Žaidėjais nusivylęs Šaras: „Pasigedau profesionalumo“

Edvinas Jablonskis
BasketNews žurnalistas
2022-05-20 01:12
Nuotr.: Imago Images – Scanpix

Šarūnui Jasikevičiui ir „Barcai“ antrus metus iš eilės nepavyko iškovoti Eurolygos titulo. Šįkart katalonai iki finalo neprisikasė – jų žygį sustabdė Madrido „Real“ klubas, kuris prieš tai pralaimėjo 5 „El Clasico“ paeiliui, tačiau šeštas kartas nemelavo.

„Barca“ ilgą laiką kontroliavo rungtynes ir po dviejų kėlinių turėjo 11 taškų pranašumą (45:34), tačiau „Real“ nepasidavė, atsakė įspūdingu trečiuoju ketvirčiu (26:11) ir perėmė iniciatyvą (60:56).

Tiksint paskutinėms mačo sekundėms karališkasis klubas taip pat atrodė šaltakraujiškiau. Likus 2,3 sekundės Guerschonas Yabusele atkovojo svarbiausią mačo kamuolį, padidino persvarą iki 3 taškų (86:83) ir desperatiškas Nikola Mirotičiaus tritaškis neatnešė nei taškų, nei pražangos. „Barcai“ teko nuryti karčią piliulę.

Karti piliulė tai buvo ir Šarui, kuris pralaimėjo penktąjį finalo ketvertą paeiliui. Jasikevičius, kaip žaidėjas, laimėjo pirmuosius keturis savo finalus iš eilės, tačiau vėliau titulas vis sprūdo iš rankų. Išsprūdo ir šiandien.

Po mačo Jasikevičius buvo nusivylęs. Lietuvis liejo apmaudą dėl žaidėjų nusiteikimo.

„Sveikinimai „Real“ ekipai. Manau, kad iš mūsų pusės buvo didžiulis dėmesio nekreipimas į detales. Daug dalykų, kuriuos buvome susitarę, nepadarėme. Sunku suprasti trenerį finalo ketverte, kuris per ilgąją pertrauką pirmaujant 11 taškų sako, kad mes nežaidžiame gerai. Tokia buvo mano kalba per ilgąją pertrauką. Aš maniau, kad mes neatliekame gero darbo. Mes pataikėme daug metimų, o „Real“ daug prametė. Per 40-ies minučių rungtynes šios situacijos išsilygina.

Mes nebuvome pasiruošę pasiaukoti, prasižengėme metimo situacijose ir rungtynių pabaigoje „Real“ pataikė metimus. Jeigu nori žaisti finale ir antroje mačo pusėje praleidi 52 taškus, nežinau... Aš pasigedau daug papildomo profesionalumo tiesiog pasiaukojant. Didžiulis nusivylimas mums. Manau, kad esame geresnė komanda, bet nežaisime finale. Tokia yra realybė“, – kalbėjo Jasikevičius, kuris su „Barca“ mače dėl trečiosios vietos susitiks su Pirėjo „Olympiakos“.

Trenerių komentarai:

– „Real“ rungtynių pradžioje dėl traumos prarado Nigelą Williamsą-Gossą ir kaip tik tuomet iššovė Fabienas Causeur. Ar galima sakyti, kad Williamso-Gosso trauma padarė meškos paslaugą, jog susiformavo X faktorius?
– Gaila dėl Williamso-Gosso, kad jis gavo traumą. Manau, kad daugiausiai ruošėmės žaisti prieš Llullą, Causeur ir ir Hangą. Tie žaidėjai pastaruoju metu buvo geriausi Madrido komandoje, ypač Llullas buvo vienas iš svarbiausių žmonių, kurį reikia sustabdyti. Mes jį galbūt kažkiek ir pristabdėme. Gavosi, kad iššovė kiti žaidėjai. Ir Poirier gerai sužaidė, kaip žaidė iki šiol. Na, ir aišku Yabusele. Vis dėlto daug nepadarytų dalykų, keli atkovoti kamuoliai, nepadarytos baudos. Tas pats per tą patį.

– Šį sezoną 5 iš 6 kartų buvote įveikę „Real“ ir po dviejų kėlinių pirmavote 11 taškų. Ar tai galėjo paveikti žaidėjus, kad jie pagalvotų, jog vėl įveiks priešininkus kaip įprastai?
– Nežinau, jums reikėtų paklausti žaidėjų. Kodėl klausiate manęs? Aš nesuprantu. Aš sakiau, kad per ilgąją pertrauką mano kalba buvo tokia: „Mes nežaidžiame gerai.“ Ar galite dar kartą įsivaizduoti trenerį, per ilgąją pertrauką, kuomet mes pirmaujame, sakantį: „Vyručiai, mes nežaidžiame gerai“.

„Real“ turi labai daug laisvų metimų, daug antrųjų šansų, Poirier turėjo situaciją, kuomet dukart prametė iš po krepšio vienoje atakoje. Tokie dalykai dažniausiai anksčiau ar vėliau sugrįžta. Antroje pusėje sugrįžome ir „Real“ pataikė metimus. Per 40-ies minučių rungtynes aš nesugebėjau paruošti komandos tiems dalykams, kurie mūsų laukė. Mes visada sakome, kad treneris prisiima didžiausią atsakomybę.

– Ar Rokui Jokubaičiui įtampos pusfinalyje buvo per daug? Kaip vertinate jo pasirodymą?
– Aš manau, kad jis buvo geras. Jis išėjo, sužaidė savo minutes, dukart nenusprendė teisingai. Klausykite, tai yra finalo ketvertas. Dideli vyrukai turi žaisti, „Barcelona“ turi didelių vyrukų, Madridas turi didelių vyrukų, „Anadolu Efes“ ir „Olympiakos“ taip pat turi. Tokie mačai nusprendžiami didelių vyrukų ir X faktorių. Bet virš to turi būti daug pasiaukojimo, gynybos. Mes grįžtame prie to paties dalyko – detalių, detalių, detalių. Tokias rungtynes nusprendžia detalės ir iš tų 86 varžovų taškų mes turėjome galimybę nukirpti bent 10, kad suteiktume didesnį šansą laimėti. Mes to nepadarėme.

– Ar nemanote, kad serija su „Bayern“ turėjo neigiamos įtakos kalbant apie pasitikėjimą savimi ir silpnųjų vietų atskleidimą varžovams?
– Nesu tikras, ar mes pelnėme 83 taškus serijoje su „Bayern“. Nežinau, „Real“ žaidė prieš mus taip pat paskutiniame mače „Palau Blaugranoje“, šiandien jie daugiau ar mažiau taip pat žaidė... Taip, jie galbūt šiandien žaidė su žemesniais penketais, nei tai darė „Palau Blaugranoje“ ar Ispanijos taurės finale. Jie pastatė Yabusele prie Calathes, Decką prie Mirotičiaus ir visur keitėsi. Šiandien mes pelnėme 83 taškus. Nemanau, kad mes įmetėme tiek prieš „Bayern“ nors viename mače. Reikia gintis, reikia pasiaukoti. Šie dalykai daug lemia.

52 taškai per vieną mačo pusę, aš pasikartosiu. Apie ką mes kalbame? Vienintelis neigiamas dalykas iš „Bayern“ serijos buvo tas, kad mes neturėjome pakankamai šansų atsipalaiduoti ir pailsėti, bet tai yra mūsų klaida. Mes visuomet kalbame apie žudiko instinktą. Per paskutinius dvejus metus mes negalime užbaigti nė vienos serijos, išskyrus praėjusio sezono ACB lygos finalą prieš „Real“, kai laimėjome 2-0. Mes pralaimėjome daug lemiamų mačų, pralaimėjome rungtynes prieš „Joventut“, pralaimėjome rungtynes prieš Tenerifės komandą, prireikė 5 rungtynių su „Zenit“. Mes nesame žudikai. Čia yra žurnalistų iš Barselonos. Jie jau girdėjo šią dainelę, kurią dabar dainuoju pusantrų metų. Tai man labai sunku priimti.



Komentarai:

Man tai įdomu
ką didieji podkasteriai žinovai pasakys?
2022-05-20
+1
Atsakyti
Dalbajobas kaip reta
tai reikėjo garsiau rėkti! daugiau akis versti-juk tokia charizma!
2022-05-20
+29
Atsakyti
2023
Saras gryzta Zalgiris spirs kazy po lkl pusfinalio tada barca atleis sara
2022-05-20
+9
Atsakyti
Ty
Sarai, kabink breziniu lentele ant vinies,ne tau bulviau but treneriu.
2022-05-20
-9
Atsakyti
Iš foto
žiūri paklaikę žaidėjai į priepolyje esantį ,,Š"
2022-05-20
-18
Atsakyti
Oi šarai
oi rūri rūri, rūriraaa, o rūri rūri rūriraaa. Oi, kad tik ne iš rūritu iš pareigų :(
2022-05-20
-2
Atsakyti
asas
visus lemiamus grajus saras gauna..per klaida laimejo viena supercup kai deckas pramete is po krepsio..sudas ne treneris
2022-05-20
+7
Atsakyti
Anonimas
Sarai eilini karta apsisikai, tai tau teisejai kalti, tai zaidejai, nustok verkt ir ismok pralaimet
2022-05-20
+7
Atsakyti
Aha
Saras tokioj sistemoj isauges,Pesiciaus,Obradoviciaus kuris jam dievas ir kopijuoja viska nuo a iki z net ir povyza rungtyniu metu.Krepsinis keiciasi ir viskas prasidejo nuo GSW o Saras liko stagnacijoj,viskas pagal grieztus derinius ir mustra,kas is tu deriniu jeigu dabar visi aiksteje turi buti pavojingi nuo centro iki gynejo ir is bet kurios aiksteles vietos,kaip Micicius atsigavo kai gavo laisve efes?Ne tie laikai jau kas buvo pries 20 metu,dabar kitoks krepsinis.
2022-05-20
+4
Atsakyti
geras lopinelis
negavo saldainio nemokamo - tai kalti zaidejai :)))
2022-05-20
+12
Atsakyti
Jonas
Saras Saras Saras apsisikes psichinis isterikas, kuri deda I vieta Laso ATAMANAS IR KITI!!. ko nerasot apie EFES , 3 metus geriausia nesustabdoma graziausia krepsiny zaidzianti ir visus SLUOJANTI nereali komanda! ko apie juos nera straipsniu??? o vien tik to apsisnarglejusio bulvianosio isterijas pasakas ir SISTEMAS, I kuria visi uzpakaly sluostosi. sedi 12 bebenciuku issigande ir bijo padaryt kitoki judesy negu Dievas Tevas nubraize. grazu ziuret kai neturi zodziu ir apsisikes sedi sitas DALBAJOBAS, su savo ironiska sypsenele, ir kaltint zaidejus kad cia jie neprofesionalai jie nedaro ka sakau ir jie kalti:)) klaune, sedi ten pat kur ir ZALGRYBIS. BELIEKA Paneveziui rytoj nunest tuos zalius VAFLIUS, BUS DVIGUBA SVENTE!!! URAAAA
2022-05-20
+13
Atsakyti
Sarai
as ne treneris, bet perlaike jokubaiti aiksteje...10 min žaide -16...jokios organizacijos puolime...ir aisku laprovitola kaip patraukė su trajakais, taip ir nužudė su savo klaidoms...
2022-05-20
-7
Atsakyti
vel
ka tu gali laimeti kai turi centra toki kaip davies kuris nesugeba kamuoliu atsikovoti ar pastoviai prasileidzia dejimus per save, šanli is viso nesusipratimas kam ji pirko, visa sezona kelis kartus tik suvlizgejo, latvis smits irgi neaisku ka gausi i jo kiekviena diena, traumu maisas si sezona higinsas, hinesas puolome nulis, graikas kalatesas kuris nepataiko, rokas kuris tikrai negali valdyti komandos tokiame lemiamu rungtyniu, abrinesas visiskai neisnaudotas kuris tapo snaiperiu, lapro begalvis lemiamais momentais ka ir vel pamatem, jei pakris zjbs jei ne tai tuscia vieta, maziukas negali gintis, kuric net nezaide beveik, labai keista nes tai geriausias snaiperis lygoje, nesuvokiu kodel neleido jam zaisti, miroticius zuzaide pagaliau, bet nesulauke pagalbos is kitu, manau neveltui vos perlipo bayerna, problemu buvo, realas kovingas labai, auksta komanda labai, nera nykstuku kur kitiems reikia gintis uz juos
2022-05-20
+13
Atsakyti
Expert
Saro sistema neturi zudiko instinkto. jis gali buti laimetojas ilgu periodu, ber ne lemiamuose macuose. Saras jokiu budu nebutu sekmingas rinktineje, nes butent to zudiko instinkto truksta
2022-05-20
+13
Atsakyti
Ty
pirmauja po dveju keliniu 11 tasku ir atejes i rubine pradeta priekaistaut zaidejams kad blogai zaidziat, vietoj to kad sakytu : davai vyrai taip ir toliau .Tai ka zaidejams galvot apie toki asila.
2022-05-20
+2
Atsakyti
bum shaka laka
Achacha, visi kalti tik ne aš :))) na tipinis marozo bajeris :))) o nebandei paieškoti klaidų pas save patį??
2022-05-20
-1
Atsakyti
bum shaka laka
bum shaka laka Achacha, visi kalti tik ne aš :))) na tipinis marozo bajeris :))) o pats nebandė paieškoti klaidų pas save patį?
2022-05-20
+5
Atsakyti
bum shaka laka
Achacha, visi kalti tik ne aš :))) na tipinis marozi bajeris :)))
2022-05-20
+11
Atsakyti
ble kiek oblouchu komentaruose, kur Atamana stato auksciau Saro. :) Atamanas yra kalakutas, balbatuojantis kiekviena ataka salia aikstes, nieko daugiau. pastatytum tikra kalakuta ir butu tiek pat naudos. :) jei ne supergyneju duetas, nieko nelaimetu. ir siemet jei ne karas Efesas labai realiai butu like 9 vietoj.
2022-05-20
-3
Atsakyti
tu tai gaudais tikrai. :) pazerei pvz is NBA, kur pirmoj vietoj yra zvaigzdes, o treneriai paskui, ir sulyginai su eurokasiu. beje tas Kerras lygiai kaip Atamanas yra 0. ka jis su Popu nuveike su JAV rinktine PC gal primink? ka Popas nuveike baigus karjera Ducanui? ka Jacksonas nuveike, kai Kobe paseno? 2011 m. 0:4 nuo Mavsu. tipo norejai pasirodyt protingai, bet gavosi i lankas. ir dar keletas durniuku kaip tu tau pritarineja. :) nieko naujo, darzelinukai bnewse susirinke.
2022-05-20
-2
Atsakyti
dar
Pristrategavo profesorius geriausias pasaulio treneris su savo sistema ir duokit laiko su KURICO neleidimu i aikste..SAUNUOLIS
2022-05-20
+18
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 71

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.