Monstriškai žaidęs Dončičius užfiksavo unikalų Eurolygos pasiekimą

2017-10-25 09:49
Nuotr.:
  • Dončičius tapo jauniausiu žaidėju Eurolygos istorijoje, kuris surinko 40 ar daugiau naudingumo balų
  • Tai buvo geriausios ir paties slovėno karjeros rungtynės
  • „Kas daugiau nusipelnė pirmojo NBA naujokų biržos šaukimo kitą vasarą, jei ne Luka?“ – rašė Edwinas Jacksonas

Vakarykštė Kauno „Žalgirio“ pergalė Barselonoje buvo sutikta su nuostaba, tačiau tai nemirgėjo pagrindinėse Ispanijos žiniasklaidos antraštėse. Tam buvo itin svari priežastis – Madride siautėjęs „Real“ vunderkindas Luka Dončičius.

18-metis slovėnas per 28 minutes spėjo pelnyti 27 taškus (5/9 dvit., 2/5 trit., 11/12 baud. met.), atkovojo 8 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 41 naudingumo balą.

Dončičius prisidėjo prie to, kad jo atstovaujamas Madrido klubas mačo su Milano „AX Armani“ trečiajame kėlinyje spurtuotų 20:0 ir švęstų pergalę 100:90, tačiau net ir pats karališkojo klubo triumfas pasitraukė į Dončičiaus spindesio foną.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
27
Naudingumas
41
Atkovoti kamuoliai
8
Baudų metimai
92%
11/12

Tai – unikalus pasiekimas per visą Eurolygos istoriją. Aštuoniolikmetis ne tik sužaidė geriausias karjeros rungtynes, bet ir tapo jauniausiu žaidėju lygos istorijoje, kuris surinko 40 ar daugiau naudingumo balų. Slovėnų vunderkindas taip pranoko Nikola Pekovičių, kuris 2007-2008 metų sezone 40 naudingumo balų surinko būdamas 21-erių.

Beje, Dončičius sirgalius aiktelėti vėl vertė įmantriais perdavimais.

Po rungtynių internetinė erdvė tiesiog plyšo nuo liaupsių slovėnui. Daugelis jų jaunajam krepšininkui jau piešė šviesią ateitį NBA. Vienas iš jų – Edwinas Jacksonas.

„Kas daugiau nusipelnė pirmojo NBA naujokų biržos šaukimo kitą vasarą, jei ne Luka? Tu to nusipelnei! Šis vaikis yra ypatingas“, – rašė Prancūzijos rinktinės gynėjas.

Net neabejojama, kad kita vasara slovėno karjeroje bus kertinė, kai jis pagaliau persikels už Atlanto. Vis tik po dar vienų magiškų vunderkindo rungtynių „Real“ treneris Pablo Laso išreiškė viltį, kad auklėtinis ir toliau žais Madride. 

„Tikiuosi, kad jis bus čia kitą sezoną. Neturiu daugiau, ką pridurti... Jis puikiai kontroliavo rungtynių tempą. Luka darė viską – atkovojo kamuolius, gerai juos skirstė. Tiesa, Luka, aišku, žiba skaičiuose, tačiau tai komandinė pergalė“, – Laso.

Beje, Ispanijos žiniasklaidoje pastebėtas buvo ir lietuvis Artūras Gudaitis.

Lietuvis per 23 minutes pelnė 20 taškų (9/9 dvit., 2/6 baud. met.), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 28 naudingumo balus, o Ispanijos portalas „as.com“ įvertino ir aukštaūgio blykstelėjimą.

„Lietuvis dominavo aikštėje ir skaitė situacijas. Puikus mobilumas ir ilgos rankos jam padeda. Gudaičio laukia šviesi ateitis, tačiau šiandien karaliavo Dončičius“ , – rašė ispanai.



Komentarai:

Anonimas
Nes vaiku treneriai ,jei tu nesi aukstas ar labai gabus jaunystei ,nelabai traukia i sale.. tevai irgi.. taip ir pakrenta prie mokyklos uzkampiu su cigaretem pirstuose galimi donciciai ar marciulioniai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-25
-2
Atsakyti
www
Aukstaugiu rinktine niekados nepristigo, bet va kur musu gynejai?
2017-10-25
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.