Save prie sienos kalęs Maskoliūnas: „Blogai paruošiau komandą, tai – absoliučiai mano atsakomybė“

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2020-11-27 22:07

Dariaus Maskoliūno vadovaujama Lietuvos rinktinė Europos čempionato atrankoje praleido dar vieną niuksą. Vilniaus burbulo starte lietuviai sugėrė danų smūgį (76:80) ir kvalifikacijoje patyrė antrą pralaimėjimą per trejas rungtynes.

„Tai – absoliučiai mano atsakomybė, – kalbą spaudos konferencijoje pradėjo Maskoliūnas. – Blogai paruošiau komandą, paruoštas planas neveikė ir tai yra mano kaltė. Komanda nebuvo pasirengusi žaisti kietą, fizinį krepšinį. Galbūt atrodė, jog Danijos komanda – lengvas varžovas, bet, kaip matome rezultatą, mes absoliučiai praradome kontrolę, pametėme galvas.

Ir jeigu varžovams leidi pajausti kraujo skonį, žaidi taškas į tašką, tuomet tai – loterija. Danai šį vakarą pademonstravo geresnę energiją, spinduliavo entuziazmu. Mes atrodėme prisnūdę ir be energijos. Pasikartosiu, mano paruoštas planas buvo blogas, prisiimu visą atsakomybę ir bandysime atlikti pakeitimus artėjančioms rungtynėms su Belgija.“

Fotogalerija

– Kodėl danams perlaužinėjant rungtynes senbuviai – Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis ir Mindaugas Kuzminskas – sėdėjo ant suolo?
– Planas buvo kibiai žaisti gynyboje, varginti, todėl tie keitimai buvo savalaikiai, kad palaikytume aukštą tempą, būtume kuo agresyvesni gynyboje. Mes nefunkcionavome labai gerai su tais žaidėjais.

– Kiek toks Gabrielio Lundbergo žaidimas buvo staigmena?
– Staigmenos nebuvo, mes žinojome, kas yra jų lyderis, kaip jis daugmaž žaidžia. Prieš jį statėme geriausius žaidėjus, ką turime, mes visą laiką stengėmės spausti jį pikenrolo gynyboje, bet nepavyko.

– Kodėl po pirmosios mačo pusės nepavyko įjungti reikiamo intensyvumo?
– Sunku atsakyti, nes rūbinėje lyg ir normaliai pakalbėjome, išsiaiškinome, ką darome blogai, ką reikia pataisyti. Buvo tokių momentų, kai lyg ir susikuriame progas jau atitrūkus, bet nepataikome, o gynyboje klaidos. Varžovai šiandien tikrai gerai atakavo ir puikiai išnaudojo mūsų klaidas. Per pertrauką nebuvo didelės euforijos, jog mes žaidžiame gerai. Mes akcentavome klaidas, parodėme, ką reikia pataisyti, bet nesigavo.

– Pralaimėjus prieš belgus buvo kalbėta apie nenusiteikimą. Ar galima sakyti, kad ir šitose rungtynėse buvo neįvertinti varžovai?
– Nesuveikė gynybinis planas, aš prisiimu visą atsakomybę, bet kas liečia nusiteikimą, nebuvo nė vienos treniruotės, nė vieno susirinkimo ar vaizdo peržiūros sesijos, kur mes neakcentavome, kad čia absoliučiai nėra jokio atsipalaidavimo, turime iš visų jėgų kautis, turime, ką įrodyti. Tą patį akcentavau ir žaidėjams – komanda, kuri neturi psichologinio spaudimo, visada žaidžia laisvai.

Jeigu tik duosi jiems pajausti žaidimą, pirmyn, tada tampysiesi iki galo. Bet gerai, planas nesuveikė, aš kaltas. Bet įlįsti žaidėjams į galvas ar į širdis... Mano žodžiai jų nepasiekia. Aš tikrai visą laiką tai akcentavau, toliau akcentuoju, kad taip negalima. Mes turime rodyti širdį, norą, entuziazmą. Ar šita situacija man patinka? Ne, ji nepatinka niekam, bet susirinkome į rinktinę, federacija deda visas jėgas, kad tai vyktų kuo geriau, ir kažkaip trūksta tos širdies, užsidegimo, noro. 

Galiu drąsiai pasakyti, aš šiandien ir suoliuko nemačiau. Jie – man lyg už nugaros, bet būčiau girdėjęs, kadangi žmonių (arenoje) nėra. Matau priekyje danus, kurie šokinėja, ir jaučiu savo suolą už nugaros – tai ten labai didelės energijos nebuvo.

– Kodėl paskutinė ataka po minutės pertraukėlės baigėsi skubotu Manto Kalniečio metimu?
– Nes ji neturėjo taip baigtis. Ataka turėjo būti ne tokia. 



Komentarai:

Nieko tolkio
Viekas gerai - juk nedaug pralošė... 🤗
2020-11-28
-4
Atsakyti
norisi verkti
zaidzia pagal zalgerio sistema,tai kodel nelaimi jie!
2020-11-28
Atsakyti
uz zalgiri
kada is lkf isvys ta aferiugu gauja su sabu priesaky? ar atsiras krepsinio bendruomeneje drasiu zmoniu kurie pasipriesins tam svogeriu lizdeliui baigianciam i kapus nuvaryt lietuviska krepsini?
2020-11-28
-11
Atsakyti
sabas
Tai dabar dar ilgiau smirdesi,gerb.treneri. Jau po macu pries belgus ir estus matesi,kad nieko nebus..
2020-11-28
-10
Atsakyti
x
valančiūnas, sabonis, ulanovas, grigonis, jokubaitis ( matyt , kad dabar potencialus startinis yra toks ) Gudaitis, Kuzminskas , Giedraitis , Dimša ir Lukas. kalnas ir kuzminskas o gal Giedraitis ir Sedekerskas ar Kulboka. komanda kuri gali ir nedalyvauti Europos čempionate .
2020-11-28
+6
Atsakyti
Atsakomybè
nu gerai dabar visą atsakomybė prisiemė Darius M. ir kas toliau o kaip jį kas gali nubausti, išmesti iš darbo jis turi juk darbą Barselonoje, o čia tik "haltūra"
2020-11-28
+10
Atsakyti
.
Koks realiai derinys buvo po "pamakaluojam kažką" pertraukėlės?
2020-11-28
-3
Atsakyti
Nezinau
Tuoj prades gauti nuo tokiu saliu,kur nera ne vieno krepsinio lanko
2020-11-28
+6
Atsakyti
As
eiline kalniecio paskutine ataka. kiek jis kartu lt rinktineje paskutines atakas darydavo, tai nei karto neimesdavo.
2020-11-28
+2
Atsakyti
hm
Vatikanas turi komanda? Ciuju su Maskoliunu prap!stume visvien, nes kamuolys apvalus ir kresini visi moka zaisti.
2020-11-28
+8
Atsakyti
Žuvis pūna nuo galvos, toks posakis. Krepšinio griuvimas vyksta jau eilę metų, tik kažkaip niekas apie tai nedrįsta garsiai kalbėt. Pakol nebus išvaikyta Sabo surinkta krepšinio federacijos chebra mes ir toliau pramušinėsim "dugnus".
2020-11-28
+4
Atsakyti
Geda
Kur dingo krepšinikų gėdos jausmas, anksčiau po pralaimėtų rungtynių ispanams, graikams ar serbams visi su geda veide vaiksciodavo... Dabar pralaimeta rinktinej kurios geriausias krepsininkas turbut nepatektu net i antra ar trecia musu rinktine... Puse Danijos rinktines abejotinai butu galima vadinti profesionalais ir jokios gedos... Nei zaidejai nei treneriai... Su visa pagarba Saboniui - jis tik žlugdo Lietuvos krepsini... Su savo draugais, pazystamais ir seimos nariais. Yra eile zmoniu kurie jo pareigas atliktu geriau, nes deja Lkf prezidentui siuo metu rupi tik kaip sunus i geresnes vietas itrinti.
2020-11-28
Atsakyti
Anonimas
Maskoliūnas išmokintas tik Šarui derinių braižymo lentą padavineti, jeigu jis negali gynybos sudaryti prieš vieną žaidžiantį Dana kuris sukrato 30 akių tai be kalbų čia kas toliau bus..
2020-11-28
+9
Atsakyti
Svogeris
Didelis aciu Sabui ir Sarui uz sita stebukla! Valio LKF! Valio Zalgiriui! Zavackas melavo, Kaunas - ne meslo kruva!!
2020-11-28
-3
Atsakyti
Anonimas
Tas pats kartojasi su Dariumi visi tie patys pasiteisinimai po pralaimejimų egzotinems krepšinio rinktinems, jeigu jau taip viską pripažįsti ir supranti tai turėtum suprasti, jog ne tau čia vieta, galbūt jau užteks.. Nei žaidėjas geras buvai nei treneris iš tavęs geras, nepamenu tokių pralaimejimų kad būtų buvę...
2020-11-28
-9
Atsakyti
As
Na bravo, Danamas dar kaip sakė, komentatorius be trijų savo vienu iš lyderių atvažiavo, faktas mes nepilni, na bet jiems pasirinkimo tikrai nėra palyginus su mumis. Gražu buvo žiūrėti kaip danai užsivedę šokinėja visas suolas. Po pergalės iš vis lyg tai būtų patekimas į Europos čempionatą. Pas mus nebus tokio užsidegimo kai tokių charakteriu žaidėjai kaip Bendžius, jokio užsivedimo. Vadinasi Danų krepšinio lyga irgi nėra tokia jau silpna. Įdomu kaip ten lietuviams sekasi kur žaidžia 2 Danijos lygoje kur sakė komentatorius, kaip jie vadinasi?
2020-11-28
-1
Atsakyti
Kazka pamakaluosim
nu sitas epinis ,klausyk.pavarei tu,klounas rinktinis.Saboni,linkejimai ,aik pemgramu padarysi
2020-11-28
-9
Atsakyti
na, kad Darius joks pagrindinis treneris aišku net kumeliukui... bet kažkam neaišku... nekalbant apie visą mačą, rungtynių gale reikėjo išleisti Vaišvilą įžaidėju o Mantui statyti užtvaras tritaškiui mesti...
2020-11-28
-26
Atsakyti
Lol
LKF man primena brazauskine vyriausybe, kur salis ejo saibon bet per interviu vyriausybe visad sakydavo jog viskas ok. Cia lygiai tas pats, to pacio mentaliteto zmones sedi, ir vietoj valdovu rumu aferos cia vyksta krepsino mauzoliejaus statymas, kol antros sudeties LT rinktine (surinkta is eurocup ir fiba) negali net iveikti danu.
2020-11-28
-2
Atsakyti
Experto
Sekmadieni vel "kazka pamakaluosim" 😂😂😂😂
2020-11-28
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 130

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.