Žaidėjams po derbio nusilenkęs Jasikevičius: „Mirotičius – neįtikėtinai geras puolime“

Miguel Lois Vidal
BasketNews žurnalistas
2021-12-11 12:55
Nuotr.: ZUMAPRESS.com-SCANPIX

„Barcelona“ po laimėto principinio mūšio užkopė į pirmąją vietą Eurolygoje. Po rungtynių Šarūnas Jasikevičius neslėpė pasididžiavimo savo auklėtiniais.

Jasikevičiaus kariauna namuose 93:80 įveikė Madrido „Real“ (11-3) krepšininkus bei nutraukė karališkojo klubo šešių pergalių paeiliui seriją, patys laimėdami šeštą kartą iš eilės.

„Didžiuojuosi savo žaidėjais. Jie parodė charakterį, kovojo ir rado išeitis. Visą laiką priešinomės. Mūsų aistruoliai sukūrė puikią atmosferą – reikia daugiau tokių vakarų. Buvo tikrai malonu žaisti čia šįvakar. Ir toliau prašysime savo sirgalių tęsti tokį palaikymą“, – džiaugėsi Jasikevičius.

Rungtynių žaidėjas
Nikola  Mirotic
EFF
39
Nikola Mirotic
Taškai 31
Taiklumas 7-10
Atkovoti kamuoliai 10
Rezultatyvūs perdavimai 1

Atskirų Šaro liaupsių sulaukė karjeros vakarą turėjęs Nikola Mirotičius.

Nesustabdomai žaidęs Mirotičius per 29 minutes surinko 31 tašką (4/4 dvit., 3/6 trit., 14/15 baud.), 10 atkovotų bei 5 prarastus kamuolius, rezultatyvų perdavimą, 9 išprovokuotas pražangas ir 39 naudingumo balus.

Miro pakartojo karjeros rezultatyvumo ir pagerino naudingumo balų rekordą.

„Jam lengva pelnyti 20 taškų. Visada prašau jo būti lyderiu – dėl savęs ir komandos. Jis neįtikėtinai geras puolime, bet turėtų kreipti dėmesį ir į detales gynyboje“, – potencialo įžvelgė Jasikevičius.

45-erių strategui patiko kaip jo komanda dirbo gynyboje. Ypač prieš 8 taškus pelniusį Guerschoną Yabusele.

„Gynėmės gerai. Yabusele buvo geriausias jų žaidėjas pastarąsias kelias rungtynes. Visą laiką stengiamės kurti spaudimą. Nepaisant to, detalės yra labai svarbios: darėme pražangas po bonuso, leidome pelnyti taškus greitajame puolime ir prastai atsitverinėjome žmones po baudų metimų“, – sakė Jasikevičius.

„Barcos“ gretose debiutavo Dante Exumas, kuris per 13 minučių pelnė 2 taškus (1/1 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 3 naudingumo balus.

Iš NBA persikėlusio australo pirmasis blynas teigiamai nuteikė trenerį.

„Neturime daug žmonių treniruotėms, tad jis įnešė šviežio oro. Kai atvyksta naujas žaidėjas – visi nori parodyti savo potencialą.

Jei jis išnaudos savo fizines galimybes ir bus agresyvus puolime – mums labai padės. Jis jau parodė nemažai. Pirmosios rungtynės, „El Clasico“, po skrydžio... nelengva. Jis mums padės daug“, – kalbėjo kaunietis.

Daug laiko džiaugtis katalonai neturi, nes sekmadienį jau laukia akistata ACB lygoje su Tenerifės „Lenovo“.

„Mūsų darbas vargingas. Jau turiu galvoti apie kitas rungtynes, kurios už 48 valandų“, – į kalbas apie šventę nesileido Jasikevičius.

„Real“ vairininkas Pablo Laso pripažino varžovų pranašumą ir išskyrė nepataikytus baudos metimus (11 iš 21).

„Sveikinu „Barceloną“ su pergale. Nežaidėme gerai gynyboje, jie baigė rungtynes su puikiais procentais. Jei nori čia laimėti, reikia sužaisti geras rungtynes, bet šiandien savo lygio nepasiekėme, – pradėjo Laso. – Prametėme labai daug baudų.

Tai dalykas, kurį privalome pagerinti. Neįmanoma čia laimėti su tokiu pataikymu.“



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.