Gyvenimo momentas: kaip nuotrauka su Dončičiumi ir Jokičiumi tapo ikonine

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas iš Berlyno (Vokietija)
2022-09-15 15:45

A.J. Slaughterio ir sūnaus nuotrauka su Luka Dončičiumi ir Nikola Jokičiumi tapo Europos čempionato ikoniniu momentu, kai Lenkija eliminavo Slovėniją ir pateko į pusfinalį. Stipriausiųjų ketveriukė – ir be Serbijos su Jokičiumi.

A.J. Slaughteris su sūnumi ant rankų „Mercedes Benz“ arenos koridoriuje dar sunkiai galėjo suvokti, kas ką tik įvyko.

Lenkija ketvirtfinalyje 90:87 patiesė Slovėniją ir sukūrė pirmenybių sensaciją. Lenkai pirmąkart nuo 1971 m. pateko tarp keturių stipriausių komandų Senajame žemyne. 

Ir tai padarė pačiu skambiausiu būdu: eliminuodami čempionų titulą gynusius slovėnus su supertalentu Luka Dončičiumi.

Fotogalerija

Ši pergalė praturtino prieš rungtynes įvykusį momentą. Slaughteris terasoje sutiko Dončičių kartu su Nikola Jokičiumi ir pasiprašė nusifotografuoti su sūnumi.

Akimirka socialinėje erdvėje dalinęsis Lenkijos rinktinės narys nerado žodžių emocijai apibūdinti. Nuotrauka išplito internete ir sulaukė daugiatūkstantinių reakcijų.

Po fantastiškos pergalės fotografija tapo ikonine: Jokičius su Slaugtherio sūnumi ant rankų, šalia sėdintis Dončičius ir iš galo stovintis Slaughteris. 

„Palaikykite mano kūdikį, turiu sužaisti pusfinalį“, – socialiniuose tinkluose nuotrauką įprasmino naujai pritaikytas aprašas. 

Nuotrauka ir pergalė ketvirtfinalyje Slaughterių šeimynai virto gyvenimo akimirka.

„Tai – dar vienas prisiminimas visam gyvenimui, kuris nutiko 2022 m. Europos čempionate, – paklaustas tinklalapio BasketNews, atsakė Slaughteris. – Ačiū Jokičiui ir Dončičiui už paprastumą ir nuotrauką su manimi ir mano sūnumi.

Išdidumas buvo pastumtas į šoną, kadangi nebuvau žaidęs prieš juos. Paprašiau jų nuotraukos ir jie maloniai nusifotografavo, taip sukurdami prisiminimą visam gyvenimui. Kai užaugs, sūnus supras, kas fotografavosi kartu. Jis padėkos man.“

Sūnus Kashas tėvą lydi papuoštas marškinėliais, ant kurių puikuojasi Slaughterio atvaizdas su Lenkijos nacionalinės komandos apranga.

Natūralizuotas amerikietis tapo vienu iš Lenkijos vedlių, kai komanda iššvaistė net 23 taškų pranašumą. Slovėnams ketvirtojo kėlinio pradžioje išsiveržus į priekį 74:70, įžaidėjas įsmeigė tritaškį, paskui pridėjo du taškus su pražanga ir asistavo tritaškį įsmeigusiam Mateušui Ponitkai.

9:0 atkarpa, po kurios Lenkija galutinai nulaužė mačą ir Dončičiaus komandos eliminacijos nuaidėjo už Atlanto, kur akylai sekamas Dalaso „Mavericks“ superžvaigždės žygis.

„Šitas Europos čempionatas – beprotiškas, – šypsojosi Slaughteris. – Nuostabi mūsų pergalė, kurią prisiminsime visą gyvenimą. Ne daug kas galvojo, jog galime įveikti Slovėniją, bet tai yra beprotiška. Visi tikėjome rūbinėje dėl savo šanso, dėl savo žaidimo plano, kurio ir laikėmės. Pasitikėjimas vis augo ir, žmogau, mes padarėme istoriją.“

„Per ilgąją pertrauką sakėme, kad Slovėnija spurtuos, – tęsė amerikietis. – Jie – puiki komanda su puikiais krepšininkais. Žinojome, jog slovėnai mėgins grįžti, bet negalvojome, jog spurtas prilygs 21 taškui. Mes turėjome išlikti ramūs, bet ši pergalė dar saldesnė dėl jų sugrįžimo.“

Ponitka mače su Slovėnija surinko 26 taškus, 16 atkovotų kamuolių, 10 rezultatyvių perdavimų ir 40 naudingumo balų. Lenko užfiksuotas trigubas dublis oficialiai – trečias toks pasiekimas Europos čempionatų istorijoje.

Lenkai D grupėje laimėjo triskart prieš Čekiją (99:84), Izraelį (85:76) ir Nyderlandais (75:69), bet triuškinamai pralaimėjo Suomijai (59:89) ir Serbijai (69:96).

Trečia pozicija aštuntfinalyje suvedė su Ukraina (3-2), kurią eliminavus Lenkijos rūbinėje pasitikėjimas tik augo.

„Kai iš tikrųjų tiki tuo, ką darai, tokie dalykai gali nutikti, – pasitikėjimą savo jėgomis komentavo Slaughteris. – Reikia dėkoti visiems vyrukams rūbinėje. Mes visi tikėjome ir norėjome sukurti istoriją. Tai gali būti mano paskutinis Europos čempionatas. Aaronas Celas taip pat sakė, kad galbūt jam tai yra paskutinis turnyras.

Norėjome atiduoti visą save. Mūsų mentalitetas buvo toks, kad neturime, ko prarasti, ir vertinant dabartinę situaciją mums pavyko.“

Vyr. treneris Igoris Miličičius ir A.J. Slaughteris
Vyr. treneris Igoris Miličičius ir A.J. Slaughteris
Nuotr. FIBA

35-erių Celas ir Slaughteris – vyriausi Lenkijos rinktinės krepšininkai.

2015 m. Lenkijos pasą gavęs amerikietis tais pačiais metais debiutavo Europos čempionate su Lenkijos marškinėliais.

Įsipareigojimą priėmęs gynėjas nuo tada nepraleido nė vieno tarptautinio turnyro: dalyvavo Europos čempionatuose ir jų kvalifikacijose, Kaune rungtyniavo olimpinėje atrankoje ir 2019 m. kovojo pasaulio čempionate.

Pastarajame Lenkija žaidė po 52 metų pertraukos ir užėmė aštuntąją vietą. Prisijungęs prieš septynerius metus, Slaughteris matė, kaip augo šios šalies rinktinė. Matė, kiek pergalė prieš Slovėniją ir patekimas į ketveriukę Europoje reiškė komandos draugams – liejosi džiaugsmas ir ašaras.

„Tai – didžiulė pergalė Lenkijai, – komentavo Slaughteris. – Nemanau, kad dabar jau jaučiame, ką padarėme. Visa tai yra siurrealu. Istorinis momentas. Nuostabi pergalė mūsų šeimoms ir šaliai. Tokie laimėjimai įkvepia jaunimą, kuris stebėjo rungtynes, žaisti krepšinį ir siekti panašių rezultatų.“

Aleksanderis Balcerowski
Aleksanderis Balcerowski
Nuotr. FIBA

Trečiajame Europos čempionate žaidžiantis Slaughteris fiksuoja geriausius asmeninius rodiklius: 14,3 taško, 3,1 rezultatyvaus perdavimo, 2,4 atkovoto kamuolio ir 12,6 naudingumo balo per 26 žaidimo minutes.

Pusfinalyje Lenkijos laukia Prancūzijos rinktinės barjeras, kuri tiek aštuntfinalyje su Turkija, tiek ketvirtfinalyje su Italija išsigelbėjo lydimi sėkmės.

Prancūzijos komandoje – Slaughteriui daug pažįstamų veidų. Atidavęs pagarbą būsimiems varžovams, Lenkijos rinktinės vedlys tryško tikėjimu tęsti šalies sensacingą kelionę elitiniame žemyno turnyre.

„Žinote, tai – krepšinis, – sakė Slaughteris. – Prancūzijos rinktinė – puiki komanda, su kuria esu pakankamai artimas: žaidžiau pas trenerį Vincentą Collet, rungtyniavau su daugeliu iš krepšininkų. Mes pasiruošime ir žaisime su tokiu pat pasididžiavimu Lenkija. Jeigu viskas spręsis pabaigoje, galime šokiruoti pasaulį dar kartą.“

Lenkijos ir Prancūzijos kova pusfinalyje – penktadienį nuo 18.15 val.



Komentarai:

Seksas Pažintys: nemokamos, anoniminės, greitos. Galite įsitikinti patys, čia yra nuoroda--- https://vk.sv/zex
2022-09-15
+8
Atsakyti
Lol
is nieko puciat burbula, butu dar ganis tai isviso
2022-09-15
+1
Atsakyti
Antanas
snukiai tai prasosi gyd.ymo
2022-09-15
-3
Atsakyti
eee
Pasisekė vidutiniam amerikiečiui patekti į vidutinę rinktinę ir susitikti čiampe megažvaigždes :)
2022-09-15
+8
Atsakyti
eee
Tai nepamiršk jo pasveikinti iššokus aukščiau bambos ir negaišk savo laiko su tokiais kaip aš
2022-09-15
+4
Atsakyti
Tai jo
Reikia sveikinti Slaughterį, kad buvo gavęs mergai įmerkti. Juokina visur kišdami tuos savo vaikus.
2022-09-15
+32
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 18

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.