Devyniolikmečių rinktinė planetos pirmenybėse kausis be Arno Veličkos

2017-05-22 10:39
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Lietuvos vaikinų 19-mečių rinktinė kitą savaitę pradės pasiruošimą artėjančiam pasaulio krepšinio čempionatui, kuris liepos 1-9 dienomis vyks Egipte.

Lietuvos vaikinų jaunimo rinktinės treneris Rimantas Grigas į pirmąją treniruočių stovyklą Druskininkuose pakvietė 17-a krepšininkų.

„Pasiruošimui turėsime vieną mėnesį. Norėtume truputį daugiau laiko, tačiau, nesiskundžiame, nes praėjusių metų Europos čempionatui pasiruošti turėjome vos kelias dienas.

Pasaulio čempionatas vyks gana anksti, jau liepos 1 dieną. Tai sukelia nepatogumų dėl mokslų, ypač krepšininkams atvykstantiems iš JAV. Jau dabar žinau, kad turėsime žaidėjų, kurie vėluos į stovyklą, bet tikimės jų sulaukti“, – pasakojo Lietuvos 19-mečių rinktinės vyr. treneris Rimantas Grigas.

Šio trenerio vadovaujama rinktinė praėjusių metų gruodį vykusiame Europos jaunių čempionate iškovojo sidabro medalius. Finale lietuviai po atkaklios kovos turėjo pripažinti Prancūzijos ekipos pranašumą 68:75.

Medalių galėjo ir nebūti, nes ketvirtfinalio mače su Rusija lietuviai balansavo ant iškritimo ribos, tačiau kovingumas ir fantastiškas Arno Veličkos metimas paskutinę rungtynių sekundę išgelbėjo Lietuvos rinktinę.

Tiesa, šiais metais naudotis Arno Veličkos įgūdžiais treneris negalės.

Žaidėjas Komanda
Aistis Pilauskas Vilniaus „Lietuvos rytas“ (LKL)
Tadas Pažėra Joniškio „Delikatesas“ (NKL)
Karolis Giedraitis Vilniaus „Perlas“ (NKL)
Matas Jogėla Kauno „Žalgiris-2“ (NKL)
Džiugas Slavinskas Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ (NKL)
Justinas Marcinkevičius Kauno KTU (NKL)
Gytis Masiulis Kauno „Žalgiris“ (LKL)
Grantas Vasiliauskas Kauno „Žalgiris-2“ (NKL)
Einaras Tubutis Vilniaus VKC (RKL)
Mantvydas Žukauskas „Šiauliai“ (LKL)
Tadas Sedekerskis Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija)
Arnoldas Kulboka Bambergo „Brose“ (Vokietija)
Rokas Gadiliauskas Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“ (Ispanija)
Tadas Kararinas Hendersono „Findlay Prep“ (JAV)
Eimantas Stankevičius Veisenfelso „Mitteldeuscher“ (Vokietija)
Donatas Kupšas Brukvilio „Lond Island Lutheran“ (JAV)
Rapolas Ivanauskas Evanstoni „Northwestern University“ (JAV)

„Rinktinės sąrašą sudaro dauguma žaidėjų, kurie praėjusiais metais Europos čempionate iškovojo sidabro medalius. Yra ir netekčių: buvo nuspręsta, kad žaidėjai turi atstovauti savo amžiaus rinktinėms, todėl Arnas Velička (17 m.) ir Ignas Sargiūnas (17 m.) atstovaus U18 rinktinei.

Taip pat bus ir naujų pavardžių. Šiam čempionatui pasikvietėme Aistį Pilauską, kuris gydosi traumą, bet tikimės, kad spės išgyti ir prisijungti prie komandos. Taip pat sąraše yra Tadas Pažėra, kuris turėjo dalyvauti Europos pirmenybėse, bet negalėjo pasikeitus čempionato datai.

Norėtume, kad prisijungtų ir Eimantas Stankevičius, kuris žaidžia Vokietijoje. Rapolas Ivanauskas nėra tikras ar galės atvykti, bet jeigu susitvarkys su mokslais universitete JAV, manau, jį išvysime rinktinėje. Iš esmės komandos branduolys išliks toks pats kaip praėjusių metų U18 Europos čempionate, todėl tikimės sėkmingo pasirodymo“, – tęsė rinktinės vyr. treneris.

19-mečių rinktinės pasiruošimas pasaulio čempionatui prasidės gegužės 29 dieną Druskininkuose. Po pirmojo pasiruošimo etapo vyks stovykla Kaune, kur rinktinė sužais pirmąsias draugiškas rungtynes su Europos čempionatui besiruošiančia 20-mečių rinktine.

„Pasiruošimo cikle visada norisi sužaisti bent dešimt rungtynių, kad vaikinai turėtų pakankamai laiko susižaisti. Per visą pasiruošimo ciklą sužaisime ketverias rungtynes. Tris tarptautiniame turnyre Prancūzijoje ir vienas prieš pat čempionatą su U19 JAV rinktine.

Draugiškų rungtynių skaičius galėtų būti ir didesnis. Tačiau, planuojame sužaisti ne vienerias rungtynes su Lietuvos 20-mečių rinktine stovykloje Kaune“, – kalbėjo pagrindinis rinktinės strategas Rimantas Grigas.

Pasaulio čempionate lietuviai kovas pradės B grupėje kartu su Vokietijos, Egipto ir Puerto Riko ekipomis.

Rinktinės pasiruošimo planas:

  • 2017 m. gegužės 29 d. – birželio 10 d. – Treniruočių stovykla, Druskininkai
  • 2017 m. birželio 12 d. – birželio 22 d. – Treniruočių stovykla, Kaunas
  • 2017 m. birželio 23 d. – Išvykimas į tarptautinį turnyrą Prancūzijoje
  • 2017 m. birželio 24 d. – birželio 26 d. – Tarptautinis turnyras, Prancūzija
  • 2017 m. birželio 27 d. – Išvykimas į Pasaulio čempionatą Egipte
  • 2017 m. birželio 28 d. – Kontrolinės rungtynės su U19 JAV 19:00
  • 2017 m. birželio 29 d. – birželio 30 d. – Treniruočių stovykla, Kairas, Egiptas
  • 2017 m. liepos 1 d. – liepos 9 d. – U19 Pasaulio čempionatas Egipte

Rinktinės personalas:

  • Vyr. treneris – Rimantas Grigas
  • Treneris – Giedrius Žibėnas
  • Treneris – Rolandas Rakutis
  • Fiz.rengimo treneris – Domantas Žalga
  • Kineziterapeutas – Audrius Žemaitis


Komentarai:

Coach K
Tikejaus velicka uz abi rinktines sulostu. Jeigu tik cia zaistu, tai galetu del antros vietos kovoti drasiai, gal net pirmos, nes jav jau patys geriausi gali NBA isdraftinti but ir nezaist. Bet turbut bando islygint jegu pasiskirstyma, kad ir u18 del medaliu zaistu
2017-05-22
-6
Atsakyti
ekspertas
cia viskas yra kitaip... prisiminkite, kas bus U18 treneris... tada prisiminkite, kas to trenerio tevelis... ir va tada jau bus aisku, kad sunelis bailys supranta, kad be Arno (pagrindinio U16 playmeikerio pries 2 metus kai sidabra eme) jam bus problemu ir gali labai apsijuokti, todel visais savo itakos svertais ''ikalbejo'' elkaefė pavapeti - ''nusprendeme, kad turi atstovauti savo amziaus rinktinems'' :DDDD tai ir alytiskis grantas hilas turejo pagal sita logika atstovauti u 18 :DDDDD bet kaip jie cia taip apsiziurejo gimimo liudijimus :DDD granta tiesiog paaukojo - jus man 2, o ji pasiimkit i U19, ten gal ir PF labiau reikia, nors nenustebciau, kad ji eigoje galetu palikti namie ir persiustu i U18 jau stovykla, nes kai yra masiuliai sedekerskiai PF, o dar tie is amerikos jeigu suvaziuos, plius is ispanijos nematytas kuri laika ilgis siaulietis gadiliauskas - tai to grnto as net nematau dvyliktuke. esme - cia visam paraduo diriguoja bailys burundukas, kurio tevelis itin itakingas. o cia tiesiog debilam paleido atmazke del to taip darysim :DDD
2017-05-22
-2
Atsakyti
To Zolas
Tai kad jis naujas Lietuvos Blake Griffin. Atletiskumas kaip pas koki Lebron James

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-22
+3
Atsakyti
Zolas
Paieskojes info internete. Taip supratau kad tas Rapolas Ivanauskas augo čikagoje ir nelabai turi sasaju su Lietuva apart tėvų. Smagu žinot kad jis nori žaist už Lietuva.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-22
-3
Atsakyti
tai kad
jis dar tik vidurinę baiginėja tenai
2017-05-22
-4
Atsakyti
Partynas Mocius
Bel o kur Tomas Verbinskis?? Jis ncaa zaidzia kaip SG ir net i isplesti sarasa neitrauktas?Briedas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-22
-2
Atsakyti
Anonimas
Velicka teisingai daro kad nezaidzia su Kulbokom ir sedekerskiais, niekada jis su jais nezaide apart praeitam champe, vien delto kad truko zaideju. U18 Velicka vienvaldis lyderis, U19 3-cias? tai viskas tuo ir pasakyta. Visi nori turetu kamuoli savo rankose lemiamosi atakose.
2017-05-22
+9
Atsakyti
cia Lietuva
Dar galetu parasyti ne tik pirma treneri bet ir agentus ir viskas butu aisku kas yra kas
2017-05-22
+3
Atsakyti
Specass
Sargiunas, velicka kaip ir nepaminetas Uleckas patys atsisake dalyvauti pas vyresnius, protingai daro, o Vasiliauskas garbes nori
2017-05-22
-3
Atsakyti
Specass
Nu jo, Vasiliauskas nepakeičiamas
2017-05-22
Atsakyti
MKL
zvaigzde tas Vasiliauskas, buvo...
2017-05-22
+1
Atsakyti
auris
Vasiliauska ima del to,kad jis turi gera agenta,ir jis ji aukstina....taigi cia praaitam jauniu cempionate po 4 taskus imesdavo su 20% taiklumu,bet po cempionato ejo apie straipsniai didziausi lyg cia nerealus talentas parode savo verte tam cempionate...ir poto zlagiris ji isigijo :PP
2017-05-22
+2
Atsakyti
Anonimas
"buvo nuspręsta, kad žaidėjai turi atstovauti savo amžiaus rinktinėms, todėl Arnas Velička (17 m.) ir Ignas Sargiūnas (17 m.) atstovaus U18 rinktinei."

Velickai butu geriau suzaisti pasaulio cempionate tarp metais vyresniu. O cia dar ir ispusta burbula Vasiliauska kisa...
2017-05-22
-2
Atsakyti
djgaffer
Įdomūs žaidėjai sukviesti.Būtų gerai pamatyti,kaip be Sedekerskio ir Kulbokos atrodo kiti užsienyje žaidžiantys žaidėjai.Apie Ivanauską ir Gadiliauską daug kas geru žodžiu atsiliepia.O dar norisi pamatyti Karariną,Sankevičių ir Kupšą įvertinti,nes retai tenka apie juos girdėti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-22
-3
Atsakyti
vasiliausko
nuopelno cia mazai- vadyba gera :D krukis+agentas+rinktines treneris
2017-05-22
+2
Atsakyti
To Aaa
Neparsidave,straipsnį skaityk.žais už U18

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-22
+2
Atsakyti
dalu
Vasiliauskas turbut turi turtingus tevuus....visai nepazaidzia,nulis talento,bet reklamuoja ji kaip kokia superzvaigzde,i visas rinktines ima, isigijo ji zalgiris tai skelbe isigijom super talenta :PPP cirkas....o visai nepazaidzia jis
2017-05-22
+1
Atsakyti
Aaa
PARSIDAVE ISPANAMS PAMIRSO LIETUVA
2017-05-22
-5
Atsakyti
Pampikas
Nu, rimtai. Tai du dauug daugiau komandai galincius duoti zaidejus paleidzia jaunesnei rinktinei, o ispusta burbula ir rimtose varzybose nieko nerodanti Vasiliauska ima i U19 sarasa. Uz kokius nuopelnus?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-22
Atsakyti
klaustukas
o tai kodel vasiliauskas tada tarp kandidatu?
2017-05-22
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 20

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.