Atamanas: „Mes nesijaudiname dėl atkrintamųjų, kai Ukrainoje vyksta žmogiškoji tragedija“

Uygar Karaca
BasketNews žurnalistas
2022-03-04 08:18
Nuotr.: Imago-Images - Scanpix

Stambulo „Anadolu Efes“ trečią kartą šį sezoną laimėjo rungtynes prieš savo principinį varžovą Stambulo „Fenerbahče“ ir sustiprino savo pozicijas kovoje dėl vietos atkrintamosiose (84:79). Tačiau Eurolygos čempionų treneris Erginas Atamanas po mačo daug apie krepšinį nekalbėjo.

„Mums tai buvo labai svarbios rungtynės kovoje dėl atkrintamųjų, tačiau Rusijos ir Ukrainos karo problema yra svarbiau nei mūsų laimėjimai ar pralaimėjimai. Aš jau sakiau, kad karas turi liautis. Visas pasaulis siunčia tas pačias žinutes. Ten vyksta žmogiškoji tragedija. Civiliai kenčia, žmonės yra keliuose, bandydami pabėgti nuo karo.

Jei jie neišspręs situacijos ir viskas tęsis, Rusijos komandos tikriausiai gali nebaigti sezono. Taip pat pasielgė FIFA (Tarptautinė futbolo federacija), IOC (Tarptautinis olimpinis komitetas) ir kitos organizacijos, tokios kaip Formulė 1. Rusai buvo pašalinti.

Nesijaudiname dėl savo padėties atkrintamosiose. Apgailestauju dėl dabar vykstančių dalykų, taip pat gaila mūsų kolegų, trenerių ir žaidėjų, dirbančių Rusijoje. Tie žmonės, kurie ten dirba, neturi būti kaltinami.

Visi pasaulio žmonės deda dideles pastangas, kad užbaigtų šią žmogiškąją tragediją“, – apibendrino Atamanas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.