Perėjimu į „Barcą“ vis dar netikintis Jokubaitis – apie įsimintiniausius Šaro žodžius ir laukiančius iššūkius

2021-08-28 16:04

Prie „Barcelonos“ komandos prisijungęs Rokas Jokubaitis klubo svetainei davė pirmąjį interviu.

Jame 20-metis mažeikiškis papasakojo, kas lėmė jo sprendimą išvykti į Ispaniją bei pasidalijo savo asmeniniu ryšiu su vyriausiuoju „Barcelonos“ treneriu Šarūnu Jasikevičiumi.

Jokubaitis neslėpė, kad būtent strategas iš Lietuvos buvo vienas rimčiausių argumentų, lėmęs jo apsisprendimą prisijungti prie Ispanijos čempionų ir Eurolygos vicečempionų.

„Šaras buvo viena pagrindinių priežasčių, kodėl atvykau čia. Jis į pagrindinę „Žalgirio“ komandą mane priėmė, kai man buvo 16 metų, taigi kartu dirbome trejus metus. Jasikevičius matė, kaip aš augau tiek kaip žaidėjas, tiek kaip žmogus.

Jis išvyko į kitą klubą, o kai jau po metų vėl kviečiasi atgal į naująją komandą, tai yra didelis įvertinimas. Esu dėkingas jam, kad mane pakvietė į „Barceloną“, – teigė Jokubaitis.

„Gerai pažįstame vienas kitą, be abejo, iš jo sulaukiu nemažai spaudimo, bet jis yra treneris ir tokia jo sistema. Man spaudimas buvo keliamas nuo mažų dienų, tačiau jeigu Šaras tave spaudžia, tai reiškia, kad jis nori, jog patobulėtum.

Manau, kai jis buvo „Žalgiryje“, aš smarkiai patobulėjau tiek kaip žaidėjas, tiek kaip žmogus. Jis yra ir bus labai svarbus treneris mano karjeroje“, – pridėjo „Barcos“ naujokas.

Jokubaitis taip pat pasidalijo ir labiausiai įstrigusiu prisiminimu apie Jasikevičių.

„Pamenu vieną jo frazę: „Kai žengi ant parketo, nesvarbu, ar rungtynėse, ar treniruotėje, tu turi būti 100 proc. susikoncentravęs. Jeigu treniruotėje nesi susikaupęs, negali tikėtis, kad rungtynėse bus geriau.“ Jis įkalė man į galvą, kad kiekvieną dieną reikia sunkiai dirbti ir būti pasiruošusiam.

Man tai padeda. Šaras yra viena didžiausių priežasčių, kodėl atvykau čia. Žinau, ko jis nori iš manęs, žinau jo sistemą ir pažįstu jį tiek kaip trenerį, tiek kaip žmogų. Man tai bus nemenkas iššūkis, tačiau tuo pačiu esu labai laimingas“, – išsamiai mintis dėstė Jokubaitis.

Vis dėlto 20-metis mažeikiškis pripažino, kad sprendimas atvykti į Barseloną nebuvo toks lengvas, kaip gali atrodyti.

„Buvo labai sunkus sprendimas. Kalbėjau daug su savo šeima, draugais, agentu. Nežinojau, ką daryti, nes manęs norėjo ir „Žalgiris“, ir „Barca“. Vis dėlto pamaniau, kad čia galėsiu labiau patobulėti, nes žinau trenerius bei jų sistemą.

Taip pat čia mano pozicijoje yra daug gerų žaidėjų, taigi gausiu šansą patobulėti žaidžiant su jais treniruotėse. Ispanijos ACB lyga taip pat yra geriausia Europoje ir, be abejo, aš mėgstu iššūkius. Manau, kad atvykti čia yra didesnis iššūkis nei likti Kaune. Tai yra pagrindinės priežastys, kodėl atvykau“, – pasakojo įžaidėjas.

„Barcelonos“ naujokas taip pat sulaukė klausimo ir apie prieš sezoną keliamus tikslus.

„Pirmajame sezone pagrindinis tikslas bus padėti komandai kuo įmanoma labiau. Tiek Eurolygoje, tiek ACB pirmenybėse. Dar nekalbu apie titulus, nes, manau, mums dar reikia pradėti sezoną ir pažiūrėti, kaip viskas seksis.

Kalbant asmeniškai, labiausiai norėčiau patobulėti kaip žaidėjas, užmegzti ryšį su visa komanda tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Ryšys komandoje yra vienas kertinių dalykų, lemiančių pergales. Ir, be abejo, laimėti kuo daugiau rungtynių“, – dėstė Jokubaitis.

Jokubaitis taip pat užsiminė ir apie solidžią „Barcos“ sudėtį bei neslėpė, kad šis perėjimas jam pačiam dar yra sunkiai suvokiamas.

„Patirtis, kurią turi visa ši komanda, yra nuostabi. Tai galima pasakyti apie visų pozicijų krepšininkus. Iš jų galėsiu mokytis kiekvieną dieną, o man, kaip jaunam krepšininkui, tai yra labai gerai. Vis dar negaliu suvokti, kad žaisiu su šiais žaidėjais. Esu labai laimingas“, – sakė Jokubaitis.



Komentarai:

Re
Rokai o ar dubleris tavo išviko kartu su tavim? nes čia jam bus sunku apgaudinėti jaunas durnas paneles 😀
2021-08-29
-11
Atsakyti
Kaip magau
spangsta cia visi alie tai kad draugelis paeme nevertas ir pan. tai tik prodo kokie besmegeniai cia raso: profesionaliame kasyje pats svarbiausias principas "tinkamu laiku tinkamoje vietoje" - gali buti afigienas talentas bet nesukris viskas taip kad atsirasi tinkamoje sistemoje pas tinkama treneri kuri tave moka is isnaudoti ir liksi be nieko - taip kad Rokeliui sekasi kol kas - dabar belieka tik dirbti
2021-08-29
Atsakyti
Ass
linkiu kad nieko nelainetum barsoj
2021-08-29
-7
Atsakyti
pabaisa
saras pasiperde
2021-08-28
-6
Atsakyti
shuva
Antraštė tai perspausta, žmogus, žaidęs už Knicks (kad ir vasaros lygoj), negali patikėti, kad draugas pasikvietė į Ispaniją.
2021-08-28
+5
Atsakyti
TDaY
faktas kad trins suola sitas molis ir po 2 metu grys i zalgeri kur bus eilinis rolinis zaidejas.
2021-08-28
-1
Atsakyti
Kur ta plaktuka
galima imt??tik tas bulvianosis gali traukt kazkokia sakny.prapiso finala su geriausiais zaidejais.toliau tik blogiau bus
2021-08-28
-7
Atsakyti
Anonimas
Jei ne Saras tai niekas ir nebutu eme jo i Barca
2021-08-28
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.