Po Eurolygos sprendimo – nepasitenkinimas Serbijoje: „Bertomeu – sukčius“

2020-05-26 18:45
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Eurolyga pirmadienį priėmė sprendimą nutraukti sezoną ir paskelbė, jog turnyro dalyvių sudėtis artėjančiais metais nesikeis. Panašu, jog toks nutarimas patiko ne visiems.

Apie sugrįžimą į Eurolygą svajojęs Belgrado „Partizan“ klubas jaučiasi nuskriaustas, o priimtą stipriausios Senojo žemyno lygos sprendimą neigiamai įvertino būrys gerbiamų krepšinio žmonių Serbijoje.

„Šis Jordi Bertomeu sprendimas yra nukreiptas prieš krepšinį, – „telegraf.rs“ sakė „Štark“ arenos direktorius Goranas Grbovičius. – Jis turėjo mėnesį kažką padaryti. Bertomeu paprasčiausiai yra sukčius ir „Partizan“ turėtų dabar jam atsukti nugarą ir prisijungti prie FIBA, kurie atsiuntė rimtą pasiūlymą.“

„Galbūt žmonės iš „Crvena Zvezda“ galvoja, kad jie kažką laimėjo, bet ilgoje perspektyvoje jie nepatirs jokio džiaugsmo, kol Eurolygą valdo Bertomeu, – tęsė „Partizan“ legenda Grbovičius. – Kas bus susidomėjęs dalyvauti pirmenybėse, kurios neatneša jokių pajamų, ypač kai bus žaidžiama be žiūrovų? Bertomeu neturi žalio supratimo, ką reikės daryti kitą sezoną.“

Grbovičius taip pat atskleidė, jog „Partizan“ buvo žadėta vieta Eurolygoje, jei šiemet jie pasieks ketvirtfinalį Europos taurėje.

„Adrijos regionas turėtų Eurolygoje turėti bent dvi vietas, bet ne, kišenvagis Bertomeu pradėjo šantažuoti. Praėjusiais metais jis pažadėjo „Partizan“ priimti į Eurolygą, jei jie pasieks ketvirtfinalį Europos taurėje, o dabar tiesiog pasakė „atsiprašau“. Jei dirbčiau „Partizan“, paduočiau Bertomeu į teismą“, – rėžė 59-erių buvęs krepšininkas.

Pasipiktinimo neslėpė ir legendinis Serbijos strategas Božidaras Maljkovičius.

„Žmonės iš Eurolygos pasakė, kad jie nedalina dovanų, – „nova.rs“ teigė 68-erių serbas. – Tuomet norėčiau jų paklausti, kuo „Zenit“ labiau nusipelnęs krepšinyje nei „Partizan“? Jie tiesiog turi „Gazprom“. Kas tai, jei ne dovana? Būtų gražu iš Eurolygos pusės, jei jie šiemet skirtų du papildomus kvietimus geriausioms Europos taurės komandoms – „Virtus“ ir „Partizan“.“

Buvęs ilgametis „Partizan“ strategas Duško Vujoševičius taip pat piktinosi susidariusia situacija.

„Klausytis tik 11 klubų su A licencijomis nuomonės, nėra gerai krepšiniui, – dėstė 61-erių specialistas. – Su „Gazprom“ pagalba, galime sakyti, jog „Zenit“ yra dvyliktas klubas su A licencija. Nėra gerai priiminėti sprendimus tokiu būdu ir nėra gerai sudarinėti dešimties metų kontraktus. Tai, kas nutiko „Partizan“, yra absoliuti neteisybė.“

Eurolygos sprendimas nenustebino ne vieną sezoną joje praleidusio buvusio krepšininko Ratko Vardos, kuris instagrame tikino, jog stipriausioje Senojo žemyno lygoje nėra svarbus sportinis principas.

„Galbūt, kad dabar kai kurie žmonės supras, kad FIBA yra krepšinio organizacija, o Eurolyga – privatus bankas. Geriausia Adrijos lygos ir Europos taurės komanda iš Eurolygos nieko negauna, išskyrus vidurinį pirštą, kai tuo metu čia žaidžia klubas, kuris niekada nelaimėjo trofėjaus ir egzistuoja dvejus metus“, – dėstė Varda.

„Partizan“ prieš nutraukiant pirmenybes užtikrintai pateko į Europos taurės ketvirtfinalį, o Adrijos lygoje žengė 1-oje vietoje.



Komentarai:

Aha
Serbai per daug gerai apie save galvoja. Jiems reiktu nustot plesyt maike ir maziau kurt visokias samokslo teorijas. Viskas logiska - jei sezonas nutraukiamas, tai is esmes reiskia, kad jis laikomas apskritai neivykusiu, tai kaip nuspresti, kuria komanda ismest? OK, galima sakyt, Zenita. Bet kodel ji pakeisti turetu butent Partizanas? Ne Virtus, Unicaja, Uniksas ar kuris kitas klubas? Kuo Partizanas nusipelne labiau? Virtus vadovas masto adekvaciau, pasake, jei tik kuris nors is dabartiniu Eurolygos dalyviu atsisakys dalyvaut, mes pasiruose. Be jokiu sokinejimu i akis ir grasinimu. Turbut nesunku atspet, ka - Virtus ar Partizana - tokiu atveju pasirinktu Eurolyga. Tuo labiau, kad vienas Belgrado klubas Eurolygoj jau yra. O jei Partizanas sakosis ir toliau, tai nenustebciau, jei Podgoricai atsivertu visi sansai tapti antra Balkanu komanda Eurolygoj.
2020-05-27
-7
Atsakyti
Anonimas
Su Bertomeu viskas aisku, pinigu auka kaip reta. Bet serbai irgi geri, nori vietos el uz aciu. Kas bus jeigu dabar visiems prades zadeti, kad kita sezona pateks i el jeigu pasieks eurocup ketvirtfinali.. o is tikruju pateks tik viena, tai aisku kils nepasitenkinimas, bet jeigu tai buvo zadeta, tai nesuprantama kokiais kriterijais Bertomeu vadovaujasi, na, kad Zenit buvo priimtas vien pinigu, tai cia aisku. Dauguma stumia ant CL, kad i ja priimami ne visai sportiniu principu, bet tas pats ir el yra. Manau kai CL pasieks tam tikra lygi, jie tikrai atsizvelgs i sportini principa, bet kol neturi gan stiprios lygos, dabar jie bando i lyga pritraukti gerai zinomas europos komandas, kai kuriuos vilioja ir pinigais, kai kurie nebemato el ateities ir renkasi cl. Vienintelis budas EL issigelbeti yra pakeisti Bertomeu, su tikejimu, kad nauju zmoniu poziuris bus kitoks.
2020-05-26
+8
Atsakyti
Antanas
Visa problema tame jog eurolygoje jau daug metu uz nieka yra zalia maz.gote. pramestu sita geda daranti projekteli tai iskart vieta atsirastu partizan ar virtus.
2020-05-26
-8
Atsakyti
The
Ko vertas tas Partizanas eurolygoje jeigu kas antra sezona vos ne bankrutuoja, čia tie nusmurgeliai rusu padlaižiai dar varo kažka ant gazpromo. Tai patys prašykite pinigu iš ruskeliu irgalesite zaisti
2020-05-26
+7
Atsakyti
djgaffer
Galima suprasti jų nepasitenkinimą.Daug žadėjo EL,bet gavosi,kaip gavosi.Bet ir patys serbai turi suprasti,kad yra daug stipresnių bei finansiškai galingesnių klubų,kurie taip pat savo vietos nori.Tai dabar EL atakuojama iš visų pusių.
2020-05-26
+4
Atsakyti
Lol
Tiek eurolygai, tiek fibai rupi tik pinigai. Lol, uzteko pamatyti kokia krepsinio pornografija padare fiba per pastaruosius 5 metus. Debiliskos atrankos, apgailetini teisejai ir pagr turnyru organizavimas pasaulio uzkampiuose, kur nieks nemoka zaist krepsinio. Cia normalu? Ai ir dar tie faini burtai, kur kinai stebuklingai i lengva grupe ikrito.
2020-05-26
+12
Atsakyti
Algio
EL man panasi i kekse kas daugiau sumokes tam ir dos. dabar pfitariu ir Rito sprendimui. reike EL naikint A lecenzijos ir kitam sezonui lieka top8 komandos o likusios i atrankos turnira
2020-05-26
+5
Atsakyti
Divos
"geriausioms Europos taurės komandoms – „Virtus“ ir „Partizan“ - na labai jau apie save gerai galvoja, taip tegul ir sėdi gavęs pliauską per makaulę savo
2020-05-26
Atsakyti
Au
Kur buves, kur nebuves ir nusmurgelis Varda islindo is uz krumu. Taip, ziurint zmogiskai, Zenita reiktu siusti nachui, bet FIBA, asmeniskai nutiesusi kinams patogu kelia pasaulio cempe, tikrai niekuo uz ji negeresne. Abieju organizaciju: tiek FIBA, tiek Eurolygos pagrindinis variklis - pinigai. Nieko stulbinancio ar skandalingo, tiesiog serbai isizeide labai. Matyt jau buvo prisisvaige, kad Belgradas lygoje tures dvi komandas. Kazkodel jauciasi labai ju nusipelne, bet ziurint is neutralios puses, tai kas tie Serbijos klubai? Eiliniai biedni vidutiniokai. Virtus atrodo kur kas daugiau zadanti komanda.
2020-05-26
-40
Atsakyti
Zalgirinis
Gerai,kad zalgiris turi silta vietele ant 10 metu,nesvarbu kokie rezultatai bus o Serbija krepsinio talentu kalve tokios vietos neturi,aciu tsu Barmalejau
2020-05-26
-20
Atsakyti
Anonimas
barmalejus svolacius, bet partizan per daug nori. nepalostu jie eurolygoje, lenteles dugne sedetu. laikyti save geriausia europos taures komanda yra labai naivu turint omenyje, kad jie pasieke tik ketvirtfinali, bet neiskovojo cempionu titulo.
2020-05-26
-4
Atsakyti
na
nesuprantu, kodel reikia girt ta FIBA, nes ji pati yra sudo kruva, kuria valdo naiskus tipeliai
2020-05-26
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 14

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.