Mindaugas Žukauskas palieka „Šiaulių“ klubą

2021-06-01 10:45
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

„Šiaulių“ krepšinio klubo sporto direktorius Mindaugas Žukauskas pasitraukė iš užimamo posto. Beveik penkerius metus įvairiose pareigose dirbęs legendinis Saulės miesto vyrų komandos krepšininkas apie savo sprendimą pirmadienį informavo direktorių Donatą Slaniną.

2016 m. rudenį klubo vairą iš ilgamečio jo vadovo Adomo Klimavičiaus perėmęs Žukauskas direktoriumi dirbo iki 2019 m., kai šias pareigas perleido Mindaugui Stankevičiui, o pats buvo paskirtas į sau kaip buvusiam krepšininkui labiau artimą sporto direktoriaus poziciją.

„Esame labai nuliūdinti šio sprendimo, – kalbėjo klubo valdybos pirmininkas Artūras Nacickas. – Kone prieš penkerius metus būtent Mindaugas buvo tas, kuris ėmėsi atsakomybės vesti klubą į priekį pačiu sunkiausiu metu, kai buvo kilusi grėsmė jam išnykti iš krepšinio žemėlapio. Jo dėka klubas atsispyrė nuo dugno, buvo stabilizuota finansinė situacija, buvo pasiektos gražios pergalės krepšinio aikštelėje. Dėkojame Mindaugui už jo didžiulį indėlį į klubo augimą. Žinome, kad klubas, kuriam jis atidavė daug kaip žaidėjas, o vėliau ir kaip vadovas, yra labai brangus. Todėl „Šiaulių“ klubo durys jam visada yra atviros ir tikimės, kad išsiskiriame tik laikinai.“

Šį sezoną metami dvitaškiai

57%
20,7
Pataiko: 20,7
Taiklumas: 56,5%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 31
Blogiausias pasiekimas: 11
Daugiausia pataiko: Arminas Urbutis

Savo ruožtu, Žukauskas pripažino, kad sprendimo priežastimis tapo tiek nuovargis, tiek tai, jog nepavyko pasiekti norimo rezultato.

„Atėjo laikas pailsėti. Dirbant krepšinio klube veiksmas vyksta ištisus metus, nes baigiantis sezonui jau yra pradedami dėlioti būsimo čempionato rėmai, kurie sulipdomi tarpsezoniu. Daugiau nei ketveri metai be normalių atostogų yra ilgas laiko tarpas. Tuo pačiu, ateidamas į klubą užsibrėžiau tikslą jam sugrįžti į stipriausiųjų ketvertuką Lietuvos krepšinio lygoje. To pasiekti, deja, per šį laikotarpį nepavyko. Galbūt atėjo laikas naujoms mintims, naujoms idėjoms, kurių vedamam klubui pavyks tą tikslą pasiekti. „Šiauliai“ yra daugkartinis šalies prizininkas vyrų krepšinyje, todėl norisi, kad jam pavyktų kuo greičiau sugrįžti ten, kur jis turėtų būti“, – linkėdamas klubui sėkmės apie pasitraukimo priežastis kalbėjo Žukauskas.

Savo feisbuko paskyroje Žukauskas pažymėjo, jog pastarasis sezonas buvo itin permainingas, o į vadovybės darbą nuolat kišosi vietiniai politikai.

„Paskutinis sezonas buvo tiesiog „kosmosas“ (pagrindinio centro netekimas sezono pradžioje, 4 saviizoliacijos dėl covid'o, žiūrovų nebuvimas...), o baisiausia, kad POLITIKAI pradėjo belekaip kištis į komandos reikalus, duoti pasiūlymus, ką ir kada atleisti, kokius žaidėjus išlaikyti, kas turi būti komandoje kitame sezone, o ko neturėtų būti... Aš situaciją matau iš vidaus ir man tokie pasiūlymai-įsakymai yra nepriimtini“, – rašė Žukauskas.

Pasitraukęs iš pareigų Žukauskas išliks vienu klubo dalininkų. Kol bus surasta pamaina, jo funkcijas perims klubo direktorius Donatas Slanina.



Komentarai:

Alabama
nereikia stumt kad kasioras jis buvo blogas,bet tema kita.Meras Visotskas kaip paspaude ir pergales atejo.tiesiog Zukauskas niekad neis pries Sireika.ir Siauliu biudzetas jau kelinti metai ne dugninis.tiesiog jiems pasiseke kad pandemija nes su tokiu zaidimu daugiau fanu ir nepritrauktu
2021-06-01
+5
Atsakyti
Žmogus labiau dirbo iš idėjos, gerbiu jį. Nėra tų pinigų Šiauliuose, sunku todėl kažką suklijuoti. Tačiau Šiauliai visgi atrdao keletą perlų per jo darbo laiką. Echodas, Gustys. Lietuviai centrai atsiskleidę Šiauliuose. Man šis sezonas patiko. Šiauliai sezono pabaigoje tapo tokia komanda, kuri gali laimėti prieš visus (na ne prieš Žalgirį).
2021-06-01
-1
Atsakyti
Arnas
I Zalgiri vietoj Javtoko gal eis
2021-06-01
-7
Atsakyti
Rytietis
Taip nieko ir nenuveike jis. Tik dar karta irodo jog buvus geru krepsininku nereiskia kad busi geras gm ar sporto direktorius.
2021-06-01
+1
Atsakyti
lol
Bet tai koks mentalitetas zmogaus :D klubas yra fondinis, islaikomas praktiskai savivaldybes...bet kokia organizacija islaikoma fondu +- turi atidirbti gaunama parama. Tegul Zukauskas ar ten tie kiti komandos savininkai ideda nuo saves daugiau pinigu ir ziuresim ar neprades tada jie nurodineti ka atleisti ir pns. Nulis verslumo ir geda 4-am pagal gyventoju dydi miestui turet komanda kuri LKLe nieko nepasiekia nuo 2012 metu. Lietuva krepsinio salis, pilna normaliu krepsinio arenu, taciau paprastiem fanam nera idomu eit ziuret kazkokiu neaiskios finansines bukles klubu, kur kasmet keiciasi dauguma komandos sudeties ir nelieka beveik jokio testinumo. Oi dar LKL lygai toli iki stiprios krepsinio lygos. Turbut pries 5 metus kokius buvo normaliausia kai puse LKL komandu galejo kapotis dar Europoje.
2021-06-01
+3
Atsakyti
nekisk ranku i biudzeta ir niekas tau nenurodines. o dabar biudzetas tarp neTop4 komandu vienas didziausiu o rezultatai apgailetini.
2021-06-01
+5
Atsakyti
Pranas
Tai o ko norite jus? Praktiškai visa biudžetą politikai atneša jums. Rezultatai tikrai nedarė garbės miestui. Normalu, kad tie kas skyrė pinigus, gaudavo kritikos iš miestiečių del blogų rezultatų. Normalu, kad šita žmonių balsą atnešdavo iki jūsų. Suprantu, kad būtų smagu jei miestas duoda pinigus ir tyliai sau sėdi penkis metus. Labai gerai, kad taip nėra ir kitų miestų savivaldybes turėtu irgi kontroliuoti procesus ir reikalauti atsakomybes.
2021-06-01
+1
Atsakyti
nini
Idomu koks klubas perviliojo.
2021-06-01
-2
Atsakyti
jonas
ir kasioras nevykelis buvo, toks pat ir direktorius.
2021-06-01
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.