Paryžiui ir Los Andželui vėl patikėtos teisės rengti olimpines žaidynes

2017-08-01 08:47
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Tarptautinis olimpinis komitetas po kelias savaites trukusių derybų apsisprendė apdovanoti abu pagrindinius kandidatus rengti 2024 metų olimpines žaidynes.

Pranešama, jog tų metų žaidynes buvo patikėta rengti Paryžiui, o į Los Andželą šį renginį nuspręsta sugrąžinti 2028 metais.

Abiem miestams tokios teisės atitenka ne pirmą sykį. Paryžiui šį renginį teko organizuoti 1900 ir 1924 metais.

Į Los Andželą olimpinės žaidynės sugrįš taip pat trečią kartą. Prieš tai šiame Kalifornijos mieste geriausi pasaulio atletai rinkosi 1932 ir 1984 metais.

Paskaičiuota, kad žaidynių organizavimui Los Andželui prireiks apie 5,3 milijardo JAV dolerių. Olimpinis komitetas Paryžiuje vyksiančiam svarbiausiam sporto renginiui skirs apie 1,7 milijardo JAV dolerių, o Los Andželui ši suma gali padidėti iki 2 milijardų JAV dolerių.



Komentarai:

expect the unexpected paryzius, teroristai jau savo plane turi nauja taikini isskirtiniu laiku
2017-08-01
-6
Atsakyti
djgaffer
Ir abu miestai prisijungs prie Londono bei trečią kartą rengs olimpiadą.Bus vieninteliai tokie trys miestai.Kas dar įdomu,kad Paryžius turėtų mažiau išlaidų išleisti.Matyt Los Andžele daugiau darbų reiks atlikt,už tai ir kaštai didesni.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-01
+1
Atsakyti
Anonimas
Paskaičiuota, kad žaidynių organizavimui Los Andželui prireiks apie 5,3 milijardo JAV dolerių. + Los Andželui ši suma gali padidėti iki 2 milijardų JAV dolerių. = nieko nesupratau
2017-08-01
+3
Atsakyti
ggg
Paryzius labai gerai, arti Lietuvos, o vot Los Andzelas chz

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-01
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.