Pasikeitusį „Žalgirį“ lyginęs Donaldas Kairys: „Apie pranašumą dar sunku kalbėti, ar jis išvis yra“

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2020-10-23 16:50

Daugiau nei savaitę nuo paskutinių LKL rungtynių pasiruošti turėjęs Vilniaus „Rytas“ sekmadienį „Siemens“ arenoje priims šalies čempionus, Kauno „Žalgirio“ krepšininkus.

Vilniečiai Lietuvos derbį pasitinka LKL nė karto nepralaimėję per šešis turus, tuo metu „Žalgiris“ sykį krito prieš Panevėžio „Lietkabelį“. Prieš mūšį su sostinės komanda nutrūko ir Martino Schillerio auklėtinių pergalingas žygis Eurolygoje, kada ketvirtadienį namuose 82:94 buvo nusileista Valensijos „Basket“.

Paprašytas palyginti praėjusių metų ir šio sezono „Žalgirį“, Donaldas Kairys nuo detalesnės analizės susilaikė, bet pasidalijo abstrakčiomis įžvalgomis.

„Žalgiris“ su lyg kiekvienomis rungtynėmis gerina savo žaidimą, yra pakankamai disciplinuota komanda tiek puolime, tiek gynyboje“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje kalbėjo „Ryto“ vairininkas. 

Kokių pranašumų turi „Žalgiris“, lyginant su praėjusiu sezonu?

„Apie pranašumą dar yra sunku kalbėti, ar jis išvis yra, ir ar jis bus, pamatysime. „Žalgirio“ žaidėjai paprasčiausiai yra drąsesni, laisvesni, greičiau meta, neturėdami dar užtikrintesnio pranašumo, kaip buvome įpratę matyti praėjusiame „Žalgiryje“, – tęsė Kairys.

Principiniam mūšiui žaidimo planą specialistas ruošia be traumuoto Martyno Echodo ir naujoko Maurice'o Ndouro, kurio atvykimas į Lietuvą gerokai užstrigo. Dėl ko jis taip užsitęsė, situacija liko nepakomentuota.

„Mes jo (Ndouro, – aut. past.) laukiame. Negalime atsakyti, ar spės į FIBA Čempionų lygos startą, jo situaciją kasdien vertiname vis iš naujo“, – nedaugžodžiavo „Ryto“ strategas.



Komentarai:

Qpalzm
Llabai visiems patinka, kad Kairys zada kaip Zalgiri nugales:)) Bet tai veikia priesingai. Pasiziurekit Grigonio interviu, tai yra extra motyvacija Zalgiriui!
2020-10-24
-4
Atsakyti
mod123
niekam neidomus tas LKL.
2020-10-24
-3
Atsakyti
tai
turi rytas sansu, nes nieko neveikia visa menesi tik zalgiri studijuja. O zalgiris tik siandien prises paziuret kas tas rytas yra. Todel visi cia is ryto puses drasiai ir sneka. Palykit ta LKLa ramybej. Tegu rytas ir kapojas tame LKLe. Ir be LKLo yra kur zaist
2020-10-23
+8
Atsakyti
Revizor
Na rytui sansu minimaliai-tiksliau vienas,jei zalgiris nekovos... Treneriai abu panasaus lygio,o zaidejai beabejones zaliu geresni.
2020-10-23
Atsakyti
tichi
vaje vaje kaip slapukauja Kairiukas. Siemet rytules treneris jau nebegales pasiteisint mazesniu biudzetu, nes labai panasus ir Zalgirio. Jiems truksta Nduro ir Echodo, Zalgiriui Gebeno ir Garino. Jie zais namie, turetu laimet su teiseju pagalba, bet nemanau kad daug.
2020-10-23
-3
Atsakyti
swiss
Lukai Malinauskai, nekurk kvailų delfiškų antraščių. Gi galima palaikyt ir aukštesnį lygį.
2020-10-23
-2
Atsakyti
uz zalgiri
jo paklause, jis atsake. negi jis turi pult ant keliu ir pasiduot? faktas kad rytas kolkas dar nezaide nei su viena rimtesne komanda todel bus labai idomu kaip jie atrodys pries zalgiri
2020-10-23
-3
Atsakyti
ulialia
Drasiai kalba, kokie atmazai bus sekmadieni ?
2020-10-23
-4
Atsakyti
Citata
tuoj zalgirio fanai paskaite tik antrašte prades rekt, o kairys kalba apie sio sezono zalgirio pranasuma pries praeito
2020-10-23
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 18

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.