti
Dar ir taip daug susirinko fanų, kai zaidziant tokį žaidimą.
2022-12-17
-3
Atsakyti
pralaimėti - tikrai taip. Laimėti - tik prieš LKL antros pusės komandas. Prieš ką tu laimėsi po 100 praleisdamas nuolat
2022-12-17
+15
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.