Po pralaimėjimo – Šaro priekaištai teisėjams ir pagarba varžovų duetui

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2021-05-31 01:57

Pirmą kartą Eurolygos finale kaip treneris dalyvavęs Šarūnas Jasikevičius priverstas nuryti karčią pralaimėjimo piliulę. Sekmadienį Vokietijos Kelno mieste lietuvio treniruojama „Barcelona“ 81:86 turėjo pripažinti Stambulo „Anadolu Efes“ pranašumą.

Kieta kova pažymėtose rungtynėse abi komandos mušė savo sezono pražangų rekordus, Jasikevičius ir Erginas Atamanas užsidirbo po techninę pražangą, o lietuvis net buvo arti antrosios techninės.

Antrajame kėlinyje Šaras audringai reagavo į tai, kad greita „Barcos“ ataka buvo sustabdyta technine pražanga Atamanui. Raminti kolegos puolė Darius Maskoliūnas ir Pau Gasolis, o arbitrai nuo išvarymo iš aikštės susilaikė.

Fotogalerija

Visgi po dvikovos Jasikevičius kelis kartus pakartojo nesąs patenkintas taisyklių traktavimu.

„Nenoriu papulti į problemą, bet nesu patenkintas kai kuriais dalykais. Eurolyga apie mus tikrai išgirs, negalime to taip palikti“, – jau savo pirmajame pasisakyme spaudos konferencijoje pareiškė Jasikevičius.

Vėliau jis prie to paties grįžo nė neklaustas.

„Gavau baudą šį sezoną prašydamas pagarbos Higginsui. Akivaizdu, kitoje pusėje yra daugiau pagarbos. Jeigu gausiu dar vieną nuobaudą, man nesvarbu, bet jie tai išgirs iš mūsų“, – sakė Jasikevičius.

Greta lietuvio Gyčio Viliaus ir latvio Olego Latiševo finalo dvikovos vyriausiuoju teisėju buvo slovėnas Saša Puklas, tarp kurio ir Jasikevičiaus juoda katė perbėgo dar 2018 metų atkrintamosiose, kai šis teisėjavo antrajam Kauno „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“ ketvirtfinalio mačui, kurį graikai laimėjo.

„Barcelona“ finalo rungtynėse prasižengė 30 kartų ir varžovai metė 35 baudas, o „Anadolu Efes“ taisykles pažeidė 25 kartus, taip „Barcą“ prie baudų metimo linijos siunčiant 29 kartus.

„Sveikinimai „Efes“ ir Erginui, daug detalių kaip visada nusprendė krepšinį tokiame lygyje, – sakė Jasikevičius. – Tų detalių mes, deja, neišpildėme, davėme per daug lengvų taškų. Didesnę rungtynių dalį nesekėme savo plano, per dažnai juos siuntėme prie baudų metimo linijos. Galiausiai, kai pasivijome, padarėme dvi dideles klaidas, kurios mums kainavo 6 taškus.“

Jasikevičius „Anadolu Efes“ dar prieš finalą pavadino geresne komanda ir gerų žodžių jiems negailėjo ir po dvikovos.

„Oponentai yra labai talentingi, jie su tuo pačiu treneriu žaidė 2-3 metus. Mums reikia pasimokyti, ir tai nėra tik žodžiai. Turime labai gerą komandą ir turėsime galimybių ateityje sugrįžti čia ir siekti titulo“, – sakė Šaras.

Buvęs jo auklėtinis „Žalgiryje“, Vasilije Micičius, finale pelnė 25 taškus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir tapo finalo MVP, taip pridėdamas tokį apdovanojimą prie reguliariojo sezono MVP prizo.

Jasikevičius Vasą pavadino vienu geriausių Eurolygos žaidėjų, o jo ir Shane’o Larkino duetą – vieną geriausių Eurolygos istorijoje.

„Sunku rasti panašių duetų. Jie tikrai yra tarp geriausiųjų. O dabar jie yra ir čempionai, o tai įtvirtina jų statusą“, – sakė Jasikevičius.

„Barcelona“ finale žaidė ne viso pajėgumo. Nickas Calathes pusfinalyje susižeidė čiurną ir lemiamoje sezono dvikovoje nebuvo panašus į save. Per 17 žaidimo minučių jis prametė visus 4 metimus iš žaidimo, 4 kartus prasižengė ir surinko -5 naudingumo balus.

Visgi Jasikevičius atidavė pagarbą kovingumą pademonstravusiam graikui.

„Nickas Calathes yra karys, neturėjome jokių abejonių, kad jis padarys viską, kad žaistų, – sakė Jasikevičius. – Nemanau kad jis turėjo gerą vakarą kalbant apie discipliną ar komandos valdymą, bet nepamirškime, kaip jis žaidė pusfinalyje. 

Mums reikia daugiau tokių žaidėjų kaip Nickas Calathes. Jo nusiteikimas buvo toks, kad kol jis gali paeiti, bandys žaisti tiek, kiek gali. Aš labai gerai pažįstu Nicką, man ne siurprizas, kad jis šįvakar buvo aikštėje.“

Paties Šaro dabar laukia apmąstymų ir savianalizės laikotarpis.

„Visada ieškau atsakymų, – apie savo rutiną po nesėkmių kalbėjo Šaras. – Gyvenu šiuo sportu maksimaliai, labai džiaugiuosi, kad per metus nepasikeičiau. Manau, kad taip ir bus, kol treniruosiu ir būsiu krepšinyje. Džiaugiuosi, koks esu, geras ar blogas. 

Diskutuosime su treneriais, būsime atviri, kaip visada, žiūrėsime, ką galėjome padaryti geriau, kur galime pasimokyti, diskutuosime su žaidėjais, ką turėjome padaryti ir nepadarėme. Galėjome geriau kontroliuoti kai kuriuos dalykus, taip pat save. 

Reikia pasiimti daug pozityvių dalykų. Finale mums dažnai nesiklostė gerai, bet mes sugrįžome. Kai rezultatas lygus paskutinėmis minutėmis, daug dalykų gali turėti įtaką. Rungtynės buvo atviros, deja, nelaimėjome.“



Komentarai:

Psichiatras
mane neramina, kai kurie vaizdeliai iš foto ;(
2021-06-01
+5
Atsakyti
cygan
pasveikinkim vieni kitus. Draugai, Šaras pasiims antra Gasoli ir paims 2 taures iskart, kaip ATAMAN sake kad duokit jam ir antra taure uz 19/20 :DDDDDDD juokauju. Nieko jis nepaims.
2021-05-31
-2
Atsakyti
Nu kas
per žmogus, visi aplink kalti, tik jis neklystantis pusdievis ;( Teisėjai švilpė teisingai, duok dieve, kad taip švilptų LKL finale !!!
2021-05-31
+1
Atsakyti
ciongas
Ne treneris, o tragedija. Jis vis dar nori būti žvaigžde, kaip norėjo būti 2011 m per euro čempionatą. Visi žinome, kuo tai baigėsi. Pamiršo pasižiūrėti laiku į pasą, dabar jau per vėlu, nes serga trenerio žvaigždės kompleksu. Visko nesukontroliuosi, o pagarbos keiksmų lavinomis nepelnysi. Tiesiog mentalitetas marozo lygio: taip rėkti, staugti yra nenormalu.
2021-05-31
+8
Atsakyti
...
zaisdavo pries Ryta ar Lietkabeli irgi verkdavo, kad negerbia:))kas cia per komedija, ka tada mazesniems klubams kalbėt, jei jau tokiu gigantu negerbia. Kliedi jis ir tiek. Gerai, bent spaudos konferencijoj placiau pakalbejo, kad ir patys neispilde kazko. Ispanu spauda jau ji "skalbia" ir gan teisingai panasu, ka jis ten su kalathesu dare kazin, hangos neleido. Kazkaip su tokiom zvaigzdem,o zaidimas nesiziuri, kazkoks kankinimasis, antikrepsinis. Ir tai pas treneri, kuris kaip zaidejas kurejas buvo ir silpnai gynesi, paradoksas. Jau psufinalyje vos neprisizaide, ispanu taurej panasiai makalavos ant plauko.Iki siol labai sekmes lydejo avansu.
2021-05-31
+7
Atsakyti
jonas
VERKSNY tu mizniau, mokek pralaimet. EFES laimejo pelnytai ir smagu nes yra TIKRA komanda ir grazu ziuret kaip zaidzia. o tu su zalgiriu verkei kad PAGARBOS jiem neduoda teisejai, ta pati dainele ir dabar!! Makaluotoju brigada gavot malku ir galit dabar desra valgyt. o TAU ISTERIKAS, ir pasitikrint sveikata reiktu, nes SIMPTOMAI jau gana ryskus!!! LAIMEJO TIKRAS GRAZUS KREPSINIS, su Pergale!!!
2021-05-31
+8
Atsakyti
A.
Gal Saras per daug buvusio fenerbahčes trenerio patirtį su absoliuti a ir idealizuoja. Faktas, neturėjo kiaurai raizancio gynyba gynėjo ala Lekavičius, ko gero jam nelengva tarp ispanų, gal Navaro fokusus rodyti pradėjo, bet pasiims kitą sezoną kelis žaidėjus kurie už jį stovės, ir viskas bus gerai. Bet nervus reikia saugoti. Tikiuosi ne perdegė per šį finalą ir lai tai būna paskutinis kartas toks (pralostas)
2021-05-31
-8
Atsakyti
Anonimas
Kas liečia teisėjus finalas buvo teisėjautas gerai, nebent keli Larkino flopinimai užkluvo nors ir tai kokiu jis ten greičiu bėga sunku teisėjam nešvilpt. Barca pralaimėjo dėl Calathes traumos. Kaip jis žaidė nebuvo panašus į save čia kalbu apie gynybą. Greičiausiai žaidė su vaistų blokada, nes pusfinalyje matėsi, kad susižeidė rimtai. Micic ir Larkin ėjo kiaurai. Turėjo Hanga galėjo jį statyt. Geriausias europos žaidėjas Mirotic psichologiškai sulūžęs. Teisėjai nekalti dėl Barcos pralaimėjimo, o jeigu ir įžiūrėjo kažkokių klaidelių, tai galima padaryt tyliai ir informuot eurolygą.
2021-05-31
+4
Atsakyti
Aha
Nesuprantu ko pykti jeigu reguliarem gavo du kartus nuo efes,strategas didysis
2021-05-31
-1
Atsakyti
sip
Atsibodo jau tas Saro verkimas del teiseju. Maciau vakar rungtynes - n kartu galejo duoti prazangas pries metanti Miciciu, bet nesvilpdavo, pati Barca visada zaidzia ant ribos. Demonstruoja kazkoki antikrepsini, kuri visiskai neidomu stebeti ir dar verkia nuolatos. Kazkoks brudas, del pergales darys viska, net ir tai kas neleistina, negrazu ir nepriimtina, zmonems kuriems sporte svarbu ne tik ju komandos pergale tokia Barca ne kiek neidomi.
2021-05-31
+6
Atsakyti
jv
matau cia ne man vienam uzkliuves psiho elgesys. as labai dziaugiaus kad jis zalgiri paliko nes kas metais tas jo draskymasis ir psihavimas tikrai nepriduodavo grozio krepsiniui. vakar irgi apsiputojes, raudonas, akys krauju pasruvusios. gal ir talentingas treneris bet su emocijomis ir tokiu poziuriu i zaidejus, teisejus, kai aplinkui visi blogi toli jo nenuves. apie NBA isvis nesneku kur treneris tik minutes skaciuoja kam kiek zaisti.
2021-05-31
-6
Atsakyti
Madridista
Bad looser tik tokias pievas gali kalbet, tas nuolatinis verkimas tikrai yra labai blogai. vietoj to kad bandytu zaisti jam nuolat reikia diskutuot ir priekaistaut teisejam. ko jau ko bet to rakumo is mr ataman galima pasimokyt. its just a game, enjoy it.
2021-05-31
+1
Atsakyti
LaSara
Nieko asmenisko pries Sara, bet nuosirdziai palaikiau Anadolu. Simpatiska komanda. O Barcos niekada nepalaikiau.
2021-05-31
+1
Atsakyti
Lukaa
jeigu nelaimes acb bus fiasko
2021-05-31
+2
Atsakyti
Steponas
Sakykit ką norit,nu nėr komandos Barsoje, ir žaidėjai tik keli normalūs-Davisas,Higginsas,Kuric ir kartais Mirotičius...vsio..nu dar gal Bolmaro,kuris į NBA išvaro...nėra kam žaisti svarbiais momentais,nėra kam mesti taškus,plius treneris šizofrenikas..turėtų Pangosą ir Delaynį laimėtų užsimerkę..bet menedžeris kiauras,jei tokius gynėjus sugebėjo parduoti...
2021-05-31
-8
Atsakyti
che
Kas skraidina? Tiurkiš? Kad dar neaišku?
2021-05-31
-14
Atsakyti
Barca zaidzia antikrepsini, toks jausmas kad jie nori israsti kazkoki nauja pergaliu buda nemetant i krepsi, bumsi sau ir jei varzovai kamuolio nepasiima baiginejantis laikui meta link kasio, geru progu net nesistengia kurtis, del to jei kartais varzovai kurio nors nedengia, tai tie net nepataiko, nors daznai ir nemeta....
2021-05-31
+11
Atsakyti
alioalio
juokas ima,kai akivaizdziai jasikeviciu apzaide,tiuek pasqualis,tiek messina,tiek atamanas...bet pagal LT ekspertus jasikevicius geriausius,taktikos geriausios,viskas geriausia LMAO
2021-05-31
-12
Atsakyti
Anonimas
Turi padekoti Saras teisejams, kad neisvare i rubine ziuret, es kokius 5 kartus turejo gaut techine. Keista matyti, kai zaidejai atrodo pelno lengvus taskus ir Saras toliau pyksta, nu wtf :D kiek pastebejau vieninteli karta paplojo kai Bolmaro 2+1 padare :D visa kita, anot saro, buvo sudu kruva ir rekimas 24/7. Tokiu tempu Saras nervus praras nesulaukes 60 metu :D turi keisti poziuri
2021-05-31
+3
Atsakyti
jonas
gali toliau rekt ardytis ir kaltint PSICHINIS Bulvianosis!! Efes malaciai TIKRA KOMANDA, dziaigiasi visi tikro krepsinio fanai!!!
2021-05-31
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 35

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.