Biudžetą atskleidę „Šiauliai“ paskelbė sezono tikslus ir sritis, kuriose teks pasitempti

Domas Kamandulis
„BasketNews.lt“
2019-08-26 14:28
Nuotr.: „Šiaulių“ krepšinio klubas
Nuotr. „Šiaulių“ krepšinio klubas

Prieš dvejus metus penktąją vietą Lietuvos krepšinio lygoje užėmę „Šiauliai“ jau buvo patikėję vystoma sistema. Klubo vadovybės akyse komanda kilo, o praktikuotas modelis veikė.

Praėjusią vasarą buvo nuspręsta buvusio modelio nepaleisti ir vėl bandyti sužibėti Lietuvos krepšinio padangėje, pasirašant sutartis su jaunais bei perspektyviais lietuviais ir užsieniečiais.

Visgi modelio efektyvumas nepasitvirtino – sezono pradžioje tik po vienuolikos pralaimėjimų pavyko iškovoti pirmąją pergalę, o ekipos žaidėjai iš Sireikos rikiuotės krito kaip kareiviai mūšio lauke.

Pirmiausiai buvo atsisakyta vidurio puolėjo Ronaldo Delpho paslaugų, vėliau durys buvo parodytos Christianui Terrellui, Diego Kapelanui ir Saah Nimley, o saulės miesto komanda ėmė ieškoti naujų krepšininkų.

„Darome išvadas, nes nenorime kartoti praėjusio sezono klaidų, kai visą vasarą žiūrime vaizdo medžiagą ir galvojame, kad viskas gerai, bet realybėje viskas nėra taip gerai“, – pirmadienio popietę Šiaulių arenoje vykusios spaudos konferencijos metu sakė „Šiaulių“ krepšinio klubo vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

Dabar, praėjusį sezoną septyniomis pergalėmis ir paskutine vieta „Betsafe-LKL“ čempionate tenkinęsi, „Šiauliai“ šį sezoną sau kelia naujus tikslus.

„Kalbėkime nuosekliai. Sakau, kad reikia patekti į atkrintamąsias, o aukščiausias tikslas – patekti į penketuką, – teigė klubo valdybos direktorius Mindaugas Žukauskas. – Po tokio sunkaus sezono, kuris buvo pernai, yra sunku kalbėti.

2017-2018 metų sezonas mus šiek tiek apgavo. Pasitikėjome jaunais žaidėjais, kurie tada tikrai galėjo panešti tą naštą ir su kitomis LKL komandomis rungtyniauti kaip lygūs su lygiais. Galvojome, kad toks pat bus ir antrasis sezonas – taip pat ėmėme jaunus, nepatyrusius žaidėjus, rašėmės su jais ilgalaikes sutartis. Ypač tai nepavyko su užsieniečiais.“

Iš klaidų pasimokę „Šiauliai“ vasarą dirbo iš peties ir, kaip teigia Žukauskas, stengėsi į ekipą įnešti daugiau patirties.

„LKL lygis tikrai labai išaugo, todėl nebegalime tikėti vien jaunimu – reikia daug stipresnio stuburo, labiau patyrusių žaidėjų. Šiais metais komplektaciją vykdėme labai atsargiai ir atsakingai. Su treneriu visą tarpsezonį nenulipome nuo kompiuterių. 7 žaidėjai iš praėjusių metų komandos liko Šiauliuose. Turime 14 krepšininkų, kurie gali rungtyniauti LKL čempionate. 3 iš jų – su dvigubomis licencijomis“, – situaciją komentavo klubo valdybos galva.

Sireika sutiko su Žukausko išsakytomis mintimis, tačiau pastebėjo klaidų klubo vykdomoje vadybos politikoje. Pasak stratego, ekipa privalo daug daugiau dėmesio skirti žaidėjų išlaikymui nei tai buvo daroma iki šiol.

„Surinkome tokią komandą, krepšininkus, kurie guldys galvą. Dabartiniai užsieniečiai mane labai džiugina. Darome išvadas, bet mums dabar svarbiausia reikia susitvarkyti vadybą. Surandame Nicholą Zeisloftą, po metų jį iš mūsų pavagia. Turėjome Karolį Lukošiūną, su kuriuo pasirašėme trejų metų kontraktą. Vis dėlto agentas buvo gudresnis ir išvežė jį ten, kur didesni pinigai.

Turime mokytis ir susitvarkyti vadybą. Galime rašytis didesnius kontraktus, jei tai padės išlaikyti žaidėją. Tikiu, kad mes susitvarkysime, kad prijaukinsime agentus ir jie leis mums sužaisti su to laiko komanda ilgiau, leis mums parodyti rezultatą“, – viltingai kalbėjo Sireika.

Treneris filosofavo ir sirgalių pritraukimo tema. Jo manymu, didžiausią dėmesį komandoje atkreipia talentingi užsienio krepšininkai ar žinomi kraštiečiai, kurie į arenas ir traukia didžiausią aistruolių srautą.

„Norint pritraukti žiūrovų, reikia turėti gerų užsieniečių ir gerų vietinių krepšininkų. Jei turėsime gerą vietinį krepšininką, pretenduojantį į Lietuvos rinktinę, tai bus ir žiūrovų. Jei turėsime užsieniečių, kurie užkrečia savo žaidimu, taip pat ateis žiūrovų“, – kalbėjo treneris.

Spaudos konferencijos metu buvo atskleistas ir klubo biudžetas, kuris, kaip ir praėjusiais metais, sieks apie 700 tūkst. eurų.

Naująjį sezoną Šiaulių miesto komanda pasitiks su dar viena naujiena – prie vyrų krepšinio klubo nuo šiol prisijungs ir moterų ekipa, kuris varžysis Lietuvos moterų krepšinio lygoje.

Klubo valdybai pavyko prisivilioti praėjusį sezoną Prienų krepšinio komandoje trenerio Virginijaus Šeškaus asistentu dirbusį Romualdą Petronį, kuris ir vadovaus moterų ekipai.

„Esu labai dėkingas visai miesto bendruomenei ir ypač Mindaugui Žukauskui, kad pradedu darbą Šiauliuose, įsiliedamas į klubą, kuriame sistema aiški. Lietuvoje tokio analogo nerasime, kad yra susiliejimas su vyrų komanda. Šiuo metu tai įvykis.

Komanda bus jauna, motyvuota ir tikrai perspektyvi. Po kelių dienų pradėsime pasiruošimą. Apie tikslus uždavinius dar nekalbėjome, bet stengsiuosi visas savo žinias, visą savo patirtį panaudoti tam, kad laimėtume. Manęs pasakymas „nebūkime paskutinės“ nelabai tenkina“, – sakė Petronis.

Klubo 25-metį švęsiantis „Šiaulių“ krepšinio klubas jubiliejų paženklino pristatydamas šiai sukakčiai specialiai atnaujintą logotipą. Logotipą modifikavęs dizaineris Vilmantas Dambrauskas moderniai supaprastino prieš tai buvusį šiauliečių komandos ženklą, tačiau išlaikė pagrindinį akcentą – Šiaulių simbolio Šaulio lanką ir strėlę.

„Labai džiaugiuosi, kad logotipo atnaujinimas buvo patikėtas man. Labai daug metų, nuo pat atsiradimo, anksčiau buvęs logotipas man keldavo savotišką erzelį, nes jis nebuvo toks, kokio mes visi tikėjomės. Aš tikiuosi, kad dabar jis toks bus ir padės komandai siekti pergalių“, – logotipo pristatymo metu kalbėjo Dambrauskas.

Sezonui jau besiruošianti „Šiaulių“ komanda rugsėjo viduryje surengs draugišką turnyrą, skirtą paminėti klubo gimtadienio sukakčiai, o jau rugsėjo 22 dieną rungtynėse namuose susikaus su Kauno „Žalgiriu“ ir taip atidarys „Betsafe-LKL“ čempionatą.

„Šiaulių“ komandos sudėtis:

„Šiauliai“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Šarūnas Valunta 18 188
PG Kristupas Žemaitis 22 192
PG/SG Kevinas Hardy (naujiena) 26 188
SG/PG Eimantas Stankevičius (naujiena) 21 192
SG Davis Geks (naujiena) 24 193
SG Evaldas Šaulys 26 191
SG Mantvydas Žukauskas 20 193
SF/SG/PG Aurimas Urbonas (naujiena) 26 198
SF Justas Furmanavičius (naujiena) 24 197
SF Akeemas Wrightas (naujiena) 34 200
PF Giedrius Stankevičius 22 207
PF/C Antanas Udras 27 203
C Šarūnas Beniušis 26 206
C Rokas Gustys (naujiena) 24 206
C Benas Griciūnas 24 210
Treneris Antanas Sireika
Sutartys
baigėsi:
Sethas Allenas, Nedas Švirikas, Ignas Vaitkus (negrįš), Arminas Urbutis (negrįš), Cedrickas Bowenas, Karolis Lukošiūnas (negrįš)
Domina:  


Komentarai:

jv
kad ko gero b.... ir siemet bus su siauliais, ne kazka atrodo ir sudetis ir valdybos sprendimai.
2019-08-27
+5
Atsakyti
25 EUR Monese uždarbis!!! Šis akcijos kodas (REMIG817) galioja tik 3 dienas! Monese paskyrė mane lojaliu klientu, ir šiuo metu siūlo man ir pakviestam draugui net 25 EUR dovanų!!! (Įprastai su kitu kodu gaunate 10-15 EUR uždarbį). Paprasti keli žingsniai kurie trunka vos 5 min: 1. Parsisiųsk Monese appsą iš App Store ar Google Play 2. Būtinai įrašyk pakvietėjo kodą REMIG817 3. Užsiregistruok ir patvirtink ID. Viską daryk pagal aplikacijos nurodymus. 4. Kai užsiregistruosi, užsisakyk NEMOKAMĄ bekontaktę MONESE Kortelę! Ją atsiųs per 5-7 dienas. 5. Kai gausi kortelę, aktyvuok ją! Tuomet atlik bet kokio dydžio mokėjimą parduotuvėje arba internetu ir per ~ 5 val. gausi dar 25 EUR bonusą! Visus pinigus nemokamai galėsi išsigryninti bet kuriame bankomate arba tiesiog atsiskaityti bet kurioje parduotuvėje. *Viskas labai paprasta. Nori užsidirbti daugiau - teks ieškotis draugų kaip aš tą darau. Easy. Good luck! Jei kyla bėdų – rašyk RemigijaLu@gmail.com
2019-08-26
-3
Atsakyti
LT
700 tukst biudzetas ir sako bl kaip nediseka geru uzsienievciu nupirkt
2019-08-26
-2
Atsakyti
Anonimas
jauciu zmoniu ant podiumo daugiau negu zurnalistu susirinke buvo
2019-08-26
+8
Atsakyti
krc
nežinau kaip kitiem, bet man atrodo tas biudžetas pažiūrėjus i lubas sugalvotas, kad įspūdingiau atrodytu
2019-08-26
-2
Atsakyti
Tadas
Dizaineris gerai nusišnekėjo. Taip, senasis logotipas buvo ne pats geriausias dėl savo smulkių detalių, turbūt jį buvo sunku atvaizduoti ant skirtingų paviršių, bet dabartinis blynas yra visiškas pravalas. Moderniai supaprastinta... Šūdinai supaprastinta.
2019-08-26
+10
Atsakyti
Komentaras
Pati konferencijos idėja/konceptas gražu.. bet..: - Trūkasta medžiagos iš klubo, ar išspręstas klausimas su praeities skolomis, jei ne ar bus per ateinantį sezoną? - Deklaruojamas (700K) biudžetas apims visas piramidės dalis t.y. Joniškio komanda, moterų komanda taip pat? Jei taip kokios biudžeto dalys skirtos? - Žinoma naujas "logotipas", ar tikrai geriau nebutu žengta modernesniu keliu (JAV tipo), o ne kaip išsireiškė - "santūriu, europiniu", tuo pačiu rezultatas, tikrai nykokas, be identiteto.. Gal ir autorius galėjo buti kitas..
2019-08-26
+10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.