Peno debiutu žavėjęsis Leonavičius apie subyrėjimą namuose: „Man pačiam įdomu, kas čia buvo“

2021-11-18 22:53
Nuotr.: BNS

Prienų „Labas GAS“ vyriausiasis treneris Marius Leonavičius vėl buvo priverstas teisintis dėl savo komandos nesėkmės, bet logiško paaiškinimo nerado.

Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) kovoje dėl ketvirtfinalio prieniškiai 56:90 subyrėjo prieš Šiaulių „Šiaulius-7bet“. Pastariesiems tereikėjo pergalės 7 taškų pranašumu po nesėkmės savo aikštelėje.

Leonavičius po mačo negalėjo patikėti skaičiais statistikos protokole – „Labas GAS“ pataikė 1 tritaškį iš 21 bandymo (5 proc.).

„Turbūt pirmą kartą gyvenime susidūriau su tokia situacija, kad komanda pataiko vieną tritaškį iš 21. Ar tu fiziškai, ar psichologiškai pavargęs ar dar kažkas negerai... tikrai neturiu atsakymo, kaip galima taip pataikyti.

Nieko nekaltinu, bet man pačiam įdomu, kas čia buvo. 20 klaidų yra per didelis skaičius. Čia pateisinimų nėra. Tačiau su tokiu pataikymu... nežinau, atsakymo neturiu“, – stebėjosi Leonavičius.

Trenerio užduotis šiame sezono etape labiausiai apsunkina didžiulis krūvis. Jauna prieniškių ekipa jaučiasi visiškai išsekinta po eilės rungtynių.

„Aš rūbinėje pasakiau vyrams, kad neturiu priekaištų, kovojome, kaip galėjome. Reikia suprasti vieną dalyką – per savaitę žaidžiame dvejas, trejas rungtynes ir matosi, kad esame fiziškai išsekę.

Žaidėme su Klaipėda, porą dienų pailsėjome, vėl žaidžiame. Dabar vėl dieną pailsėsime, žaisime su Jonava. Krūvis yra tikrai nežmoniškas ir tai jaučiasi.

Mums reikia poilsio ir lieka tik vienos rungtynės. Labai džiaugiuosi, kad turėjome daug KMT rungtynių. Žaidėjai tobulėja, kai žaidžia, o mūsų toks tikslas ir yra.

Žaidėme su nauju įžaidėju, kuris turėjo vieną treniruotę – Stefanas Peno. Turbūt visi matėte, kaip jis mums padės, bet jis yra naujas žmogus ir nežino derinių, komandos draugų.

Juwanas Durhamas vakar treniruotėje nedalyvavo, apsinuodijo. Atėjo į rungtynes tiesiai iš lovos. Mūsų komanda jauna ir dar negandų mėtoma.

Padėkojau vyrams už kovą, atsakymo, kodėl taip prastai pataikėme, neturiu, bet važiuosime į Jonavą, kur turime pamiršti, kas įvyko“, – tęsė prieniškių vairininkas.

„Labas GAS“ marškinėlius pirmą kartą apsivilko iš Berlyno ALBA atvykęs Stefanas Peno.

Serbas per 28 minutes pelnė 11 taškų (4/6 dvit., 0/4 trit.), atliko 8 rezultatyvius perdavimus, tačiau 3 sykius suklydo ir surinko 15 naudingumo balų.

„Stefanas yra aukščiausio lygio žaidėjas. Kai jis pradėjo dalinti perdavimus, žiūrėjau į mūsų asistentus, žaidėjus. Jei tik yra sekundė iškišti perdavimą – jis jį paduos.

Pagaliau turėsime įžaidėją. Pirmas ratas baigiasi, bet iki šiol nieko panašaus neturėjome. Isaiah buvo labiau atakuojantis, Jovanas irgi labiau atakuojantis. Aš manau, kad Stefanas savo lyderio savybėmis ir organizavimu pakels į aukštesnį lygį“, – žavėjosi Leonavičius.

Nugalėtojų komandos strategas Antanas Sireika triuškinamu pranašumu nesistebėjo. Pasak trenerio, taip turėjo būti ir namų aikštelėje.

„Geriau žaidė komanda ir tiek. Gal namuose pralaimėjimas labiau netikėtas nei šita pergalė.

Prieš tai turėjome irgi triuškinančią persvarą, bet leidome varžovams ją sumažinti. Vyrai daro išvadas, supranta, kad čia yra taurės varžybos. Nepateksi – liks visam sezonui tas skaudulys“, – sakė Sireika.



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-13
Atsakyti
LEONAVIČIAU
GERBK SAVE IR PRIENŠ SIRGALIUS IR ATSISTATYDINK!!! Neturi tu autoriteto ir viskas.
2021-11-19
+1
Atsakyti
Sultonas
Veikiausia viso gero reik sakyti. Kuomet treneris nuolat sako nežinau. Trenerio darbas žinoti, kitaip ir buhalterę galima statyti.
2021-11-18
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.