Eurolygos nuosprendis dėl mačo su „Crvena Zvezda“: bauda ir įspėjimas „Žalgiriui“

2022-04-13 19:40

Eurolygos drausmės komisija nusprendė nubausti Kauno „Žalgirį“ dėl įvykių per rungtynes su Belgrado „Crvena Zvezda“, skelbia BasketNews šaltiniai.

Medžiagą įvertinusi komisija „Žalgiriui“ skyrė 9 tūkst. eurų nuobaudą bei įspėjimą už Drausmės kodekso punkto pažeidimą.

BasketNews žiniomis, sprendimas nubausti „Žalgirį“ motyvuojamas tuo, kad netinkamą sirgalių elgesį išprovokavo Kauno klubo sprendimas prieš rungtynes laikyti plakatą su Ukrainos vėliava ir „Stop War“ užrašu.

Fotogalerija

Nuosprendyje skelbiama, kad „Žalgiris“ dar prieš rungtynes žinojo, kad serbai nelaikys karą Ukrainoje stabdyti kviečiančio plakato, tačiau vis tiek jį iškėlė. Tai, anot drausmės komisijos teisėjo, išprovokavo sirgalių veiksmus, kurie prieštarauja Drausmės kodo 29.2 punktui.

Šis punktas pabrėžia žmonių grupės elgesį, įžeidinėjimus ir pagarbos stoką.

Incidentą vertinęs specialistas išskyrė skanduotę „Fuck You Serbia“ ir už svečių komandos suolo buvusių serbų sirgalių konfliktą su vietiniais žiūrovais.

Eurolyga pažymi, kad pastarajame konflikte apsaugos personalo įsikišimas buvo kruopštus ir efektyvus. Teigiama, kad situacija buvo sprendžiama greitai, tolimesnės įvykių eskalacijos nebuvo, o rungtynių eiga dėl to nepakito. Dėl šio atvejo skirtas įspėjimas „Žalgiriui“.

Dėl įžeidžiančios skanduotės, kurią, anot teisėjo sprendimo, išprovokavo pats „Žalgiris“, priėmęs sprendimą laikyti vėliavą su kvietimu stabdyti karą, skirta 9 tūkst. eurų bauda.

Eurolygos nuostatai numato, kad klubai gali būti nubausti iki 30 tūkst. eurų bauda, tačiau „Žalgiris“ per paskutinius trejus metus neturėjo nė vieno panašaus incidento, todėl skirta kur kas mažesnė nuobauda.

„Žalgiris“ baudą turi sumokėti per 30 dienų. Jei pinigai nebus sumokėti, lyga sumą išskaičiuos iš premijų, kurios sumokamos po sezono.

Balandžio 3 d. vykusį mačą žalgiriečiai laimėjo per pratęsimą 103:98.



Komentarai:

Jus cia galit putotis kiek norit, bet pasaulis manau zino, geriau nei Europos apendiksas, kas yra teisingiau. Galit putotis, atsisakinet rusisku dalykeliu savo saskaita, kai tuo tarpu visa vakaru Euopa, nei tie patys JAV toliau megaujasi rusiskom dujom, elektra ir nafta. Maza to! Jie dujas zinot kokiu budu gauna??? O gi tranzitinis vamzdis Rusija - vakaru europa eina, ne per kur kitur, o per Ukraina!
2022-04-14
+5
Atsakyti
bet tau matau, kad neblogai vatos turi. uzjauciu.
2022-04-14
-6
Atsakyti
O taip o taip! Zinojau, kad pasaulis dar neispizdejes, kaip vienas lopinelis zemelapyje su dviem milijonais su biskiu gyventoju! Dar kitaip zinomas, kaip Europos apendiksas, nors apendikso gyventojai isivaizudoja, kad yra pasaulio bamba
2022-04-14
+3
Atsakyti
Kauno fanai dar ir gaus pizdi Belgrade.
2022-04-14
-18
Atsakyti
Dar labai noreciau, kad visazinis Vysniauskas nuvaziuotu i Belgrada komentuot Final 4.
2022-04-14
-13
Atsakyti
Dėl Ukrainos vėliavos priimtas nuosprendis parodo,kokia apgailėtina organizacija yra EL.99% pasaulio,neskaitant serbus,palaiko Ukrainą,visada jų vėliavas iškelia,bet EL tai pasirodė,kaip provokacija.Šiukšlės paskutiniai,parodė savo tikrą veidą.Tai ir serbus tegul nubaudžia už tuos incidentus Belgrade.Bet to nebus,juk abi šitos degradų pusės palaiko viena kitą.
2022-04-13
+24
Atsakyti
artai, jeigu galvoji kad tik Lietuva palaiko Ukraina tai siulyciau tau maziau but alkoholiku, prasiblaivyt ir apsidairyt kas pasaulyje dedasi. Serbai atvirai palaiko rusija. Jei Eurolyga turetu normalu fanu kieki aplink pasauli tai cia tokie serbu skandalai ir Eurolygos neveiksnumas nepraslystu pro akis. Svedija su Suomija paspartino stojima i NATO. Tuo tarpu serbai supranta kad jie yra rakstis siknoje ir jokiems NATO ar EU jie yra nereikalingi ubagai. Amerikos produktas NBA anksciau uz Eurolyga ivede sankcijas rusams. Yra milijonai budu palaikyt Ukraina be veliavu plevesavimo, serbai is tu milijono budu pasirinko nuli.
2022-04-14
-3
Atsakyti
Kai barmaliejus iseis is Eurolygos jis gales ikurt nauja jungtine Europos, Afrikos ir Azijos lyga. Butu kvieciamos komandos is anti-vakarietisku saliu. Rungtyniu metu butu leidziama esti semkes ir spjaudyti ant praejimo, tribunose butu pastatomi pisuarai kad nereiktu leistis iki arenos tuliku, arenose butu grojama kalejimo muzika ir visokios karines arabu dainuskos. Per ilgaja pertrauka butu leidziamos razborkes tarp fanu ir viduryje aikstes deginama more su vakaru pasaulio zinomu asmenu atvaizdais kaip pvz Busho ar kokio Musko. Taigi fantastika cia koks pelnas butu. Tokiu zmoniu yra milijonai ir jiems reikia ZoDzIo lAiSvEees.
2022-04-13
+26
Atsakyti
ar tai naujas precedentas kad jei laikysi ukrainos veliava pries rungtynes, lapeli su uzrasu stop war, zaisi su geltona melyna aprangom ar skanduosi slava ukraini, galimai uz visa tai gausi bauda? rai gal leiskim per himna jei kazkas laiko veliava tuos uzmetyti monetomis, alaus tara ir pan? juk provokuoja. jei nekreips demesio eurolyga i tai kas buvo serbijoje tai visiskas dugnas bus. labai gerai kad ta bartalomeju ispirdolino is eurolygos
2022-04-13
+7
Atsakyti
Dar kartą: ne už vėliavą nubaudė.
2022-04-13
-2
Atsakyti
Eurolyga yra krentantis i dugna projektas. Metai is metu ten nepelninga veikla, tie vadinami paprasti fanai kurie nera uzkieteje fanatikai dazniausiai renkasi is krepsinio tik NBA nes ten jie moka sudominti ziurova. Koks marketingas yra Eurolygos??? O gi nulinis. Ne paslaptis kad dauguma Europos hardcore fanu yra visokie issigimeliai ultros kaip serbu ar graiku petardininkai. Eurolyga niekada nebuvo rimtas konkurentas stipriausiai pasaulio lygai ir tokie va bestuburiai ejimai tik toliau mazins fanu kieki is labiau intelektualesnes visuomenes sluoksnio. Gales Eurolyga linksmint b tribunos lygio benkartus is rusijos, serbijos, graikijos ir kitu degradavusiu valstybiu. Jei Eurolygoje nebutu Maccabi tai garantuoju butu sitas projektas papushintas ir pas arabus kaip draugiskos rungtynes ir t.t., va ten tai oiii kokiu plakatu atsinestu.
2022-04-13
+10
Atsakyti
AS
Dolbajobai? Dolbajobai...
2022-04-13
+12
Atsakyti
neturi Eurolyga sėklidžių, tik laizo Gazpromo plačiąja us €
2022-04-13
+35
Atsakyti
Gag
Visi seniai žino, kad eurolygos vadovai palaiko karą Ukrainoje, jiems dar vis labai išeinamąją skaudą, kad užspaudė visi ruskių klubus išmest. Gi tikrai ne šiaip sau finalo ketvertas Šūdserbijoj bus, jie taip parodo palaikymą rusynui.
2022-04-13
+25
Atsakyti
Skauda ne išeinamąją , o įeinamąją. Nes pas putino kekšes visi galai įeinamieji.
2022-04-13
+22
Atsakyti
nesupratau. taigi n rungtyniu pries tai irgi laike. bet tada tipo viskas ok buvo?
2022-04-13
+1
Atsakyti
ane?
2022-04-14
+10
Atsakyti
Antanas
Aha. Kad serbai už rusus - nieko nauja. O kuo bloga NATO vėliava Eurolygai - nesupratau. Ir klausimas - o tai perbraukta nato vėliava namų rungtynėse jau nebaudžiama? Šiaip tai skaudėjo rėmėjams, skaudėjo. Ir kaip visada paverkė ir savo skausmą nutransliavo visiems 😇. Tai ponai serbai - jūs už karą ar kaip?
2022-04-13
+18
Atsakyti
ekspertas
Gėda, kad tokia maža bauda. Beje Eurolygos premijos mokamos iš rėmėjų lėšų, o tarp pagrindinių rėmėjų yra rusiški VTB bankas ir Winline lažybų kontora. Ar atsisakys Žalgiris kruvinų rusiškų pinigų ir neims Eurolygos premijų? O galbūt pinigai nekvepia?
2022-04-13
-56
Atsakyti
Pažiūrėk rėmėjų sąrašą jų puslapyje.
2022-04-13
Atsakyti
Ar galetu Zalgirio fanai (ne klubas) kreiptis i Lietuvos teisma kad apgintu viesaji interesa ir atsauktu sia bauda? Lietuvos teismo sprendima galima igyvendinti visoje ES. Be ES - Eurolyga nieko negaletu padaryti.. (pats klubas turbut negali nes reiks kad nespasitiki Eurolyga).
2022-04-13
+23
Atsakyti
papildau - atsizvelgiant i konteksta, si bauda visiska nesamone.
2022-04-13
+16
Atsakyti
Lame
uz skanduote nieko nesakau, bet uz plakata kazkaip taip nelabai kaip
2022-04-13
+16
Atsakyti
Andrius
Eurolyga pramušė dar vieną dugną. Visiška gėda.
2022-04-13
+67
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.