Įspūdingai lemiamu metu žaidusio White’o „Žalgiriui“ neužteko

2018-01-16 20:00
  • „Žalgiris“ svečiuose 86:93 nusileido Bambergo „Brose“
  • Žalgiriečiams 23 taškus pelnė White'as, iš kurių 14 – lemiamo ketvirčio metu
  • Milaknis smeigė šešis tritaškius ir pakartojo asmeninį rekordą

Kauno „Žalgirio“ (11-7) kapitonas Paulius Jankūnas dėl penkių asmeninių pražangų sėdėjo ant suolo, o jį iš visų jėgų pavaduoti bandė 14 taškų ketvirtajame kėlinyje pelnęs Aaronas White'as.

Amerikietis ilgą laiką palaikė gyvą „Žalgirio“ viltį laimėti, tačiau galiausiai kauniečiai Eurolygos mače svečiuose 86:93 (23:21, 21:16, 17:27, 25:29) turėjo pripažinti Bambergo „Brose“ (7-11) pergalę.

„Žalgiris“ trečiojo kėlinio pradžioje dar pirmavo 8 taškais (49:41), tačiau tuomet ėmė strigti. „Brose“ spurtavo 15:6 ir išlygino rezultatą (56:56), o ketvirčio pabaigoje jau pirmavo 5 taškais.

Foto galerija

Rungtynių pabaigoje „Žalgiris“ vis sugebėdavo priartėti iki 3 taškų skirtumo, tačiau „Brose“ atsakydavo rezultatyviomis atakomis.

White'as per 4 minutes pelnė 10 taškų, tačiau likus 30 sek. iki akistatos pabaigos ir toliau trimis taškais pirmavo „Brose“. Netrukus Danielis Hackettas prametė antrąją baudą ir savo komandos persvarą padidino tik iki 4 taškų, tačiau žalgiriečiai nesugebėjo atkovoti kamuolio gynyboje ir turėjo pripažinti oponentų pergalę.

Bambergo komandai svarbiausiu metu itin padėjo taikiai metamos baudos. Šiose rungtynėse Ricky Hickmanas pataikė 9 baudas iš 11, Hackettas – 7 iš 8. Būtent jie per paskutines pustrečios minutės pataikė 6 baudos metimus.

Šiame mače geriausias karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidė White'as. Jis per 28 minutes pelnė 23 taškus (8/12 dvit., 7/7 baudos), sugriebė 8 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas bei surinko 25 naudingumo balus. Puolėjas pagerino asmeninius pelnytų taškų, atkovotų kamuolių ir surinktų naudingumo balų rekordus.

Tuo metu Artūras Milaknis smeigė 6 tritaškius ir taip pakartojo savo asmeninį rekordą Eurolygoje. Kad pataikytų tiek tritaškių, Milui prireikė 9 bandymų (67 proc.).

Kitas „Žalgirio“ vedlys, Paulius Jankūnas, sužaidė prasčiausias sezono rungtynes. Veteranas per 11 minučių pelnė 4 taškus, penkis kartus prasižengė ir surinko -1 naudingumo balą.

Paulius penktąją pražangą gavo 34-ąją minutę. Trečiojo kėlinio viduryje Jankūnas per mažiau nei 4 minutes prasižengė du kartus ir jau turėjo 4 asmenines pražangas. Pasodinęs jį ant suolo, Jasikevičius kapitoną kaip reikiant aprėkė. Visgi kitas jo išėjimas truko mažiau nei minutę.

„Tai vienas iš pralaimėjimo faktorių. Paulius yra mūsų vedlys, Kevinas ir Edgaras taip pat. Nemanau, kad iš jų trijų turėjome nors vieną išryškintą vedlį. Buvome absoliučiai be galvos. Tikrai nustebino. Labai liūdnas vakaras dėl pagarbos vienas kitam ir pagarbos komandinėms taisyklėms krepšinio atžvilgiu“, – po rungtynių sakė Jasikevičius.

„Žalgirio“ treneris susitikime su Bambergo klubu turėjo neįprastą tiesioginį oponentą – vyriausiojo trenerio postą užėmė graikas Ilias Kantzouris, kuris yra Andrea Trinchieri asistentas. Nuo 2014 metų prie „Brose“ vairo stovintis Trinchieri negalėjo treniruoti ekipos dėl peties operacijos.

Kita šios savaitės „Žalgirio“ akistata Eurolygoje vyks ketvirtadienį Kaune, kuomet bus priimta Valensijos „Basket“ komanda.

„Brose“: Augustine’as Rubitas 22 (8/11 dvit., 7 atk. kam., 29 naud. bal.) 15, Danielis Hackettas 16 (7/8 baudos), Dejanas Musli 14 (6/9 dvit., 6 atk. kam.), Nikos Zisis (3/4 trit.), Ricky Hickmanas (9/11 baudos) ir Dorellas Wrightas po 9.

„Žalgiris“: Aaronas White’as 23 (8/12 dvit., 7/7 baudos, 8 atk. kam.), Artūras Milaknis 18 (6/9 trit.), Vasilije Micičius 12, Brandonas Daviesas 10, Kevinas Pangosas 9 (10 rez. perd.). 

Rungtynių apžvalga:

Edgaro Ulanovo komentaras:

Artūro Milaknio mintys apie rungtynes:



Komentarai:

Šarui reiktu suprasti, kad zmonės ne robotai ir negali laimeti kiekvienu rungtyniu. Jeigu pateksim i top 8, ir taip bus didelis pasiekimas. Dar niekas neprarasta, sukaskite dantis ir kantriai dirbkite.
2018-01-17
+5
Atsakyti
Kavaliauskai, buk geras gryzk i ryta, ten kaip tik iesko pastiprinimo. Dar ir saju pridesim.
2018-01-17
+5
Atsakyti
kirvis2000idomu kiek saras dar kentes tuos netikelius vidurio puolejus?plika akim matom kad vos tik uzsiraunam ant komandos su rimtesniais centrais ir viskas,finito la comedia.ypac kai jankunui nepaeina.ne ant davies jam reikia rekt(panasu kad geriau tikrai nesugeba) o motiejuno kuris niekaip negali rast pamainos.udrih panasu kad irgi tik lkl'ui tinkamas..jei nebus pokyciu komandoje,nusimato liudnas vaizdelis


Udrih apskritai komandoje didziausia IQ turintis zaidejas (kartu su Jankunu), kuris dar puikiai mato aikste, turi gera metima. O jei spetu gynyboje, jo Zalgiry nebutu. O cia kaip atsarginis izaidejas blogai? Cia isvis ispizdejimas jau.
2018-01-17
+3
Atsakyti
idomu kiek saras dar kentes tuos netikelius vidurio puolejus?plika akim matom kad vos tik uzsiraunam ant komandos su rimtesniais centrais ir viskas,finito la comedia.ypac kai jankunui nepaeina.ne ant davies jam reikia rekt(panasu kad geriau tikrai nesugeba) o motiejuno kuris niekaip negali rast pamainos.udrih panasu kad irgi tik lkl'ui tinkamas..jei nebus pokyciu komandoje,nusimato liudnas vaizdelis
2018-01-16
+18
Atsakyti
Lauris90as vien delto zvengiu ,nes pastoviai po ryto pralaimejimais net rytas2 80 procentu imbicilu zaliu komentarai (nesakau kad visi zalgirio fanai tokie)tai va kartai rimtai uzpisa :D


Man irgi būtų begalinė gėda už rita sirgti...
2018-01-16
+2
Atsakyti
RimukasHAHA, DŽIAUGIAS VISA LIETUVA:DDD Šiauliai irgi prieš žalią Lietuvos krepšinio vėžį!


Kam kam, bet jau siauliams sėdėti giliai būdoje, ir gailiai inkšti....
2018-01-16
-16
Atsakyti
netikiu savo akimivyko stebuklas,vokietukai parurino zalia kurwa--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Vokiečiai tavo motina pagavo?
2018-01-16
-5
Atsakyti
objektyvus
Ziauriai keista kai atsiranda zmoniu, kurie dziaugiasi Zalgirio pralaimejimais. Paziurekit ka komanda Europiniu mastu irode. Lankomumas, paneigtos analitiku nuomones apie EL dugna, komandu vadovu atsiliepimai apie Zalgiri kaip organizacija, jau nekalbant apie zaidimo aspektu statistinius rodiklius, kur Zalgiris rikiuojasi gana aukstai. Negatyvumas zinoma pareina is vilnieciu (ne visu) puses, bet man asmeniskai butu didele geda metyt akmenis i svetima darza kai ir savame derlius nekoks. Zalgiris atstovauja Lietuvai, parodo kodel krepsinis cia vadinama antraja religija, o kai kurie vistiek isikabine i pagieza svaidosi zaliom k-rvom ir kaifuoja nuo savo blevyzgu.
2018-01-16
-7
Atsakyti
Labai gaila, kad pralošė,neįsivaizduoju kaip taip žaisdami patektume į top8

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-16
+20
Atsakyti
Zodziu geras macas, nepavyko tai nepavyko laimet, nieks neprarasta kovot toliau ir laimet namie svarbu.
2018-01-16
-8
Atsakyti
Lauris90as vien delto zvengiu ,nes pastoviai po ryto pralaimejimais net rytas2 80 procentu imbicilu zaliu komentarai (nesakau kad visi zalgirio fanai tokie)tai va kartai rimtai uzpisa :D


O man kaip tik po pralaimejimu patink paskaityt rytfaniu komentarus :D Pamatai kokiu fruktu yra ant zemes :D
2018-01-16
+20
Atsakyti
SWAT093Apgailetini tie rytfaniai :D Zali laimi tenka sedet sikna suspaudus nera ka pasakyt :D Zali pralaimi klykia visa gerkle ir vis tiek pasirodo kokie apgailetini :D :D Bet kuriuo atveju nevykeliai :D


as vien delto zvengiu ,nes pastoviai po ryto pralaimejimais net rytas2 80 procentu imbicilu zaliu komentarai (nesakau kad visi zalgirio fanai tokie)

tai va kartai rimtai uzpisa :D
2018-01-16
+11
Atsakyti
Alabama
Ar cia man vienam kavaliauskas net medzio lygio netraukia?ble totalus pliusas varzovams.puolime pastoviai nesugraibo,ginyboje visalaik pliuxos per plika kausa.ir udrikas ginyboje tikrai tokiu metu neprides gaunasi,kad su pirkiniu bus persistenge

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-16
-8
Atsakyti
pora alaus
svarbiausia db kad prasileistu nuo Valencijos ketvirtadieni angare. su pergale visus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-16
+5
Atsakyti
Lauris90tai kad uz zalgiri ir serga apie 80 procentu kaimieciai :D


Siaip tai visa Lietuva kaimas :D Tau aisku kaip toliau uz Vilniaus ribu nebuvus atrodo kad ten zjbs didmiestis :D
2018-01-16
-2
Atsakyti
Apgailetini tie rytfaniai :D Zali laimi tenka sedet sikna suspaudus nera ka pasakyt :D Zali pralaimi klykia visa gerkle ir vis tiek pasirodo kokie apgailetini :D :D Bet kuriuo atveju nevykeliai :D
2018-01-16
-21
Atsakyti
Galdikasviena priezasciu kodel niekas nemegsta zalios qrvos yra jos imbicilai fanai. Kaimieciu genai pastoviai ima virsu ir neziuredami saves pastoviai kisa kitas komandas.


tai kad uz zalgiri ir serga apie 80 procentu kaimieciai :D
2018-01-16
+11
Atsakyti
Pagal zaidimo lygi, sakyciau bambergas panasaus lygio i italu fiat komanda
2018-01-16
Atsakyti
Anonimas
Kamuoliu neatkovoja nevykeliai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-16
-2
Atsakyti
cha cha
tik nereikia noreti is zalgirio kasko tokio ku ko jie nesugebes padaryti nusileiskit ant zemes ir susitaikykit su relybe liks 9 vietoo arba 10 bietoi

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-16
-24
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.