Sirgaliams – galimybė atsidėkoti be premijų likusiai auksinei U18 rinktinei

2022-08-25 13:12

„Contribee“ platformoje renkama premija Europos čempionato auksą iškovojusioms aštuoniolikmetėms.

Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Europos aštuoniolikmečių čempionato aukso medalius iškovojusios Lietuvos merginos liko be premijų, tačiau joms suskubta atsidėkoti kitu būdu – renkant pinigus „Contribee“ platformoje.

Lietuvos U18 merginas galite paremti paspaudę čia.

Pagal Lietuvos Respublikos sporto įstatymą, valstybės premijos už pasiektus aukšto meistriškumo sporto laimėjimus pradedamos skirti tik nuo paskutinės jaunimo grupės – rinktinės iki dvidešimties metų.

Dėl šios priežasties Lietuvos merginos lieka be premijų, nors pasiekė 14 metų nematytą rezultatą. Apie tai rašė BasketNews žurnalistas Lukas Malinauskas.

Reaguojant į situaciją, rėmimo platformoje „Contribee“ yra renkami pinigai, kurie bus skirti Lietuvos U18 merginų rinktinei.

Pagal Lietuvos Respublikos sporto įstatymus, jaunesnės nei 20-mečių šalies sporto rinktinės nėra apdovanojamos piniginėmis premijomis, – rašoma platformoje. – Tikime, jog piniginės premijos mūsų šalies merginų rinktinei nebuvo ir nėra didžiausia siekiamybė, tačiau už Lietuvai padovanotą auksą mes galime atsidėkoti!

Dėl šios priežasties, žmonių pageidavimu buvo sukurtas šis puslapis, kuriame kiekvienas galite prisidėti prie prizinio fondo Lietuvos auksinėms merginoms!“

Šiuo metu yra surinkti 1769 eurai. Prisidėti prie premijos galite paspaudę čia.

Europos aštuoniolikmečių čempionėmis tapo šios krepšininkės: Neda Pliatkutė, Viltė Andrunavičiūtė, Justė Jocytė, Danguolė Pupkevičiūtė, Gabrielė Sederevičiūtė, Gerda Raulušaitytė, Ugnė Sirtautaitė, Austė Jurevičiūtė, Eva Pernavaitė, Erika Ieva Kraujelis, Rusnė Augustinaitė ir Brigita Rimkevičiūtė.

Taip pat šie štabo nariai: Vilius Stanišauskas (vyr. treneris), Gytis Krugelevičius (trenerio asistentas), Rima Daunienė (trenerio asistentė), Nedas Pacevičius (skautas), Edvinas Goris (fizinio rengimo treneris), Saulė Urbonė (kineziterapeutė) ir Rasa Žemantauskaitė (komandos vadovė).



Komentarai:

Eimis
Gėda! Ukrainai kiša milijonus, o savom merginom už auksa nieko!!!
2022-08-25
+11
Atsakyti
Anonimas
Zinau ka reiskia kazka pasiekt kiek vargo ideta. Urale senais laikais buvau sukure komanda ,per astuonius metus laimejom mazuosius aukso medalius. cia ne pizdioz galit Chomiciaus paklaust ar buvo komanda STARII SOBOL. BET NE TAME ESME AS IS RUSIJOS PERVESIU MERGAITEM RASIU BUDA KAIP TAI PADARYT. ABSURDAS
2022-08-26
+5
Atsakyti
Anonimas
O gal galima taip - seimas perveda savo mėnesinį atlyginimą panoms,o mes atsidėkodami susimetam seimui
2022-08-25
+8
Atsakyti
Anonimas
man patinka toks pasiulymas :D
2022-08-25
+8
Atsakyti
Jurgis
Lai susimeta Litgrid akcininkai,nes neaišku ar už savus akcijas pirko , ar pasiskyrė.
2022-08-25
+3
Atsakyti
Ayo
Jei jau norime pabuti svieto lygintojais, tai geriau paimt tuos milijonus, kur Fifa skiria LFF, ir isdalinti tuos pinigus visiem likusiem sportininkam. Visi bus laimingi, o futbolas toliau liks toj pacioj duobej kaip ir buvo. Nepainiojant su klubiniu futbolu, kuris bent kazka pademonstravo siemet.
2022-08-25
-3
Atsakyti
Tegul valdžia pakeičia sporto įstatymus,tada ir nereikės aukoti tų pinigėlių.Užvakar per sporto žinias labai gerai pakalbėjo trišuolininkė Diana Zagainova,kuri aiškiai pasakė,kad skirdama premijas vieniems,sporto ministerija pamiršta kitus.Tie,kas laimi medalius,tiems visi ditirambai ir fejerverkai.O tiems,kurie dalyvauja čempionatuose ir taip pat garsina šalį,tik žemesnes vietas užima,špyga taukuota.Tai gaunasi dvigubi standartai ir jau prasideda skirstymas.Tai jai mokate pinigus,mokėkite visiems vienodai,medalininkams dar ir premijas pridėkite!!!
2022-08-25
+4
Atsakyti
jau geriau sergantiems ar tai paciai ukrainai dazniau padetu. smagu kad ir musu mergaites gaus premijas bet pagalvokim ir apie kitus.
2022-08-25
-10
Atsakyti
Anonimas
angelu aleja tai kur vaikai donecko palaidoti jau puse antakalnio
2022-08-26
+5
Atsakyti
iš principo reikia skatinti moterų krepšinį, nes dabar kas buvo, tai žinai. Sunkoka motyvuot panas, kai net stipriausi šalies krepšinio moterų klubai didelių € nesiūlo. Net jei ir tapsi labai gera krepšininke, tai turėsi varyt į užsienį - tas nemotyvuoja. Gerai kad nors dabar Kibirkščiai netoli milijono per 3 metus Vilniaus savivaldybė išmokėt įsipareigojo... O dėl prizo u18 tai pabėdavosiu - mažokai entuziazmo. Vakar 730 € vos ne parą laikėsi nepakeltas, bet vėliau refreshinau - kažkas galbūt turtingesnis staiga metė 999€. Nežinau kodėl būtent tokia suma be 1 euro. Tuomet pažiūrėjau kiek jam atsiėjo iš viso, t.y. pridėjus aptarnavimo mokestį, ir kilo įtarimų kas tas keistuolis. Bet nesakysiu spėjimo, nes tai galbūt įžeistų tikrąjį rėmėją, nes greičiausiai tas skaičius tik klaidinantis sutapimas
2022-08-25
+26
Atsakyti
Merginos tikrai nusipelnė premijų gaila, kad pas mus visiškai kitoks požiūris į tokius dalykus..
2022-08-25
-9
Atsakyti
Das
O kaip u16? Tiems biednekams nerinksim pinigeliu?
2022-08-25
+8
Atsakyti
Madridista
Graudu visokioms ukrainoms per kelias dienas surenka milijonus o kai saviem reikia padet tai net 2k nesurinko dar. tai davai tegul daro visokias akcijas, sou, koncertus per tv, parodykim kad galim surinkt ir saviem zmonem milijonus o ne tik lysti i sikna kitiems
2022-08-25
-24
Atsakyti
Anonimas
mirsta gaigy tik tavo pagalba ,nuvaryk ir sutvarkyk viska karas yra baisu ir jo neturi buti
2022-08-26
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 22

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.