Dėl Jokubaičio ramus Lekavičius: „Jis yra pasiruošęs būti pagrindiniu įžaidėju“

Tomas Vanagas
BasketNews žurnalistas
2022-07-25 16:48

Lietuvos vyrų rinktinė pirmadienį susirinko į Palangą, kur pradėjo ruoštis artėjančiam FIBA pasaulio čempionato atrankos langui ir Europos čempionatui. Atvyko ir Lukas Lekavičius, kur išgyveno itin sunkų praėjusį sezoną su Kauno „Žalgiriu“.

Kauniečiai neturėjo plataus pasirinkimo gynėjų linijoje, todėl įprastai atkarpomis žaidžiantis Lekavičius aikštelėje praleisdavo daugiau nei po 20 minučių bei neretai tempdavo „Žalgirio“ puolimo vežimą.

Vieną geriausių karjeros sezonų turėjęs Lekavičius Eurolygoje fiksavo 10,2 taško, 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir 10,9 naudingumo balo statistiką.

Gynėjas sezoną baigė dar gegužės pabaigoje ir turėjo nemažai laiko pailsėti, tačiau teigia, jog laikė pulsą ant sporto.

„Kalbant apie formą, neatvažiuoju visiškai nedaręs nieko. Įsivažiuosime visi kartu ir viskas bus gerai. Reikėjo tiek emocinio, tiek fizinio poilsio. Manau, kad buvo sunkus sezonas ir psichologiškai norėjosi pailsėti, taip pat fiziškai“, – sakė Lekavičius.

– Ar esi išsiilgęs krepšinio?
– Jau kažkiek taip. Tarpas buvo ilgas – beveik pusantro mėnesio. Pastarosiomis savaitėmis jau galvojau apie krepšinį ir norėjau žaisti.

– Kokį įspūdį palieka „Žalgirio“ pirkiniai?
– Sunku pasakyti. Dabar pavardės atrodo visai gerai. Bet anksti sakyti. Kai prasidės pasiruošimas, tada ir pažiūrėsime. Dabar spėlioti neverta.

– Dabar yra kilęs ažiotažas dėl Igno Brazdeikio. Tau taip pat šis krepšininkas yra įdomiausias?
– Pamatyti jį tikrai įdomu. Tiesą sakant, nestebėjau rungtynių kaip Brazdeikis žaidė atrankoje. Stengiuosi išsivalyti galvą, atostogavau, nieko nežiūrėjau. Nežinau, kaip jis atrodo. Dabar stovykloje bus tikrai įdomu. Tai yra žmogus, kuris turi lietuvišką pasą, kas yra pliusas. Kiek girdėjau atsiliepimų, jis atrodė labai gerai. Džiaugiuosi.

– Pratęsėte sutartį su „Žalgiriu“ labai anksti. Kodėl nusprendėte nelaukti?
– Pasikalbėjau su agentais, kad nėra verta dėl karo, viso kito... Pasiūlymas tenkino, jis yra ilgalaikis. Man viskas čia tinka. Abejoju, kad kiti pasiūlymai būtų kažkuo labai geresni. Ir treneris, ir viskas man čia labai patinka, dėl to ir nelaukiau.

– Eilę metų įžaidėjo pozicijoje keitėte Mantą Kalnietį, dabar turbūt keisite Roką Jokubaitį. Ar jis yra pribrendęs būti pagrindiniu įžaidėju?
– Manau, kad taip. Jis jau matęs tikrai daug. Kiek sezonų praleido Eurolygoje, „Barcelonoje“ žaidė tikrai daug. Nežinau, pažiūrėsime. Spėlioti sunku, bet mano nuomone, jis yra pasiruošęs.

– Ant popieriaus rinktinės sudėtis atrodo gražiai. Ar turite kažkokių lūkesčių Europos čempionatui?
– Galima kalbėti apie tikslus, bet nesinori. Stengsimės dirbti ir laimėti kiekvienas rungtynes. Aišku, lūkesčiai turėtų būti aukšti, nes komanda gera, bet pažiūrėsime.

– Kaip atrodo rinktinėje patirties ir jaunystės derinys?
– Galvoju, kad šiemet rinktinė yra jaunesnė. Kai kurie yra pirmą kartą rinktinėje, todėl bus išalkę, motyvuoti. Manu, kad daugiau yra jaunatviškumo.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Hj
noretusi rinktineje tureti dovyda giedraiti, bet tos traumos niekaip nepaleidzia jo:( talentas belekoks
2022-07-25
-3
Atsakyti
Na pulkovski kolegos zurnalistai turbut gerai papyzdavoja del sukuosenos😀😆
2022-07-25
-10
Atsakyti
czk
Ramūnas
2022-07-25
-1
Atsakyti
Jadvyga
Sutikau vakar Lekaviciu Palangoi, tai pasiuliau prakasta atsalusi cebureka pasibaigusiu galiojimu, tai nurijo net nekramtes, dar paprase uzmest jam ant alaus skarbonkes, pagailejau vargselio ir nupirkau. Matosi kaip zalgiris rupinasi savo zaidejais kai sie galo au galu nesuduria.
2022-07-25
-11
Atsakyti
Anonimas
jau kam kam, bet lekaviciui galo su galu tikrai nereikia durti
2022-07-25
+1
Atsakyti
Lukas visada buvo mėgstamas,tačiau po praeito sezono galutinai užkariavo mūsų,Žalgirio fanų širdis.Tikiu,kad ir kitų komandų sirgaliams jis patiko,nes visada žaidė atiduodamas visas jėgas ir buvo tas retas spindulys tame baisiame sezone.Reik tikėtis,kad gerai pailsėjo ir vėl lauksim jo puikaus žaidimo.
2022-07-25
+17
Atsakyti
Dede
ka tik sutikau palangoje šitą vyruką
2022-07-25
+2
Atsakyti
Berazumis
Mano mėgstamiausias žaidejas Žalgirio, po to kai išejo Walkup
2022-07-25
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.