Tomas Dimša: „Vokietijos pirmenybės – kur kas įdomesnės nei LKL“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2016-06-08 10:44
Nuotr.: fraport-skyliners.de
Nuotr. fraport-skyliners.de

Su Kauno „Žalgiriu“ atsisveikinęs Tomas Dimša praėjusią vasarą papildė Frankfurto „Skyliners“ ir Vokietijoje pradėjo legionieriaus karjerą. Visgi pats 22-ejų metų 195 cm ūgio gynėjas nesitikėjo, kad pirmieji metai užsienyje bus tokie sunkūs.

Krepšininkas sezono pradžioje sėkmingai sužaidė pirmąsias ketverias rungtynes (vid. pelnydavo po 9 taškus), tačiau po to pradėjo jausti pėdos skausmus.

„Tada kurį laiką žaidžiau nepaisant pėdos skausmų, o spalio pabaigoje sunkiai galėjau net bėgioti, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Dimša. – Tuomet ilgam iškritau iš rikiuotės ir tik po trijų mėnesių grįžau į įprastą ritmą.“

Tomo Dimšos karjera

2011-2012: Kauno Žalgiris-Sabonio krepšinio centras (NKL)
2012-2013: Kauno Žalgiris-2 (NKL)
2013-2014: Kauno Žalgiris (LKL)
2014-2015: Kauno Žalgiris (LKL)
2015-2016: Frankfurto „Skyliners“ (Vokietija)

Pasveikęs po pėdos traumos, krepšininkas sunkiai rado savo vietą komandoje. „Skyliners“ pasirašė sutartį su legionieriumi, kuris komandoje buvo jau 7-asis. Vokietijos pirmenybėse leidžiama rungtyniauti tik 6 legionieriams, o Dimša tapo tuo paskutiniuoju krepšininku, kuris sėdėdavo ant suolo.

Klubas nusprendė lietuviui leisti rungtyniauti jaunimo komandoje, kuri varžėsi trečioje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje. Krepšininkui tai buvo lyg treniruotės, kuriose jis galėdavo prisiminti rungtynių ritmą.

Be abejo, tai, kad galėjo rungtyniauti tik žemesnėje Vokietijos lygoje, Dimšos neguodė.

„Buvo labai sunku psichologiškai. Buvau sveikas, tačiau turėjau sėdėti ant suolo ir nežaisti. Manau, kad tuo metu niekas nebuvo patenkintas – nei aš, nei klubas. Dėl tų traumų sezoną vertinu dvejopai“, – kalbėjo Dimša.

Krepšininkas Vokietijos pirmenybėse sužaidė tik 13 rungtynių. Jis vidutiniškai pelnydavo po 5,2 taško, atkovodavo po 1,2 kamuolio ir atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Tuo metu trečioje Vokietijos lygoje Dimšai sekėsi kur kas geriau – jis vidutiniškai pelnydavo po 12,6 taško, atkovodavo po 1,9 kamuolio ir atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

Jo komanda trečios lygos finale patyrė nesėkmę, tačiau vis tiek iškopė į antrąją lygą.

Įsitvirtinti pagrindinėje komandoje Dimšai buvo sunku ir dėl to, kad susižaidusi „Skyliners“ rungtyniavo itin sėkmingai – ji triumfavo FIBA Europos taurės turnyre, o Vokietijos pirmenybėse iš kovos dėl čempionų titulo pasitraukė tik pusfinalyje.

Dvejus metus „Žalgiryje“ rungtyniavęs Dimša palygino LKL ir Vokietijos pirmenybių pajėgumą. Jam Vokietijos lyga paliko kur kas geresnį ispūdį.

„Čia lygis labai aukštas, kiekviena komanda turi bent po 6 legionierius, o kitos net 7-8. Vokietijoje buvo dvigubai daugiau komandų nei LKL, todel buvo kur kas įdomiau. Lietuvoje yra 3-4 labai stiprios komandos, o Vokietijoje tokių buvo 7-10. Tikėjausi, kad „Skyliners“ suteikiamos sąlygos skirsis nuo tų, kurios teko „Žalgiryje“, bet įsitikinau, kad ir ten žmonės dirba aukščiausiu lygiu“, – pasakojo gynėjas.

Šiuo metu Dimša individualiai ruošiasi „Adidas Eurocamp“ stovyklai, kuri birželio 10-12 dienomis vyks Trevize. Į geriausių Europos talentų stovyklą pakviestas Dimša tikisi savo sugebėjimus pademonstruoti klubų atstovams, mat nėra tikras dėl savo ateities.

„Skyliners“ turi galimybę su lietuviu pratęsti sutartį dar vienam sezonui, o savo sprendimą pateiks artimiausiu metu.

Grįžęs po pirmojo sezono užsienyje, Dimša netrukus apsilankė penktose LKL finalo rungtynėse, kuriose „Žalgiris“ apgynė LKL titulą. Pats dukart LKL čempionu tapęs Dimša pripažino, kad Frankfurte pasigedo sirgalių.

„Džiaugiuosi už draugus, kurie kartu su „Žalgiriu“ laimėjo LKL. Nostalgijos nejaučiu, bet šiek tiek gaila, kad mes Frankfurte neturėjome nei tokios arenos, nei fanų“, – pokalbį baigė Dimša.

Galingas Dimšos dėjimas:



Komentarai:

Argonas
Lkle vp 0 , cia trecioj lygoj rodikliai ne ka ispudingesni, realiai jam ir rkl but geras variantas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-10
-5
Atsakyti
Lengva šūkauti, bet ką tu pats įrodei LKL'e?
2016-06-08
+1
Atsakyti
faq
Cia apie 3 diviziona?
2016-06-08
-2
Atsakyti
Prienų-Birštono Vytaute jam taip pat turėtų būti įdomu. Komanda ambicinga ir turi daug konkurentų. Žalgiry, tai kas ? Vien pergalės ir mažytis vaidmuo komandoje.
2016-06-08
-19
Atsakyti
magical
Na jei toliau traumų nebus, tai tokiam amžiuj dar toli gražu ne karjeros pabaiga. Tik kad klubai jau nebežiūrės kaip į investiiją, o reikės daugiau darbu pasiekti. Bet darbo visad reikia, tad beveik niekas ir neprarasta.
2016-06-08
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.