Budėno auklėtiniai – tarp stipriausių Europos jaunimo krepšinio lygos II divizione

2015-03-23 10:25
Nuotr.:

Algirdo Budėno auklėtiniai laimėjo triskart
Algirdo Budėno auklėtiniai laimėjo triskart
Nuotr. S.Čirba
Vilniuje Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) organizuotame trečiame Europos jaunimo krepšinio lygos (EYBL) ture aukso medalius laimėjo Maskvos „CSKA“ ekipa, o Algirdo Budėno „SKM-Vapc.lt“ užėmė 4 vietą ir pateko į antro diviziono finalinį ketvertą.

SKM septyniolikmečiai po keturias dienas trukusio pasirodymo iš viso pelnė tris pergales – jie įveikė Estijos „HITO/Sportskunda“ bei Latvijos „Ridzene“ ir „Pardaugava“ ekipas.

Visgi Budėno vedami krepšininkai du kartus turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Trečiame EYBL ture nepavyko įveikti „Zwolle“ komandos iš Olandijos ir Latvijos „Jugla“ žaidėjų.

Paskutinis mačas, kuriame sprendėsi „SKM-Vapc.lt“ pozicija trečiame EYBL ture, įvyko su latvių „Pardaugava“ komanda. Nors dalį rungtynių SKM krepšininkai atsiliko nuo varžovų, galiausiai viską pavyko pasukti sau tinkama linkme ir rungtynės buvo laimėtos. Ši pergalė garantavo patekimą į EYBL antro diviziono finalinį ketvertą

Treneris savo auklėtinių pasirodymu ture buvo patenkintas: „Mums buvo reikalinga pergalė paskutinėse rungtynėse. Tai padėjo iškopti į antro EYBL diviziono finalo ketvertą“.  Į šį etapą pateko išvis penkios komandos.

Budėno teigimu, į šį EYBL turą atvyko labai stiprios komandos: „Komandos buvo labai panašaus pajėgumo. Tikrai galiu pasakyti, kad ekipos pademonstravo aukštą lygį. Visos latvių komandos savo šalies čempionate žaidžia pirmame divizione. Olandų komanda yra truputį vyresnė ir sudaryta rinktinės pagrindu, o Maskvos CSKA ekipos lygį nusako pats komandos pavadinimas“, - savo pastebėjimais dalinosi patyręs krepšinio treneris Budėnas.

„Krepšinio lygis šiame ture buvo labai aukštas. Visas rungtynes žaidėme taškas į tašką, – sakė „SKM-Vapc.lt“ strategas.  – Esu tikrai patenkintas mūsų pasirodymu. Vaikinai gavo labai daug patirties. Taip pat labai smagu, kad pavyko laimėti prieš „Pardaugava“ ekipą ir išėjome į finalinį ketvertą.“

Naudingiausiu viso turo žaidėju buvo išrinktas Maskvos CSKA lyderis Sergejus Rožkovas, o rezultatyviausiu krepšininku pripažintas jo komandos draugas Dimitrijus Miščiukas. „SKM-Vapc.lt“ komandos gretose į simbolinį žaidėjų penketuką pateko Benas Račys.

EYBL III turo žaidėjų TOP-5:

1. Sergei Rozhkov (Maskvos CSKA)

2. Dmitry Mishchuk (Maskvos CSKA)

3. Elay Wirjo (BA „Zwolle“)

4. Nikolajs Zotovs (BS „Jugla“)

5. Benas Račys („SKM-Vapc.lt“)

„SKM-RVS“ namo parvežė bronzos medalius

 

Tą patį savaitgalį, kovo 20-22 d., kita SKM septyniolikmečių ekipa, treniruojama Šarūno Cipario, viešėjo Estijos sostinėje ir taip pat varžėsi trečiame EYBL ture, kur jie pelnytai laimėjo bronzos medalius.

Cipario auklėtiniai susirungė su penkiomis komandomis iš Latvijos, Suomijos ir Rusijos. Tris dienas trukusiose varžybose jiems pavyko iškovoti tris pergales – buvo įveikti Suomijos „Tapiolan Honka“, Rusijos „Runa“ bei Latvijos „Liepaja“ krepšininkai.

 

Visgi dukart teko patirti nesėkmes. Nepavyko pasipriešinti „West Coast All-Stars“ ekipai iš Suomijos ir Latvijos „Jurmala“ ekipoms. „SKM-RVS“ galutinėje įskaitoje po trijų turų užėmė 6 poziciją.



Komentarai:

komandos vadovas
2015-03-23
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.