„Neptūnas“ beveik dvigubai pabrangino abonementus: „Jei myli komandą, turi tai suvokti“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2016-06-22 19:30
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr. BasketNews.lt

Klaipėdos „Neptūno“ sirgaliai, norintys nusipirkti abonementą į kito sezono rungtynes, šiandien sulaukė netikėtos naujienos – jie turės gerokai plačiau atverti savo pinigines nei praėjusiais metais.

Trečiadienį pradėjus prekiauti būsimo sezono abonementais, paaiškėjo, kad pigiausias jų be nuolaidos kainuoja 98 eurus. Pernai sirgaliai į tas pačias vietas abonementą galėjo įsigyti už 58 eurus.

Abonementų kainos
Kategorija Praėjusio sezono kainos Kito sezono kainos
Ketvirta 58 98
Trečia 88 148 
Antra 125 198
Pirma 165  248
Premium  -- 298
Trečios kategorijos abonementai pabrango nuo 88 eurų iki 148 eurų (60 eurų), antros nuo 125 iki 198 (73 eurais), o iki tol brangiausi buvę 165 eurų vertės abonementai pabrango 83 eurais (nuo 165 iki 248).

Toks kainų šuolis nemaloniai šokiravo „Neptūno“ fanus. Vienas anonimu norėjęs likti gerbėjas tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė neabejojantis, kad kainų politika sumažins abonementų pardavimų skaičių.

„Pernai su draugais mokėjome 125 eurus be nuolaidos, šiemet tose vietose kainos – 248 eurai be nuolaidos. Taip Klaipėdos klubas atsidėkoja savo sirgaliams už lojalumą ir nuostabų palaikymą jau ne pirmą sezoną „Švyturio“ arenoje. Šiemet iš 12 draugų, kurie visada palaikydavo „Neptūną“, bilietus nusipirkome vos 4. Ir teko pirkti pigesnėse ir prastesnio matomumo vietose“, – laiške atviravo „Neptūno“ aistruolis.

Jeigu myli – gali mokėti daugiau

Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
„Neptūno“ abonementų kainos praktiškai nekito nuo 2012 metų, tačiau ilgiau tokios būti nebegalėjo. Tokios nuomonės laikosi klubo direktorius Osvaldas Kurauskas. Anot jo, kainų pokyčius lėmė ne vienas veiksnys.

„Visų pirma tai lėmė euro įvedimas, nes po jo viskas pabrango. Pernai mūsų abonementai buvo šiek tiek per pigūs, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Kurauskas. – Tuos sirgalius, kurie turėjo abonementus, mes praktiškai nemokamai įleisdavome į rungtynes. Negalime dovanoti abonementų arba primokėti žmonėms už tai, kad jie ateina į areną. Turime kažkiek uždirbti ir iš abonementų.

Mes nuomojame areną, turime sumokėti visus mokesčius. Įvertinome, kad kažkiek turime pasilikti savo išsilaikymui, žaidėjų pirkimui, klubo veiklai... Tai tiesiog natūralus paskaičiavimas ir visko įvertinimas. Turime ribotą skaičių abonementų. Žmonės turi galimybę įsigyti abonementus už tą pačią kainą, tik kitoje vietoje. Tos vietos, kuriose labiausiai perkami bilietai, buvo užpildytos abonementais. Sirgaliai tas vietas įsigijo dovanų kainomis.

Jeigu tikrai myli komanda ir nori, kad ji būtų stipri ir turėtų galimybę išlaikyti pagrindinius žaidėjus bei pasistiprinti, tai reikia tai suvokti.“

Kitą sezoną „Neptūnas“ vietoje Europos taurės rungtyniaus FIBA Čempionų lygoje, todėl grupės etape tarptautiniame turnyre namuose sužais dvejomis rungtynėmis daugiau. Pasak Kurausko, ne tik dėl pasikeitusio turnyro pabrango abonementų kaina.

„Nereikia viską suvesti į turnyrų skirtumus. Turėsime dvejomis rungtynėmis daugiau, mums viskas daugiau kainuos. Jeigu yra didelis lankomumas, tai turime daugiau užsakyti apsaugos darbuotojų. Mes darome šou, daliname prizus, atributiką, organizuojame pristatymą, nuomojame ekranus. Atrodo gražu, bet viskas kainuoja“, – pasakojo Kurauskas.

Šiandien prekybą pradėję klaipėdiečiai jau per pirmąsias tris valandas, anot Kurausko, pardavė 600 abonementų. Jie pirmajame pardavimo etape planuoja parduoti 1000 bilietų, o dar 1000 bilietų bus parduoti antrame etape, kuriame jų kainos dar pakils. Tuomet sirgaliams ir nebus taikomos jokios nuolaidos.



Komentarai:

???Kas teisybe tas tiesa PAMAŽES ŽIUROVU. Ir ką jus išlošit Neptūno vadeivos??? Didesni biudzeta kad nusipirktumete negriuka kaip žalgiris??? Ar geriau su mažu biudzetu ir su lietuviška sudetim lošti pilnoj salėj tarp ištikimu fanu??? Dabar špyga jus taukuote turesit. Visi per telika ziures o gal net sita patinges isijungti kai prasciau suzaisit.


O tai Neptune negriuku nebuvo? Sakai lietuviska sudetis? Paskaityk pavardes buvusiu zaideju kause tu
2016-06-24
-23
Atsakyti
UKV
Neptūno fanams derėtų suprasti kad klubo vieta Europos klubų hierarchijoje gerokai pakilo, todėl norėdamas bent pasiektą lygį išlaikyti TRA PRIVERSTAS branginti abonementų kainą. Pernelyg viskas yra akivaizdu.

Linkiu Neptūnui neapsiriboti pasiektu ir toliau dirbti šia kryptimi nuosekliai augant ir vystant klubo infrastruktūrą/dydį. Neabejoju, jei ir toliau klaipėdiečiai palaikys nuoseklią kryptį, ne Lietuvos rytas, bet būtent Neptūnas pramuš Lietuvai antrą vietą (nuolatinę) Eurolygoje 5 metų laikotarpyje
2016-06-23
-11
Atsakyti
to to tikrintojas
160 abonementų su akcija 4 perki 1 nemokamai, kurių buvo paleidę 300, taip, kad nei pusę nėra išpirkta akcijinių bilietų, o ką jau kalbėti apie abonementus be akcijų.. Kadangi yra nupirkta 140 abonementų + rėmėjų 500 vietų ( kur jie gaus nemokamai ), dėl to ir Kurauskas sako, kad jau daugiau nei 600 abonementų išpirkta, nors realiai tik apie 200~ Pasirodo Neptūno klubo vadovai dar fanus ir durnais laiko.
2016-06-23
-13
Atsakyti
TO tikrintojas
Pas tave kažka ne taip rodo.Bėra 160 bilietu iš 1000.
2016-06-23
-8
Atsakyti
Tikrintojas
Pernai akcijinius (4 už 3) kainą abonementus tiesiog iššlavė per pirmą pusvalandį, net kitą dieną dar kartą paleido tą akciją. Šiemet visiška priešingybė. Praėjo para, sistema rodo, kad akcijinių abonementų nupirkta kiek daugiau nei šimtas. Kitaip tariant, visiškas štilis. Kurauskas varo propagandą, ale numirkta jau apie 600 abonementų, tačiau pasirinkus bet kokį sektorių, visur meta geriausias vietas pirmoje eilėje, kitaip tariant prekyba kol kas stovi
2016-06-23
+8
Atsakyti
Nepraleides nei vienu rungtyniu
Labai gaila, bet siais metais nebagaliu sau leisti abonemento. Eisiu, tik i isskirtynes rungtynes. Eiline dioena ziuresiu per tv.
2016-06-23
+8
Atsakyti
Kitas klausimas
Ar si sezona tu norinciu netilpusiu bus, nes nebus Eurocup, nebus stipriu komandu, o i LKL finalus irgi reikes iskopti is naujo, jokios garantijos niekas neduos kad jie tikrai bus.
2016-06-23
+8
Atsakyti
Didelis klausimas
Didelis klausimas, ar sumazes. Ne sbuvo ne 1 rungtynes, kai laisvu vietu nebuvo. Tai reiskia, kad butu ir daugiau ateje, nusipirke bilietus. Taip pat reiskia, kad netilpusieji sumoketu uz kelis bilietus tiek, kiek buvo abonementas i pigiausia vieta
2016-06-23
+2
Atsakyti
neptunas
Komandos meile yra tik propaganda. Tai yra tik pramoga ir tiek. Kokia meile jei komandai mes tik pinigu maisai. Visi uzdirba is mus usirgaliu, o po to daro propagandas jei myli mokek. Ka myli? Prie ko cia meile miestui ir vyrai aplink kamuoli lakstantys? Kai kuriems zmonems nuo alucio tikrai suskystejo smegeneles.
2016-06-23
-8
Atsakyti
arturas97
ko jus verkiat?Juk puse biudzeto girdziunui nuplauke tai reik kazkaip suktis:D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-23
+3
Atsakyti
labai myliu Klaipėdos miesta ir komanda ir sumalonu sumokėsiu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-23
-2
Atsakyti
AKK
Debilai ėję į varžybas pusdykiui verkia, nusipirk vienu bokalu mažiau kiekvienose varžybose sutaupysi ant abonemento
2016-06-23
+1
Atsakyti
viskas sveikintina. tik nuo to ir dides biudzetas... o cia vienas UBAGAS paverke , nehuj eiti tada,,,
2016-06-22
+2
Atsakyti
Yra papildoma 20 proc. nuolaida jei turi pernykštį abonementą. Elementarus biznis. Jei abonementus eilę metų išperka, kainas kelti logiška. Bet kokiame biznyje taip yra. Šiandien paėmėm su draugais 8 abonementus 3 kategorijos. Su nuolaidom gavosi beveik tas pats, kaip pernai. Patiko galimybė pratęsti abonementų galiojimą dar ir sekantiems metams. Senai tai siūliau. Norėtume galimybės ir toliau pratęsti. Šiemet pavyko gauti tą pačią vietą. Mes einame į visas rungtynes, susipažįsti su visus kaimynais tribūnose. Todėl taip sergam, ir Klaipėda jau eilę metų pragaras visiems atvažiuojantiems.
2016-06-22
-8
Atsakyti
cipolinas
Manau pustuscia arena bus ne staigmena ;(

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-22
-1
Atsakyti
kurauskas
Viskas kas arenoi kainuoja pasak kurausko netik del pasikeitusio turnyro pabrango abonementu kainos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-22
-4
Atsakyti
Fanas
Nenorėkit hėbra išvis už dyka eit i arena.Patys norim kad komanda būtu kuo stipresne tai ar gaila ten biški daugiau sumokėt už ta abonementa? Kas nebeiperka brangiausiu bilietu tai imkit pigesnius jokios problemos nematau.Gi pritaiko ir nuolaidas visokias ir pan..O dėl tos čempijonu lygos tai nėr to blogo kas neišeitu i gera.Taip silpnesni varžovai,bet galim toli eit surinkus nebloga komanda.Ir ši lyga bus naudinga finansiškai.Taip kad viskas gerai bilietai isigyti ir laukiam naujo sezono.Sekmės renkant konkurencinga komanda.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-22
+5
Atsakyti
Anonimas
Bukim bedni, bet teisingi si sezona ejom uz dyka i rungtynes... Tarkim pats pirkau abonimenta praejusiais metais ir mokejau 58eur, o zinau, kad vien nueiti i dvi pusfinalio ir dvi finalo rungtynes reikejo pakloti virs 80eur, ar tarkim kiti mokejo net 50eur uz viena bilieta i finalus..
2016-06-22
+8
Atsakyti
????????
Kas teisybe tas tiesa PAMAŽES ŽIUROVU. Ir ką jus išlošit Neptūno vadeivos??? Didesni biudzeta kad nusipirktumete negriuka kaip žalgiris??? Ar geriau su mažu biudzetu ir su lietuviška sudetim lošti pilnoj salėj tarp ištikimu fanu??? Dabar špyga jus taukuote turesit. Visi per telika ziures o gal net sita patinges isijungti kai prasciau suzaisit.
2016-06-22
+2
Atsakyti
Bukim realistais, LKL fronte jie ryto nenugrums, nes siemet ypatingai stirpiu legionieriu deka ir ryto ziaideju nebuvimo per plauka praslinko i finala

Zais neaiskioje lygoje veitoj eurocup'o.

Matyt su finasais prasti reikalai, puse algos girdziunui nukeliavo :D
2016-06-22
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 40

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.