Permainos „Neptūne“: iš pareigų pasitraukė klubo direktorius

2021-03-09 15:34
Nuotr.: bcneptunas.lt
Nuotr. bcneptunas.lt

Klaipėdos „Neptūno“ direktorius Vilius Sukonas palieka savo pareigas. Tai kalbėdamas su radijo stotimi „Lalūna“ atskleidė klubo savininkas Sigitas Ambrazevičius.

„Klubo vadovas yra parašęs pareiškimą išeiti (iš darbo). Tai yra laisvas žmogaus pasirinkimas, – radijo stočiai „Lalūna“ sakė Ambrazevičius. – Nesame susipykę, tiesiog žmogus pavargo nuo psichologinio spaudimo, nuo nepritekliaus, kuris trunka trejus metus ir neaišku, kiek dar tęsis.“

„Tiesiog nusprendė keisti darbą, nes tai pradėjo kenkti jo sveikatai. Kol kas laikinai pareigas eis Dainius Vaitelis, o paskui ieškosime naujo vadovo“, – pridėjo „Neptūno“ savininkas.

Ambrazevičius taip pat teigė, kad vyriausiasis treneris Tomas Gaidamavičius turi vadovybės pasitikėjimą.

„Su treneriu situacija gera, jis turi pasitikėjimą. Yra objektyvios priežastys, kodėl nesiseka ir šiame sezone visos kortos gula prieš mus. Kai galime kažką nugalėti, priešininkas suserga (koronavirusu), po to jau mes susergame, kai būname pasiekę gerą formą.

Traumos, nepalankus tvarkaraštis, kai kurių žaidėjų nepateisinti lūkesčiai. Mes esame labai atsargiai susiplanavę visą finansinį sezoną, todėl neigiamų piniginių srautų neatsiras. Įsiskolinimų nedidinome, labai atsargiai planavome biudžetą su sumažintomis išlaidomis žaidėjų atlyginimams, automobilių, butų nuomai“, – teigė Ambrazevičius.

Uostamiesčio ekipos savininkas taip pat teigė, jog visi įsiskolinimai bus padengti artimiausiu metu.

„Vėluojame susimokėti, atrodo, vieną atlyginimą. Gausime pirmą įmoką iš miesto pagal aukšto meistriškumo komandos rėmimo programą ir pasivysime visus savo įsipareigojimus žaidėjams bei kitiems“, – komentavo Ambrazevičius.

Paklaustas apie šio sezono „Neptūno“ tikslus, Ambrazevičius teigė, kad konkretaus uždavinio nėra.

„Tikslas – užimti kuo aukštesnę vietą reguliariajame sezone ir duoti gerą kovą atkrintamosiose. Smagu, kad kažkam ta komanda yra įdomi, nes kartais atrodo, kad ji yra įdomi sirgaliams tik tada, kai ji pralaimi, kad (būtų galima) pakeikti. Jau eilę metų pasigendame rimtesnio dėmesio į tai, ką mes darome.

Yra labai daug kritikuojančių ir mažai matančių, kokie geri procesai vyksta. Pagrindinės komandos rezultatai šiuo metu nedžiugina dėl tam tikrų priežasčių, bet niekas nenori pasidžiaugti ir pastebėti kokie procesai vyksta su jaunaisiais krepšininkais. 

Pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje jie neišvažiuoja į Vilnių ar Kauną, o lieka čia. Moterų krepšinis apskritai yra užmirštas, jos niekam nėra įdomios, futbolo niekas nemato, bet yra, kaip yra“, – užbaigė Ambrazevičius.



Komentarai:

Strimele
Vilius su Sigiu tikrai rimtai emesi sito projekto saunuoliai manau tikrai gerai sekasi ir yra sveikintinas pavizdys kitiems klubams, sporto organizacijoms, superiniai santykiai su miestu jos vadovu, fantastine miesto parama. fantastika
2021-03-09
+2
Atsakyti
Anonimas
Labai nerimtai atrodo šitie paverkšlenimai ir kaltinimai, nors visi klubai susiduria su tomis pačiomis problemomis. Kalba apie gerą kovą PO, bet reikia galvoti kaip į juos patekti. Sirgaliams komanda visada rūpėjo, kai jai sekėsi, tai ir arena būdavo pilna ir nusiskundimų nebūdavo, kai komanda yra tokioje šiknoje, tai aišku, kad sirgaliai reiškia nepasitenkinimą, nes jiems rūpi šis klubas, o jeigu jie mato, kad vadovai nesiima veiksmų, komandos rezultatai prastėja, o vadovai sako, kad čia viskas gerai, taip ir turi būti, tai faktas, kad pradedi abejoti iš viso šitos komandos ateitimi. Atsilaisvino direktoriaus kėdė, bet spėju vėl bus paimtas į šią poziciją, kuris net patirties neturės tokiame darbe.
2021-03-09
+5
Atsakyti
djgaffer
Net tris metus Sukonas vadovas buvo?Kažkaip keistanes atrodė,kad lyg trumpiau.Na,tik parodo,kad prie jo komanda ėjo tik žemyn,nes prieš tris metus dėl medalių kovojo,o dabar dar neaišku,ar į PO pateks.Tai faktas,kad permainų reikia.Įdomu,ką dabar paims.Reikia žmogaus su tokio darbo patirtim,bet abejoju,ar kas norės eiti į tą laivą.
2021-03-09
-5
Atsakyti
Pantera
Kokios dar objektyvios priežastis. Visos komandos su traumom ir nepateisinančiu lukesčiu žaidėjais susiduria. Čia krepšinio dalis. Vien iš galvos, nedarius analizes rimtesnes galima išvardinti : Rytas- pilna traumu ir pilna žmoniu nepateisinusiu lukesčiu. Pasvalys - Šikšnius, Amigo, Petrulevičius traumuoti dažnai. Kedainiai- Kariniauskas, Čepukaitis pasiplove i Utena, ir daug žaidėju traumuotu visa sezona. Prienai- Miniotas ir tas Wreightas pasiplove ir kruva žaidėju traumuotu visa sezona. Taigi nereikia čia verkšlenti del Mažeikos ar Einikio traumu ,o kad nepataikote su žaidėju atranka nieks kitas nekaltas.
2021-03-09
-5
Atsakyti
Anonimas
Klaipedos bangladesas
2021-03-09
-1
Atsakyti
bmc
Pasikeitinai ne ten, kur ju reikia. O tas pasakymas „del nepritekliaus“ tai turbut ziauriau ir negalejo issireiksti :D O tie kaltinimai kitu, kad jie zaidzia pries jus kai jus susilpneje, tai dar labiau isitikinau, kad uz neptuno vairo stovi netinkami zmones. Salygos visiems vienodos, juk komandoj ne 5 zaidejai zaidzia. Geriau paziurekit kokiu klounu i komanda prisirinke, perdavimo nesugeba be klaidu atlikti, kamuolio nepasivaro, metimus meto lyg sugipsuotom rankom, net nekalbu apie taktinius dalykus, kur ju is viso nera, pas zaideju net nera noro kovoti. Is dabartines komandos gal 2-3 zaidejai gali zaisti ir tai su avansu, jeigu kita sezona liks puse sitos komandos, tai galit is karto skelbti bankrota nesidare gedos ir sirgaliu nervu negadine. Net nkl su tokia sudetim kita sezona vargu ar laimes. Dar pikciau darosi kai zinai, kad kluba valdo turtingiausi Klaipedos verslininkai, klubas senai turetu buti isbrides is skolu ir kovoti del medaliu, o ne sedeti ten pat kur ji ir pereme, bet dabar yra kovojama ne del medaliu, o del islikimo lkl. Dabar sedi visi smelio i burnas prisiseme ir tyli, ir nezinia kokia ateiti mato verslininkai.. Ar cia specialiai nori krepsini nuvaryti i dugna, kad ju sukurtas futbolo klubas gautu didesni finansavima is savivaldybes.. Kai kiti klubai daro teigiamus zingsnius i prieki, neptunas net ne tai, kad stovi vietoje, bet eina zemyn. Nieko aisku si sezona nebepadarysi ir jau neverta mesti pinigu i bala, bet noretusi isgirsti is savininku ataskaita, kodel tokie rezultatai, kiek skolu atiduota, kiek dar liko, per kiek laiko planuoja sugrazinti kluba i buvusi lygi, kiek, koks remejas remia kluba ir t.t.
2021-03-09
+2
Atsakyti
Siaip
Tas Ambrazevicius tai gerai uzstume cia ant sirgaliu. mazdaug mes tiek dau Neptunui darom, o jus - nevertinat... stipru... Sigitai, gal tu valink n... is to Neptuno. ir kuo greiciau...
2021-03-09
-4
Atsakyti
Ano
Nuolatinio nepryteklio neatlaike sako :D Menesi algos veluoja :) Futbolu siulo džiugauti. Žaidžia kažkur ten rajoninese ar apylinkiu čempionate :) Moteru krepšiniu džiugauti dar siulo, 6 komandu ar 5 čempionatas iš kuriu 3 komandos sudarytos moksleiviu pagrindu.
2021-03-09
+6
Atsakyti
chi_cha_cho
Jaunas vaikis, pragyventi reikia, o jeigu neklystu administracija 1 ar 3 men algu negauna...... kaip tau nesijuoks puse klaipedos :)
2021-03-09
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 20

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.