Namų tvirtovę apgynęs „Neptūnas“ žengė į pusfinalį (komentarai, statistika)

2014-05-11 14:00
Nuotr.:
Valdas Vasylius įmetė 14 taškų
Valdas Vasylius įmetė 14 taškų
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys
Klaipėdos „Neptūnas“ – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalyje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai namie 89:88 (22:24, 27:16, 20:22, 20:26) palaužė „Šiaulių“ krepšininkus ir serijoje iki dviejų pergalių triumfavo 2-1. 

Rungtynių žaidėjas
Valdas  Vasylius
PTS 14 | REB 6 | AS 3 | ST 2
„Neptūnas“ šiokią tokią persvarą sugebėjo susikrauti antro kėlinio pabaigoje, kai surengė 11:4 spurtą ir prieš didžiąją pertrauką išsiveržė į priekį 9 taškais (49:40).

Trečiame kėlinyje bei ketvirto pradžioje nei vienai komandai nepavyko susikrauti solidžios persvaros. Visgi visas rungtynes pirmavę „Neptūno“ krepšininkai po Vytauto Šarakausko tritaškio įpusėjus lemiamam ketvirčiui pirmavo 11 taškų skirtumu (80:69).

Tačiau „Šiauliai“ nė negalvojo pasiduoti – Travisas Leslie pelnė 5 taškus iš eilės ir sumažino atsilikimą iki 6 taškų (74:80).

Kai jau atrodė, kad šiauliečiams atsitiesti nepavyks, savo žodį tarė Derekas Needhamas. Amerikietis įmetė du baudos metimus, o netrukus kamuolį perėmęs Leslie jį perdavė Needhamui, kuris smeigė tritaškį ir likus žaisti pusantros minutės deficitą sumažino iki 2 taškų (85:87).

Likus 55 sekundėms Darius Pakamanis galėjo išlyginti rezultatą, tačiau prametė, o kamuolį atsikovojęs Martynas Mažeika išprovokavo pražangą ir pataikė abu baudos metimus (89:85).

Kitoje atakoje Leslie stojo prie baudų metimo linijos ir neklydo (87:89).

Padidinti persvarą galėjęs Tyrone‘as Brazeltonas prametė iš vidutinio nuotolio, o prie baudų metimo linijos stojęs Vytautas Šulskis galėjo išlyginti rezultatą, tačiau įmetė tik vieną baudos metimą (88:89).

Likus 5 sekundėms Šarakauskas metė du baudos metimus, tačiau abu prametė. Kamuolį atsikovojęs Needhamas greitai persivarė kamuolį į kitą aikštelės pusę, paleido tritaškį, tačiau jis tikslo nepasiekė.

Pusfinalyje klaipėdiečiai susitiks su Prienų „TonyBet“ komanda.

„Neptūnas“: Marius Runkauskas 15, Martynas Mažeika (7 rez. perd.) ir Valdas Vasylius po 14, Edgaras Ulanovas 11, Simas Galdikas 10, Tyrone‘as Brazeltonas ir Vytautas Šarakauskas po 9.

„Šiauliai“: Derekas Needhamas 25 (9 rez. perd., 29 naud. bal.), Travisas Leslie 20, Darius Pakamanis 12, Chrisas Cooperis ir Arnas Labuckas po 10, Vytautas Šulskis 8.

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Ketvirtfinalyje susitiko vieni kitų verti varžovai. Kai kurie kurie sirgaliai netgi nesuprato, kaip yra sunku, kai komanda yra šiokioje tokioje duobelėje, o varžovai – pakilime. Visų pirma, labai džiaugiuosi komanda, kuri parodė charakterį. Nepaisant skaudaus pralaimėjimo Šiauliuose, mes iškovojome dvi pergales. Nors ir maža persvara, tačiau išplėšėme kelialapį į pusfinalį. To mes nusipelnėme geru žaidimu visą sezoną. Nuo dabar pradėjome galvoti, kaip užkopti aukščiau, nei ketvirta vieta. Iki šiol apie pusfinalio dvikovą su Prienų „TonyBet“ ekipa nieko nemąstėme. Leiskite šiek tiek pasidžiaugti ketvirtfinalio pergale. Su Prienų ekipa pirmas pusfinalio rungtynes žaisime gegužės 15 dieną išvykoje, o namuose – gegužės 18 dieną. Su „TonyBet“ žaidėme paskutines reguliaraus čempionato rungtynes, pralaimėjime mažu skirtumu – 81:83, tad papildomos motyvacijos vyrams nereikės.“

Gediminas Petrauskas („Šiaulių“ vyr. treneris): „Pirmiausia sveikinu „Neptūną“, kuris pateko į kitą etapą. Abi komandos rodė norą nugalėti. Vyrai stengėsi, kai kurie žaidėjai perdegė, kai kurie kaip tik susitvarkė su ta įtampa.  Pralaimėjome rungtynes ne paskutiniu metimu ar nepataikyta bauda, o pirmoje jų pusėje ir trečiajame kėlinyje, kai reikėjo prašyti daug minučių pertraukėlių ir tvarkyti gynybą. Žinome, kaip „Neptūnas“ namuose pataiko, čia yra jų Meka, jie šitoje salėje meta užsimerkę. Deja, atakuoti vėl leidome... O tokie metimai labai stipriai kerta per kojas. Ypač tada, kai pataiko po 18-20 sekundžių trukusios atakos. Pabaigoje žaidėme visiškai nestandartiškai – penkiais mažais žaidėjais. Bandėme gelbėtis, ir ti pavyko. Jei ne tie keli epizodai pabaigoje, turėjome šansą išplėšti pratęsimą ar net laimėti.“



Komentarai:

http://www.nike-jordanshoes.com/

http://www.shophandbagsonline.com/

http://www.bestcustomsonline.com/

http://www.ralphlaurentshirts.com/

http://www.burberry-factory.com/

http://www.kate-spades.com/

http://www.barbour-factory.com/

http://www.coachlosangeles.com/

http://www.official-coachoutlet.com/

http://www.louisvuittonas.com/

http://www.burberryoutlet2014.com/

http://www.official-mkoutlet.com/

http://www.official-pradaoutlet.com/

http://www.beatsbydreoutlet.net/

http://www.michaelkorsonlineusa.com/

http://www.northsclearance.com/

http://www.abercrombiee.com/

http://www.ralph-laurens.com/

http://www.guccishoes-uk.com/

http://www.michael-korsusa.net/

http://www.polo-outlets.com/

http://www.hermes-outletonline.com/

http://www.ralphslauren.co.uk/

http://www.marcjacobsonsale.com/

http://www.mcmworldwides.com/

http://www.warmbootssale.com/

http://www.salongchamppairs.com/

http://www.canada-gooser.com/

http://www.michaelkors.so/

http://www.oakley-sunglassoutlet.com/

http://www.north-faceoutlets.net/

http://www.moncler-clearance.com/

http://www.woolrich-clearance.com/

http://www.barbour-jacketsoutlet.com/

http://www.moncler-jacketsoutletonline.c...

http://www.monsterbeatsbydres.net/

http://www.lv-guccishoesfactory.com/

http://www.clothes-mall.com/

http://www.coach-factorysoutlet.com/

http://www.coach-blackfriday2014.com/

http://www.coach-clearance.com/

http://www.coach.mischristmas.com/

http://www.coachccoachoutlet.com/

http://www.coach-factories.net/

http://www.coach-pursesoutlets.com/

http://www.coachoutletstates.com/

http://www.zxcoachoutlet.com/

http://www.mischristmas.com/

http://www.misblackfriday.com/

http://www.newoutletonlinemall.com/

http://www.ralphlaurenepolo.com/

http://michaelkorsoutlet.mischristmas.co...

http://mcmbackpack.mischristmas.com/

http://monsterbeats.mischristmas.com/

http://northfaceoutlet.mischristmas.com/

http://mk.misblackfriday.com/

http://coachoutlet.misblackfriday.com/

http://coachfactory.misblackfriday.com/

http://uggaustralia.misblackfriday.com/

http://coachpurses.misblackfriday.com/

http://coachusa.misblackfriday.com/

http://coach.misblackfriday.com/

http://michaelkorss.misblackfriday.com/

http://michaelkors.misblackfriday.com/

http://airmax.misblackfriday.com/

http://michael-kors.misblackfriday.com/

https://twitter.com/CoachOutlet2014

https://www.facebook.com/coachoutletstor...

https://www.facebook.com/ralphlaurenoutl...
2014-11-14
+10
Atsakyti
777Sioje serijoje lemiamas faktorius buvo aikstes pranasumas, tik del to Neptunas laimejo, o ne del to, kad buvo stipresni.Tiesa pasakius esu 100% isitikines, jog Siauliai siai dienai yra pajegesne komanda. Priminsiu, jog Neptunas turedami aikstes pranasuma abejas rungtynes namie su Siauliais zade taskas i taska ir tik sekmes deka issigelbejo paskutinemis sekundemis. Tuo tarpu Siauliai zaisdami naLmie pazemino Neptuna kaip zemesnio lygio komanda. Todel nekyla bejoniu kas sioje serijoje butu patekes i kita etapa, jei Siauliu komanda turetu aikstes pranasuma.Ir dar viena detale - Siauliai visose trejose rungtynese aplenke Neptuna pagal efektyvuma, tai tik parodo, jog i kita etapa isejo tie kuriems nusysisojo sekme,o netie kurie buvo to verti.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Koks skirtumas pasiseke nepasiseke mes kovosim del medaliu o, jus ne
2014-05-12
+1
Atsakyti
Paimsim, nesijaudinkit. :D
2014-05-12
-6
Atsakyti
Prienu gal ir nepaimsim, nes Neptunas namu komanda, tačiau vistiek už NEPTŪNĄ !!!
2014-05-12
+1
Atsakyti
Anonimas
kas jums siauliai trugde sales pranasuma pelnyti? ka neptunas per sezona pasieke ta ir gavo, taip kad siauliu vaikai neverkite, laimejo STIPRESNI ir to vertesni, laimejo neptunas ne viena maca, o serija iki 2 pergaliu, o pralaimejimas siauliuose nieko nereiske, jai mate, jog nepaims, tai ir atsipalaidavo, neparode to ka gali, bet parode ka gali laimedami serija pries jus, taip kad vaikai ciaupkit gerkles ir eikit pamoku ruosti
2014-05-12
-3
Atsakyti
klp
Nejuokink su savo šiauliais nevykeliai jus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-05-12
-3
Atsakyti
klaipKa jus cia verkiat, t.y. Siaulieciai, t.y. vaikai forume ( geriau eikite i mokykla ), mol varot ant Klaipedos sirgaliu, bet paziurekite i savo kiema, per rungtynes keli kominiai su siauliu saliku plaikstesi ir nesuvogdami kur ir ka daro begiojo, gerai kad apsauga isspyre is sales.


geriausia kai vakar skandavo patys šiaulių fanai "1 2 3 teisėjas gaidys" ar ant neptuno tiksliai nebepamenu bet buvo necenzurinis žodis :D
2014-05-12
-3
Atsakyti
777
Sioje serijoje lemiamas faktorius buvo aikstes pranasumas, tik del to Neptunas laimejo, o ne del to, kad buvo stipresni.

Tiesa pasakius esu 100% isitikines, jog Siauliai siai dienai yra pajegesne komanda. Priminsiu, jog Neptunas turedami aikstes pranasuma abejas rungtynes namie su Siauliais zade taskas i taska ir tik sekmes deka issigelbejo paskutinemis sekundemis. Tuo tarpu Siauliai zaisdami naLmie pazemino Neptuna kaip zemesnio lygio komanda. Todel nekyla bejoniu kas sioje serijoje butu patekes i kita etapa, jei Siauliu komanda turetu aikstes pranasuma.

Ir dar viena detale - Siauliai visose trejose rungtynese aplenke Neptuna pagal efektyvuma, tai tik parodo, jog i kita etapa isejo tie kuriems nusysisojo sekme,

o netie kurie buvo to verti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-05-12
-8
Atsakyti
Anonimas
Sioje serijoje lemiamas faktorius buvo aikstes pranasumas, tik del to Neptunas laimejo, o ne del to, kad buvo stipresni.

Tiesa pasakius esu 100% isitikines, jog Siauliai siai dienai yra pajegesne komanda. Priminsiu, jog Neptunas turedami aikstes pranasuma abejas rungtynes namie su Siauliais zade taskas i taska ir tik sekmes deka issigelbejo paskutinemis sekundemis. Tuo tarpu Siauliai zaisdami namie pazemino Neptuna kaip zemesnio lygio komanda. Todel nekyla bejoniu kas sioje serijoje butu patekes i kita etapa, jei Siauliu komanda turetu aikstes pranasuma.

Ir dar viena detale - Siauliai visose trejose rungtynese aplenke Neptuna pagal efektyvuma, tai tik parodo, jog i kita etapa isejo tie kuriems nusysisojo sekme, o netie kurie

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-05-12
+2
Atsakyti
zalgeroido ligio tie seulei, gauna no visu :)
2014-05-12
+6
Atsakyti
klaip
Ka jus cia verkiat, t.y. Siaulieciai, t.y. vaikai forume ( geriau eikite i mokykla ), mol varot ant Klaipedos sirgaliu, bet paziurekite i savo kiema, per rungtynes keli kominiai su siauliu saliku plaikstesi ir nesuvogdami kur ir ka daro begiojo, gerai kad apsauga isspyre is sales.
2014-05-12
-10
Atsakyti
klp
Šiaulieciu kaip ir šunu balsas i dangu neina,todel baikit lot,jau bloga nuo jusu lavonu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-05-12
+2
Atsakyti
Gaila siauliu kazkaip,turejo tokia sudeti ir nesugebejo net top4 patekti,kita sezona isvis prasti popieriai svieciasi,vel jokiam europos turnyre nezais,remeju nedaug,issilakstys needhamai,lesli..
2014-05-12
Atsakyti
jo
kaimieciu runkeliu komanda laimejo, gaila...
2014-05-12
Atsakyti
to GB21O ka zmogus ne taip pasake, juk tai yra faktas, kad Neptuna palaiko profkiniu gauja degalinese vogianti sokoladukus.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Palaiko ir normalūs, tik jie nesireiškia skanduotėmis žemindami varžovą ir vogdami iš degalinių. O geriau ateina normaliai i rungtynes ir už kiekvieną sėkimingą epizodą paploja ar kai reikia palaikymo skanduoja "Neptunas". O ką jis blogo pasakė tai gal pasiskaityk dar kartą komentarą, tau tai normalu?
2014-05-12
+3
Atsakyti
Anonimas
o kas kauna palaiko? triohalos is vaiku salikus atiminejantys? :D
2014-05-12
+14
Atsakyti
Anonimas
http://Visitors2Cash.com/ref.php?refId=1... pinigai jusu kiseneje!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-05-12
+1
Atsakyti
to GB21
O ka zmogus ne taip pasake, juk tai yra faktas, kad Neptuna palaiko profkiniu gauja degalinese vogianti sokoladukus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-05-12
+8
Atsakyti
jamesmvpnukals prienai ta neptuniuka ir jo sokoladuku krisas


tau rimtai smegenų trukumas ar šiaip durnuma rodai?
2014-05-12
-4
Atsakyti
to jamesmvp
piena nuo lupu nusivalyk, nevykeli
2014-05-12
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 293

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.