Dončičiaus pavyzdžio įkvėptas vienas talentingiausių JAV jaunuolių suka į užsienį

2019-05-28 17:21
Nuotr.: usab.com
Nuotr. usab.com

Vienas talentingiausių JAV jaunųjų krepšininkų 18-os metų 196 cm ūgio R.J. Hamptonas nusprendė sukti neįprastu keliu – vietoje žaidimo NCAA studentų lygoje jis nutarė pradėti profesionalo karjerą.

Oficialiai paskelbta, kad jaunuolis sukirto rankomis dėl ilgalaikės sutarties su Australijos lygoje žaidžiančia Naujosios Zelandijos Oklendo „Breakers“ ekipa. Kontrakte numatyta galimybė išvykti į NBA.

Hamptonas ESPN šiais metais mokyklą baigusių krepšininkų reitinge yra penktas geriausias žaidėjas.

Luka Doncic

Luka  Doncic
Luka  Doncic
MIN: 32.19
PTS: 21.19 (50.96%)
REB: 7.81
AS: 5.96
ST: 1.08
BS: 0.35
TO: 3.42
GM: 72

Šiuo metu 2020 metų NBA naujokų biržoje jam žadamas 6-asis šaukimas.

Dalase gyvenantį Hamptoną ryžtis tokiam žingsniui pastūmėjo „Mavericks“ gynėjo Luka Dončičiaus fenomenas.

„Luka yra vienas mėgstamiausių mano krepšininkų. Aš jį pradėjau sekti likus dvejiems metams iki jam dalyvaujant NBA naujokų biržoje, peržiūrėdavau bent po 10 jo rungtynių per sezoną. Matant, kaip jis persikėlė į NBA, neabejojant, kad jis taps geriausiu NBA naujoku, akivaizdu, kad sėkmingai karjerai nebūtina žaisti NCAA.

Profesionalus krepšinis ir žaidimas prieš vyrus Dončičiui padėjo tapti tuo, kuo jis yra dabar. Jis nėra greičiausias ar atletiškiausias krepšininkas, bet padaro tai, ką nori, o varžovų gynybą perskaito beveik geriausiai NBA“, – savo mintis dėstė 18-metis Hamptonas.

Hamptono žaidimo epizodai:

Krepšininkas pastaruoju metu buvo siejamas su Kanzaso, Memfio“ ir Teksaso technikos universitetais, anksčiau – su Djuko, Kentukio ir kitais universitetais.

„Mano tikslas numeris vienas yra žaisti NBA. Nusprendžiau žaisti užsienyje, kad greičiau pakilčiau į kitą lygį. Abu man tėvai mokėsi koledže, mokslas mano šeimoje yra svarbus, bet aš noriu būti 100 proc. susikoncentravęs krepšiniui“, – apie savo sprendimą ESPN teigė jaunuolis.

Anksčiau tokiu pačiu keliu – vietoje NCAA rinktis žaidimą užsienyje – rinkosi Brandonas Jenningsas, Emmanuelis Mudiay ir Terrance’as Fergusonas.



Komentarai:

...
Jo, Australijos lyga tai nepalyginsi su Eurolyga ar Eurochampu kur žaidė Dončičius. Iš kitos pusės, jei eitų į Eurolygą tai niekas jam negarantuotų minučių, tikėtina kad nematęs europinio krepšinio sėdėtų ant suolo pusę sezono o gal ir ilgiau, nes čia komandos negali sau leisti prabangos auginti jaunimą..
2019-05-28
+11
Atsakyti
Anonimas
Jie vis galvoja, kad NCAA = Eurolyga
2019-05-28
+6
Atsakyti
Kaunas
Tai dončič nežaidė NCAA, nes žaidė kur kas aukštesniam lygy nei NCAA, o šitas Australijos lygoj, tai...
2019-05-28
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.