Darbus „Žalgiryje“ pradedantis Javtokas: „Visada stengiuosi įkvėpti kitus“

2017-06-30 16:27
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Kauno „Žalgiryje“ profesionalaus krepšininko karjerą šiais metais užbaigęs aukštaūgis Robertas Javtokas pradeda naują savo gyvenimo etapą. 37-erių metų Lietuvos krepšinio mohikanas apsisprendė nenutolti nuo krepšinio ir užims sporto direktoriaus pareigas Lietuvos čempionų komandoje.

Net šešerius metus „Žalgiryje“ praleidęs ir visus juos Lietuvos krepšinio lygos auksu vainikavęs Javtokas komandos vadovybėje pakeis naujiems iššūkiams pasiruošusį ir nuo krepšinio neatitolsiantį buvusį „Žalgirio“ viceprezidentą Giną Rutkauską.

„Nenoriu daryti pertraukos be krepšinio. Noriu dirbti, kad neturėčiau galimybės aptingti. Nenoriu išeiti į poilsį ir atitrūkti nuo visko. Minčių yra visokių. Stengsiuosi būti šalia krepšinio. Dirbti tai, ką išmanau“, – dar sezono pabaigoje kalbėjo Javtokas.

Robertas Javtokas

Robertas  Javtokas
Robertas  Javtokas
MIN: 13.28
PTS: 3.8 (49.61%)
REB: 2.93
AS: 0.77
ST: 0.33
BS: 0.5
TO: 0.57
GM: 30

Savo karjerą Eurolygos čempionų titulu, Europos ir pasaulio krepšinio pirmenybių medaliais papuošęs naujai iškeptas „Žalgirio“ sporto direktorius darbus pradės pažinčių užmezgimu Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur kartu su komandos direktoriumi Pauliumi Motiejūnu, iš arti stebės liepos 7 dieną startuosiančias NBA Vasaros lygos rungtynes.

– Robertai, papasakokite plačiau apie savo, kaip sporto direktoriaus, funkcijas Kauno „Žalgiryje“.
– Kalbant bendrai, tai prisidėsiu prie visos komandos gerovės, kas yra susiję su sportine puse. Nuo jaunimo ir pagrindinės komandos komplektavimo, peržiūrų, jaunimo ugdymo iki bendravimo su agentais, rūpinimosi komandos sąlygomis.

– Kokia „Žalgirio“ vizija, kalbant apie žaidėjų ugdymą?
– Mūsų visų tikslas – kad „Žalgiryje“ žaidėjai augtų, tobulėtų, vėliau galėtų siekti karjeros krepšinio grandų komandose, tuo pačiu skleisdami žinią, koks geras karjeros tramplinas yra „Žalgirio“ klubas. O mums garbė, kad galime išugdyti gero meistriškumo krepšininkus.

– Kadangi puikiai žinote komandos virtuvę, tikriausiai nemaža dalis darbo vyks tiesiogiai bendraujant su žaidėjais?
– Žinote, būna taip, kad, jei kas nors vyksta ne visai gerai, žaidėjai skundžiasi agentams, agentai skambina direktoriui, tada jis eina kalbėti su treneriais ir susidaro toks ratas. Mano tikslas bus patrumpinti šį procesą ir spręsti iškylančias situacijas čia pat vietoje, kontaktuojant su žaidėjais ir su treneriais.

– Rūbinėje, galima sakyti, buvote idėjinis lyderis, kaip ši patirtis padės naujoje pozicijoje?
– Tikrai nebandžiau specialiai ruoštis kalbų ar tikslingai užimti tokią poziciją. Visada stengiuosi savo pavyzdžiu, drausme, elgesiu įkvėpti ir kitus. Taip natūraliai susiklosto, kad kiti pastebi, įvertina ir įgauni jų pasitikėjimą ir pagarbą.

– Neseniai džiaugtasi, kad komandos branduolys jau sukomplektuotas, bet pasiekė netikėta žinia, kad Lukas Lekavičius išvyksta. Kaip vertinate Luko pasirinkimą?
– Kiekvienas žaidėjas turi teisę spręsti. Gali būti patriotu, bet kartais pinigai būna tokie, kad nepavyksta atsisakyti. Yra taip buvę ir man pačiam. Mums būtų labai gerai, jei jis būtų pasilikęs. Neabejoju, kad ir jam būtų gerai. Tuo labiau, kad komanda jau buvo sukomplektuota, o dabar dėl tos pozicijos dar reikės stipriai pasistengti. Gerai, kad dar turime laiko.

– Ar jau spėjote įsitraukti į naujo žaidėjo paieškas?
– Kol kas dar ne, savo darbus oficialiai pradedu nuo pirmadienio, kol kas stebiu situaciją labiau iš šono. Žinau, kas vyksta, bet sprendimų dar nepriiminėju.

– Kai kam šis virsmas iš žaidėjo į sporto direktorių gali pasirodyti netikėtas. Ar seniai galvojote apie tokią galimybę?
– Paskutinius dvejus ar trejus metus vis svarsčiau, ką toliau noriu veikti gyvenime. Prieš dvejus metus dar nebuvau pasiruošęs psichologiškai baigti karjeros. Jaučiau spaudimą iš savęs, ką reikės daryti toliau. Niekada nenorėjau išeiti tėvystės atostogų ir nieko neveikti. Būtinai norėjau toliau dirbti krepšinio srityje. Turėjau įvairių pasiūlymų, bet, kai sulaukiau pasiūlymo iš Pauliaus Motiejūno, nedvejojau.

Tai vieno etapo pabaiga ir naujo pradžia, savęs išbandymas. Žinau, kad daug reikės stengtis ir tobulėti, bet šį iššūkį priimu labai entuziastingai, esu labai užsidegęs. Gerai, kad ateinu į sritį, kurioje praleidau ilgus metus.

Man labai patiko paskutinius šešerius metu būti šio klubo dalimi. Atmosfera, tai, kaip tvarkomi reikalai, darbas, struktūra – šie dalykai nepakeičiami. Mano tikslas – prisidėti prie šių procesų tobulinimo.

– Ko palinkėtumėte klubą paliekančiam Ginui Rutkauskui?
– Jis tiek daug metų atidavęs šiam klubui ir sukaupęs tokią patirtį, kad, duok Dieve, man priaugti iki jo lygio. Linkiu kuo didžiausios sėkmės. Su jo patirtimi jo darbas būtų labai naudingas bet kuriam klubui.



Komentarai:

Anonimas
Javtokas kaio zaidejas gaudavo netoli 200 k i sezona per oskutinius metus kai tuk tryne suola. Galiu paskayt, kad adminsitracijoje jis uzdirbs dar daugiau...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-30
+2
Atsakyti
idomu
Speju Motiejunas vel pasiule gera kontrakta Javtoui uz si posta - turetu Javtokas padalinti su Motiejunu. Beje kas zino kokios algos administracijos ir kokia dali biudeto tai suvalgo? Motoejuno, Javtoko, Songailos algos?
2017-06-30
-5
Atsakyti
vasaros lyga
tai jei stebes vasaros lyga tai greiciausiai is ten imsis legionieriu zalgirio sporto direktorius darbus prades pazinciu uzmesgymu junktynese amerikos valstyjose kur kartu su komandos direktoriumi motiejunu stebes is arti liepos 7 diena startuosiancias nba vasaros lygos runktynes
2017-06-30
-6
Atsakyti
Anonimas
Zalgiris ima zaideja, kuris per tiek metu parode savo atsidavima, o ka ima vainauskine sliundra, kuri lizingu laimi vos bronza? Rutkauska, kuris yra grynas kavenskas ir eina TIK del pinigu ir jam asmeniskai nusispjauti ant to ryto.
2017-06-30
+1
Atsakyti
[bPaziurek kas didziuose futbolo, krepsinio klubuose svarbias pareigas uzima. Ar ne buve zaidejai??


Cia kuriam Futbolo klube buve zaidejai iskart po karjieros baigimo uzima DIREKTORIAUS pareigas? Maximum trenerio asistentai paskyriami tam paciam klube, o 95% ju net budami legendos (Zidane, Giggs) pirma siunciami to klubo vaiku treniruot. Nei vienas klubas i vadybos postus zaideju nekisa, o gali nes tarkim United, Chelsea, PSG, visos NBA komandos ir t.t. turi savo savininkus ir jie gali ka nori ten kist, nors ir savo meiluzes, tai ju zaislas. O zalgiris privaciu savininku neturi! Todel kist savus vis el to ne kazka.
2017-06-30
+9
Atsakyti
Dilmah
Reiškia visiškas kraxas lizinginiam, jei tokius klounus samdo tokiom pareigom

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-30
-1
Atsakyti
Per seserius metus Robertas tapo visiskai savas. Dziugu kad tokiam komandos sielai bei patriotui atsirado vieta klube. Vien is vainauskines dvesiancios padlos agonijos matant kaip nevykeliai nesekmingai bando pritraukti apgailetinusiai baigusi karjera macijauska ar siskauska tai Zalgiris cia raudonskiauterines valkatas perspjove visiskai. Juokingiausia jei bronzine parodija pasiims Rutkauska. Absoliutus Zalgirio Trojos arklys raudonzalupiniams. Po metu kvies narkosa gelbeti savo fekalijom prasmirdusio klubelio:D
2017-06-30
+4
Atsakyti
kunigas
Kokias pareigas eina Songaila?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-30
+3
Atsakyti
Maladiec Robertukas :D toliau gres zalgiri :D maniau, kad relaxuos, bet kam relaxuot jei gali bapkes za nehuj gaut :D Songaila irgi bbz ka daro, be nuomones pastoviai, bapkikes varto :D geras dealas visokiom uzgesusiom lt zviozdom, kas zn kad netures ka veikt baiges karjera, pasedi ant suolo uz 300k paskui pyst ahujienos pareigos uz geras bapkes :DDDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-30
Atsakyti
To cha
Va, butent! Teisingai sakai. O cia matai, kazkoks avilys, isivaizduoja, kad jo pinigais algas moka zaidejams. Mulkis ble

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-30
-3
Atsakyti
cha
be zalgirio ir zalgirio arenas, kaunas liktu paprastas miestas. faktas. dabar runkeliai aciu zalgiriui sakikit, kad gyvenat zinomam mieste. saboni ir zalgiri daugiau zino nei kauna. taip kad zalgiris nei kaunui nei kauniskiams nieko ne skoloj
2017-06-30
-7
Atsakyti
cha
kiek cia klaunu susirinke. cha cha. uz ceskos pinigus moka cha cha. gal greiciau visas zalgiris kaunui moka o ne kaunas zalgiriui. klaunai
2017-06-30
+11
Atsakyti
To to to ceska e
Tu pats runkelis ble, debilas kokiu reta :D sako konkursai.. nu grybe tu, is tavo pinigu tai jiems gal koki ranksluosti ir nupirko! Susireksmino matai norfos kasininkas. Klubas mato, ar zmogus susitvarkys ar ne. Jei ir nesusitvarkys, pakeis kitu. Ir su patirtim klaidu pridaro, dar baisesniu nei zmogus be patirties. Paziurek kas didziuose futbolo, krepsinio klubuose svarbias pareigas uzima. Ar ne buve zaidejai?? Taip, kad runkelis tai cia tik tu, avino galva

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-30
+1
Atsakyti
deivux
Jankunas ir kavaliauskas po 1 ar 2 metu baigs karjeras,kazin kokias jiem pareigas duos...Songailos pareigos yra kramtyti guma,ir jas jis puikiai atlieka,turbut vienas geriausiu europoje sioje srityja Songaila
2017-06-30
+1
Atsakyti
TDaY
Plauna pinigus gerai su Motėjum Robkė. Tegu geriau parašo apie savo algą, kuri kosminė yra. Ir visi kas turi sakykim "savų" klube tą žino. Aišku Mikis žalfanis užkėtėjąs ir nerskelbs to
2017-06-30
+6
Atsakyti
Visai žmogus ne savo rogese . Čia tas pats kaip kaimynas Stasys su 10kl išsilavinimu būtų paskirtas atominės elektrinės direktorium . Visi blogi sprendimai gulsčiukas būtent ant jo pečių

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-30
-4
Atsakyti
Anonimas
Keistai atrodo kai tokiam atsakingam postui statomas zmogus visiskai neturintis patirties. Ar zalgiris ta vieta kur galima daryt brangiai kainuojancias klaidas?niekas ne murmur nesakytu jei ji padarytu asistentu pradziai,duotu paprastesnes uzduotis ir ziuretu ar susitvarkys. Cia panasiai jei kasininke pasodintu vadovaut visai maximai,as begirdejau apie tokius fokusus bet kai pinigai nesavi,tai ir taskyt juos niekas nebijo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-30
-9
Atsakyti
djgaffer
Na pliusas,kad Robertas turi naujų minčių,idėjų,pažįsta klubo vidų,yra entuziastingas ir atsidavęs darbui.Minusas,tai aišku patirties trūkumas.Bet kalbėtis su žaidėjais nemanau,kad ten jau mokslų reikia.O su laiku ir ta patirtis ateis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-30
+6
Atsakyti
Kritikai
Eikit visi NACHUI!!! O Robertui sėkmės...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-30
+2
Atsakyti
to To ceska e
runkeli i tokia darbo pozicija yra skelbiamas skaidrus konkursas, nes is mano pinigu jam alga moka. O cia kaip iprasta draugeli, uosvi, zenta ir viskas normaliai
2017-06-30
+10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 25

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.