Į rinktinę sugrįžęs Dragičius gali žaisti ir Europos čempionate: „Jaučiu pagundą“

2022-07-04 11:50
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Goranas Dragičius grįžo į Slovėnijos rinktinę po beveik 5 metų pertraukos atsisveikinti su visais sirgaliais, tačiau šis FIBA langas gali būti nepaskutinis 36-erių slovėno karjeroje.

Dragičius padėjo Luka Dončičiui vesti slovėnus į priekį ir iškovoti dvi pergales prieš Kroatiją ir Suomiją. Naujasis Čikagos „Bulls“ gynėjas surinko atitinkamai 19 ir 20 taškų.

Po tokių pasirodymų ir puikios komandinės atmosferos Dragičius pripažino, kad kyla noras sužaisti paskutiniame Europos čempionate ir apginti titulą.

Goran Dragic

Goran  Dragic
Komanda: Brooklyn Nets
Pozicija: PG, SG
Amžius: 36
Ūgis: 191 cm
Svoris: 86 kg
Gimimo vieta: Liubliana, Slovėnija

„Kai po rungtynių vienas švedų žurnalistas manęs paklausė, ar kitais metais žaisiu pasaulio čempionate, aš tik nusijuokiau, – Slovėnijos spaudos agentūrai (STA) sakė Dragičius. – Būdamas 36 metų tikrai negalvoju vienerius metus į priekį. Noriu žaisti krepšinį dvejus, trejus metus, todėl privalau rūpintis savo kūnu.

Kalbant apie rugpjūčio langą, nemanau, kad žaisiu, nes Majamyje tuo metu turiu asmeninių reikalų, bet prisipažįstu, kad jaučiu pagundą žaisti Europos čempionate.“

Nuotr. Klansek Velej / Sportida/SIPA

Kaip teigė gynėjas, šios dvejos rungtynės su Slovėnijos marškinėliais mintimis nukėlė į pergalingą Europos čempionatą. 2017-aisiais Dragičius tapo turnyro MVP, kuomet rinko po 22,6 taško.

„Per pastarąsias keturiolika dienų grįžo jausmai iš 2017 metų Europos čempionato. Esame tikrai gera grupė, vaikinai puikūs, puikiai leidžiame laiką, mes žaidžiame vienas už kitą ir visi labai džiaugiamės.

Tikrai malonu būti šios komandos dalimi. Jei atvirai, man kyla pagunda prisijungti prie jų Europos čempionate. Kita vertus, aš vis dar neapsisprendžiu. Net nežinau, žaisčiau ar ne. Kol kas nenorėčiau pasakyti nieko konkretaus“, – STA sakė veteranas.

Pastaruosius žodžius jis kartojo ir komandos rūbinėje. Po pergalės prieš Švediją Dragičius pasakė emocingą kalbą.

„Vaikinai, aš tikrai to pasiilgau pastaruosius 5 metus, prisiekiu. Dar kartą ačiū už viską. Aš tikrai nežinau, kas nutiks“, – sakė Dragičius.



Komentarai:

Kad jis reikalingas slovėnams,tai ir taip aišku.Nors ir 36 m.,bet dar kiek daug naudos duoda šis legendinis veteranas.Lukai taip pat nukristų kiek naštos nuo pečių,nes šalia būtų žmogus,kuris taip pat gali imtis iniciatyvos lemiamu metu.Slovėnams čia būtų svajonės išsipildymas.
2022-07-04
-1
Atsakyti
D_K
jau rašiau oponentų puslapyje, kad sužais dar, kai po 20 taškų meti turi suprast, kad esi dar geras ir reikalingas šaliai.
2022-07-04
+6
Atsakyti
Antanas
koks juokingas snukis
2022-07-04
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.