Amerikiečiams pažįstamas Lietuvos krepšinis (2 video)

Jonas Miklovas
specialiai tinklalapiui „BasketNews.lt“ iš Barselonos (Ispanija)
2014-09-10 07:30
Nuotr.:

Stephenas Curry sako pažįstantis Lietuvo krepšinį
Stephenas Curry sako pažįstantis Lietuvo krepšinį
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys
Pergalę ketvirtfinalyje iškovojusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė ketvirtadienį kovos pasaulio čempionato pusfinalyje. Čia jie susikaus su JAV rinktine, kuri yra viena pirmenybių favoričių. Prieš tai apžvelgiame svarbiausias laimėjimo prieš Turkijos rinktinę priežastis ir amerikiečių mintis apie lietuvių žaidimą.

Kaip buvo pasiekta pergalė. Kai trečiajame kėlinyje Jonas Valančiūnas buvo nubaustas technine pražanga, o Turkijos rinktinė surezgė spurtą 12:0 ir panaikino visą lietuvių turėtą persvarą (nuo 36:28 iki 36:40), reikalai neatrodė gerai. 

Bet greitai viską pakeitė trys iš eilės lietuvių tritaškiai – iš pradžių iššovė Renaldas Seibutis, po to du kartus iš toli įmetė Martynas Pocius.

Lygiai taip pat pirmojoje rungtynių dalyje lietuvių žaidimą trimis tolimais metimais atgaivino Darjušas Lavrinovičius.

Iš viso mūsiškiai šiame mače pataikė 10 tritaškių ir tai buvo geriausias pasirodymas neskaitant pirmosios dvikovos su Meksika, kai buvo įmesta 11 tolimų metimų.

Tačiau svarbiausią darbą lietuviai antroje mačo dalyje padarė gynyboje. Ketvirto kėlinio pradžioje jie per 7 minutes praleido vos 7 taškus ir įgijo dviženklę persvarą (64:51). Šioje atkarpoje keturis taškus iš eilės pelnė Jonas Mačiulis.

„Buvau pasiilgęs tokio žaidimo, kokį žaidėme trečiame ir ketvirtame kėliniuose, kaip komandiškai gynėmės, puolėme. Čia yra mūsų vizitinė kortelė. Čia yra pavyzdys, kaip žaidžiamas lietuviškas komandinis krepšinis“, – ekipos žaidimu džiaugėsi Mačiulis.

Išsamesnis Mačiulio komentaras:

Pagarba. Lietuvos rinktinė savo paskutinę ataką net nemetė į krepšį – Mačiulis leido ištiksėti atakos laikui ir buvo užfiksuota klaida. Gavę kamuolį, turkai taip pat nebeskubėjo atakuoti – viskas jau buvo aišku. Lietuviai po finalinės sirenos pirmiausia pasveikino varžovus, o patys per daug emocijų nerodė. Tačiau kai vienas po kito krepšininkai susirinko rūbinėje, kiekvienas iš jų buvo pasitinkamas audringais šūkiais. Nuotrauka iš karto po pergalės:

Nuovargis. Turkijos rinktinė neturi tokio ilgo atsarginių žaidėjų suolo kaip lietuviai. Nors aikštėje pasirodė 11 krepšininkų, visi turkų starto penketo žaidėjai rungtyniavo ilgiau nei po 24 minutes, trys iš jų – ilgiau nei 32 minutes.

Tai neleido varžovams aktyviau paspausti Lietuvos rinktinės įžaidėjų, nors kelis kartus rungtynėse tai buvo bandoma daryti.

Įžaidėjai. Adas Juškevičius pradėjo dvikovą starto penkete, tačiau prametė pirmus 4 metimus ir greitai buvo pasodintas ant suolo. Šarūnas Vasiliauskas įėjęs į aikštę dukart nepataikė ir po 3 minučių taip pat sėdo ant suolo. Juškevičius dar buvo grąžintas į aikštę, o Vasiliauskas taip ir nebepasirodė. 3 minutės – mažiausias jo aikštėje praleistas laikas pasaulio čempionate.

Klaidos ir rezultatyvūs perdavimai. Lietuviai prarado 15 kamuolių, o atliko vos 13 rezultatyvių perdavimų. Tai buvo ketvirtas kartas čempionate, kai šis santykis buvo neigiamas. Žaidžiant su JAV rinktine, tokios prabangos Lietuvos rinktinės negalės sau leisti.

Greitas puolimas. Lietuvos rinktinė šį dalyką visiškai išbraukė iš savo žodyno. Per rungtynes su turkais greitose atakose buvo pelnyti vos 2 taškai, prieš tai per mačą su Naująja Zelandija – 5.

FIBA reitingas. Lietuvos rinktinė turi progą po pasaulio čempionato turėti aukščiausią FIBA reitingą per šalies istoriją. Jeigu mūsiškiai užims bent trečią vietą, FIBA reitinge jie aplenks argentiniečius ir bendroje įskaitoje užims trečią vietą.

Jeigu mūsiškiai pasaulio čempionate liks ketvirti, ir FIBA reitinge jie išsaugos ketvirtą vietą, tačiau atotrūkį nuo Argentinos sumažins iki 8 taškų (447 prieš 455).

Amerikiečiai. Ketvirtfinalyje įspūdingai nušlavę Slovėnijos krepšininkus, amerikiečiai bus mūsiškių varžovai pusfinalyje. Vienas amerikiečių rinktinės lyderių Stephenas Curry sako žinantis lietuvių žaidimą.

„Jie stipri komanda, puikiai kovojo su Slovėnija. Sunkiose rungtynėse su Turkija sugebėjo pasiekti pergalę. Pažįstu kelis jų krepšininkus, 2010 metais su jais du kartus žaidėme – kartą Madride, kitą kartą – Stambule. Per kitas 48 valandas juos analizuosime ir bandysime iškovoti pergalę“, – sakė Curry.

Lietuvis prieš lietuvius. Pasaulio čempionato pusfinalyje bene pirmą kartą istorijoje prieš Lietuvos rinktinę neakivaizdžiai kovos lietuvis. Rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės krepšininkas Artūras Karnišovas nuo pernai dirba JAV rinktinės skautu ir treneriams padeda ruoštis būsimiems varžovams.

Interviu su Stephenu Curry:



Komentarai:

Stein, Keith
Good luck to the Lithuanian team. I hope that our USA team wins, but that the Lithuanians play at their best.

And if Lithuania prevails, I can think of no better team that deserves it. Amazing that such a small country should produce such a disproportionate number of awesome basketball players.

Respect!
2014-09-10
+6
Atsakyti
Sveiki! Kiekvienam mylinciam krepsini, siulome apsilankyti krepsinio zaidime http://krepsinis24.eu! Siame zaidime galite tureti savo komanda (Lietuvos ryta, Zalgiri, Lakers, Heat, Barcelona, Real, Prienus ir t.t.) ir ja stiprindami dalyvauti ivairuose turnyruose! ;) Kasdien vyksta turnyrai! Taip pat yra viktorina, totalizatorius ( I totalizatoriu kasdien sumetama visa krepsinio pasiula) o totalizatoriuje lazinamies is zaidimo pinigu – euru. Zaidime taip patvyksta toki turnyrai kaip eurolyga, eurocup, o NBA vyksta netgi pagal tikra NBA tvarkarasti! Nenoredamas apkrauti jusu savo ilgu zaidimo apibudinimu, tiesiog kvieciu apsilankyti, nes kad suprastum koks tai zaidimas tau krepsinio fane – TURI BUTI TO DALIMI! Taip pat isidemekit kad naujas KREPSINIS24.eu sezonas startuos RUGSEJO 20d. Tad nepraleiskit pradzios ir papulkite I ivairius turnyrus ;) NAUJIENA! Nuo rugsejo 20d startuos antrasis zaidimo serveris adresu http://krepsinis24.eu/2 Siame serveryje zaidimas vyks su restartu. O po restarto geriausiems zaidejams dalinsime PRIZUS! Tai gali but ir papildymai ir kamuoliai! Del to dar susitarsime ;) LABAI JUSU LAUKIAME! Perduok ir draugams! ;)
2014-09-10
+2
Atsakyti
MinčiusUSA labai daug tšk pelno po varžovo klaidų nesveikais dunk'ais,taigi eikia sugraibyti tą kamuolį ir ramiai žaisti.


laikyk nelaikęs ta kamuoly, bet dar reikia ir visos komandos pagalbos nepaliekant įžaidėjo vieno prieš USA gynėją. Nes jei jau vakar Irving 3 kartus iš G.Dragic ateme kamuoly tiesiog aikštės viduryje tai baisu pagalvot kas gali but jei koks vasiliauskas paliks 1x1 irvinga ir driblingu bandys jį apeit..
2014-09-10
-1
Atsakyti
USA labai daug tšk pelno po varžovo klaidų nesveikais dunk'ais,taigi eikia sugraibyti tą kamuolį ir ramiai žaisti.
2014-09-10
+1
Atsakyti
A
Nebūkite išlepinti pergalių. Vyrai pasiekė ir taip jau nerealių rezultatų, ketvirti minimum pasaulyje! Džiaukimės ir palaikykime tiek džiugiomis, tiek sunkiomis akimirkomis. Šaunuoliai vyrai, šaunuoliai krepšininkai ir visas trenerių štabas!!!
2014-09-10
-2
Atsakyti
Lietva jau po sito cempionato uzims 3 vieta fiba reitinge ;) argentina jau apdeta :D
2014-09-10
+3
Atsakyti
Orakulas
Ltu -usa 89-84

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-09-10
-2
Atsakyti
Gedas
Jai ne siemet tai ~3 metu begi apdesim tuos Argentiniecius, greitu laiku jie is top5 iskris, nes jau nebera kam zaist pas juos.
2014-09-10
Atsakyti
jjj
nmm
2014-09-10
Atsakyti
SWAT093Mldc USA žaidėjai už tai, kad gerbia kitas komandas. Nors ir taip 99 procentais ir jiem ir visiem aišku, kad laimės tačiau per interviu prieš rungtynes nesako, kad varžovai neturi šansų mes jau laimėjom.


eik tu gerbia :D ką pasako sakyt tą ir sako, būtų leista ką nori sakyt jau koks hardenas būtų pareiškęs kad jie geresni už 92 dream team, o jie geriausi šiam čempe
2014-09-10
-2
Atsakyti
nieko labiau nenoriu tik, kad kas nors ispanus nukaltų ir pageiadautina šiandien arba pusfinalyje... Apie finalą jie plem šneka ir visų klausinėja dar neperlipę 1/4.

Vien už tą per didelį pasitikėjimą savimi turėtų būti nubausti.
2014-09-10
-2
Atsakyti
Mldc USA žaidėjai už tai, kad gerbia kitas komandas. Nors ir taip 99 procentais ir jiem ir visiem aišku, kad laimės tačiau per interviu prieš rungtynes nesako, kad varžovai neturi šansų mes jau laimėjom.
2014-09-10
-1
Atsakyti
bam
LT-USA 78-122
2014-09-10
-1
Atsakyti
MIRKA3
Photography by Jonas Val?
2014-09-10
-7
Atsakyti
MIRKA3
Pries JAV yra didziule garbe zaisti pusfinalyje.
2014-09-10
Atsakyti
ei
tegu Karnišovas nepadeda amerikonams, kaip mums nepadėdavo Donnie Nelson rungtynėse su amerikonais
2014-09-10
+8
Atsakyti
del FIBA reitingo: lietuviai jau yra buve 3 pasaulyje. Tiksliai nepasakysiu kada, kam idomu, su web archive pasiziurekit, bet esme ta, kad kazkada reitingas buvo: (USA, Jugoslavija, Lietuva)
2014-09-10
-3
Atsakyti
R
Ir turkams buvo pažįstamas...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-09-10
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 18

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.