Rimas Kurtinaitis nusivylęs ir legionieriais, ir jų elgesį toleravusiais lietuviais

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2017-05-25 11:46

Rimas Kurtinaitis įsitikinęs, kad sprendimas atsisveikinti su 4 legionieriais buvo būtinas, jeigu Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda nori susigrąžinti prarastas pozicijas.

Vakar sostinės klubas paskelbė, kad turi neginčijamos informacijos apie tai, kaip komandos legionieriai Corey Fisheris, Tayloras Brownas ir Clevinas Hannah pažeidė klubo taisykles, o už drausmės nusižengimus jie buvo nušalinti nuo komandos.

Tuo metu amerikiečiui Drew Gordonui nustatytas stresinis kojos lūžis, todėl dėl traumos buvo nuspręsta leisti jam gydytis JAV.

„Įvedama tvarka ir man ta tvarka patinka. Vien dėl to, kad profesionaliame sporte turime vertybes, – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris. – Pats esu buvęs legionieriumi ir žinau, kokios taisyklės. 

Aišku, aš sužinojau paskutinis. Kaip tame pasakyme, kad vyras paskutinis sužino, kad visas kaimas miega su jo žmona. Taip buvo ir man. Prieš pat rungtynes sužinojau, kad visą sezoną vyksta tokie dalykai. 

Manau, kad yra visiškas neprofesionalumas, jeigu pusfinalio serijoje nedominuojame, o leidžiame sau sėdėti baruose. Nesuprantu, kaip tokie žmonės gali dirbti tokį darbą. Sakiau klubo vadovybei, kad sutinku su visais klubo sprendimais, bet man kaip treneriui tai būtų sudėtinga situacija, jeigu jie liktų komandoje. Kaip tada su jais elgtis?“

Treneris atskleidė, kad su šiais krepšininkais dar sezono eigoje buvo kalbėta apie jų neprofesionalų elgesį, tačiau situacija nesikeitė.

Kurtinaitis prisiėmė atsakomybę dėl Tayloro Browno, kuris į komandą buvo pakviestas prie vairo stojus jau Kurtinaičiui.

„Maniau, kad paimsime žaidėją iš devintos Lenkijos ekipos, duosime šansą žaisti komandoje, kuri žaidžia Europos taurėje, kuri žaidžia dėl pirmos vietos Lietuvoje, pakelsime dvigubai-trigubai atlyginimą, duosime gyvenimą. Dukart su juo kalbėjau po valandą laiko, kad jis viską turi prieš akis, jeigu dirbs, viską turės. Sakiau, kad nežinau, kur jis buvo iki tol, iki 27 metų, su tokiais duomenimis. Man tai yra spjūvis, jeigu aš noriu labiau nei jis“, – emocingai kalbėjo Kurtinaitis.

Antradienį grįžus iš Panevėžio, Kurtinaitis teigė dvi valandas prie „Siemens“ arenos kalbėjęsis su ištikimiausiais „Lietuvos ryto“ fanais. Anot trenerio, iš sirgalių jis išgirdęs istorijų, kad legionieriai naktinius klubus buvo pamėgę visą sezoną.

„Lietuvos ryto“ strategą nustebino ir tai, kad iniciatyvos tvarkyti komandos rūbinės nesiėmė vyresni lietuviai – kapitonas Artūras Jomantas ir Laimonas Kisielius.

„Turiu labai daug pastabų lietuvių krepšininkams. Nemanau, kad jeigu viską žino fanai, jeigu Lietuvos viską žino, tai bendradarbiai nieko nežino. Jeigu kalbame apie komandos chemiją, komandos rūbinę, tai mes jos visiškai neturime. Kam tada mums reikalingi tokie patyrę žaidėjai kaip Jomantas, Kisielius, kuriems – virš 30 metų, ir jie negali suvaldyti savo partnerių? Tai mane stebina“, – aiškino Kurtinaitis.

Tuo metu su žurnalistais bendravęs komandos kapitonas Jomantas tikino, kad apie tai, kas ką veikia laisvu laiku, rūbinėje nebuvo diskutuojama.

„Kad žinotume, kad jie ten kažką... Tai ne“, – tikino Jomantas.

Kurtinaitis dar kartą sukritikavo „Lietuvos ryto“ nesugebėjimą išsaugoti Mindaugo Lukauskio ir Kšištofo Lavrinovičiaus, kurie buvo klube praėjusį sezoną, tačiau pernai vasarą pasirinko Panevėžio „Lietkabelio“ pasiūlymą.

„Reikia išlaikyti pagrindą, gal ir ne visada daug žaidžiančius žaidėjus, bet tokius, kurie valdo situaciją, – aiškino strategas. – Niekam ne paslaptis, kad Lukauskis ir Kšištofas su savo patyrimu daugiau duoda ne tiek aikštelėje, kiek už jos ribų. Kai komanda po sezono keičia žaidėjus, tai branduolio reikia nekaitalioti. Iš naujo surinkus žaidėjus, reikia laiko juos suburti į vieną krūvą, tai nėra paprasta.

Kažkada buvome sukūrę branduolį, bet tas branduolys buvo išdraskytas. Nežinau, dėl kokių priežasčių. Gal pinigų stokos, gal dėl strateginių klaidų. Bet tas buvo apleista ir reiktų pradėti būtent nuo komandos stuburo sukūrimo. Čia yra pagrindas visoms sėkmės.“

Strategas įsitikinęs, kad padarytas pirmas žingsnis, link tvarkos įvedimo, ir blogiau mažajame finale dėl to nebus.

„Turime 9 žaidėjus, turime jaunimą. Adamas Lapeta sirguliavo,bet  tikiuosi, kad jį turėsime. Tikiuosi geresnio žaidimo iš Gudaičio. Mūsų situacija yra normali. Aišku, neturime įžaidėjo, bandysime tą poziciją kompensuoti su Margiriu, su Jimmy Baronu. Manau išsisuksime iš tos situacijos. Visa kita – strategijos“, – teigė Kurtinaitis.



Komentarai:

Ne jums suprasti, kad Lietuvos Rytas yra stipriausiai komanda Lietuvoje... Jie specialiai pralaimėjo, kad galėtu atleisti 4 žaidėjus ir priversti atsistatydinti direktorių.Taip sutaupė labai didelius pinigus. Jie specialiai pralaimės ir Neptūnui, kad nukristu iki 4 vietos, taip nusipirks pigesnių žaidėju kitam sezonui ir jei nebus kitų planų sutriuškins Kauna ir likusia Lietuva. Bet šita gali suprasti tik ištikimiausiai Lietuvos ryto sirgaliai. Tokie drastiški sprendimai tik dėl to, kad sutaupytu ir neišsityčiotu iš žalgirio... Jei Lietuvos rytas norėtu, tai 4-0 išniekintu ir Lietkabeli ir Neptūna ir tuo labiau Žalgiri, bet jie kilnaširdžiai ir suprasdami kad jie geriausi leidžia medalius pasiimti ne tokioms geroms komandoms.
2017-05-25
-1
Atsakyti
kisielius
nusipirko kisieliu bet is jo naudos nedaug nors ir pacesui tiko kisielius jei pasiekviete
2017-05-25
-10
Atsakyti
lietuviai
dabar viska parodys ko ira verty dar ar isaus gailius kisielius dauguma aisku buvo tikimasi is kisieliaus geresnio zaidimo viskas ju rankose dar jomantas
2017-05-25
+12
Atsakyti
aras
stalius rado atpirkimo ozius nes komanda prejo isvis isibalansavo
2017-05-25
+9
Atsakyti
pataikes lemiama bauda
dalbajobe, legioneriai lryte nera labiausiai ir daugiausiai uzdirbantys.
2017-05-25
-8
Atsakyti
Zzz
Tai legionieriu ir yra toks darbas atvykti i komanda ,atzaisti kontrakta ,pasiimti pinigus ir vaziuoti namo, ka tu is ju nori ,kad jie pas tave i svecius ateitu ir pamyletu tave ? Beje jeigu Gordonas visa sezona liebavo ir po barus lakste, nesilaikydamas sportines disciplinos ir vis tiek geriau atrode nei visa komanda kartu sudejus, pagal Rima Kurtinaiti Gudaitis ateidavo 3valandos iki treniruotes ir pasilikdavo 5valandom po treniruotes o rezultatas nulis jokio progreso, tai koks lygis lietuviu krepsininku? Kurie varo saves negailedami, o jokio rezultato.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-25
+1
Atsakyti
pataikiusiam
tu gal savo galvele ant saules persikaitinai?o gal pamirsai kad legionieriai yra labiausiai apmokami zaidejai komandoje todel naturalu kad is ju ir reikalaujama daugiausiai?o tu cia lygini uz sriubos lekste zaidzianti jomanta ar kisieliu su n kartu daugiau uzdirbanciais uzsienieciais.ir kas is to kad tie legionieriai susirinkdavo statistika jei galutinis rezultatas apgailetinas?ar jie neatsakingi uz toki zaidima?tikras lyderis sieks kad jo komanda laimetu visur ir visada,o tie paslemekai i vilniu tik pinigu pasiimt atvaziavo ir statistika pasidaryt.
2017-05-25
+5
Atsakyti
pataikes lemiama bauda
Rokas Giedraitis totali lempa o ne zaidejas, tokiu air ball'u dar netekdavo matyti is Lietuvos rinktines nario. Tiesa Pacesas sake apie Giedraiti. Kisielius ?? Geriau jis butu likes toj Gudijoje ir rinkes ten po 7 taskus, nes na netempia jis jokio lygio. Jomantas ? Be komentaru. Gudaitis ?? Paskutines varzybose pries Lietkabeli graudu buvo ziureti i si vaiki, degradauoja bicas visom prasmem. Normantas? nieko stebuklingo is jo ir neimanoma buvo tiketis, juk bicas pateko visai i kita lygi tik pries keleta menesiu. Apie kokius lietuvius jis cia kalba sis nomenklaturinis treneris ? Vodke smegeneles sugrauze Rimai ??
2017-05-25
-1
Atsakyti
pataikes lemiama bauda
Cia toks komunzimo palikimo israiskos pas girtuokli Kurtinaiti, apkaltint visus aplink tik ne save. Apgailetinas lopas.
2017-05-25
-12
Atsakyti
pataikes lemiama bauda
Treneris atsakingas uz disciplina, o ne joks ten Kisielius ar Jomantas. Kas cia per kledesiai is buchariko Rimo ? Dbar uz visa sezona bus kalciausi butent legioneriai, arba taip norima sudaryt ispudi viesioje erdveje. Dalbajobai homofobiniai. Tie legioneriai 70 procentu tasku rinkdavo , kaip tuo tarpu visokie Kisieliai sedejo ant suolo ir myzo i kelnes. Kurtinaitis tu esi sovietinio meslino mastymo neadartalietis, nekitaip.
2017-05-25
-7
Atsakyti
Zzz
Sekmes L.rytuj kita sezona legionieriu ieskoti po tokiu 90-ju bajriu kai 40 gatviniu sportininku kumsciais mojuoja ir grasina ir plius treneris kuris galvoja ,kad taip ir reikia. Suvare viska ant 3 zaideju ir laimingas ,o kita sezona tikriausiai begs kur kitur tvarkos daryti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-25
-2
Atsakyti
djgaffer
Nu šį kartą galima pritarti Kurčiui.Krepšininko darbas yra žaisti krepšinį,eiti į treniruotes ir rodyti gerą pavyzdį kitiems.Ir ypač daug reikalaujama iš legionierių,kurie ateina į klubą tapti jo lyderiais.O čia po barus taškos.Nu nueik po sezono,vasarą ir gerk,kad ir iki apsivėmimo.O dabar jau ir įrašą nešvarų turės savo cv.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-25
+2
Atsakyti
Aha
Bet kaip sugebejo viska suverst zaidejams.. ziauru. Visus su sudais sumaise. Niekas nekaltas, tik zaidejai.. o Kurtis tai slykstyne. Tipo koks as achujienas treneris, i kokia pelke atejau, na bet nieko, viska sutvarkysiu kita sezona.. bet kita sezona vel rasi kaltu, Kurti

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-25
+6
Atsakyti
sd
Kiek suprantu zalgiry jau gordono kita sezona nepamatysiu, po tokiu irasu gyvenimo aprasyme..
2017-05-25
+2
Atsakyti
ufonautai
1) ismete zmones, kurie ir tezaide uz lietuvos ryta, 2) liko zmones, kuriu indelis i zaidima yra labai menkas, faktas, kad butent jie ir maziausiai treniruojasi, o ne legionas, 3) trenerio indelio LR zaidime net nematyti, nieko jis nesudeliojo is turimu zaideju.

Bet cia Lietuva, Zalgiryje irgi buvo tokiu legionieriu apjuodinimu, nors butent jie ir buvo komanda, o ne vietiniai. Ryte irgi panasios schemos, su savais lietuviais prisiraso kontraktu, o su legionu tokiu varkiu jau neprasuks, tai, kad sutaupyti randa atmazu, apjuodina zmones.
2017-05-25
+8
Atsakyti
sėkmės
Sėkmės tau Kurti ir visiems likusiems žaidėjams. Pagarba.
2017-05-25
-4
Atsakyti
deivux
tai kad vieninteliai Lietuviai nerode noro kovoti, paskutinese rungtynese....cia reikejo visus Lietuvius ismesti,kurie gauna didziausias algas klube,o is ju naudos nulis
2017-05-25
-3
Atsakyti
Stern
O man atrodo, kad Kurtinaitis labai protingus žingsnius žengia atėjęs į komandą. Su požiūriu į ateitį ir su disciplinos įvedimu. Aišku krepšininkams visko uždraust negalima, bet svarbiausia, kad treneriui pavyktų jiems įskiepyti NORĄ kovoti. NORĄ žaisti ir dirbti. Nes pastaruoju metu tikrai matėsi, kad tiesiog žaidėjai nebeturi noro. Žaidžia be ugnelės. Tai matosi jau ne vieni metai ir man kaip Ryto sirgaliuj tikrai yra liūdna. Norisi tikėti šviesesniu rytojumi. Norisi tikėti, kad pagaliau ateis tie pokyčiai. Tikrai gražu ir netgi pavydu šiek tiek žvelgiant į konkurentų ir amžinų priešų, Žalgirio pusę. Kaip greitai jie atsistatė per keleta metų. Kokia stiprią komandą buria, kokia linkme dirbama ir su kokiu smarkumu krepšininkai stengiasi. Pagarba jiems. Tikiuosi Kurtinaičiui pavyks įgyvendinti savo planus. Norisi pamatyti bent šiokį tokį progresą ir Ryte. Kad suburtų tokius žaidėjus, kurie dirbtų su noru. O su noru galima pasiekti ir patobulėtu labai daug.
2017-05-25
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 18

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.