„Grizzlies“ pagyros dominuojančiam Valančiūnui: „Jis – vaikštantis dvigubas dublis“

2021-04-13 10:23
Nuotr.: AP – Scanpix

Jonas Valančiūnas pastaruoju metu demonstruoja įspūdingą formą, o po dar vieno skambaus pasirodymo lietuvis sulaukė vyriausiojo trenerio ir jaunosios ekipos žvaigždės komplimentų.

Uteniškis praėjusią naktį pergalingoje dvikovoje su Čikagos „Bulls“ per 34 minutes pelnė 26 taškus (12/14 dvit.), atkovojo 14 kamuolių ir blokavo 3 metimus.

„Žmogau, Jonas yra Jonas, – sakė „Grizzlies“ įžaidėjas Ja Morantas. – Mūsų komandoje jis yra elitinis žaidėjas. Jonas vadovauja baudos aikštelei, ją apsaugo. Jis – vaikštantis dvigubas dublis. Esame dėkingi, kad Joną turime savo komandoje. Turime jį tokį ir išlaikyti, jis šiuo metu žaidžia labai aukštu lygiu.“

Rungtynių žaidėjas
Jonas  Valančiūnas
EFF
37
Jonas Valančiūnas
Taškai 26
Taiklumas 12-15
Atkovoti kamuoliai 14
Rezultatyvūs perdavimai 2

Lietuvis užfiksavo 15-ą dvigubą dublį iš eilės ir taip pasiekė „Grizzlies“ klubo rekordą. Prieš tai Valančiūnas rekordu dalijosi su Zachu Randolphu, kuris 2011 metais surinko 14 dvigubų dublių iš eilės.

Uteniškis šį sezoną užfiksavo jau 39 dvigubus dublius, o tai yra pakartotas asmeninis Valančiūno rekordas. 211 cm ūgio centras rekordo pagerinimui dar turi 20 mačų.

„Tikiuosi, kad jau visi žino apie jo dvigubų dublių rekordus. Jonas šįvakar buvo fenomenalus, – sakė „Grizzlies“ treneris Tayloras Jenkinsas. – Valančiūnas mums duoda daug puikių dalykų. Žinoma, iššoka atkovotų kamuolių skaičiai, visi apie tai kalba.

Šį vakarą jis turėjo užduočių keistis ginamaisiais, Jonas likdavo su mažesniais krepšininkais ir blokavo 3 metimus. Labai svarbu tai, koks jis yra aktyvus aplink krepšį, o puolime Jonas gali smogti baudos aikštelėje.“

Jenkinso komentaras:

„Grizzlies“ centras bent 10 kamuolių atkovojo jau 22-ejose rungtynėse iš eilės.

Per pastarąsias devynerias rungtynes Valančiūno statistika siekia 22,2 taško ir 13,7 atkovoto kamuolio.

Sezono vidurkiai – 17 taškų ir 12,7 sugriebto kamuolio (4 vieta NBA). Abu skaičiai yra geriausi lietuvio karjeroje.

„Pirma, tai nėra individualus sportas, to negalėčiau padaryti be komandos draugų, – po rungtynių pažymėjo Valančiūnas. – Antra, žaidžiu su didele energija. Įdedu daug darbo ir stengiuosi atkovoti kiekvieną kamuolį bei pataisyti kiekvieną metimą. Tai atsiperka.“

Valančiūno komentaras:

Paklaustas apie asmeninį tobulėjimą šį sezoną, Valančiūnas atsakė, kad nemėgsta kalbėti apie save, tačiau mielai pasakojo apie komandos tikslą patekti į atkrintąmąsias.

Šiuo metu „Grizzlies“ su 27 pergalėmis ir 25 pralaimėjimais Vakarų konferencijoje užima 8 vietą.

„Toks mūsų tikslas, norime būti atkrintamosiose, – sakė Valančiūnas. – Esame jauna komanda, mums atkrintamųjų patirtis būtų labai svarbi. Padarysime viską, kad tai pasiektume. Laukia ilgas kelias.“

Moranto komentaras:

Moranto perdavimas Valančiūnui:



Komentarai:

x
per išgirtą Vukčevičių pervažiavo JOnas
2021-04-13
-1
Atsakyti
puncius7
Aciu Dwane Casey uz sugadintus metus NBA ,ir eilinis spjuvis jam i veida kad tokie centrai atgyvene,reikia moket isnaudot,ir kazkaip visi pamirso,kad dauguma kaltino me treneri o JV,nors ir dabar yra tokiu kurie ji vis dar medziu,balkiu vadina.....anksciau kaltino kad puolime stringa dabar kai puolimas geras visi ant gynybos persimete...
2021-04-13
+4
Atsakyti
Perdėtos tos pagyros. Žaidžia gerai bet kad super duper tai tikrai ne paprasčiausiai jis jau nurašytas buvo. Tokie skaičiai norma turėtų būti bet kažkam čia stebuklas
2021-04-13
-10
Atsakyti
djgaffer
Tapo svarbiausiu žmogumi komandoje Jonas.Net puolime jau Morantas atidavė visas vadžias į mūsiškio rankas.Atėjo Jono piko metai ir dabar matom,ką jis gali ir koks dominuojantis žaidėjas yra.Duok Dieve tik jam sveikatos ir olimpinėje atrankoje turėsim tikrą monstrą.
2021-04-13
-2
Atsakyti
Nebejuokinkit
Kas čia per pagyros. Nu tai 220 žmogus, pagrindinis centras ir nepadaryti dvigubo dublio būtų visiška gėda. Magsi Bougsas tai būtų kiek istabiau, nu bet dabar. Juokaujat jūs.
2021-04-13
Atsakyti
:)
Moranto perdavimas:)
2021-04-13
-6
Atsakyti
Jo
Sėkmės JV!!
2021-04-13
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 19

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.