Skaudus dūris: rinktinė krito per antrąjį pratęsimą

2022-09-04 14:30

Lietuvos rinktinė kovojo 50 minučių, o Jonas Valančiūnas buvo rekordinis su 34 taškais, tačiau mūsiškiai patyrė trečiąją nesėkmę.

Trečiąjį pralaimėjimą paeiliui 50 minučių dramoje Europos čempionate patyrė Lietuvos rinktinė (0-3).

Kazio Maksvyčio auklėtiniai Kiolne B grupės mače per antrąjį pratęsimą 107:109 (19:19, 22:27, 24:20, 24:23, 7:7, 11:13) nusileido šeimininkei Vokietijai (3-0).

Tai yra prasčiausias Lietuvos rinktinės startas šalies istorijoje. Iki šiol trimis pralaimėjimais mūsiškiai čempionato nepradėjo niekad. Du pralaimėjimai paeiliui buvo patirti 2006 m. pasaulio čempionate ir 2009 m. Europos čempionate.

Fotogalerija

Nuo pralaimėjimo mūsiškių neišgelbėjo rekordinis Jonas Valančiūnas, surinkęs 34 taškus. Tai buvo rezultatyviausios JV rungtynės per karjerą rinktinėje. Jonas liko vos per tašką nuo rinktinės absoliutaus taškų rekordo pakartojimo – 35, kuris priklauso Artūrui Karnišovui.

Valančiūnas taip pat atkovojo 14 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko net 45 naudingumo balus. Tai taip pat yra asmeninis Jono rekordas.

Likus 2 minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos lietuviai turėjo 7 taškų deficitą (82:89), tačiau netrukus Marius Grigonis pelnė dvitaškį, Valančiūnas pataikė pirmąją baudą, antrąją prametė, tačiau Igno Brazdeikio metimą pataisęs tas pats Valančiūnas sumažino skirtumą iki 2 taškų (87:89).

Kitoje atakoje vokiečiai prametė, o vėl netaiklų Brazdeikio metimą pataisęs JV išplėšė pratęsimą (89:89).

Pridėtą laiką geriau pradėjo lietuviai (93:89), tačiau Johannesas Thiemannas idėjo iš viršaus, o Dennisas Schroderis dvitaškiu su pražanga likus pusei minutės išlygino rezultatą (96:96).

Lietuviai turėjo šansą išplėšti pergalę, tačiau Grigonis prasižengė puolime, Franzas Wagneris taip pat nepataikė su sirena ir komandos kėlėsi į antrąjį pratęsimą.

Antrąją pridėjo laiko atkarpą geriau pradėjo vokiečiai, tačiau lietuvius išlaikė Arno Butkevičiaus pataisytas dvitaškis ir Echodo metimas su pražanga (107:109).

Per likusią minutę lietuviai galėjo triskart persverti rezultatą, tačiau Marius Grigonis prametė tritaškį, paskutinėje atakoje Ignas Brazdeikis netiksliai atakavo iš dviejų taškų zonos bei Butkevičiaus tritaškis su sirena taip pat tikslo nepasiekė.

Trečiojo kėlinio pabaigoje Vokietijos rinktinės vyr. treneris Gordonas Herbertas buvo nubaustas technine pražanga, tačiau lietuviams nebuvo suteikta galimybė paversti šios nuobaudos vienu baudos metimu.
 
BasketNews duomenimis, po tokio akibrokšto, kuris galėjo kainuoti pergalę, lietuviai pateikė protestą, o apie tai aštriai pasisakė visi kalbinti rinktinės nariai.
 
„Kai užmiršti duoti techninę mesti, tai nežinau... Aukščiausio lygio dalykas. Kaip galima davus techninę pražangą užmiršti duoti ją mesti? Aš nežinau. Tarpklasinėse geriau būna“, – po mačo Lietuvos žurnalistams sakė Valančiūnas.
 
 
„Parašėme protestą, bet, kiek žinau, tokių protestų greičiausiai netenkina, – sakė Maksvytis. – Greičiausiai, kad teisybės negausime. Kalbant apie visą teisėjavimą, buvo trenerių ir teisėjų susitikimas. Sakė: „Kreipkitės, sakykite, padėsime.“ Tie patys teisėjai teisėjauja trejoms rungtynėms, pilna salė žiūrovų. Manau, kad blogai dirba savo darbą.“
 
„Eilinį kartą mums su teisėjais… Gobertas liečia lanką, nieko nėra, čia už techninę neduoda mesti, po to atsiprašo. Jeigu šitie teisėjai dar teisėjaus Eurobaskete, tai nežinau, ką FIBA pasakyti“, – po mačo pyko Grigonis.

Grigonio komentaras:

„Kaip suprantu, kad vokiečių treneriui buvo užfiksuota techninė pražanga ir mes nemetėme baudos metimo, – sakė Butkevičius. – Nežinau, kaip ten viskas išsisprendė. Jeigu taip ir buvo, tai yra absurdiškas sprendimas, nes aš nemačiau, kuomet techninė pražanga buvo skirta. Jeigu čia yra toks faktas, tai – absurdas.“
 
Lietuvius žudė Wagneris, kuris per 40 minučių surinko 32 taškus (8/13 dvit., 4/7 trit., 4/4 baud.), 8 atkovotus kamuolius ir 36 naudingumo balus.
 
Schroderis pridėjo 25 taškus (8/17 dvit., 2/10 trit., 3/4 baud.), 5 atkovotus kamuolius, 8 rezultatyvius perdavimus ir 19 naudingumo balų.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 34 (14 atk. kam., 5 rez. perd.), Marius Grigonis 17 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), Domantas Sabonis 13 (7 atk. kam.), Ignas Brazdeikis 12 (6 atk. kam.), Mindaugas Kuzminskas 11, Rokas Jokubaitis 7.

Vokietija: Franzas Wagneris 32 (4/7 trit., 8 atk. kam.), Dennisas Schroderis 25 (5 atk. kam., 8 rez. perd., 2/10 trit.), Maodo Lo 21 (4/8 trit.), Danielis Theisas 11 (5 atk. kam.).

„BasketNews.lt podkastas“:

Kuzminsko komentaras:

Maksvyčio komentaras:

Valančiūno komentaras:



Komentarai:

Petras
blogm šokėjųi ir kiaušiniai maišo
2022-09-12
-4
Atsakyti
nesiseka kaziukui
2022-09-04
-2
Atsakyti
HotFan
Vyrai, jei skaitote komentarus prašau nekreipkite dėmesio į neigiamus komentarus. PARODYKITE aikštėje VENGRAMS ir BOSNIAMS kur jų VIETA, SUDRĄSKYKITE JUOS Į GABALUS ir ŽAISKITE VISA ŠIRDIMI KAIP TĄ IKI ŠIOL DARĖTE! MES JUMIS TIKIM IR NESVARBU KIEK VARŽYBŲ MUMS DAR TEKS ŽAISTI! EINAM IKI GALO! O JŪS JUK MŪSŲ KARIAI!!! UŽ LIETUVĄ!!!
2022-09-04
+14
Atsakyti
Tiesasakys
Šarą arba kurtinaitį į rinktine, aš net nesuprantu ka kazys žalgiri veikia, šikna žalgiriui
2022-09-04
+9
Atsakyti
Sabonis i aikštę is kart sikna
2022-09-04
+9
Atsakyti
Anonimas
Bosniai ka tik aplose slovenus...
2022-09-04
-3
Atsakyti
Galėsime sveikint Bosnius su patekimu i kita etapa ;)
2022-09-04
+18
Atsakyti
Arturas
Gaila kad savo puseje turejome vokietuka, tai yra saboniuka. Is po krepsio neimeta kai gali ikraut tai pasirenka metima katras neiseina nu zodziu tame nba jis gal ir pazaidzia kur gynyba 0 bet europoj jei ne pavarde tai butu atsarginis.
2022-09-04
-15
Atsakyti
S.
Dar matau tokių nuomonių, kad Valančiūnui sutraukė koją ir nebegalėjo žaisti, tipo treneris čia nekaltas. O tai kas toks dydelį žmogų gainiojo 35 min? Leisk, tą Echodą gerokai anksčiau, ilsink savo lyderį. Bet jei nesugebi surotuoti taip, kad pabaigoje žaistų tavo lyderiai ir tenka naudoti trečią centrą, tai tu prastas treneris. Čia yra jo tiesioginis darbas.
2022-09-04
+43
Atsakyti
Dede Vacius Sofos Kaubojus
Saunuoliai vyrai stengesi iki nukritimo , bet deja fortuna ne musu pusei si Chempionata . Toks jausmas kad butum pazurejas blogai rezisuota po..no filma.. nu wtf ...kas cia per b...ne .x
2022-09-04
+16
Atsakyti
ziurim ka turim
na pamaciau, kad sita rinktine uzdaryt varzybu nemoka ir nemokes, jeigu lemiamas atakas uzbaigineja grigonis is tritaskio per rankas. Ir jauciasi sitai rinktinei truksta IQ, nezinau cia del zaideju ar trenerio. 3 pelnytas bausmes gavom, dabar busim bosniu antifanai, nes jau ne nuo musu viskas priklauso
2022-09-04
Atsakyti
beje rimti varzovai parode ir brazdeikio tikresni veida. nera blogas zaidejas, jaunas, dar tik debiutuoja bet metimas is toli nestabilus, daznai lipa i medi o didziausios bedos matosi gynyboje kur jis tikrai gana silpnas.
2022-09-04
+23
Atsakyti
Anonimas
Jei turi bent kiek savigarbos tai bosnius su vengrais turetu pervaziuot bent ant 30 tasku, kitaip si rinktine - mirus.
2022-09-04
+3
Atsakyti
Uz lietuva
viskas cia bus gerai nepanikuojam. per tris pralaimejimus pasidarem nedideli +- tasku santyki. su Vengrais ji atstatysim. lemiamos varzybos pries bosnius, jie gali ir laimet dar vienas is likusiu triju, bet negali laimet dvieju is triju vazrybu. aisku musu vazybos su jais bus lemiamos,bet ten panasu pakaks ir vienos tasko pergales. o ketvirta vieta yra nieko tokio grupej, netgi geriau nei trecia ar antra. budami ketvirti zaisim su pirma a grupes komanda tai bus ispanai, o jie tikrai iveikiami. tada ketvirfinali musu lauks Kroatai arba Italai,bet panasu,kad bus Kroatai,o tai dekingi varzovai Ketvirfinaliui. jei uzimtume antra arba trecia vieta,kas dabar jau aisku nerealu, butume gave arba serbus arba graikus ketvirfinalyje. taip kad mums kortos cia dar geriau sukrenta, teks tik ispanus iveikt astunfinali ir nepratrysti pries bosnius. viskas musu rankose,svarbu tiketi ir palaikyti rinktine.
2022-09-04
+12
Atsakyti
Net iš grupes neiseisim mldc, 1.Slovenai 2.Vokoetija 3.Prancuzai 4.Bosniai 5.Lietuva 6.Vengrija
2022-09-04
+21
Atsakyti
Vtfff
jei bosniai patvarko kazka ekstra mums pipiec ar kazkokie taskai skaiciuojas
2022-09-04
-14
Atsakyti
nemeluosiu
ir su ta technine treneriui ten aiskus ispejimas buvo nes teisejas parode technines zenkla ir po to sprindi parode tipo tuoj jau gausi jei nesiraminsi.
2022-09-04
+4
Atsakyti
Vtfff
ten parode technine ir paskui kad uz kalbas technine buvo skirta
2022-09-04
+9
Atsakyti
tik dar viena iliustracija kad siuolaikiniame krepsinyje laimi gynejai o ne dinozaurai centrai.
2022-09-04
+7
Atsakyti
aciu ryzai "zvaigzdei" pasakykit, 11sek iki atakos lieka, tas nevisprotis tritaski meta per rankas...
2022-09-04
-16
Atsakyti
Vau,net taip monstriškai sužaidus Jonui,vistiek sugebama pralaimėti.Aš jau iš tikrųjų nesuprantu,kas ten jų galvose vyksta,kai atrodo yra proga pratęsime uždaryti rungtynes,bet to nepadaroma.Sabonis,kam ta pražanga?!!!Praleidai Schroderį,tai tegul įmeta tą dvitaškį,tašką dar pliuse turėsim.Bet ne,pasimetimas,galvų pametimas ir galiausiai vėl pralaimėjimas.Apie gynybą išvis nesinori kalbėti,jos tiesiog nėra.Žiaurus čempionatas,žiauri grupė,sėkmės išvis nėra ir kai atrodo tuoj bus pergalė,ji vėl paleidžiama.Gal reikėtų vistik ir pagirti mūsų vyrus,š pylimas čia jau nepadės,jiems dvigubai skaudžiau,nei mums.Galima tik pasikartoti,kad žudikų instinkto neturėjimas privedė mus prie fiasko,kuris jau netoli.Vokietiją atrodo prisiminsim visą gyvenimą,kaip ir Lenkiją.O gaila,nes tikrai talentinga rinktinė,tiesiog trūksta įvykdyti smulkias detales.
2022-09-04
+4
Atsakyti
Reikia gintis
Slovėnai parodė kaip reikia žaisti prieš lietuvius. PnR iškesiti iškeisti centrą prieš gynėją, o tada atsiveria visos galimybės, arba veržtis ir priversti LT gynėją palikti savo žaidėją, atmesti 4-5 numeriui kamulį po krepšiu arba mesti tritaškį. Apskritai mūsiškių keitimasis gynamaisiais kažkoks chaosas, atrodo, kad žaidėjai nesugeba sukomunikuoti. Šiaip liūdna. Rungtynių gale Grigonis 2 kartus ėjo perimetre prieš centrą ir absoliučiai nieko nepadarė. Šiuolaikiniame krepšinyje tai nepateisinama. Jei perimetre nesugebi užpulti centro, tai varžovams dovana. Taip pat sunku suprasti kodėl veržiantis Brazdeikiui visi stovi ir laukia, tas lipa į medį prieš 2-3 žaidėjus, net neturi kam atmesti. Atrodo, kad nėra grėsmės nubausti važovų tritaškiu. Reikia tikėtis, kad bus išvados padarytos, potencialo yra.
2022-09-04
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 343

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.