Aštuoniolikmečių čempionate ispanai triumfavo po grubios teisėjų klaidos

2019-08-05 00:01
Nuotr.: fiba.com
Nuotr. fiba.com

Ispanijos jaunių (iki 18 metų) rinktinė triumfavo Europos čempionato finale Graikijoje, 57:53 pranokusi bendraamžius iš Turkijos. Visgi finalo baigtį aptemdė grubi teisėjų klaida.

Ispanams pirmaujant 55:53 ir rezgant paskutinę ataką, jų įžaidėjas Javieras Garcia įstrigo varžovų gniaužtuose ir kamuolys, atsimušęs nuo jo kojos, kirto vidurio liniją, grįždamas į savos aikštės pusę. Teisėjai nepastebėjo vidurio linijos taisyklės pažeidimo ir netrukus skyrė turkams pražangą.

Nors Turkijos rinktinės krepšininkas Mustafa Kurtuldumas aktyviai demonstravo, kad buvo pažeista vidurio linijos taisyklės, teisėjai sprendimo nepakeitė. Ispanai realizavo baudas ir įtvirtino pergalę.

Epizodo momentas (nuo 1:54:02):

Naudingiausiu pirmenybių žaidėju išrinktas čempionų komandos narys Santiago Aldama, finale pelnęs 23 taškus. Apskritai pirmenybėse jis pelnydavo vidutiniška po 18 taškų ir atkovodavo po 7,6 kamuolio.

Į simbolinį penketą taip pat pateko metais jaunesnis centras Usmanas Garuba, finale pelnęs 11 taškų, atkovojęs 14 kamuolių ir blokavęs 3 metimus.

Lietuvos rinktinė šiame čempionate finišavo septintoje vietoje.



Komentarai:

Kviečiu jus i privatų sеkso klubą http://go-4.net/e1UJ
2019-08-05
-26
Atsakyti
Ir vėl
ispanai, ir vėl teisėjų švilpimas jų naudai. Jau užtenka, kad jų vyrų rinktinę teisėjai ,,globoja" per visus turnyrus, ir ypač per Europos čempionatus. O, tokie kaip P. Gasolis, ar R. Fernandesas, tai saugomi, kaip krištoliniai ;(((
2019-08-05
-4
Atsakyti
alio
galetu zalgiris pasidometi tuo santiago aldama,pl europietiskas Durantas....211cm ugio SF pozicijos zaidejas...
2019-08-05
+13
Atsakyti
Ekspertas
teisėjas prie pat, niekas neuždengia matomumo, kaip nepamatyt? diskvalifikacija ir bauda, kitų variantų nematau šitam teisėjui
2019-08-05
+25
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.