Naujas „Žalgirio“ vedlys: Lauvergne'as tapo KMT finalo MVP

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2021-02-14 20:14

Vasarą etatinį MVP Edgarą Ulanovą praradusiame Kauno „Žalgiryje“ sužibo naujas vedlys.

Martino Schillerio kariaunoje ryškiausiai per KMT finalinį ketvertą spindėjęs Joffrey Lauvergne'as buvo pripažintas varžybų MVP.

Monstriškai pusfinalyje su Klaipėdos „Neptūnu“ pasirodęs prancūzas surinko 35 naudingumo balus, o finale įsirašė 13 naudingumo balų.

Fotogalerija

„Džiaugiuosi, jog mums pavyko laimėti KMT trofėjų, o kai laimi, visada yra smagu, – spaudos konferencijoje kalbėjo Lauvergne'as. – MVP apdovanojimas yra lyg bonusas prie viso to. Mano džiaugsmas būtų lygiai toks pat didelis ir be to, bet dabar jausmas dar malonesnis.“

Kovoje dėl titulo su Panevėžio „Lietkabeliu“ jis įmetė 11 taškų (5/6 dvit., 1/1 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius ir išprovokavo 2 pražangas.

Kauniečiai Panevėžyje 76:69 laimėjo prieš „Lietkabelį“ ir apgynė nugalėtojų vardą.

Asmeniškai Prancūzijos puolėjui tai buvo penktoji laimėta nacionalinė taurė – anksčiau triumfavo gimtinėje ir Turkijoje. Tačiau KMT trofėjus atleto atmintyje išliks ne tik dėl gauto MVP apdovanojimo, bet ir bendro COVID-19 fono.

„Neskaitant jaunimo turnyrų, MVP titulas man yra pirmasis, – tęsė Lauvergne'as. – Labai mėgaujuosi šiuo sezonu, todėl iškovotas KMT trofėjus yra ypatingas. Džiaugiuosi, jog galime rungtyniauti nepaisant koronaviruso situacijos.“

Rinkdamasis bendražygį, su kuriuos mielai pasidalintų MVP titulą, Lauvergne'as išskyrė galingai finale pasirodžiusį Thomasą Walkupą, kuris surinko 31 naudingumo balą.

„Thomasą pasirinkčiau dėl ypatingai gerai sužaisto finalo ir bendro mėgavimosi rungtyniaujant kartu su juo“, – kalbėjo Lauvergne'as.

„Žalgiriui“ tai buvo ketvirtas KMT trofėjus istorijoje. Pirmųjų trijų herojumi su MVP laurais buvo kaunietis Ulanovas.



Komentarai:

💚💚💚🏆🏆🏆👏👏👏
2021-02-15
-4
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.