Išėjimas iš Eurolygos „Pao“ gali kainuoti daugiau nei 10 mln. eurų

2020-06-12 22:32
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Eurolygos A licenciją turinčiam Atėnų „Panathinaikos“ išėjimas iš lygos kainuotų labai brangiai.

2016-aisiais 11 klubų su Eurolyga pasirašė ilgalaikes 10 metų sutartis, kur buvo įtraukta nuostata, jog norint palikti stipriausią Senojo žemyno lygą anksčiau kontrakto pasibaigimo laiko reikia sumokėti 10 mln. eurų.

Jei „Pao“ ginčą spręstų teisme ir apeliuotų į kontraktą, Eurolyga taip pat galėtų prašyti dėl to patiriamų nuostolių ir Atėnų ekipai, nesėkmės atveju, toks sprendimas kainuotų daugiau nei 10 mln. eurų, rašo žurnalistas Aris Barkas.

Šį sezoną pelnomi taškai

48%
87,1
Pelno taškų: 87,1
Taiklumas: 48,1%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 106
Blogiausias pasiekimas: 66
Daugiausia pelno: Deshaun Thomas

Barkas taip pat prideda, jog jei „Panathinaikos“ primygtinai reikalaus nepaisyti 10 mln. eurų baudos nuostatos, išeinant iš Eurolygos, tam turės pritarti visi lygos klubai.

Anksčiau „Panathinaikos“ savininkas savininkas Dimitris Giannakopoulos viešai pareiškė, kad yra nusiteikęs parduoti klubą.

Buvo pranešta, kad pirkėjas, norintis įsigyti ekipą turės pakloti 25 mln. eurų, nepaisant to, kad Giannakopoulos savo komandą vertina 100 mln. eurų. Iki tol, kol bus surastas pirkėjas, klubo vadovavimą perima Manos Papadopoulos ir Takis Triantopoulos.

Toje pačioje spaudos konferencijoje Giannakopoulos negailėjo kritikos Eurolygai bei išreiškė palaikymą FIBA Čempionų lygai.



Komentarai:

Sigis
jus galvojat,kad isvis kokia nors kase dar vyks smarkiai klystas
2020-06-13
+2
Atsakyti
Zaliasis portaliuk
kada paskelbsit,kad eurolyga skolinga klubams po beveik 2 mln už pasibaigusii sezona ir kad graiku ir macabi tv sutartys islaiko visa eurolygą? pao išejimas tai viso kortu namelio griuties pradžia ! kas pao pakeis- virtus ar partizan ar rusai? 300tuks tv sutartys prieš 9mln? cha cha, nejuokaukit! ir kaip reikalai su fake\'inem eurolygos remimo sutartim? bus dar įdomybių,geriau prisisekit!
2020-06-13
+1
Atsakyti
As
Tai niekaip nesuprantu, kaip tarp lietuviu dar atsiranda pritaranciu sitiems apgailetiniems fibos zaidimams, kuriais siekiama sunaikinti europos krepsini, negana to kad sunaikino europos cempionata
2020-06-13
+3
Atsakyti
Nu
nx tą moneyleague, Dimitris kietesnis už tą ispanų močkrušį. išeis Pao ir prasidės suirutė moneyleague. eurocup jau šiknon ridenasi.
2020-06-13
+8
Atsakyti
alioalio
bukim atviri..nieks nepirks to panathinaikoso...europoje krepsinis yra pramoga..baigus sezono ant nulio jau yra nereali sekme....joks verslininkas nepirks europos krepsinio klubo uz milijonus,kad gale sezono melstusi ,kad iseitu ant nulio...jei perleistu ar uz simboline suma parduotu,tada suprtantama..bet neaatsiras joks idiotas ismetantis 25 mln euru i bala
2020-06-12
-4
Atsakyti
Anonimas
Tai gal gali pasakyti kokios jurisdikcijos teismas?
2020-06-12
-2
Atsakyti
Anonimas
Galit pasakyti kokiu būdu Eurolyga privers Pao sumokėti šią sumą )
2020-06-12
-1
Atsakyti
Pirmas dalykas,jei PAO irodytu ,kad EL sistemiskai veluodavo vykdyti savo įsipareigojimus ir del to PAO patirdavo papildomu nuostolių ,PAO jokios baudos EL nemoketu,nebent sugevetu irodyti,kad nera komandos galincios lygiavertiskai akeisti PAO or del to EL prarada savo vertę.Bet manau ZK fanai nesutiks,kad PAO lb svarbi eurolygai.
2020-06-12
-5
Atsakyti
Anonimas
Labai teisingas sprendimas būtų. Nes kuo pavirto eurolyga tai komedija o tie Benabeu cirkai jau žanro klasika. Viskas atsisuka į finansinį aspektą ir jei čempionų lyga sugeba pasiūlyti daugiau valio. Jeigu tik pao išeis tai bus precedentas ateityje kitiems klubams palikti eurolyga
2020-06-12
-3
Atsakyti
Realus
uzgere savininkas vel. tikiuosi, kad atsigaus.
2020-06-12
+4
Atsakyti
bl
Ne nu aš nesuprantu. Tai nenori tas Dimitris pirma parduot klubo ir tada naujasis savininkas tegu sprendžia ką su juo daryt, kur kokioj lygoj norėtų matyti? Prieš pat pasitraukiant atrodo spec. nori paš.ikt klubui.
2020-06-12
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 27

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.