Lietuvių olimpinė tradicija nutrūko (foto, komentaras, statistika)

2012-08-08 15:00

Viskas kažkada baigiasi. Lietuvių tradicija patekti į olimpinių žaidynių krepšinio turnyro pusfinalį baigėsi Londone.

Kęstučio Kemzūros auklėtiniai ketvirtfinalyje 74:83 (10:17, 17:15, 23:22, 24:29) nusileido Rusijos krepšininkams ir anksčiausiai po nepriklausomybės atgavimo baigė pasirodymą žaidynėse.

Nuo 1992 metų lietuviai visada olimpiadose patekdavo į pusfinalius, tačiau šiemet buksavo nuo pat turnyro pradžios. Pogrupyje lietuviai užėmė ketvirtą vietą – žemiausią per komandos istoriją – ir ketvirtfinalyje turėjo kovoti su stipriausia B pogrupio ekipa.

Rusai visą mačą kontroliavo žaidimo eigą ir trečio kėlinio pabaigoje pirmavo 51:37. Tačiau lietuviai nenuleido nosių. Mantas Kalnietis ir Rimantas Kaukėnas inicijavo lietuvių spurtą ir po Kaukėno tolimo metimo ketvirto kėlinio pradžioje iš rusų persvaros beliko taškas – 53:54.

Paulius Jankūnas dvitaškiu galėjo rezultatą persverti, bet jo metimas skriejo pro šalį, o netrukus rusai spurtavo 7:0 ir vėl nutolo – 64:55. Mūsiškiai vėl nenuleido rankų ir po Jono Valančiūno baudų priartėjo iki 69:74, tačiau lemiamu metu suklydo ir rusai įtvirtino pergalę.

„Atrodo, kad jau užsikabindavome, priartėdavome, bet rusai vėl atitoldavo. Paleidome juos greitame puolime, nestabdėme pražangomis, – po mačo pralaimėjimų priežasčių ieškojo Darius Songaila. – Žaidėme kaip komanda ir pralaimėjome kaip komanda.“

Rusijos rinktinė, kuri yra jauniausia turnyre, lietuviams taip ir liko neįveikta. Šią vasarą ji laimėjo ir abejose draugiškose rungtynėse.

Lietuvos rinktinė: Rimantas Kaukėnas 19, Darius Songaila 15, Mantas Kalnietis 14.

Rusijos rinktinė: Andrejus Kirilenka 19 (13 atk. kam., 39 naud. balai), Timofejus Mozgovas 17, Viktoras Chriapa 12 (8 rez. perd., 6 atk. kam.), Vitalijus Fridzonas 11, Sergejus Monia 10.



Komentarai:

jau oficialiai paskelbta rinktineje karjeras baigia jasikevicius ir kaukenas :(((
2012-08-09
+26
Atsakyti
Leska1nuo kada lenkam rusai patinka ?


Durneli as rusas :)
2012-08-09
-11
Atsakyti
Bl..tKame tas gerumas rusų rinktinės žaidėjų? Keturi žaidėjai išvis nežaidžia: Chvostovas, Karasiovas, Antonovas, Voronovas. Kurie iš LT rinktinės blogesni už šituos rankšluoščių padavinėtojus? Nei vienas... Pankrašovas su Kaunu kažkokie super žaidėjai? pankrašovas vidutinis žaidėjas, Kaunas vidutinis centras, baudas mėto blogiau negu Javtokas, įdeda, kai kamuolį gauna arti krepšio. Kas lieka? Mozgovas, Kirilenka, Chriapa, Monia, Fridzonas ir Švedas, šešiese nugalėjo LT? Tai gal treneris turi įtakos žaidimui, ar kaip? Nes LT žaidė kaip vaikų darželis... Ir kaip rusai nepavargo, max aštuoniese žaisdami? Fridzonas ką geresnis užSeibutį su Pociumi? Monia geresnis už Jasaitį su Mačiuliu? Kirilenka ką viena ranka gali apžaisti Jankūną su Kleiza? Bulshit... LT žaidė tragiškai, dar sako, buvo geros rungtynės... Nebuvo komandos ir tai tik trenerių štabo "nuopelnai"...--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


visiska tiesa,koks buvo pirmas kelinukas,ar dar kas pamena? tas pats kaip su Tunisu... Bent jau pripazintu kad susimove,o dabar vel pasiteisinimai,kaip ir po makedonu. uz...a mane tokios atmazkes.

Nera bloga ta sudetis,tik Kengura is jos padare kazkoki brieda,PC bronza laimejo,nes dar nebuvo spejes sugadinti komandos.
2012-08-09
-6
Atsakyti
Martynas
Na tiems kas keikiate Lietuvos krepšinio rinktinę galiu pasakyti tik tiek:"Kur olimpiadoje graikai, serbai, kroatai, slovėnai, turkai, italai? Nepateko tokios krepšinio šalys, o Lietuva visas olimpiadas dalyvavo, taip seniau buvo trys bronzos medaliai iš eilės, bet tokiai šaliai vien dalyvavimas yra pasiekimas, o prisimenant kokias pergales iškovoja Lietuva krepšinio arenoje, tai jau fenomenalu, atsiminkite, kad galbūt net galėjome nepatekti į Londoną."

Ateičiau manau reiktų komplektuoti tokia sudėtį, galbūt pareikšite kritiką, bet tikiu tokia sudėtimi:

M. Kalnietis

V.Čižauskas

M. Pocius

R.Kaukėnas

R.Seibutis

E.Ulanovas

J.Mačiulis

L.Kleiza

D.Motiejūnas

P.Jankūnas

J.Valančiūnas

12 -tas žaidėjas nežinau, jeigu ne Songailos karjeros baigimas, tai jį įvardinčiau, nes jam antra jaunystė.

Tai būtų ne tokia sena rinktinė su auksinės kartos rinktinės nariais.
2012-08-09
+2
Atsakyti
raptors
be pralaimejimu nebuna ir pergaliu.pernai europos cempionate ir siose olimpinese zaidynese musu rinktinei truko gero zaidimo,buvome silpnesni ir reikia ta pripazinti - visa tai jau praeitis.turejome nuo barcelonos olimpiados nemazai pergaliu,reikia dabar isstudijuoti visa tai,kas buvo ne taip ir ruostis kitam olimpiniam ciklui.kiti metai,kaip sakoma,kiti lapai.rinktine turi buti surinkta jauna,ir tik keli vyresni zaidejai gali joje zaisti,jei jie bus stiprus kitais metais ir su lig kiekvienais metais.pagrindas - jauna,greita ir ambicinga rinktine.

izaideju grandyje turime cizauska,kalnieti,juskeviciu.riktineje toliau,jei nebus traumu zais kleiza,maciulis,pocius,seibutis,jasaitis(tikrai dar gali ne vienerius metus zaisti,jam dar toli iki karjeros saulelydzio),dulkys,ulanovas,kuzminskas,redikas,skucas,kavaliauskas,motiejunas,valanciunas,perspektyvus ir 16-ikmtis 205 cm domantas sabonis(jis puikiai kovoja del kamuoliu,pelno taskus,reikia baudu metimus jam kaip reikia stiprinti,keisti metimo technika,ir jis dar gali paaugti per artimiausius 4-5 metus),galbut dar atsiskleis koks jaunas krepsininkas,tad krepsininku jaunu ,talentingu ir ambicingu mes tikrai turime - visas sis mano isvardytas krepsininku sarasas nera mazas,treneriai,ar tai bus kemzura,ar tai kurtinaitis,ar kazlauskas,ar koks kitas stebesvisus galimus rinktine papildyti zaidejus.veteranai yra kaukenas,javtokas,kurie neaisku,ar sutiks padeti rinktinei esant sunkumams,ar ju nepersekios traumos,zodziu tame priklauso nuo paciu zaideju sveikatos stovio ir noro zaisti rinktineje.

zodziu,kemzura ir toliau gali likti treniruoti rinktine,mano manymu,jis treneris tikrai geras,jis juk jaunas treneris,ir jis juk taip pat turi tobuleti,mokintis,tai kodel gireiketu keisti ji kitu treneriu,nematau prasmes,tik jam reiketu suburti visai nauja rinktine.turime krepsinio ateiti,kokios tikrai neturi nei rusija,nei ispanija,nei italija,nei serbija ir t.t stebint 20-ciu rinktine ir panasiai.taip,musu 18-ikmeciuose nera didelio pasirinkimo,16-eciuose taip pat,isskyrus domanta saboni ir viena kita zaideja,irgi nieko gero,taciau mano isvardytu krepsininku tikrai pakakti turetu porai olimpiadu tikrai,kai kurie zaidejai ir ilgiau gales rungtyniauti,priklausomai nuo kiekvieno amziaus.perspektyvi yra ateities kroatijos rinktine.rusijos rinktines krepsinio ateitis nekokia,isskyrus shved'a,karasiova,kulagina,na taip yra kaun'as,mozgovas,taciau rusija labai didelio pasirinkimo nebetures.kirilenko,chriapa,manau,kad kelis metus maksimum dar pazais rusijos rinktineje,neaisku kiek ilgai treniruos rusija ir david blatt.zodziu tai jau ne musu problemos,as tik parasiau truputi apie padeti kitose rinktinese,sulyginus.lietuva turi krepsinio ateiti ir tai svarbiausia - dabar prasdeda naturalus procesas,isijungimas naujosios kartos,tad svarbiausia,kad turime is ko lipdyti naujaja rinktine,paprasciausiai,sia rinktine reikia papildyti naujais krepsininkais,reikia kad nebutun traumu,ir ateis musu rinktine i pergaliu kelia,manau,kad toliau rungtyniausime sekmingai ir europos,ir pasaulio cempionatuose bei olimpinese zaidynese.nenusiminkime mes visi,nes toks jau tas sportas - be pralaimejimu nebuna ir pergaliu.jei uzvirs kalba krepsinio federacijoje del kito trenerio kandidaturos,tai realiausias kandidatas galetu buti kurtinaitis,taip pat rinktine galetu treniruoti ir kazlauskas,taciau ir kemzura nera blogas.paprasciausiai,kemzura tikrai galetu pakviesti ir kitu saliu krepsinio federacijos,juk kemzurai mokama tik 60.000 litu per metus,tai nera dideli pinigai,palyginus,kiek uz savo darba gauna david blatt,niek nepasizymintis krepsinio gudrumu sergio scariolo(ispanu krepsinio si karta yra gabi,taciau jau jai ateina saulelydis,kaip ir siam treneriui.),turkijos federacija moka treneriams didelius pinigus,prancuzai su vokieciais pinigais nesimeto,italu rinktine jei treniruotu pianigiani,tai jo paslaugos kainuotu brangiai.zodziu,tokios tai tokeles.:)
2012-08-09
-6
Atsakyti
tas ir tas
zema yra kai kai kurie kaltina viena ar kita zaideja ! pralaimejom stipresnei komandai ir viskas tuo pasakyta.
2012-08-09
+4
Atsakyti
www
as kaltinu tavo teva kad pagailejo 5lt ant sargio...
2012-08-09
-21
Atsakyti
rimtai
ar as vienintelis kaltinu jankuna uz ta pramesta dvitasky, kuris galejo persvert rezultata ir uzvest komanda?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-08
-18
Atsakyti
m&m
ne, tai turbotalentui nedave zaist. px, svarbu NBA jam bus lengviau. o man tai asmeniskai Kalnieti galetu pakeist Mazutis, Jasikeviciu Vaidas Pauliukenas. nors abu visiski lavonai, bet ir tai geriau atrodytu
2012-08-08
-29
Atsakyti
klp
nereik kaltinti vien tik kemzuros jam i rankas daveme rinktine ir jis suvadovavo taip kaip gavosi, jau matesi per pasirengima kad bus siais metai sunku, buksavo zaidimas su visais su kuo tik zaideme ir tai gali nutykti bet kuriam treneriui paciam kazlauskui nepasiseke turkijoje jai pamenate ,bet nieko db atejo laikas permainom ,veteranai trauksis ateis jaunimas gal iki kitos olimpiados issauginsim gera pastove rinktine su nauju treneriu stabu kurie bus pajegus buti krepsinio elite ir aciu veteranams kurie traukesi uz visas tas vaasars aukotas del lt garbes
2012-08-08
-15
Atsakyti
Leska1
nuo kada lenkam rusai patinka ?
2012-08-08
-6
Atsakyti
rusas
mes pidarai esam nx...
2012-08-08
-16
Atsakyti
Tie du kelinukai, kuriuose suzaide siandien puikiai Kalnietis buvo vieninteliai momentai apskritai visoj olimpiadoj jo gero zaidimo, visur kitur Jasikevicius buvo geresnis pasirinkimas nei Kalnietis ( net siose rungtynese per pirmus du kelinius Jasikeviciu geriau zaide nei Kalnietis). Bet siaip pritariu, kad Jasikeviciui reiktu padekot uz visas tas vasaras ir visas iskovotas pergales 21 amziuj su Lietuvos rinktine - visgi jis yra vienas geriausiu Lt krepsininku per visa istorija, bet jau laikas rinktine i prieky tempti kitiems zaidejams, nes po sezono, kaip pats sake nei jegu, o greiciausiai ir noro nebelieka zaist uz rinktine. Noreciau , kad i jo vieta ateitu Cizauskas. Kitais metais isivaizduoju , kad rinktine temps valanciunas, motiejunas,kleiza aplink siuos tris zaidejus, mano manymu, reikia burti nauja rinktine ateinanciai Olimpiadai.
2012-08-08
-14
Atsakyti
Fanas
Sakot kaukenas pradejo gerai zaist kai pasirase sutarti su zalgiriu galejo visa rinktine pasirasyt sutartis su zalgiriu but rusus suware ant 20 tasku:D:D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-08
+10
Atsakyti
Mayumi Kawaseやばい!決勝トーナメントの会場、めっちゃ素晴らしいアリーナ。しかも前から4列目!リトアニア出てきた!がんばれLIETUVA!


Gili mintis čia turbūt užkoduota..
2012-08-08
-17
Atsakyti
ne nu
Ka padarysi :(

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-08
-8
Atsakyti
vycka
Paanalizuokim, kas kaip leme nesekminga krepsinio rinktynes pasirodyma:

1. Kemzura. Treneris neblogas, bet visiskai neautoritetas kai kuriems krepsininkams, pvz. Jasikeviciui. Vien ko verti epizodai, kai per minutes pertraukeles ka daryti aiskina ne treneris, o Jasikevicius. Is krepsininku, kurie nesijaucia zvaigzdemis ir jo klauso, jis gali isspausti rezultata, pvz 2010 metu Pasaulio cempionatas.

2. Jasikevicius. Suzvaigzdejes ir visiskai nepaisantis trenerio autoriteto (toki vaizda pvz matete, kad koks Gasolis ar Kirilenka nesiklausytu savo treneriu nurodymu?). Zaidziant Jasikeviciui kiek matet greitu ataku ar greito zaidimo? Ar zinot, kad per antrankos turnyra Venesueloje ir Olimpiada Jasikeviciaus naudingumo koeficientas buvo vienas is zemiausiu is visu LT krepsininku nors pagal zaista laika jis buvo vienas is lyderiu?

3. Kemzuros sprendimas, kad Kleiza zaistu sau nebudingoje pozicijoje, kas leme, kad LT lyderis negalejo padaryti tokio rezultato, kokio is jo tikimasi.

4. Kemzuros sprendimas, kad rinktine pereitu nuo greito zaidimo iki leto pozicinio zaidimo. Cia matomai buvo taikoma, kad galetu suzaisti rinktines senbuviai Jasikevicius ir Songaila.

5. Kemzuros sprendimas isvis, kad eme i rinktine Jasikeviciu, kuris daugumoje rungtyniu tik skandino rinktine savo letu pasyviu zaidimu (o izaidejas vis del to yra jei ne puse, tai bent trecdalis rinktines)

6. Kemzuros nesugebejimas isnaudoti ta diena gerai zaidzianciu krepsininku. Kaip galima paaiskinti, kad pvz. toks Pocius, Kalnietis, Kleiza, Kaukenas, Valanciunas, Seibutis rungtyniu diena darantys gera rezultata zaidzia tik po kokias 15 min o zaidejai, kuriems ta diena nesiseka zaidzia ir po 20-25 minutes?

7. Kemzuros sprendimas zaisti be centru. Atkreipet demesi, 65-70% runtyniu laiko zaisdavom be centru. Net kai Valanciunas per 9 minutes sugebedavo atkovoti 9 kamuolius ar Kavaliauskas per 7 minutes minutes sugebedavo pelnyti 7 taskuas sie zmones sesdavo ant suolo iki rungtyniu galo? Cia kur logika?

8. O kaip Kemzuros sprendimas laikyti Valanciuna ant suolo? Reikia suprasti, kad jei nori kad krepsininkas darytu rezultata nereikia jo marinuoti ant suolo leidziant zaisti po 10 minuciu per rungtynes.

9. Vel klaida pagrindini izaideja laikyti Jasikeviciumi, o ne Kalnieti. Kalnietis nors ir daro klaidu (beje dazniau maziau uz Jasikeviu), bet sugeba palaikyti toki greita komandos zaidimo tempa, kad per keliolika minuciu sugebama atlosti ir 10 ir daugiau tasku is priesininku ir daznai priesininkai mus tik vejasi, bet tada Kalnieti Kemzura sodina, komanda aiksteje diriguoja Jasikevicius ir mus sugeba apibegioti net tokie Pensininkai kaip Argentina ir vel mes sekmingai kabutese vejames priesininkus

10. Kemzuros antipatija kai kuriems zaidejams: Delninkaiciui ir Motiejunui. Sakysite Delninkaitis blogiau sugeba izaisti kamuoli nei Jasikevicius. 2010 metais matem, kad Delninkaitis nors ir neizaidejas bet kamuoli persivaryti moka greitai ir komanda neklimpsta letame poziciniame zaidime. Del Motiejuno isvis apmaudu, zaidejas visa galva auskstesnis uz dauguma zaideju, nepatenka i rinktine 2 metus is eiles (Kemzurai nepatinka)!!!

Klausimas del tokiu veikeju kaip Jasikevicius ar Kemzura bus padarytos isvados is LKF puses ar vel suveiks svogeriski kaimyniski gimyniski jausmai jausmai ir vel sekmingai leksime zemyn? Beje ir praeitais metais ir per Euro2011 sakiau, kad bus skaudus pralaimejimai, kol treneris netures ten apacioje tokiu apvaliu dalyku ir zais neturintys motyvacijos zaisti uz rinktine tokie kaip Jasikevicius, Lavrinoviciai???
2012-08-08
+15
Atsakyti
pep
rusai ims antra vieta, pamatisite!
2012-08-08
-9
Atsakyti
pep
O tai ka Jus lauket?Ponai? laimesim, primesim, rusams, tai kas jie tokie, sia jums, rezutatas viska pasako ir parodo, dahuja klaidu rebiata, vaziokit ilsietis nera ka jums veikti olimpiadoj, kad ir butume praeje, ir kas toliau, pasikrautu nuo ispanu ir ate
2012-08-08
-2
Atsakyti
Neblogai žaidėme, drįsčiau teigti, kad žaidėme net gi gerai, tik nepataikė metimų laisvų pirmoje varžybų dalyje ir truputi per daug klydo. Gal dėl to kaltas jaudulis, juk vis gi ketvirtfinalis. Šaro dėl tu klaidų nedrįsčiau kaltinti, juk žmogus jau metuose. Jūs žiūrite į jo statistiką - klaidas, jus pažiūrėkit kaip jis stengiasi apsiginti nuo žymiai jaunesnių ir vikresnių nei jis varžovų. Kitais metais manau reikia rinkti daug jaunesnę rinktinę, juk Kaukėnas, Jasikevičius, Songaila jau geriausias vasaras su rinktine atžaidė, na Songaila dar parodė, kad turi parako... Bet manau laikas jiems visiems užleisti vietą rinktinėje jaunesniems žaidėjams, juk Lietuva turi gero, ir perspektyvaus jaunimo.Manau visi sutiks, kad pagal šios vasaros komandos komplektacija mes pasirodėme gerai. Ačiū vyrai už tai ką padarėt šią vasarą!
2012-08-08
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1188

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.