Adomaičio įsiūtis spaudos konferencijoje: „Tai – šūdinai absurdiška“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Nandzingo (Kinija)
2019-09-07 17:45

Dainius Adomaitis po pralaimėjimo Prancūzijai oficialioje angliškai rengiamoje spaudos konferencijoje po rungtynių negailėjo kritikos FIBA ir teisėjams.

„Taip, klauskite klausimų FIBA, – žurnalisto, paklaustas ar turi, ką pasakyti, griežtai atsakė Adomaitis. – Apie teisėjavimą. Antras mačas paeiliui. Prieš australus žaidėme regbį, o šiandien negalėjome turėti jokio kontakto. Tai – šūdinai juokinga. Tai ne krepšinis, ne sistema.

Kodėl mes turime VAR sistemą? Nereikia būti protingam, reikia būti nuoširdžiam, kad sustabdytum rungtynes ir peržiūrėtum pakartojimą. Vyrukai atiduoda visą vasarą, du mėnesius be šeimų. Jie negauna pinigų ir didžiausia pagarba jiems, bet kažkas negerbia žaidimo. Tai – šūdinai absurdiška“, – pykčio neslėpė Lietuvos rinktinės vairininkas.

Fotogalerija

Pykčio FIBA oficialioje spaudos konferencijoje netramdęs Dainius Adomaitis plakė teisėjus ir bendraudamas su žurnalistais iš Lietuvos.

„Žinote, emocijoms nuslūgus, galbūt reikia labiau žiūrėti į save. Padarėme per daug klaidų kas liečia koncentraciją individualioje gynyboje. Nebūtų tų situacijų, tai apie teisėjus nekalbėtume.

Jeigu žiūrint tą situaciją, tai manau, kad negali taip skirtis traktavimas. Prieš dvi dienas žaidėme regbį ir viskas buvo legalu, o šiandien viskas yra nelegalu. Galiausiai, likus 31 sekundei, kur eina JV epizodas, jis meta, teisėjų švilpukas tyli, jis atsikovoja kamuolį, Jonas pakartoja metimą, o teisėjai švilpia ir sako, kad ne, pražanga buvo prieš tai. Nuo to viskas ir prasidėjo. Labiausiai gaila dėl to.

O po to vėl – kamuolys numuštas nelegaliai. Kam jie investuoja tūkstančius į VAR sistemą, taigi nueikite ir pasižiūrėkite. Ir viskas bus sąžininga, niekas apie tai nekalbės. Labiausiai gaila vyrų darbo. Atvažiavome su savo tikslais, aiškiai žinodami, ko norime, sau rūbinėje pasisakėme“, – apie taisyklių traktavimą kalbėjo Adomaitis.

Rungtynėse tarp Prancūzijos ir Lietuvos teisėjavo du arbitrai iš Pietų Amerikos. Tai Leandro Lezcano ir Argentinos, Danielis Alberto Garcia Nievesas iš Venesuelos ir Antonio Conde iš Ispanijos.

Toks FIBA sprendimas taip pat nepraslydo Lietuvos rinktinės strategui pro akis.

„Nereikia būti labai protingu. Žaidžia dvi Europos komandos. Duokite tris Europos teisėjus. Jūs klauskite FIBA tų dalykų. Tai yra visiems aišku. Žaidžiame rungtynes su Australija, visiems aišku, kokios svarbos mačas. Su visa pagarba šalims. Švilpia du Puerto Riko teisėjai ir vienas iš Argentinos.

Vienas teisėjas rungtynių metu vienam iš žaidėjų sako „I am very excited (liet. „Esu labai laimingas“), kad čia esu. Čia pirmos mano tokios rungtynės.“ Jis tai žaidėjui sako ketvirtajame rungtynių kėlinyje. Jūs juokaujate b**t? Nėra to supratimo. Po to žiūri rungtynes. Taip, darėme klaidų, ir aš dariau, ir žaidėjai, bet ne apie tai. Jie nedirba savo darbo. Per daug pasakiau, turbūt, bet tiek to. Pasakiau viską. Turbūt paskutinį kartą“, – atvirai kalbėjo specialistas.

Lietuvos rinktinė trečiajame kėlinyje turėjo 17 taškų deficitą, tačiau sugebėjo sugrįžti į rungtynes ir ketvirtajame kėlinyje Lukas Lekavičius rezultatą persvėrė. Kas pasikeitė?

„Kaitaliojome gynybą, sistemas. Faktas, kad šiek pasikeitė teisėjavimas, kuomet jie pirmavo 17 taškų. Jie truputį pradėjo leisti žaisti su kontaktu. Kitas dalykas, patys atakavome ten, kur norėjome nuo pat pradžių. Pradžioje to visai nepavyko, nepataikėme labai gerų metimų, kur manėme, kad yra jų silpnybės“, – teigė Adomaitis.

Kritikos rungtynių arbitrams negailėjo ir 20 naudingumo balų surinkęs Jonas Valančiūnas.

„Sveikinimai Prancūzijai, bet, kas įvyko dvikovos pabaigoje, yra nepriimtina, kalbant apie teisėjus. Paskutiniai keli švilpukai buvo tragiški ir už tai kažkas turi būti daroma“, – oficialioje konferencijoje po rungtynių sakė Valančiūnas.

„BasketNews.lt“ redaktoriaus Jono Miklovo paprašytas patikslinti, ar yra kalbama apie epizodą, kuomet Gobertas numušė baudos metimą mačo pabaigoje, liesdamas lanką, JV patvirtino.

„Taip. Tikriausiai taip“, – lakoniškai atsakė lietuvis.



Komentarai:

Pagaliau žmogus atsistatydina... tačiau kalti teisėjai... ne jis... Ar ne trenerio darbas yra pastebėti kaip teisėjai rungtynese tolorejuoja žaidimą... grubų ar švelnų... ar ne jo kompetencijoje nuteikti žaidėjus žaisti vienaip ar kitaip? Neteisinu teisėjų... žemą jų lygi pastebėjo visi kas supranta krepšinį... tačiau kam reikalingas treneris?.. taip ir neliko aišku ar Adomaitis tą suprato... Didvyris ne tas, kuris atsistatydina - didvyris tas, kuris neina ten kur nesugeba...
2019-09-08
+1
Atsakyti
Jonas
Vieninteliai fucking klaunai tai tu Adomai su Dzeiiiii Vyyyy. pyzdink nedare gedos lietuvai, fucking stars.
2019-09-08
+3
Atsakyti
Marius
Adomaitis nepelnytai vėl išneš sveiką kailį
2019-09-08
+11
Atsakyti
karklas
Adomaitis visiskai teisus. Vien pamacius kaip australai dauze Grigoni plaukai siausiasi. Koks ten krepsinis, ten isvis neasku kokia buvo sporto saka. Pas mus MKL zymiai geriau svilpia. Reiktu, kad europos saliu krepsinio federacijos susivienytu ir ismestu FIBA arlides. Mes uz pakarpos von tuos nupezusius begalvius kosmonautus FIBA vadovus su visa ju sutve.
2019-09-08
+13
Atsakyti
Dk
Adomas tai tik verkti moka ir ta jo kalba manęs nesužavėjo, kaip tik manau parodė koks jis bekiaušis yra, verkia kaip mergaitė ant teisėjų, bet juk visas rungtynes žaidėjai blaškėsi, nebuvo žaidimo plano, žaidėjai nebuvo gerai paruošti rungtynėms, galų gale juk reikėjo pataikyt abi baudas mūsų žvaigždei JV.... Treneris nesugebėjo net normaliai rungtynių pakomentuoti, užuot kaltinęs teisėjus, pats pamiršo, kad žaisti reikia pačiam. Jam dar daug ko reikia išmokti ir kur jis yra dabar tai ne jo rogės
2019-09-08
-5
Atsakyti
Jonas
kas per mizniai, kas per urodu tauta tie lietuviai kazin ar rasi tokius dar pasauly. ziurekit I zaidima , jokiu deriniu, uzspausti ir suvalgyti buvot, zaidimas apgailetinas, adomas isvis kaimietis , geda daro, tas jo interviu parodo jo lygy ir kas per miznius, geda. kiek tu sprendimu buvo per varzybas, ir dabar del kamuolio numusimo apsiverke visi myza I kelnes...nedarykit gedos. adomai su savo numyletiniu Dzeiii Vyyyy dar pareklamuokit desreles ir po to valinkit is ekranu nes apsoliutus mamyciukai ir didziausi mizniai!!!
2019-09-08
+7
Atsakyti
Adomaiciui
Nereikia kaltinti teisėjų, nes na būkim bedni, bet teisingi, juk pergales atveju niekas nieko nebūtų sakęs ar matęs tokiu teisėjų "kliurku". Juk reikėjo rungtynėms pasiruošet ir sužaist iki galo tvarkingai visas 40 min., ko pasekoje nebūtų tokio nepasitenkinimo. Teisėjų darbo kritikavas db, tai ne pasiteisinimas. Antras čempionatas ir antrą kartą nepasiektas ketvirtfinalis, čia jau ne teisėjai kalti treneri!!!
2019-09-08
-9
Atsakyti
Brisius
Niekada nemaniau, kad tai parasysiu, bet Adomaitis -Vyras. Sabonis vyresnysis - didziausia salies boba.
2019-09-08
+4
Atsakyti
respect to couch,i proud to be Lithuanian
2019-09-08
-3
Atsakyti
Gūga
teisejai puderai ir visa fiba yra nesamone.
2019-09-07
-3
Atsakyti
Adomas
Neturi ateities FIBA. Po tokio cempionato, prestizas dar kris, tai mazins zaideju nora dalyvauti turnyruose, maziau zvaigzdziu, mazesnis susidomejimas, maziau pajamu. Plius dar eurolygos stiprejimas, jau nekalbant apie NBA. Taigi, nematau sviesios ateities
2019-09-07
-3
Atsakyti
Mldc
Labai Maladec ir taip mldc pastovejo uz xebra! Prapiso del teiseju vienareiksmiskai!!! Palaikau Adoma. Ir tikrai nestumsiu uz sita prapisima. Ne mes prapisom, teiseijai supiso mums reikalus!!! NAX. UI TUOS ISPANUS BLET!!! P. S. ISPANU TEISEJAS BUVO VYR ARBITRAS NAX. UI!!!
2019-09-07
+3
Atsakyti
Che che.....
Prancuzu treneris teisus -Adomaitis&C0. pirmiausia turetu kaltinti save. Teisejai visiems shudini ir cia nieko naujo, beto visuose turnyruose australai zaidzia regbi, o su prancuzais zaisti reikia pradeti nuo pirmo kelinio. Visas sitas ciklas buvo prasmirdes asmeniskumais ir intrigomis, o auksciausiame lygyje tai duoda prarugusius vaisius. Del vieno jauciu gilia pagarba zaidejams - ju pastangomis abejoti neverta. Uz tai ir ACIU!!!
2019-09-07
+12
Atsakyti
Kviečiame PRISIJUNKTI prie ŽALGIRIO fanų! - https://www.facebook.com/groups/97651658...
2019-09-07
-4
Atsakyti
Arminas
Adomaiti respectas už žodžius, labai teisingai pasakyta !!!
2019-09-07
+30
Atsakyti
zuvies galva
marketinginis savo ivaizdzio gerinimo ejimas. Protingai suzaista, ramu bent iki kitos vasaros olimpined atrankos. Nepatekus i olimpines, jau nepaeis su tuo.
2019-09-07
-11
Atsakyti
15min
prancuzu milzino atsakas i lietuviu pykti as pirmiau lieciau kamuoli
2019-09-07
-9
Atsakyti
Įvertink mano intymias nuotraukas - http://inx.lv/CdN
2019-09-07
-6
Atsakyti
leo
adomui aciu uz palaikyma vyru,bet butu geriau kad ji pakeistu talentigesnis treneris maskvytis,kurtis,kemzura,jaska . Su tokia skurdzia bet kovinga riktine tik talentigas treneris ka nors suburtu , adomui aciu buk vyras ,leisk kitiems,krepsinis mums labai svarbus !!!
2019-09-07
-9
Atsakyti
Adomaiti
dar tokio turnyro neteko matyt iseini i grupes i vel naujai sudaryta grupe o ne is vienu runktyniu astunfinalio
2019-09-07
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 66

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.