Cubanas nesižavi NCAA krepšiniu: „Jis šlykštesnis nei šlykštus“

2015-04-09 21:03
Nuotr.:
Markas Cubanas pažėrė kritikos NCAA vadovams
Markas Cubanas pažėrė kritikos NCAA vadovams
Nuotr. AP-Scanpix

Dalaso „Mavericks“ savininkas Markas Cubanas yra įsitikinęs, kad NCAA taisyklės kenkia jauniems krepšininkams, todėl į NBA jie ateina nepasiruošę.

Anot Cubano, didžiausia blogybė NCAA krepšinyje – ilgai trunkančios atakos. NCAA nuo kitų lygų skiriasi dėl savo atakos ilgio – šioje lygoje vietoje įprastinių 24 sekundžių krepšininkai metimui atlikti turi 35 sekundes.

„Jeigu šios lygos vadovai nori, kad jaunuoliai liktų universitete ir netaptų profesionaliais krepšininkais, tai su tokiomis taisyklėmis jie eina teisingu keliu. Žaidėjai nežino, kaip iš tiesų reikia žaisti krepšinį.

Ant parketo nuolat yra trys žaidėjai, kurie ties perimetru dalijasi kamuoliu. Likus 10 sekundžių iki atakos pabaigos, jie pradeda kurti ataką, o likę du visą laiką tiesiog laukia. Jie neieško atakos tęsinių, o po metimo bėga atgal į gynybą. Dėl šios priežasties mes nematome gero žaidimo puolime, nes du iš penkių, trys iš penkių ar net kartais keturi iš penkių žaidėjų puolime nėra įtraukiami į žaidimą.

Dėl šios priežasties krenta komandų rezultatyvumas. Atletai nuo 20 iki 25 sekundžių perduoda vienas kitam kamuolį ir tik tuomet kas nors bando žaisti individualiai ir padaro ką nors kvailo“, – savo mintis dėstė Cubanas.

Anot „Mavericks“ savininko, NCAA turėtų ieškoti būdų keistis.

„Dabar tas krepšinis yra šlykštesnis nei šlykštus ir tai įrodo vis mažėjantis rezultatyvumas. Kai panašių problemų turėjome NBA, pakeitėme kai kurias taisykles“, – priminė Cubanas.



Komentarai:

e86
hehe, kaip tik norejau paminet romanova kaip pvz, bet kazkas jau spejo. taip kad sakyt pinigai=protas nu nesamone
2015-04-10
+1
Atsakyti
35 sekundės atakai?? WTF? Čia kažkoks nesusipratimas.
2015-04-10
-3
Atsakyti
Donce3000LMbackLabai kompetetingo ir protingo zmogaus eilinis geras bei i tema komentaras... Nera durnas tas Cubanas, net i mane panasus - abu teisybes sakytojai, o kaip zinia tiesa niekam nepatinka, nes ji buna nemaloni ir lauzanti kuriama visuomeneje propoganda: tik Cubana NBA lyga uz nieka baudzia piniginemis baudomis, o mane BN vaikai "ale bando vartyt" :D O man tai po barabanu vaiku nesamones, zinau kad as ir Cubanas esame savo sriciu profesionalai ir taskas....


žodžiu labai save sureikšminai ir nieko nepasakei į tema.... o apie tiesas tai kiekvienas jas savaip suprantame.... jei visi mano vienaip, o tu kitaip, tai tu neesi teisus kol neįrodei savo tiesos pagrystais faktais....
2015-04-10
+4
Atsakyti
Labai kompetetingo ir protingo zmogaus eilinis geras bei i tema komentaras... Nera durnas tas Cubanas, net i mane panasus - abu teisybes sakytojai, o kaip zinia tiesa niekam nepatinka, nes ji buna nemaloni ir lauzanti kuriama visuomeneje propoganda: tik Cubana NBA lyga uz nieka baudzia piniginemis baudomis, o mane BN vaikai "ale bando vartyt" :D O man tai po barabanu vaiku nesamones, zinau kad as ir Cubanas esame savo sriciu profesionalai ir taskas....
2015-04-10
+1
Atsakyti
zalias
na Cuban'as-geras veikejas,daug sneka nesamoniu,bet cia as sutikciau su juo,stebejau kovo beprotybe(kokia 15 rungtyniu),tai keista buvo:kad ataka 35sec,kad 2 keliniai,kad yra baudos kaip 1/1,baudu limitas visai kitoks,daug didesnis.Tiesa sakant,man primene senus laikus,kad ir 92 olimpiada,kai zaidimas stovi ir nieks nieko nedaro is pirmo zvilgsnio.

reziume:reikia kazka keisti,nes 21 amzius,greiciai visai kiti dabar
2015-04-09
+1
Atsakyti
Anonimas
Na manau dėl atakos trukmės jis teisus, kokia prasmė skirti atakai 35 sekundes? Juk kaip tik jie turi pratintis prie profesionalaus krepšinio taisyklių
2015-04-09
-2
Atsakyti
komentaras
Kam jus kiekviena karta skelbiat ka pasake tas arogantiskas pusdurnis Cubanas, juk jis tik vienas is 30 NBA komandu savininku. Jo nuomone neturi jokios reiksmes. Cia tik romanovo tipo pusdurnis su narciciztiniais nukrypimais.
2015-04-09
+6
Atsakyti
Gytis
Sudas tas NCAA Botu lyga...
2015-04-09
+4
Atsakyti
to zirnis
arčiausiai to pajėgumo parodymo aišku ispanai yra, bet kiek jav su jais lošia? Kelis kartus į dešimtmetį?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-09
+7
Atsakyti
to zirnis
Prie ko čia žalgiris? Ne ta komandą europos krepšinio pavyzdžiu naudoji. Pažiūrėk maccabi, pao, oly, real, barca rungtynes, va ten tikrai aukštas lygis, gražu akiai.

O amerikiečiai dominuoja, nes yra individualiai stiprūs ir visas puolimas pagrįstas 1 prieš , tad čia tas "daugiau laiko praleidžia atakai kurti" tikras BS, jau net neminėt, kad JAV yra NBA rinktinė, o Europoje nėra vienos rinktinės kur būtų visi geriausi žaidėjai parodantys Europos pajėgumą. Yra tik 4-5 totalios vidutiniokės su keliais aukšto lygio žaidėjais.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-09
-1
Atsakyti
.
lolol

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-09
+5
Atsakyti
e86edvinas o tai jei turi nba kluba tai butinai esi lb protingas?


1. tai maverics yra vienas iš elitiniu nba klubu, 2. jei jis nebūtu protingas tai tiek šaibu nebūtu užsikales tai....
2015-04-09
-3
Atsakyti
priedo NCAA pritraukia ispudinga skaiciu ziurovu, masems patinka toks ju stilius, ten tikrai issiskiria geri zaidejai, poto jie patempia ir NBA lygi.

Realiai Cuban nori, kad megejai is kuriu tik mazumai svieciasi NBA galetu atzaisti intensyvumu vos ne, kaip JAV rinktine, kuri gali varzovams imesti taskus ir per 3-4 atakos sekundes.
2015-04-09
-20
Atsakyti
e86
edvinas o tai jei turi nba kluba tai butinai esi lb protingas?
2015-04-09
-6
Atsakyti
būtent, kad ncaa šiaip visokiu rungtyniu būna, ir kokie žaidėjai iš ten išeina į nba tai daug ką pasako apie lyga.... o čia panašiau į europos krepšini :D
2015-04-09
-2
Atsakyti
nesu mates daug NCAA, bet sakyciau, kad ten gan ivairiapusiai atrodo, kaip neprofesonalams tai tikrai kokybiskai atrodo NCAA lyderiu zaidimas.

Cubano apibudinimai labai tik Europoje propaguojam krepsiniui. Kaip pvz statistine Zalgiro ataka: 7-12 sekundziu trunka kol kamuolys atsiduria prie tritaskio, tada trinamas kamuolys aplink tritaski kas kvaliausia, kad kartais ten vos ne is ranku i rankas perdavineja kamuoli, net ne tam, kad suzaisti sienele ar du pries du, o tiesiog kad isaugoti kamuoli,o like tiesiog stovi ir ziuri. Jei kam imeta ant uso, tai tas nugara trinasi 3-4 sec net neziuredamas i krepsi. Na ir poto jau seka skuboti metimai.

Susumavus visa ataka 18-20sec net nera ziurima i krepsi, metimai suruosiami per paskutinias sekundes. Kas blogiausia, kad cia net ne tik klubu beda, bet ir rinktineje tas pats braizas, daug Europieciu rinktiniu taip pat daro. Uztat amerikieciai ir dominuoja, kad jie masto placiau ir visa atakos laika skiria progu kurimui, vien todel oponentams yra sunku gintis, kai nuolat yra gresme, o ne kai per ataka reikia 18-20 sec imituoti gynyba, o poto ziureti kas paskutinis turi kamuoli..
2015-04-09
-12
Atsakyti
SepasTai as jau sakiau bl kad ten sudas per lyga ,o sabonis su mockevicium ten renka dvigubus dublius,kad ten bl botagai losia kazkokie :DD ir tipo achujenai losia pz juokas ima ten is tokiu lygu :DDD


Jei logiškai mastytum, tai suprastum, kad lygoje, kurioje ataka 35sek dar sunkiau rinkti dvigubus dublius, nes mažiau atakų įvyksta, mažiau šansų įmesti, atkovoti kamuolį.
2015-04-09
+1
Atsakyti
Atletai nuo 20 iki 25 sekundžių perduoda vienas kitam kamuolį ir tik tuomet kas nors bando žaisti individualiai ir padaro ką nors kvailo

Primena LKL
2015-04-09
-4
Atsakyti
Gia_soušitą veikėją cituot yra tas pats kaip kreipti dėmesį įGražulio nusipezėjimus.


bet šitas veikėjas turi konkurencinga nba klube, o ir reiktu pripažint, kad 35 sec atakai yra perdaug....
2015-04-09
-1
Atsakyti
Sepas
Tai as jau sakiau bl kad ten sudas per lyga ,o sabonis su mockevicium ten renka dvigubus dublius,kad ten bl botagai losia kazkokie :DD ir tipo achujenai losia pz juokas ima ten is tokiu lygu :DDD
2015-04-09
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 21

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.