Komandiniu žaidimu 42 taškus pelniusį LeBroną pranokusi „Celtics“ įpusėjo kelionę finalo link

2018-05-16 06:17
  • „Celtics“ namuose 107:94 įveikė „Cavaliers“ ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 2-0

  • LeBronas Jamesas pirmajame kėlinyje pelnė 21 iš 27 komandos taškų, o iš viso surinko 42

  • Antrojo ketvirčio pabaigoje karalius patempė kaklą ir buvo išėjęs į rūbinę

  • J.R. Smithas per 27 minutes nepelnė nė taško ir surinko -5 naudingumo balus

  • „Celtics“ komandoje dviženklę pelnytų taškų ribą pasiekė šeši krepšininkai

  • Statistika

Net 42 iš 94 komandos taškų surinkęs LeBronas Jamesas Bostone liko nieko nepešęs. Vietos „Celtics“ gretose šeši žaidėjai peržengė dviženklę pelnytų taškų ribą, o jų vedamas klubas tokio žaidimo dėka įpusėjo kelionę didžiojo NBA finalo link.

Brado Stevenso auklėtiniai antrajame Rytų konferencijos finalo mače savo aikštėje 107:94 (23:27, 25:28, 36:22, 23:17) nukovė Klivlando „Cavaliers“ ir serijoje iki keturių pergalių atitrūko 2-0. Kiti du susitikimai bus žaidžiami Klivlande.

Galingai startavęs Jamesas per pirmąjį kėlinį realiazvo 8/13 metimų ir pelnė net 21 tašką, kai iš viso „Cavaliers“ savo sąskaitoje turėjo 27 taškus ir pirmavo keturiais taškais (27:23). Antrajame ketvirtyje karaliui atliekant prasiveržimą pagal galinę liniją, jį kietai sustabdė „Celtics“ naujokas Jaysonas Tatumas, kliudęs „Cavaliers“ superžvaigždės galvą.

Foto galerija

LeBronas pataikė pirmąjį baudos metimą, o po antrosios netaiklios sulaukė tyčinės komandos draugo pražangos ir tiesiu taikimu patraukė į rūbinę. Ten sužalojimų jam nustatyta nebuvo bei po kelių minučių krepšininkas grįžo į aikštę, kurioje svečiai buvo priekyje 52:42.

Tačiau „Celtics“ smogė po ilgosios pertraukos. Šeimininkai galingai spurtavo 14:5 ir išlygino rezultatą 66:66, o Marcusui Morrisui į Kevino Love'o tritaškį atsakius dviem taškais su pražanga, „Celtics“ puolėjas sprogo emociškai – parkritęs po kontakto su Tristanu Thompsono rėkė tiesiai pastarajam į veidą.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje trečiojo ketvirčio pabaigoje pradėtą sausą atkarpą iki 8:0 pratęsusi „Celtics“ įgijo dviženklę persvarą – 88:77, o kovai persiritus į antrąją kėlinio pusę aikštėje įsiplieskė konfliktas.

Be ceremonijų po krepšiu likusį ir kamuolį ore bandžiusį sugauti Alą Horfordo į tribūnas nustūmęs J.R. Smithas sulaukė Marcuso Smarto – komandos draugą ginti stojęs gynėjas puolė „Cavaliers“ atstovą, bet rimtesnio incidento buvo išvengta.

Už nugaros susiemęs Horfordas realizavo abi baudas, paskui pridėjo dar keturis taškus paeiliui bei „Celtics“ tvirtai paėmė iniciatyvą į savo rankas – 103:89. Per likusias beveik tris minutes „Cavaliers“ tepelnė penkis taškus ir namuose triumfavo „keltai“ – 107:94.

Iš viso 39 minutes žaidęs LeBronas pataikė 11/18 dvitaškių, 5/11 tritaškių, 5/10 baudų, atkovojo 10 kamuolių, atliko 12 rezultatyvių perdavimų bei 6 kartus suklydo.

Jam talkinęs Kevinas Love'as į savo sąskaitą įsirašė solidų dvigubą dublį – 22 taškai ir 15 atkovotų kamuolių. Trečiasis dviženklę pelnytų taškų ribą pasiekęs „Cavaliers“ žaidėjas buvo Kyle'as Korveris, kurio sąskaitoje – 11 taškų. 

Tuo metu įsiplieskęs Smithas per 27 aikštėje praleistas minutes liko be taškų. Vicečempionas prametė visus septynis metimus iš žaidimo ir parketą paliko su -5 naudingumo balais.

„Celtics“: Jaylenas Brownas 23, Terry Rozieras 18, Alas Horfordas 15 (10 atk. kam.), Marcusas Morrisas 12, Jaysonas Tatumas ir Marcusas Smartas (9 rez. perd.) – po 11.

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 42 (12 rez. perd., 10 atk. kam.), Kevinas Love'as 22 (15 atk. kam.), Kyle'as Korveris 11.

Rungtynių momentai:



Komentarai:

ZaliaBalta
Smagu kad musu zalieji pusbroliai musasi i finala! :) labai dziaugciausi jeigu taip ir ivyktu, zalgiris eurolygos finale o celtics NBA finale, nieko geriau ir negaletu but.
2018-05-16
+9
Atsakyti
Mano Karaliau
Žiauru kokias jūs asilai nesamones rašote. Skaitau ir nesuprantu: augant galvą su plytą sutrenkė ar kaip liaudyje sakoma per šikną gimdė, dėl to nuo gimimo tokie atsilikę. Galiu jums viską paaiškinti, bet turėsite 5 kartus skaityti, kad įsidėmėtumėte.

1. Tik visiškas heiteris gali Jamesą vadinti savanaudžiu. Ar žinote, kad Karalius per karjerą net 42 kartus turėjo atvejus, kai jam iki trigubo dublio trūkdavo tik 1 assisto arba 1 atkovoto kamuolio. RW 90% iš tų atvejų būtų dirbtinai pasistengęs trigubą dublį pasidaryti.

2. Beabejo James vienas traukia puolime komandą. Bet aš asmeniškai galvoju kodėl daugiau nemeta. Pažiūrėkite į jo pataikymo procentą ir visos likusios komandos. Jameso šiandien buvo 55%, o visos komandoa kartu su juom 42%. Bet atimėjus jo metimus, tai visą likusi komandą pataikė tik 36%. Įsivaizduojate koks tai kontrastas? Kqm daugiau imtis puolime reikalų? Visi naujokai gauti ne tai kad blogi, bet tragedijų tragedija. Visi šie žaidėjai pelnė 0 taškų: hood, clarkson, nensy. Hill 3 taškus, bet jis dar ginasi gerai, tad jo naudą dar taškais negalima matuoti. Smith irgi 0 pts. Love puolime atsigavęs, bet prieš jaunus juodaodžius ne jam spėti gintis, dėl to jo puolimas neatperka gynybos. Thompson turėtas atletiškumas prieš Raptors žaidėjus - prieš lygiai tokius pačius atletiškus Celtics - prarado pranašumą.

3. Man Celtics primena Lietuvos rinktinę. Joje irgi visi žino, kad geriausias žaidėjas Vilniaus Lietuvos Ryto užaugintas Valančiūnas, bet Jonas retai būna daugiausiai taškų įmetantis žaidėjas. Lygiai tas pats ir pas Celtics. Dabar pas juos geriausias Harfordas, bet jis retai būna rezultatyviausias. Pas Celtics kasdien gali būti skirtingas puolime lyderis. Kaip ir Lietuvos rinktinėje - kam sekasi tą dieną, tas ir daugiausiai ir mėto.

4. Dėl šios priežasties nėra visiškai svarbu, kad James gynyboje nepersistengia. Jis gali visas jėgas skirti gynybai, bet prasmės tam nėra, nes jo ginamas žaidėjas tiesiog prieš jį nebandys žaisti. Visada atmes kamuolį tam žaidėjui, kurį gina silpnesnis gynyboje priešininkas. Cavs daug lengviau, kai pas priešininkūs aiškūs 2 lyderiai puolime - juos išjungi ir laimi.

5. Cavs vis dar gali laimėti šią seriją, bet reikia sugalvoti gynybos planą. Nes taip kaip dabar ginamasi - akivaizdu, kad to daryti nebegalima. O puolime reikia daugiau snaiperių. Gaila, kad iš Hood tuščia vieta. Praeitą kartą 0 pts, vakar 0 pts. Minučių pakankamai gavo, kaf bent 1-2 tritaškius įmestų, bet vietoje to nei puolime, nei gynyboje žaidžia. O kai pamenu visi gyrė tokius mainus ir net gi stenėjosi čia komentaruose daug kas, kad kaip tokį gerą žaidėją ir lyderį Jazz komandoje 17 pts vidurkį turėjusi atidavė už Joe.

Ką gi, dabar 3 ar 4 dienos poilsio ir kažką sugalvoti. Sekančios rungtynės svarbiausios, nes pralaimint 0:3 psichologiškai sunku laimėti, kai žaidėjai galvose mintis visadabus,, kad niekas to nėra padarę per 70 metų. Jei laimi sekančias, tada visą seriją statyčiau 50/50. Jei pralaimi - tada jau galima laidoti šį sezoną ir melstis, kad James eitų į Rockets ir kitąmet pažiūrėtume ką gsw darys prieš naują big3. Visgi Paul geriausias Jameso draugas. Kartu su Wade.

Žinoma nieko prieš, kad ir į Lakers persikeltų, bet nelabai noriu ten natyti George, nes nepatiko man šienet jo žaidimas Thunder. Gan didelis savanaudis su 1/11 metimu taiklumu. Leonard paimtų ir dar vieną kokį superžvaigždr. Ir vuolia. Čempionai. Kitą vertus, šlykštu bus klausyti Lavaro kalbų, kad čia tik dėl jo sūnaus Lonzo tapo čempionai ;))) dėl to visgi gal geriau tegul eina mūsų Karalius į Rockets.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-16
+13
Atsakyti
ZF
Anonimas rytfanis toliau nenustoja keikt geriausios Lietuvos komandu nes kai kiekviena diena apie Zalgiri raso jis is pykcio sprogsta.
2018-05-16
-5
Atsakyti
zalias brolis >ZF
Bybi ciulpk lope.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-16
+10
Atsakyti
djgaffer
Va ką reiškia komandinis žaidimas ir didesnis noras.Puikiai kamuoliu dalinasi Celtics,nėra ryškaus išskirto lyderio,visi taškus maždaug po lygiai pasidalina.Treneris taip pat puikiai sudėliojęs savo planą.Gynyba vėl gero lygio,tik šį kartą Broniaus nepavyko sustabdyti.Bet,laimi ne vienas žaidėjas,kas puikiai buvo įrodyta.Mldc Celtics.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-16
-7
Atsakyti
Egzpertas
Nu naciort kaip zvengiu balsu:DDDDDDDD Tai ka ir vel Byron snukiu i mesla?:DD Isivaizduoju kaip sitas adaptas apsimyzes sedi. Po fuksu pries Pacers bei raptors cia issijuoses pyle didziausias analizes, bet viskas stojasi i savo vietas. Dabar susireiksminusiam klounui beliko tik skaityti komentarus, kuriuose visi is to nevykelio tyciojasi:DDD
2018-05-16
+11
Atsakyti
Kunigui
Nelygink byrkos su pirstu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-16
-3
Atsakyti
Bee
Antraste tai kosmosas:D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-16
-3
Atsakyti
kunigas
Kodel nemetot shudu i hardena kuris gsw nesustabdo :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-16
Atsakyti
Celts
Celtics in four

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-16
-9
Atsakyti
Shoodu karalius
4:0, LePlytai i veida.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-16
+11
Atsakyti
asgaf
Grazu ziureti i Celtics zaidima, kai pagalvoji, jie zaidzia be geriausiu zaideju, kurie yra traumuoti, su pilna sudetimi net abejoniu nekiltu, kad zais finale. Va cia yra geriausias treneris, kuris is tikrai ne pacios stipriausios komandos sugeba isspausti maksimuma. Klivlende svarbu 1 pergale Celtics pasiimti ir serija bus aiski, kolkas matosi, kad Cavs neturi jokiu vilciu laimeti serijos.
2018-05-16
+13
Atsakyti
Labai apmaudu bus tada kai Cavs laimes serija. Labai to nesinoretu nes jie jau atsibode iki gyvo kaulo Bet neapleidzia nuojauta kad bus kaip visada. Islygins serija, persvers ir tada Bostone pades taska. Labai tikiuosi vienok kad Celtics islos serija.
2018-05-16
-15
Atsakyti
Smith karjera baigt reikia. Lavonas be motyvacijos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-16
-3
Atsakyti
Anonimas
Smith blogiausias startinis zaidejas visoje lygoje

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-16
+9
Atsakyti
Lionia
Kur tas sudukas Byron, kuris gyne lagamina ir aukstino Broniaus karalyste? Butent uz tai ir atleido lagamina, nes visi kas netingi gali laimet pries cavs, bet tik ne jis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-16
+5
Atsakyti
kasioguru
jei bus 3:1 Celtics manau serijos nebepaleis, bet as galvoju, kad Cavsai islygins serija, nes namie losia daug geriau ir visokie lavonai Smithai ar Greenai prie savu ziurovu paprastai bent kazkiek palosia. man sita serija panasi serija su Bucks, t.y. esminis klausimas, ar Celtics sugebes namie nepralost.
2018-05-16
-4
Atsakyti
To modas
Followeriai pirkti, taisyklingos kalbos nerasta, o visą info facebook feede arba basketnews.lt puslapyje gali pamatyt. Mažučiai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-16
-12
Atsakyti
kunigas
Gali buti ir 3:1 celtics naudai - vistiek neiseis i finala

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-16
Atsakyti
ZF
Palaikom savo zaliuosius brolius!
2018-05-16
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 21

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.