Į „Žalgirio“ rungtynes atėjęs Romanovas purtosi skolų: „Kiek radau, tiek ir palikau“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Maskvos (Rusija)
2017-11-03 19:13

Buvęs „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas apsilankė rungtynėse tarp CSKA ir Kauno ekipos, kurios penktadienį buvo žaidžiamos Maskvos „Megasport“ arenoje. Bankininkas, kurio Lietuvoje ieško prokurorai, įsitaisė svarbių asmenų tribūnoje greta aikštės, kurioje sėdi CSKA komandos vadovai, taip pat politikas Sergejus Ivanovas.

Romanovas tribūnoje sėdėjo su bičiuliu ir aktyviai aptarinėjo įvykius aikštėje.

Per ilgąją pertrauką verslininkui patraukus į arenoje esančią valgyklą, jis nesutriko pamatęs žurnalistus ir maloniai sutiko pasikalbėti su „BasketNews.lt“. Prisipažinęs, kad dažnai žiūri „Žalgirio“ rungtynes per televiziją, jis sakė pirmą kartą nuo 2013 metų stebėjęs Kauno klubo kovas gyvai arenoje.

„Žalgiris“ keičiasi, ne tokia jau jėga, kaip buvo. Pagal žaidimą – neblogai, bet lygis paprastėjo. Gaila, nėra Kuzminsko, Weemso. Bet yra Jankūnas, Milaknis, kuriam neliko vietos, kai buvo Kuzminskas, Weemsas“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo Romanovas.

Interviu su Romanovu: 

Romanovui 2009-2013 metais priklausė kontrolinis „Žalgirio“ akcijų paketas, tačiau sugriuvus jo valdytam „Ūkio bankui“, bankininkas pabėgo iš Lietuvos ir buvo paskelbta jo paieška.

Dabar jis sako negrįšiantis į Lietuvą tol, kol nepasikeis politinė padėtis.

„Išeis mūsų madam, atvažiuosiu“, – mįslingai kalbėjo Romamovas.

Paklaustas, ar turi omenyje pokyčius politikos jis atsakė: „Politika nesikeičia dėl kandidatų. Dėl žmonių. Politika globali. Lietuva bejėgė kažką pakeisti politikoje.“

Paklaustas, kaip per jo valdymo laikotarpį „Žalgiryje“ atsirado maždaug 40 mln. litų skolos, Romanovas neigė, kad tai – jo kaltė.

„Čia gryna netiesa. Kiek paėmiau, tiek ir palikau. Aš investuoju į „Žalgirį“. Jeigu pridėsi tų pinigų, bus net dvigubai. Net daugiau. Kiek buvo skolų, tiek ir liko. Nenoriu daugiau pasakoti“, – sakė Romanovas.

Verslininkui pasitraukus iš „Žalgirio“, klubas liko su didžiulėmis skolomis ne tik žaidėjams ar verslo partneriams, bet ir pačiam bankrutavusiam „Ūkio“ bankui. Paaiškėjo, kad bankas klubui skirdavo ne paramą, o paskolas.

„Kai pasikeitė pirmininkas, „Ūkio“ bankas tyčiojosi, jokių pinigų neduodavo, už reklamą nemokėjo. O „Žalgirio“ reklama kainuoja pinigus, kuriuos turėjo duoti „Ūkio“ bankas. Bet centrinis bankas neleisdavo. Savivaldybė tyčiojosi. Ir taip toliau ir taip toliau“, – užuolankomis kalbėjo 70 metų verslininkas.

BasketNews.lt“ žiniomis, prieš dvi savaites Maskvos priemiestyje Mytiščiuose vykusiame mače, kuriame „Žalgiris“ kovėsi su „Chimki“, lankėsi Romanovo sūnus Romanas Romanovas.



Komentarai:

antasulcKokios žalos? Jei ne jis, šiandien apie Žalgirį nebūtų ką kalbėti.Nesuprantu, bl., keikiančių Romanovą. Žmogus išaugojęs mirštantį klubą, leidęs jam pilnaverčiai egzistuoti, keikiamas, kad nepadengė iki jo pridarytų sklolų. Keikit skolas pridarusius.


O kokia ta nauda? Suteike tik paskola! Cia pagalba? Pats suteikes paskola kaip ir sakiau neileido kitu investuotoju. cia nauda jis padare?

Bet kas galejo taip "padeti" kaip jis. Paskolint ne savo pinigus Gelbetojas matai
2017-11-05
-27
Atsakyti
DoMiReSolYra dvi puses. Viena susijusi su Zalgiriu. Cia pritariu, kad jis padare daugiau zalos nei naudos.is pliusu gal tik tas, kad paliko gerus prisiminimus (tik juos) apie Plaza ir Weems'a. O siaip tai ten balaganas buvo jo valdymo laikais, kai kitu investuotoju neileisdavo apsaukdams juos "iskrypeliais" ir pan.O kita puse jo paties pakisimas. Nu tokie dalykai kaip banku likvidavimas nevyksta be treciuju galingesniu asmenu. Kazkam reikejo privatizuoti esancius banke zmoniu pinigus ir Romanovas cia maziausiai detas. Jis tiesiog pabego, kad nebutu atpirkimo ozys, o visa karusele ir bejo sukosi


Kokios žalos? Jei ne jis, šiandien apie Žalgirį nebūtų ką kalbėti.

Nesuprantu, bl., keikiančių Romanovą. Žmogus išaugojęs mirštantį klubą, leidęs jam pilnaverčiai egzistuoti, keikiamas, kad nepadengė iki jo pridarytų sklolų. Keikit skolas pridarusius.
2017-11-04
+3
Atsakyti
?
Paskaitai komentarus,ir toks net džiugesys paima.Kad išvaževai iš Lietuvos.Nu graudu,graudu...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-04
+2
Atsakyti
Romka ir buvo priprašytas į Žalgirį tam, kad padengtų buvusias skolas.
2017-11-04
-6
Atsakyti
Anonimas
nu bl bl kas per neispruse urodai esat. lietuviski bankai bankrutavo, nes prasidejus krizei neatlaike nuostoliu, zmones paskolu negrazino, ikeisto turto niekas nepirko. skandinaviski bankai taippat patyre ne ka mazesnius nuostolius. lietuvoj veikia tik ju padaliniai o visus nuostolius padenge ju motininiai bankai del to jie ir isliko + nenaudojo banko indeliu kaip savo nuosavu pinigu ka dare romanovas. as nesuprantu ar jums kazkas moka kad tokias nesamones pezetumet ir gintumet ta vagi kai jis garantuotai zvengia sededamas rusijoj. o gal jus rimtai ant tiek idijotai esat.
2017-11-04
+22
Atsakyti
Tomas
Motiejūnas meluoja
2017-11-04
+17
Atsakyti
Nepriklausoma Lietuva
Su Skandinaviskais bankais priesaky, sunaikino visus Lietuviskus (Vilniaus, Snora, Ukio, Medecinos) Beliko Siauliu besilaikantis is paskutiniu. Pinigu isimimas is bankomato 0.4 eur, atsiskaitimas kortele 0.4 eur, korteles mokestis kiekviena menesi 0.6 eur (Luminor). Romanovas, istrauke jusu zalia s i aukstumas, taipogi plaza padejo ir kuziai tapti geru krepsininku, o jeigu musu valstybe pataikauja skandinavu seimininkam ir atiduoda visa dirva su konservais priesaky tai aisku belieka visa verst ant Romanovo, cia tik netolyregiai zmones mato viena monetos puse.
2017-11-04
+11
Atsakyti
Nevykeliai
Ta zalia kurv.. su motiejum priesaki !!!:))) :DDD Mldc Romanovs , pamate koks sudas tas zalgry... ir iseja ir taip suinvestaves pinigu sava buva belekiek tegu tik dziaugias bo butu skolos is vis kosmines buve 20 metu nebut ismokeja zalku.....i :00 :DĎDDD Ir siaip nedurnas jis suprato jis greit suprato kad zalia lizingine sli.....a bus n kartu daroma metai is metu eurolygoj visu ir dugne sedes :)) :DDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-04
-3
Atsakyti
Yra dvi puses. Viena susijusi su Zalgiriu. Cia pritariu, kad jis padare daugiau zalos nei naudos.is pliusu gal tik tas, kad paliko gerus prisiminimus (tik juos) apie Plaza ir Weems'a. O siaip tai ten balaganas buvo jo valdymo laikais, kai kitu investuotoju neileisdavo apsaukdams juos "iskrypeliais" ir pan.

O kita puse jo paties pakisimas. Nu tokie dalykai kaip banku likvidavimas nevyksta be treciuju galingesniu asmenu. Kazkam reikejo privatizuoti esancius banke zmoniu pinigus ir Romanovas cia maziausiai detas. Jis tiesiog pabego, kad nebutu atpirkimo ozys, o visa karusele ir bejo sukosi
2017-11-04
-4
Atsakyti
Patricijas
Net neabejoju, kad Motiejunas laisvai galetu porai sezonu suorganizuoti ir Plaza ir Weemsa ir Top16. Bet kas butu toliau, jau matem kas buvo proe buratino - Zalgiris liko su didesnem skolom nei buvo pries tai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-04
-3
Atsakyti
Ar jums politika rūpi ar Romanovo - Žalgirio klausimas. Manau politika kitame puslapyje ir rimtesniems.

Kas dėl Romanovo ir Žalgirio, tai jei ne Romanovas, nebūtų ilgalaikės sutarties su Eurolyga, nebūtų jau bankrutavusios komandos, nebūtų geriausių LT krepšininkų suburtų į Žalgirį, nebūtų Plazos. Jis suteikė galimybę Žalgiriui nemirti, o skolos buvo Navikauskų, kurių jis nesugebėjo padengti, bet ir naujų nedarė.

O Kalmanovičiui turim būti amžinai dėkingi už dvi Europos taures.
2017-11-04
-2
Atsakyti
Patricijas
Ble man keista, kad dar yra mankurtu, kurie gina ta aferista, klauso ka jis sneka ir dar galvoja, kad jis vapalioja teisybe. Ok jei juk netinka Zalgirio pavyzyds, tai jus paziurekit ka jis padare su Hearts. Ta pati. Tiek Zalgiris, tiek Hearts buvo ant bankroto ribos po romkos isejimo. Nes romka niekad neinvestavo pinigu i klubus, jis perkeldavo ju skolas i savo banka ir dar su palukanom. Ir siaip dare visokias machinacijas su banku. O cia dabar atsiranda mankurteliu, kurie kuria samokslo teorijas apie skandinavu bankus, prezidente ir t.t. Man gaila jusu, kad jus nesiorientuojate kas vyksta pasaulyje.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-04
-2
Atsakyti
Tuco to tuco
Kaip tai prie ko, debiliuk? Ar nepameni kaip vainauskai ardesi pries Romanova? Ar nepameni kaip narkosha aiskino kad medine sirdis niekada nenugales tikros sirdies? Ir kas ka paskui daugeli metu nugali ir kas degradavo iki bronzinio meslo?
2017-11-04
-19
Atsakyti
Kaip ten su Zalgiriu buvo nezinau. bet, kad su ukio banku susidorojo skandinavu bankai tai faktas, nes Lietuvoje buvo du rusu bankai ir visi kiti skandinavu ir ukio ir snoro bankai staiga ''bankrutavo", nors Snoras dar pries kelis metus buvo isrinktas geriausiu Lietuvos banku ir aisku prie sito visko prisidejo Grybauskaite su Vasiliausku.
2017-11-04
-22
Atsakyti
to tuco
prie ko cia rytas kloune ?
2017-11-04
+3
Atsakyti
lol
sitas geras muilintojas, vos ne kiekvienam sakiny knisa prota. sako gris i lietuva po metu, bendrauja su buvusiais zaidejais ir vadovais zalgirio, cska pakviete i rungtynes, skolu nepadidino. nu kosmonautas grynas. vienintelis jo tikslas buvo praskolint zalgiri ir uz tas skolas pasiimt zalgirio arena. istorijos pabaiga. gaila tokiu, kurie dar juo tiki ir gina.
2017-11-04
Atsakyti
...
gal ir pakele zalgiri romanovas, bet kaip buvo su jo futbolo klubu hearts visi zino... kur dabar klubas..
2017-11-04
+7
Atsakyti
jonas
nenori prokurorai ir neranda
2017-11-04
-13
Atsakyti
Monte Cristo
Blemba zinojau kad guoga su vainausku totalus imbicilai bet sitas didesnis klounas ;DDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-04
+8
Atsakyti
to Anonimas
O kuo komunistai yra blogesni uz liberalius laviruotojus?
2017-11-04
-8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 39

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.