Stringančią „Cavaliers“ suvaldyti mėginantis Lue: „Mes vis tiek būsime atkrintamosiose“

2018-02-06 10:51
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Klivlando „Cavaliers“ šį sezoną nebėra tokia, kaip pastaraisiais metais. Eilę sezonų „Cavs“ Rytų konferencijos komandoms buvo klubas, kuris tiesiog neaplenkiamas, tačiau dabar situacija kitokia.

Ohajo valstijos ekipos žaidimas pastaruoju metu stipriai banguoja, o komanda 30 pergalių Rytuose žengia trečia, jai į nugarą alsuojant jau ir kitiems persekiotojams.

Ypatingai šlubuoja „Cavaliers“ gynyba, mat nuo gruodžio vidurio NBA vicečempionai 118 ar daugiau taškų varžovams įmesti leido jau aštuonis kartus.

Vis tik „Cavaliers“ treneris Tyronnas Lue išlaiko ramybę. Žiniasklaidai jis patikino, kad komanda nepraranda pasitikėjimo savimi.

„Mes vis tiek būsime atkrintamosiose, – nukirto Lue. – Nėra jokių abejonių. Komanda vis dar tiki savimi. Dabar aš koncentruojuosi tik ties užduotimi atvesti vyrus į pergalę ir gerinti žaidimą. Tai yra mano tikslas, nesvarbu, kas nutiks vėliau. 

Išliekame komanda, išliekame profesionalais, einame ir žaidžiame. Vis dar esame neblogoje pozicijoje, kurią prieš „Visų žvaigždžių“ savaitgalį galime pasigerinti ir pamėginti kontroliuoti tai, ką galime kontroliuoti.“

Iš kitų penkerių rungtynių dabar „Cavaliers“ keturis kartus žais svečiuose. Tarp išvykų laukia ir kelionės į Oklahomą bei Bostoną.



Komentarai:

MIRKA
Todėl jei mes sutinkam kad dabar vaizdas nykus, kovos nėra (ar mes laukiam su azartu potencialiai ateinančių finalo dalyvių kovos RS? - atsakykit nuoširdžiai bent sau); tai tada sekantis klausimas būtų - ar mes tikime, kad žaidėjai prastesni? o gal visgi tritaškis nutolo ir baudos aikštelėj nebėra tiek kovos, kas priveda prie centrų poreikio tokį sumažėjimą? Seniau centrai lemdavo labai daug, jie buvo ryškūs. O dabar kuris centras yra NBA autoritetas? Gal M.Gasolis? Gal bugis? Gal antakis? Gal dar kas? centrai tebėra reikalingi, bet jie nebėra tokie svarbūs, todėl kova baudos aikštelėj su daužymais - praeitis. tada klausimas - ar tai nulėmė žaidėjai ar NBA? jei NBA tai kodėl? - atsakymas paprastas - žaidėjai patobulėjo, pataiko visi, deda mažiukai per centrus drasiai ne taip kaip savo laiku Stoktonas ir pan... NBA jei pakeistų politiką, gražintų tą intrigą. Žaidėjų tikrai yra. ir nepasakokit kad intrigos nėra nes žaidėjai skysti... Rimtai tikit kuo kalbat? Intrigai net talento nereik, paleisk dvi moteris į narvą ir duok joms priežastį, atsiras ir intriga net be specialaus pasiruošimo :D
2018-02-06
+4
Atsakyti
MIRKA
Lojalumo pas žvaigždes buvo daugiau... Aha kurgi ne. O gal visgi komandos labiau buvo lojalios savo žvaigždėms, ne? Nes dabar tai va sėdi Grifinas, rūko. Buvo daugiau noro konkuruot... Aha, kurgi ne, ar tik ne dabar žaidėjai atsisako dalies davo atlygio kad susibėgtų? Ar tai ne noras pasiekti daugiau aukojant ne tik darbą, bet ir atlygį? Visi norėjo laimėt, net Barklis, tačiau kiek jis tuo metu gavo kritikos ir kiek jis už savo elgesį gautų šiais laikais? All star - ar tai tikrai kriterijus? Nuo kada? Tais laikais buvo dvi komandos... Čia kuriais laikais? Nes geras pastebėjimas - NBA bent Lietuvoj prasidėjo su Jordano era, o tuo metu pamenu Bulls nors ir dominavo, bet niekad taip, kaip dabar Worriors. Ar mes galėtume dabar įvardint bent vieną realų GSW varžovą, kuris keltų intrigą? Celtics'ai? O gal Raptorsai? :DDDDD o gal raketos su dviem perimetro žaidėjais ir genialiuoju treneriu? gal dar kas Spurs įvardins? Nejuokinkit. jei praeitais metais dar james sukurdavo bent kokį klausimą, tai dabar išvis nėra jokių klausimų. Tuo tarpu Bulls laikais buvo Jazz, Pistons, Sonics, net Pacers gerai priešindavosi... juokinga net skaityt kaip kalbama rimtu veidu apie Wolverius kaip varžovus GSW... iš pradžių net pasimečiau ar tikrai žmogus gali tokią nesamonę rašyt rimtai. Taip, prieš 20-25 metus tikrai buvo ką žiūrėt, nes komandos turėjo varžovus. o dabar yra aiškūs laimėtojai ir lieka kalbėt ne apie tai kas bus finale (intrigos nėra) , o aptarinėt ką veikia Lebronas, kur jis valgo, ant ko pasirašė ar ne ir t.t. pievas. Nykus vaizdas.
2018-02-06
+1
Atsakyti
kasioguru
a tu toks jau dede, kad ziuredavai Lakers vs Celtics? :D ir beje per ka rodydavo? bijau pameluot, bet Lietuvoj NBA kasi pradejo rodyt kazkur nuo 1994 ir tai tik finala. taip kad yra itarimu, kad tu ten isvis kazka ziurejai ir buvo nuobodu.

as taip toli atgal nelyginsiu, bet kazkur 15-20 m. atgal buvo tikrai i ka paziuret. paskui prasidejo...
2018-02-06
+2
Atsakyti
Anonas
Anksčiau apskritai buvo iš esmės dvi komandos tik - Lakers ir Celtics. Kitos tik dėl vaizdo. Tai sakykit, ką norit, bet dabartinė NBA man labai patinka.

Kai Spurs eilę metų eina kaip viena stipriausių komandų dėl geros vadybos ir sugebėjimo surast žaidėjus.

Kai Warriors iššoko į viršų visiškai reformavę krepšinį, kur PF žaidžia įžaidėju, o snaiperiai mėto lempas belekokiu procentu. Nerealus krepšinis pas juos, tik žavėtis galima.

Visa Lebrono era tiek Cavs, tiek Miami komandoje. Suformuotas Big 3 Majamyje. Ir dabar matom, kaip sensta žaidėjai (Lebronas, Wade), bet žmonės kažkodėl vis dar tikisi tų pačių rezultatų.

Celtics apskritai yra nuostabūs. Visų pirmiausiai pasiėmė Garnett ir Allen. Laimėjo žiedus. Ir dar nevisiškai nusenusius, suprasdami, kad nėr kito kelio, išmainė visus. Ir matom dabar, kad komanda turi nerealų potencialą, du jaunus žvėrius (Tatum, Brown) ir viskas dėl superinės vadybos.

Irving istorija. Kai įrodinėja, kad yra geras ir be Lebrono.

Sugriuvusi Thunder.

Raptors pakilimas nuo trečiarūšės komandos iki vienos Rytų konferencijos lyderių. Ir visa tai Valančiūnui esant komandoje.

Rockets sugebėjimas pastatyt žaidimą ant dviejų kuriančių žaidėjų (Paul ir Harden).

Timberwolves pokyčiai ir ambicijos.

Sakykit ką norit - dabartinė NBA yra nuostabi. Dar prieš sezoną visi kalbėjo, kad rytuose Cavs neturės vėl konkurentų. Matom, kad ta konkurencija yra žymiai didesnė, nei kad atrodo iš pirmo žvilgsnio. Ta pati Warriors nėra tokia jau visiškai nepažeidžiama, nors ir aiški favoritė.

Daug įdomiau, nei žiūrėti tik į Lakers ir Celtics.
2018-02-06
-1
Atsakyti
kasioguru
oi oi, vargsai zaidejai, zurnalistai juos puola. :D nejuokink. ne zurnalistai cia svarbiausi. visu pirma visa sporto idomuma sugriove patys kasioriai, kuriu ego uzaugo taip pat, kaip ju algos. anksciau pas zaidejus buvo daugiau aistros, noro konkuruot, daugiau lojalumo komandai, kurioje uzaugo kaip zvaigzde. per All Star varzybas matydavai gynyba, gal ne playofine, bet bent jau reguliaraus sezono lygio. dabar liko visiskas cirkas, nes zvaigzde mat bijo susitraumuot. :) anksciau buvo mentalas zvaigzde pries zvaigzde, dabar tipo "davai susibegam palost kartu - bus ir maloniau zaist, ir ziedus lengviau gaut".
2018-02-06
+3
Atsakyti
MIRKA
Čia daugiau pačiai NBA minusas kad CAVS nukrito ir taip nebeliko jokios intrigos, nors ir taip ji vos laikėsi iš paskutinių ant LBJ kelis metus, kol GSW nepasipildė dar labiau. Dabar NBA net nebeydomu laukt finalų, nes visiškai aišku kas laimės, nebent GSW susitraumuotų, kas vėlgi nepakeltų NBA prestižo. Akivaizdu kad NBA žurnalistai nuėjo ne tuo keliu, kas privedė prie dabartinių blogybių. Per daug buvo aukštinami žiedai, per daug buvo stumiama ant lyderių, kad jie nieko verti jei neturi žiedo. Ir ką tai davė? Geriausi žaidėjai pradėjo burtis į grupeles. Žiauriai trūksta vidinės pagarbos komandoms. Vis stengiamasi rasti kaip prisikabint. Kad ir dabar James - kad ir ką jis padarytų, viskas negerai - tai jis kišasi į komandos formavimą, negerai, tai nesikiša - negerai... KD paverstas kažkokiu atpirkimo ožiu, nors juk jis perėjo į GSW būtent dėl to, kad visi žurnalistai su savo stripsniais ant jo stūmė koks jis niekas nes neturi žiedo. Na ir palūžo voras. Seniau NBA buvo daugiau pagarbos žaidėjams, o jie darė daug prastesnių dalykų. Reggie Miller kaip išsidirbo iš sirgaliaus ir nieko, o dabar Westbrukas turi stumdytis aikštėj su kažkokiu atmarozu jau ne pirmą kartą... NBA žaidėjai paverti į klounus. Barklis dabar net į aikštę neįšeitų, nes jį užmėtytų fagotais...
2018-02-06
-2
Atsakyti
antanas
Sitam fruktui jau visai smegenys nuo narkotiku atrofavosi.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-06
-5
Atsakyti
kunigas
Panasu kad Lue pats ten vadovauja

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-06
+3
Atsakyti
Bet siaip pagalvojus Bronius gerai cavsus sugriove (antra karta) o savininkai dar didesni d***bai, sokt pagal jo dudele. Isvijo Blatta, pastate Lue (kuris nei treneris geras nei juolabiau geras zaidejas buvo) susikviete overpriced savo draugelius, visokiems Thompsonams pagal Krabo pageidavimus 120mln kontraktus dave. O dabar dar praso pastiprinimo :D is kokiu $? Pragane Irvinga. Pats Krabas teps slides vasara. o cavs'ai liks su Lue Thompsonu ir Love. Net negaila tokiu savininku :D
2018-02-06
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.